3 Μαρ 2008

ΦύΛΑΚΕΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ BLOGGERS ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ PHONE CALLERS! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!

"Δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του χρήστη υπολογιστή της Βουλής που έγραφε στο επίμαχο blog, "press.gr", μετά από έρευνα που έγινε στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Όπως γνωστοποιήθηκε στον αρμόδιο για την υπόθεση ανακριτή ο εντοπισμός του χρήστη, δεν κατέστη δυνατός από το τμήμα πληροφορικής του Κοινοβουλίου, καθώς δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα καταγραφής και έλεγχου" (πηγή: news.ert.gr)

ΚΎΡΙΟΙ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ BLOGGERS ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ PHONECALLERS!


ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ:

Ο κάθε κάτοχος τηλεφωνικής συσκευής (ιδιώτης ή εταιρεία, ακόμα και το Δημόσιο, ακόμα και η Βουλή) θα υποχρεούται εφεξής να τηρεί ανελλιπώς ειδικό Βιβλίο (θεωρημένο από την Αστυνομία) που θα ονομάζεται "Μητρώο Telephone Callers" και όπου θα καταγράφονται ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ η ακριβής ώρα, η διάρκεια του κάθε τηλεφωνήματος, ο καλούμενος αριθμός, ο σκοπός και το περιεχόμενο της συνομιλίας, και κυρίως, το ονοματεπώνυμο και ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας του καλούντος. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν αξιόποινες πράξεις, συνυπεύθυνος σε κάθε περίπτωση θα είναι ΚΑΙ ο ιδιοκτήτης της τηλεφωνικής γραμμής, ανεξάρτητα με το ποιός ήταν ο εκάστοτε PHONE CALLER. [Ο Τσιπρόπουλος του συναθροιστή Blogme.gr ακόμα τρέχει...]

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να απαγορευθούν ΑΜΕΣΑ τα διεθνή τηλεφωνήματα, τουλάχιστον ώσπου να οργανωθεί μια ειδική Υπηρεσία στην Αστυνομία που θα μεσολαβεί μεταξύ καλούντος (από το εξωτερικό) και καλούμενου (στην Ελλάδα). Δεν είναι δυνατόν ο κάθε κακοήθης από την κάθε Ακτή του κάθε Ελεφαντοστού και το κάθε Αφγανιστάν να τηλεφωνεί ανεξέλεγκτα και να εκβιάζει ατιμώρητα τους Έλληνες Πολίτες.

Κι επειδή υπάρχουν και κακοήθη και δυνητικά εγκληματικά ανώνυμα ΕΓΧΩΡΙΑ καρτοτηλέφωνα, πρέπει επειγόντως σε κάθε καρτοτηλέφωνο να μπει καταγραφική συσκευή, όπου θα δηλώνονται τα πλήρη στοιχεία του καλούντος, και θα κατατίθεται θεωρημένο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, προκειμένου να τηλεφωνήσεις. Ακόμα καλύτερα θα ήταν φυσικά να τοποθετηθούν σε κάθε καρτοτηλέφωνο αστυνομικοί, σε οκτάωρες βάρδιες, ώστε να ελέγχουν πιό αποτελεσματικά την ταυτότητα των telephone callers. Αν και αυτό κρίνεται κάπως δύσκολο μια που οι Αστυνομικοί έχουν να φροντίσουν τον κάθε Σημίτη και τον κάθε Μητσοτάκη (και τα Αστυνομικά Τμήματα δουλεύουν με το 41% των οργανικών τους θέσεων...).

Και για να μην παρεξηγηθώ: το blog press.gr ήταν σιχαμερά κίτρινο, και δεν νιώθω καμμιά αλληλεγγύη απέναντί του. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ PRESS.GR ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΝΜΗΣ ΤΑΞΗΣ.

"Καλύτερα σαν Blogger να λες την αλήθεια και να κρύβεις το όνομά σου, παρά σαν δημοσιογράφος να λες το όνομά σου και να κρύβεις την αλήθεια" (Κική έφα).


12 σχόλια:

Chimaikon είπε...

Δεν μπορούν να βγάλουν νόμο, που να απαγορεύει το "ιστολογείν" γενικά. Κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως παράλογο.
Το blogger δεν είναι μια εφημερίδα, που επιβλέπει κάθε άρθρο, που πρόκειται να δημοσιευθεί σ'αυτήν και αν δεν της κάνει το αποκλείει.
Το κάθε ιστολόγιο είναι μια ξεχωριστή μικρή εφημερίδα από μόνο του. (Εδώ να σε επιβραβεύσω και για τη δημοσιογραφική σου δεινότητα!)
Το άρθρο 14, http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=16
ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις εξαιρέσεις.
Στην τελική και με την νοοτροπία πεντάχρονου αν το πάρεις το θέμα...εδώ δεν κλείνουν τον Μάκη, ο Λάκης τους πείραξε;

Υ.Γ:Τους εκβιασμούς από την τηλεόραση, που τους πας;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Τοσο πατω κι εγω μαζι σου...
Την καλημερα μου.

Adrian Leverkühn είπε...

και γιατι να μην φακελωσουμε και τη συμμετοχη σε forum; τις συζητησεις στα καφενεία;

θα φτιαχτει ενας νομος τοσο αντισυνταγματικος που δε θα τον διαβασουν καν οι αρμοδιοι να τον επικυρωσουν

Manita! είπε...

Μπαινουμε πλεον στην τελικη ευθεια δημιουργιας της εποχης του ¨μεγαλου αδερφου¨!Κι αργησαμε...Για το 1984 προβλεποταν!Σε λιγο θα βγει νομος που θα μας απαγορευει και να σκεφτομαστε.Α ρε προφητη Τζωρτζ Οργουελ!

Βάσσια είπε...

Δεν αρχίζετε να νιώθετε μια υπερηφάνεια, μία εξουσία, μία δύναμη;
(ειρωνικά ομιλώντας)

Ολόκληρη Βουλή ασχολείται με τους bloggers, παράθυρα ανοίγουν, παράθυρα κλείνουν (τηλεοπτικά).

Λέτε να κάνουν τίποτα συλλαλητήρια για τα blogs;

:-)

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Νομίζω,μαύρε γάτε,πως οι προτάσεις το αργότερο σε μια πενταετία θα έχου υλοποιηθεί!

Λες να είμαστε ακόμα εδώ,όταν θα συμβεί;;;;;;;;


Καλό βραδάκι! :))

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Κωνσταντία μου, δεν μού αρέσει ο παραλληλισμός των Ιστολογίων (δεν μού πολυαρέσει αυτή η λέξη, αλά αφού επικράτησε...) με τις εφημερίδες. Είναι σαν να παρομοιάζεις τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με τα παλιά κομπιουτεράκια της διαίρεσης και του πολλαπλασιασμού. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

¨Εξω απο τον Κύκλο, καλημέρα Τρίτη!
(τέτοια ώρα που μπήκα κι εγώ...)

Φίλε μου Αδριανέ, πολύ τους φοβάμαι αυτούς τους αρμόδιους- μην ξεχνάς ότι είμαστε στην Ελλάδα...

Μάνιτα, αν δεν έχεις διαβάσει τον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο του ¨Αλντους Χάξλεϋ, στο συνιστώβ ανεπιφύλακτα- είναι ακόμα πιό τρομακτικό απο το 1984..

Βάσια μου! Για Γουωρχολ-ική σε κόβω Σ;-)))

Ψυχή μου, γιατί να μην είμαστε; Πού θα βρούμε χειρότερα;

Σ;-))))))

Chimaikon είπε...

Καλημέρα Γάτε,
Όταν λέω εφημερίδα δεν εννοώ αναγκαστικά δημοσιογραφικού τύπου, άλλωστε τα περισσότερα (ευτυχώς) δεν εμπίπτουν σε αυτό το είδος.
Εννοώ σύμφωνα και με την αρχική σημασία της λέξης εφημερίδα τα ημερολόγια, τα οποία γράφονται και δημοσιεύονται επί ημέρας.
Κωνστάντζα

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Εμ, ο Αινστάιν είχε πει ότι η μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν είναι η ηλιθιότητα. Τι να περιμένεις από την κυβέρνηση;

Manita! είπε...

Καλημερα Γατε!
Δεν το χω διαβασει αλλα μετα την προτροπη σου θα σπευσω!Μπορει να ναι τρομαχτικο αλλα τι πιο τρομαχτικο απο την ηδη υπαρχουσα πραγματικοτηκα που την ζουμε και την αντιλαμβανομαστε με ολες μας τις αισθησεις;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σήμερα (Σάββατο 8/3/08)στην Ελευθεροτυπία.
Σελίδα 9

Ευχή για ακόμα πιο δυνατή φωνή!!!!

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση και για την ευχή!

Σ;-)))