11 Μαρ 2008

ΟΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ - ΟΙ ΦΤΩΧΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝΕΝΩΝ: ΦΤΩΧΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ, ΑΝΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ- ΠΕΣ "ΦΤΑΊΩ"!!!


Το πρόβλημα δεν είναι οι Διαπλεκόμενοι. Αυτοί δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους ΦΤΩΧΟ-ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ. Αν σταματούσαν να υπάρχουν οι φτωχο-διαπλεκόμενοι, οι μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής θα εξαφανίζονταν αυτοστιγμεί, σαν βρωμερές αναθυμιάσεις, που τις παίρνει το ανοιξιάτικο αεράκι.

ΦΤΩΧΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΚΥΡΙΕ 84%, που ψήφισες ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ το Σεπτέμβρη. [[[ Καλά, εσύ είσαι εξαίρεση, αγνός ιδεολόγος- αν είσαι όντως αγνός ιδεολόγος και ψήφισες ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΛΑΟΣ τότε λυπάμαι, στο χωριό μου το λένε αλλιώς. ]]]

ΕΣΥ που διορίστηκες χαριστικά και θα το ξεπληρώνεις μια ζωή, φιλώντας κατουρημένες ποδιές.

ΕΣΥ που ευελπιστείς να διοριστείς, είσαι "προσωρινά" σε μια θέση συμβασιούχου, και για να φτάσεις στο Ελντοράντο της μονιμότητας (αν φτάσεις ποτέ) θα φιλάς μια ζωή κατουρημένες ποδιές.

ΕΣΥ που ευεργετήθηκες από τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι της Διαπλοκής, και λιγουρεύεσαι να τσακώσεις μερικά ακόμη, και για τον λόγο αυτό θεωρείς απολύτως φυσικό να φιλάς μια ζωή κατουρημένες ποδιές, ακόμα και χεσμένες, το ίδιο σου κάνει (αν κάνεις την αρχή, μετά τίποτα δεν σού φαίνεται ακραίο).

ΕΣΥ που περιμένεις από την εκλογική νίκη του Κόμματός σου την αποκατάσταση των παιδιών σου, και "για χάρη τους" είσαι έτοιμος να κάνεις σχεδόν τα πάντα για να γίνει το Κόμμα ή το Κίνημα Κυβέρνηση (και στο μεταξύ φιλάς με ελπίδα όποια κατουρημένη ποδιά βρεις μπροστά σου)

ΕΣΥ που βασίζεσαι στους κομματικούς σου πατρώνες για να καλύπτεις τις μικρο-παρανομίες σου, από το σβήσιμο μιας κλήσης για παρκάρισμα έως τα υπεράριθμα τραπεζάκια της φραπεδερίας σου και τους ανασφάλιστους εργάτες στην οικοδομή σου, τόσες παρανομίες, επί τόσον καιρό, ίσον τόοοοοοοοσες κατουρημένες ποδιές, έχεις χάσει πιά το μέτρημα...

ΕΣΥ που πήρες την ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΑ προαγωγή πατώντας πάνω στους πιό Άξιους, χάρη στις διασυνδέσεις σου, βλέπεις εκείνοι δεν φιλούσαν τις κατουρημένες ποδιές με αρκετή χάρη.

ΕΣΥ που πήρες ποαράτυπα ή/και καταχρηστικά τις επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις/κρατικές προμήθειες/ εργολαβίες/κλπ κλπ, εσύ που τις πήρες νόμιμα αλλά έσκασες πρόθυμα τη μίζα που σού ζήτησαν, εσύ που δεν τις πήρες ακόμα αλλά περιμένεις να τις πάρεις... έχεις ακόμα κατουρημένες ποδιές να φιλήσεις...

ΠΏΣ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΕΙΣ;

Πρώτο βήμα, είναι Ν' ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΏΝ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ.
ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ. ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ.

ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ... ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ

ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ!!!!!

..."Υπήρχε κάτι θαυμάσιο στο άρθρο σου: η άρνηση του συμβιβασμού. Μια ποιότητα που τώρα χάνουμε, η ικανότητα να διακρίνει κανείς ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Δεν ξέρουμε πιά τί σημαίνει να νιώθεις ένοχος. Οι κομμουνιστές βρήκαν την δικαιολογία: τους εξαπάτησε ο Στάλιν. Ο δολοφόνος δικαιολογείται λέγοντας ότι η μητέρα του δεν τον αγαπούσε και ήταν καταπιεσμένος. Και ξαφνικά, εσύ λες: 'Δεν υπάρχει δικαιολογία. Κανένας δεν ήταν πιό αθώος από τον Οιδίποδα, μέσα στην ψυχή και στη συνείδησή του. Κι όμως, τιμώρησε ο ίδιος τον εαυτό του όταν είδε τί είχε κάνει' "

Ο Τόμας προσπάθησε να ξεκολλήσει το βλέμμα του από το χείλι του, που το έβλεπε πάνω στο πρόσωπο του [άγνωστού του] γιού του, και προσπάθησε να συγκεντρώσει την προσοχή του στο δημοσιογράφο. Ήταν οργισμένος, και ένιωθε την ανάγκη να διαφωνήσει. "Τα σύνορα ανάμεσα στο καλό και στο κακό είναι πολύ αόριστα. Δεν ζητούσα την τιμωρία κανενός, δεν ήταν αυτός ο σκοπος μου. Το να τιμωρηθεί καποιος που δεν ήξερε τί έκανε είναι μια βάρβαρη πράξη..."

Πήγε να προσθέσει ακόμα κάτι, θυμήθηκε όμως ξαφνικά πως πιθανότατα αυτά που έλεγε κάποιοι τα μαγνητοφωνούσαν. Δεν είχε καμμιά φιλοδοξία να τον αναφέρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Πιό πολύ φοβόταν μήπως τον αναφέρει η Αστυνομία. Γιατί αυτό που τού είχαν ζητήσει οι καθεστωτικοί, ήταν αυτή ακριβώς η καταδίκη του άρθρου του. Τού κακοφαινόταν που τώρα την άκουγε από το ίδιο του το στόμα. Ήξερε ότι κάθε φράση που προφέρονταν σε αυτήν την χώρα, μπορούσε μια μέρα να μεταδοθεί στο ραδιόφωνο. Σώπασε.

Μίλαν Κούντερα, "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι"

13 σχόλια:

mikros fokion είπε...

Μικρα
Μεγαλα
Εγκληματα

αγαπητε Μαυρε Γατε συμφωνω με το κειμενο σου, η ευθυνη ειναι δικη μας... εχουμε υποτιθεται ενα μυαλο, μονο που ειναι απενεργοποιημενο!!!
δυστυχως δεν ψηφιζουμε, ουτε ενεργουμε πολιτικα αλλά είτε εχοντας κατα νου ενα μικροσυμφερον είτε ως οπαδοι ομαδων!!!! ο μπαμπας ηταν ολυμπιακος και εμεις ολυμπιακος. ο μπαμπας ηταν ΝΔ και εμεις ΝΔ.
υγ: ο αθλιος τρόπος προπαγανδας ΜΜΕ και εξουσίας βρίσκει εδαφος και υπαρχει

υγ2: διαφημιση
http://mikrosfokion.blogspot.com

Ανέστης Μ. είπε...

"Είσαι ένας «άνθρωπος μικρός, κοινός». Προσπάθησε να καταλάβεις τη διπλή έννοια αυτών των λέξεων: «μικρός», και «κοινός».
Μην τρέχεις. Έχε το θάρρος να δεις τον εαυτό σου!"
"Σου λέω κι εγώ: μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να γίνεις ο απελευθερωτής σου"
"Ένα πράγμα δεν ξερεις ή δε θέλεις να ξέρεις: ότι συ ο ίδιος δημιουργείς τη μιζέρια σου, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα· ότι δεν κατανοείς τα παιδιά σου, ότι τσακίζεις τη σπονδυλική τους στήλη προτού καλά-καλά σχηματιστεί, εκεί κλέβεις τον έρωτα· ότι είσαι τσιγγούνης και τρελός για την απόκτηση δύναμης· ότι διατηρείς ένα σκύλο για να είσαι κι εσύ «αφεντικό»"
(Βίλχελμ Ράιχ, Άκου Ανθρωπάκο)

Sissi Soko είπε...

Ο Κούνδερα είναι καλλιτέχνης. Είναι καλλιτεχνική φαντασίωση του αυτό: "Ή κάθε πρόταση που προφέρεις σε αυτή τη χώρα μπορεί μία μέρα να ακουστεί στο ραδιόφωνο". Κάτι παρόμοιο δεν έγινε ποτέ στην Τσεχοσλοβακία. Είναι καλλιτεχνικό ψέμμα!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου γατούλη....πόσο δίκιο έχεις πήξαμε πιά...στη ζούλα,στην απάτη,στη παρανομία και τη παρατυπία...η Ελλάδα έχει πιά καταντήσει η χώρα της απάτης και του ρουσφετιού...και η χώρα που 'θάβει'τους άξιους και αυτούς που πραγματικά αξίζουν και κάνει τα πάντα για άλλους που όχι μόνο δεν αξίζουν αλλά που θα έπρεπε να αδιαφορεί και εντελώς μα εντελώς γι αυτούς...μου φαίνεται ότι έχω δίκιο όταν λέω συχνά ότι-αυτή η χώρα δίνει όλη της την αγάπη,την έυνοια,τη τρυφερότητα και τη καλοσύνη σε αυτούς που δε την αξίζουν καν...και δίνει όλη της τη περιφρόνηση,την απαξίωση,και ίσως και το μίσος σε αυτούς που θα άξιζαν ίσως πολύυυυυ καλύτερη μεταχείρηση και πολύυυυυυυ περισσότερο σεβασμό από αυτήν και που πραγματικά κάνουν οτιδήποτε γιανά πάει αυτή η χώρα πιό μπροστά και που πραγματικά νοιάζονται να γίνει αυτό...και που δίνουν τη ψυχή τους γιανά γίνει αυτό....δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα άδικα της κοινωνίας αυτό;;;....Αθανασία.

Elias είπε...

Ο Οιδίποδας μας δίδαξε ότι η άγνοια, η αδιαφορία είναι έγκλημα, ότι σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την ύβρη, ότι οι πτωχοί το πνεύματι δεν είναι μακάριοι αλλά συνένοχοι.

Μαύρος Γάτος είπε...

Χαίρομαι πολύ που το άρθρο μου έγινε αφορμή για τόσο σοβαρά σχόλια. Ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση.

Να δούμε πότυε θα μάς ακούσουν κι εκείνοι οι 84%....

Ανώνυμος είπε...

"ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»
Διαμαρτύρομαι για την «ακατάλληλη», ώρα προβολης [Κυριακή στις 1 το πρωί]
της εκπομπής «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»,
και ζητώ την άμεση αλλαγή της σε μια πιο «ανθρώπινη» ώρα.
Υπ οψιν. Κα ΤΣΙΛΙΚΟΥΝΑ και κάθε άλλο αρμόδιο της ΕΡΤ."
Κάντε το τώρα και διαδωστε το.
keep@ert.gr

λι8οξόος είπε...

Ο Δήμου είχε γράψει πως σ' ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει κρίση αξιών. Αλλά σ' αυτή τη χώρα, που δεν είχε την άνεση να ωριμάσει κοινωνικά και πολιτικά, υπάρχει κάτι χειρότερο: κενό αξιών.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

πέρνα να δεις μια ματιά στα...ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

brexians είπε...

αγαπητοι συνσχολιαζοντες....
ειναιγεγονος οτι η διαπλοκη ειναι ενα παγκοσμιο φαινομενο!
ενα φαινομενο που ανθη σε ολα τα κοινωνικα στρωματα, επαγγελματα και συντεχνιακες ομαδες.
Δηλωνω καθετα αντιθετος. αλλα ειμαι συνειδητος και συνειδητοποιημενος ψηφοφορος του 84%...
ακουστε λοιπον και την δικη μου αποψη και δειτε μεσα απο την δικη μου οπτικη!
για να εχουμε μια σφαιρικη και οχι στειρα μονοπλευρη συζητηση.

....στο χωριό μου το λένε αλλιώς.
στο δικο μου χωριο φιλε Μιλτιαδη το λενε ρατσιστικο και συντηρηση του αριστεροδεξιου μισους.δηλαδη πας μη αριστερος βαρβαρος;

ΕΣΥ που διορίστηκες χαριστικά και θα το ξεπληρώνεις μια ζωή, φιλώντας κατουρημένες ποδιές.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ή ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ.
Αλλα ξερεις ποσοι αριστεροι εχουν υπογραψει το συγχρονο χαρτι των "ριπσασπιδων", για μια θεσουλα στο δημοσιο και μετα το ξαναπαιζουν, καπετανιοι του βουνου!! ΠΟΛΛΟΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ μπορω να πω, μεσα απο τα στοιχεια των συνδικαλιστικων παραταξιακων οργανωσεων....
Βεβαια το ιδιο κανει στις επιχειρησεις του, και ειναι πολλες επωνυμες και ανθηρες οικονομικα, διοικουμενες με αυστηρα καπιταλιστικα κριτηρια και το ΚΚΕ ΑΕ. για πηγαινε να ζητησεις μια θεση σε αυτες, πρεπει να εισαι μελος απο τον προπαππο σου και μετα και με πληρωμενες ολες τις συνδρομες στο κομμα εδω και 50 χρονια.
....Πρώτο βήμα, είναι Ν' ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΏΝ ΣΟΥ.
ποιος που και γιατι; αφου περναει καλα με 3 και 60 αραχτος και τεμπελης γιατι να το κανει...

ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ... ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ
ποιος συμβιβαζεται! μα τι λες τωρα, ασυμβιβαστοι ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΑΟΚΤΖΙΔΕΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΚΛΠ....
ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΟΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΆΛΝΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΈΝΑΛΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ...

εξω αυτη τη στιγμη που γραφω αρχισε η καταιγιδα...οπου ναναι θα πεσει και το ρευμα ... και δυστυχως αυριο που θα ξυπνησουμε και το 84 καιτο 90% του υπολοιπου 16 θα κοιματε με τα τσαρουχια και θα αναζηταει μια θεση στο δημοσιο..γιατι 400 και αλλου 500 χρονια σκλαβιας απο τους Τουρκους δεν μας εμαθαν τιποτα..εξακολουθουμε να φερομαστε σαν ραγιαδες απο την μια και σαν επαναστατημενοι αλλα με πλατες ρωσικες ή αγγλοαμερικανικες ή γαλλογερμανικες απο την αλλη ...οπως τοτε 180 χρονια πριν!!
οταν αποβαλλλουμε την νοοτροπια του προστατη του πατρωνα κλπ, και οταν παψει η μονιμοτητα στο Δημοσιο..δηλαδη οχι συντομα τοτε θα παμε μπροστα... μεχρι τοτε σας καλημεριζω και ας μην ξαναδιχαστουμε πολιτικα οπως ολοι οι οχτροι μας θελουν... γιατι οπως ειπε και ο Σαρτζ..ειμαστε εθνος αναδελφο και ζουμε στον ομορφοτερο πετροτοπο του πλανητη...ας τον διαφυλαξουμε!! πρωτα πρωτα απο την νοοτροπι;α μας..


ΜΗ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ!!!!!

Unknown είπε...

Οι νεοέλληνες έχουμε δυστυχώς πρωπατορικά αμαρτήματα από τους αρχαίους (Εφιάλτης) μέχρι και τους νεότερους (Πήλιος Γούσης afaik). Δυστυχώς ακόμα και για ένα που θα πεί όχι θα υπάρχουν 10 που θα πούν ναί έχουμε χάσει την ακεραιότητα δυστυχώς αν και φοβάμαι πως δεν το είχαμε και ποτέ. Όσες εξαιρέσεις και να βρεθούν φοβάμαι πως θα υποκύπτουν στον κανόνα. Γι' αυτό κουράγιο και όταν πιάσουμε τον πάτο (γιατί τον βλέπω ακόμα μακρυά) θα αυτορυθμιστούμε και θα ξαναγίνουμε όλοι ακέραιοι αλλά ακόμα το βλέπω να αργεί....

Μαύρος Γάτος είπε...

Μόλις τελείωσα τη δουλειά και δυσυχώς αδυνατώ να συμμετέχω στη συζήτηση, που με ενδιαφέρει πολύ- αύριο σίγουρα!

Καλό βράδυ

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ανθρωπακο,

Την καταντια σου κοιτας στον καθρεφτη,
αυτη ειναι η μονη "κοντρα" που αντεχεις
το καθημερινο σου ξυρισμα που σε ματωνει
την απεχθεια προσπαθωντας να κρυψεις
τη ρουτινα, το αγχος, τη σκια της ρυτιδας.
Και στο τελος ,τι μενει;
Δυο σακκουλες, πληγες και μια μικρη παραταση...

σκεψου..