25 Μαρ 2008

ΠΑΡΆΜΕΡΑ ΣΤΈΚΕΙ Ο ΆΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΊΕΙ... ΑΡΓΆ ΤΟ ΤΟΥΦΈΚΙ ΣΗΚΏΝΕΙ, ΚΑΙ ΛΈΕΙ: "ΣΕ ΤΟΎΤΟ ΤΟ ΧΈΡΙ, ΤΊ ΚΆΝΕΙΣ ΕΣΎ; Ο ΕΧΘΡΌΣ ΜΟΥ ΤΟ ΞΈΡΕΙ ΠΩΣ ΜΟΎ ΕΊΣΑΙ ΒΑΡΎ"


Ολυμπί, Ελλαδιστάν, 25η Μαρτίου 1826-
του Ανταποκριτή μας Καρά Γάτογλου


Έκτροπα σημειώθηκαν χτες κατά την Ιερή Τελετή της αφής της Φλόγας της Ολυμπί και της παράδοσής της στις Αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ως γνωστόν πρόκειται να διοργανώσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνογλου. Συγκεκριμένα, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Εκπρόσωπος του Πολυχρονεμένου μας Πατισάχ, του λατρεμένου μας Σουλτάνου, μερικοί Φράγκοι ταραξίες ξεδίπλωσαν πανώ με αλλοπρόσαλλα ανατρεπτικά συνθήματα, όπως "ΕΞΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ". Οι ταραξίες συνελήφθησαν αμέσως από τους παρόντες Γιανίτζαρους και θα τιμωρηθούν σήμερα με παραδειγματικό θάνατο δι ανασκολοπισμού (παλούκωμα) στην κεντρική πλατεία της Τριπολιτζάς.

Ο Εκπρόσωπος της Υψηλής Πύλης δήλωσε σχετικά:

"Ο Πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος καταδικάζει κάθε απόπειρα παρέμβασης στην καθιερωμένη τελετή αφής της φλόγας, πολύ περισσότερο όταν εμπεριέχει πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με το ολυμπιακό πνεύμα»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Γατούλη....εμένα μου άρεσε η τελετή μπορώ να πώ...ήταν όμορφη...αλλά όλος αυτός ο τζερτζελές με τους κινέζους ακτιβιστές και μπλά,μπλά,μπλά...μου ανακάτεψε τα συκώτια που λένε...είναι αυτό που λένε ότι εμφανίστηκαν στο λάθος μέρος,τη λάθος ώρα και μέρα...αλλά μήπως δεν ήταν και τόοοοσο 'λάθος' αυτό;;;...δεν ξέρω εγώ έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό είχε μιά σκοπιμότητα από πίσω του..γιανά μη πώ ότι μου φάνηκε και πάαααααρα πολύ ύποπτο...αυτοί οι κύριοι γιατί ήρθαν ειδικά ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΉ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ......γιατί δεν πήγαν κάπου αλλού να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν εκεί τα όποια δικαιώματά τους;; (στη χώρα τους, π.χ ή γιατί δε πήγαν να συναντήσουν τον κύριο Ζάκ Ρόγκ)στη Γαλλία και να του θέσουν εκεί τα αιτήματά τους π.χ);;;;παρά ήρθαν εδώ και αυτή τη συγκεκριμένη μέρα κιόλας;;...και αυτοί πως ζητούν να σεβαστούμε εμείς τις παραδόσεις και τα έθιμά τους όταν αυτοί οι ίδιοι έρχονται δω και δε σέβονται ούτε τον ιερό χώρο της Ολυμπίας αλλά ούτε και την ίδια τη τελετή;; αυτοί μας σέβονται εμάς;;;ή κοιτάνε να μας κάνουν ρεζίλι Πανευρωπαικά.....και παγκόσμια;;τί συμπεριφορά είν αυτή δηλαδή;;τόσο πολύ μανιασμένοι ήταν αυτοί που δε καταλάβαιναν τίποτε;;;....ούφ συγνώμη Μίλτο μου αλλά εκνευρίστικα πάλι....Αθανασία.

Ανώνυμος είπε...

Milto Xronia polla !
Patrida Xronia polla
Xronia polla geia olous.

brexians είπε...

ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΛΕΣ .....
ΑΚΡΙΒΩΣ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ 58 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ
ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 3000 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΑ...

ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 17 ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ .....
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ...
ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΦΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ!!
ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΝΑ...


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΙΒΕΤ ΤΩΡΑ!!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω μόνο να προσυπογράψω συγχαίροντας τον Δημήτριο τον ταξιδευτή

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Αθανασία,
συγχώρεσέ με που θα φανώ αγενής.
Κι εσύ ψυχή μου
μου ανακάτεψες τα σηκώτια τα δικά μου...
βρε ντιπ για ντιπ δεν νογάτε;;;;;;;;;;;;

Jim.Hellas είπε...

Πολύ σωστός ο ΜΓ! Και εγώ αρέσκομαι να σκέφτομαι τι θα λέγαμε και τι θα κάναμε σε πολλά παρόμοια θέματα, αν μιλούσαμε για την ελευθερία της δικής μας χώρας και όχι κάποιας άλλης.

Αθανασία, το σχόλιό σου είναι εντελώς off... Φυσικά και οι ακτιβιστές ήρθαν σκόπιμα την εν λόγω μέρα και μπήκαν στο εν λόγω στάδιο γιατί ήξεραν ότι όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα εδώ λόγω της τελετής και ήθελαν απλά να θυμίσουν σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί εμείς να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, αλλά κάπου αλλού η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι άγνωστες λέξεις. Ήρθαν επίτηδες για να μας θυμίσουν ότι αυτοί οι αγώνες εκτός από πανηγύρι καταναλωτισμού έχουν και πιο βαθύ νόημα το οποίο το ξεχνάμε...

Ρεζίλι δεν μας έκανε κανένας ακτιβιστής, ακομη και αν πέρασε τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας. Ρεζίλι μας κάνουν οι Κινέζοι. Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος πλέον σε αυτό τον κόσμο που έχουμε χτίσει!

Λυπάμαι, αλλά τέτοια ρηχότητα σκέψεως δεν την περίμενα για τόσο σοβαρά θέματα, οπότε -δυστυχώς- νομίζω πως θα συμφωνήσω με τον προσκολλήσαντα "απ'αλλού"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλοι...κοιτάξτε θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για το χθεσινό μου ξέσπασμα...ναι ήταν λάθος..κανείς δεν αντιλέγει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι σε πολύ άσχημη φάση αυτοί τη στιγμή..και μένα με λυπεί να ακούω και να βλέπω τέτοια...όμως αυτό που με ενόχλησε πολύ ήταν ίσως ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε αυτό το σοβαρό γεγονός από τα ΜΜΕ,τηλεοράσεις κυρίως κτλπ,κτλπ... μου άφησε μιά κάπως κακή και άσχημη εντύπωση...και ίσως και από αυτό να επηρρεάστηκα προφανώς..έχω την εντύπωση όμως ότι ό τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε θα μπορούσε να επηρρεάσει πολλούς..και ίσως και τον μέσο πολίτη...ο οποίος προφανώς θα είδε αυτή την ενέργια όχι σαν-τον αγώνα των ανθρώπων αυτών να πάψει η αιματοχυσία και η κυριαρχία της δικτακτορίας στον τόπο τους...αλλά πιθανόν οι περισσότεροι θα το είδαν-σαν την χοντροκομμένη παρέμβαση ορισμένων ταραξιών που κατέστρεψαν τη τελετή αφής-προφανώς...κανείς όμως δεν αντιλέγει ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων είναι ιερά και πρέπει να τα σεβόμαστε...όταν δεν είσαι και πολύ ενημερωμένος αυτά παθαίνεις... όμως δεν ξέρω όλες αυτές οι σκηνές των συλλήψεων που είδα,του ξυλοφωρτόματος,και όλα αυτά μου άφησαν μιά πολύ κακή ΄γέυση'....ελπίζω όμως να μου συγχωρήσετε αυτό μου το ατόπημα...Αθανασία.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος ν απολογείσαι Αθανασία μου, ο καθένας έχει το δικαίωμ,α της γνώμης του και η Αλήθεια εξαρτάται από την γωνία θέασης. Εγώ πιό πολύ θύμωσα με το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κατά τα άλλα η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Γίγαντας ποου λέγεται Κίνα δεν μπορεί να μπει στη θέση του από την Ελλαδίτσα μας- όχι όμως και να υπερθεματίζουμε σε κυνισμό και αναισθησία, όπως η Κυβέρνηση Καραμανλή.

Δινονόη είπε...

Φιλοι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε ολη της την ουσια δεν υφισταται.Το ον ανθρωπος εξαρταται ετσι κι αλλιως απ τις ιδιες του τις αναγκες (φαγητο, κ.α) Υπαρχει ομως ελευθερια επιλογης. Το Θιβετ ομως κ αυτο το ειδος της ελευθεριας (των επιλογων εννοω). Βρηκα ενα site που μαζευει υπογραφες.Οχι βεβαια οτι θα αλλαξει κατι μ΄ αυτο....

https://team.avaaz.org/act/index.php?r=act

Δινονόη είπε...

εννοω οτι το Θιβετ στερειται ακομα και το ειδο ελευθεριας επιλογης.

Συγναμμη το site πανω ειναι λαθος , εδω ειναι το κανονικο

http://www.avaaz.org/en/tibet_end_the_violence/98.php/?cl_tf_sign=1

advocatus diaboli είπε...

Πρέπει να αντιδράσουμε με πολλούς τρόπους. Ενας από αυτούς είναι και η συλλογή υπογραφών.