21 Μαρ 2006

ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ ΦΌΒΟΣ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΏΣΜΑΤΑ μέσω του του κινητού μου
Πολλά από τα σύγχρονα προβλήματα μεταξύ συντρόφων, δημιουργούνται εξαιτίας των τριών παρακάτω λόγων:

1. Σήμερα, κάποιος επιλεγεί αυτόβουλα τον άλλον, συνδέεται εθελοντικά μαζί του. Σε περιόδους κρίσης, εύκολα αναρωτιέται αν έπραξε σωστά. Μια σχέση διαλύεται έτσι πολύ πιο εύκολα απ'ότι παλιότερα, όταν μπορούσε κάποιος να σκεφτεί: "είμαστε ταγμένοι ο ένας για τον άλλον", και "ο παπάς μας ένωσε στο όνομα του Θεού".

2. Η αξίωση από τον σύντροφο να αποτελέσει το αντίβαρο για όλα τα δεινά του κόσμου, και όχι απλά να περιποιηθεί και να χαιδέψει τις πληγές μας.

3. Ο σύντροφος αντιπροσωπεύει εν μέρει τον ίδιο μας τον ίσκιο, με τον οποίο έχουμε σήμερα πολύ λιγότερη σχέση,απ'ότι οι πρόγονοί μας. Ειδικά στα ζητήματα που προκαλούν επανειλημμένα προβλήματα μεταξύ δύο συντρόφων, η αιτία μπορεί να είναι ότι ο ένας ενσαρκώνει την απωθημένη σκιά του αλλού.

από το βιβλίο "Αγάπη και φόβος" του Στεφαν Λερμερ
Εκδόσεις Γλάρος

7 σχόλια:

NinaC είπε...

Τελικά, τα πράγματα στις (όποιες) σχέσεις των ανθρώπων είναι απλά.

Εμείς τα περιπλέκουμε.

Marialena είπε...

Βρε Γάτε πολυγραφότατε με τόση έμπνευση που σε διακατέχει σήμερα, δεν σε προλαβαίνουμε! Τεσπα, για μένα βαρύνουσα σημασία έχει το "Νο1" που αναφέρεται, γιατί αυτό που βλέπω όσον αφορά ειδικά εμένα, η διάθεση υπάρχει αλλά τα περιθώρια είναι στενότερα από παλιά. Όταν και εφόσον συναντήσω συμπεριφορές που στο παρελθόν με είχαν προβληματίσει, τότε τα περιθώρια που δίνω στον εαυτό μου για αντοχές είναι πολλές φορές δισδιάκριτα! Αυτά τα πονεμένα...

northaura είπε...

μαυρόγατε και αγάπη και φόβος;

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλώς επέστρεψες, Νόρθ! Ε, κοίτα, εμένα η Φ. μού το έιπε από την αρχή, ότι το μεγαλύτερό της ελάττωμα είναι η ανασφάλεια... Αλλά εγώ δεν ξέρω τι είναι η ανασφάλεια, κι έτσι χαμπάρι δεν πήρα πόσο σοβαρό είναι αυτό το ελάττωμα... δεν γίνεται αγάπη με φόβο, έχεις απόλυτο δίκιο...

Κούκλα έχεις κι εσύ δίκιο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, αλλά θέλει και ΠΟΛΥ καθαρό μάτι για να το δεις αυτό!!!!!

Μαριαλενίτα μου, σού έχω αφιέρωση που μού έμαθε η Ναταλία ....

τα περιθώρια σαν τείχη γκρεμιστήκανε
κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο χωρισμό
κι εμείς στα μάτια σαν δυό ξένοι κοιταχτήκαμε
γιατί δεν έχουμε κανέναν προορισμό

όλη μας η αγάπη πάει χαμένη
τίποτα, πια τίποτα δεν μένει...


καληνύχτα σε όλους παιδιά.. χίππικη!
Peace! Love!

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη γνωμη μου ο καθενας οταν γνωριζει "τον ανθρωπο του" κανει πανω του την προβολη του ιδιου του του εαυτου,λες και ειναι ο αλλος ο καθρεφτης πανω στον οποιο βλεπει αυτο που εχει αναγκη στην δεδομενη περιοδο.Αμειλικτα φτανει η στιγμη που αντιλαμβανεται ποιον πραγματικα εχει μπροστα του και τοτε δεχεται ή απορριπτει τον συμβιβασμο,εντος ή εκτος εισαγωγικων ,με την θετικη ή την αρνητικη εννοια.

Marialena είπε...

Χίπι Γάτε μου μαζί σου στο Peace & Love! Δεν είναι αυτοσκοπός ο χωρισμός σε μια σχέση, αλλά διέξοδος κινδύνου όταν δεν αντέχεις άλλο, ίσως τον ίδιο σου τον εαυτό στη σχέση.
Με το φόβο μας αγκαλιά μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην αγάπη. Η αγάπη όλα τα υπομένει, η αγάπη όλα τα μπορεί που λέει και ο Χατζής σ' ένα τραγούδι του! Ευχαριστώ για την αφιέρωση, την επόμενη φορά μπορώ να ζητήσω κάτι σε ποιό ελπιδοφόρο παρακαλώ? φιλιά, Μ.

Rodia είπε...

Κάτι είχα γράψει για κρίση σε μια σχέση.. θα ψάξω να το βρω στα αρχεία μου που εχουν καταντησει.. καλύτερα να μη πω πώς..

:-)

αμα το βρω θα το στείλω σους μελαγχολικούς να το ξεσκίσουμε όλοι μαζί!