8 Σεπ 2008

Το ΑίΜΑ ΤήΣ ΓήΣ

.

Ένα πρωί, χαράματα, οι γεωτρήσεις άρχισαν να βγάζουν ένα πηχτό κόκκινο υγρό. Πρώτες το πρόσεξαν οι νοικοκυρές που έφτιαχναν πρωινό καφέ, κι οι εργαζόμενοι που πλένονταν αγουροξυπνημένοι για να πάνε στη δουλειά τους. Μετά ένας ένας όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, νέοι γέροι και παιδιά, πλούσιοι και φτωχοί, διάσημοι και άσημοι- από κανέναν δεν ήταν δυνατόν να περάσει κάτι τέτοιο απαρατήρητο.
Όλοι άνοιγαν τρομαγμένοι ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, για να μάθουν τί συνέβαινε, οι πιο προχωρημένοι έψαχναν απελπισμένα στο διαδίκτυο, τίποτα, πουθενά- κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν τολμούσε ακόμα και να παραδεχτεί αυτό που συνέβαινε. Ακόμα και οι συνήθως διψασμένοι για συγκλονιστικές ειδήσεις δημοσιογράφοι, ήταν τόσο τρομοκρατημένοι, που προτιμούσαν να αγνοήσουν εντελώς το γεγονός, παρά να παραδεχτούν πως δεν είχαν ιδέα τί και γιατί συνέβαινε.

Γιατί όλοι ήξεραν, κι ας μην τολμούσαν ούτε να το ψιθυρίσουν κρυφά, ούτε καν στον εαυτό τους, πως το κόκκινο υγρό που έτρεχε από τις βρύσες, ήταν, όντως, αίμα.
Κάποιοι είπαν πως ήταν το αίμα της Γής. Οι πρώτες αναλύσεις όμως έδειξαν πως το αίμα ήταν ανθρώπινο, και μάλιστα παιδικό.

Τελικά, οι Σοφοί που μελέτησαν προσεκτικά και επισταμένα το φαινόμενο, κατέληξαν, μετά από πολλούς δισταγμούς και διαφωνίες, στη δύσκολη απόφαση ν' ανακοινώσουν τα απίστευτα συμπεράσματά τους: επρόκειτο για το αίμα των παιδιών του μέλλοντος.

Το φαινόμενο δεν υποχώρησε από μόνο του, όπως πολλοί έλπιζαν. Σιγά σιγά όμως οι άνθρωποι άρχισαν να το συνηθίζουν, όλα τα συνηθίζουν με τον καιρό οι άνθρωποι- άρχισαν να πλένονται με το τρεχούμενο αίμα, να φτιάχνουν μ' αυτό τον καφέ τους, και φυσικά, δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς, άρχισαν να το πίνουν. Κανονικά, σαν να ήταν νερό. Κάποιοι μάλιστα το έβαλαν και σε μπουκάλια, κόλλησαν επάνω διάφορες ετικέτες, και το πουλούσαν εμφιαλωμένο.
Κι όλα ήταν και πάλι σχεδόν κανονικά...

Η Γή συνέχισε να περιστρέφεται, ατάραχη, για αμέτρητους ακόμα αιώνες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: