7 Φεβ 2008

Η "ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ

Άρχισαν πάλι ν' ακούγονται οι φωνές που μιλούν για πρόωρες εκλογές και προαναγγέλουν το τέλος του δικομματισμού.

Κατ' αρχήν να πω ότι το να γίνουν οι εκλογές πρόωρα το αποκλείω 1000%, γιατί έτσι είπε ο Πρωθυπουργός Καραμανλής, κι αν πει αυτός κάτι, είναι ΑΔΎΝΑΤΟΝ να το πάρει πίσω. Αφού αυτός λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες εκλογές, ξεχάστε τις. Πώς είπατε; "Τί έγινε το Σεπτέμβρη του 2007"; Κάτι ανθελληνικές ασύμμετρες φωτιές, αν θυμάμαι καλά.

Δεύτερον, όταν θα γίνουν οι Εκλογές, στην ώρα τους φυσικά, όπως πάντα, είναι σίγουρο ότι ο δικομματισμός θα ηττηθεί κατά κράτος. Αυτό πιά κι ανα είναι σίγουρο. Τόσα χρόνια το μελετάμε. Τί κι αν το 80% του Ελληνικού λαού επιμένει να πλένει με μπλε και πράσινους κόκκους, για τους δικούς του λόγους, από συνήθεια, λόγω που υπάρχει κάνα χρωστούμενο, λόγω που επίκειται κάνα αναμενόμενο, λόγω καμιάς μαλάκυνση εγκεφάλου, βρε αδερφέ - μάς πέφτει λόγος, εμάς; Όχι βέβαια. Δημοκρατία δεν έχουμε;

Εμείς λοιπόν θα τον θάψουμε τον Δικομματισμό, σίγουρα ναι, από σουρεαλιστική άποψη όμως. Σε ιδεατό, Πλατωνικό επίπεδο, βρε αδερφέ! Για μια πλαναίσθηση ζούμε όλοι σ' αυτήν την χώρα. Πλαναίσθηση η Δωρεάν Δημόσια Υγεία, πλαναίσθηση η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πλαναίσθηση η Επανίδρυση του Κράτους, πλαναίσθηση η Δημοκρατία, πλαναίσθηση η Αξιοκρατία, πλαναίσθηση η...

Δεν μπορώ να συνεχίσω. Σιχάθηκα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου και πάλι Μίλτο μας...και ποιός δεν σιχάθηκε πιά...;;μου φαίνεται η κατάσταση όσο πάει και γίνεται όλο και χειρότερη κάθε φορά...όλο και περισσότερο ψέμμα,όλο και περισσότερη απάτη,βρωμιά,βούρκος...και μένα μου 'γυρίζει τ άντερα'που λένε και στο χωριό μου όλη αυτή η κατάσταση πιά....όμως τί ωραία που μας...'πουλάνε και μας αγοράζουν' με τα ψέμματά τους και τους ηλίθιους 'πύρινους λόγους'τους και ανόητες παρλάτες τους ε;;...ε;;;...ωραία....Αθανασία.

Ανώνυμος είπε...

σου έχω κάτι καλό φίλε

"Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ελλάδα: το φάντασμα του κομμουνισμού (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αν ποτέ συνεργαστουν σε κάτι). Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Εξουσίας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, ο Λαμπράκης με τον πρετεντεράκο του και ο Αλαφούζος με τον παπαχελάκο του, Πασόκοι ριζοσπάστες κλέφτες και Δεξιοί αστυνομικοί κλέφτες, ο Θέμος με τον Μάκh αντάμα, καθως και το μεικτό σώμα Ελληνικής Αστυνομίας - Γερμανοτσολιάδων Χρυσών Αυγών..

Ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει κατηγορηθεί σαν κομμουνιστικό από τους αντιπάλους του και τα κανάλια που κυβερνούν ουσιαστικά, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης που το λένε ΠΑΣΟΚ δεν αντέκρουσε με την κατηγορία του κομμουνισμού τους πιο προοδευτικούς αντιπολιτευόμενους, καθώς και τους αντιδραστικούς αντιπάλους του;"

Μαύρος Γάτος είπε...

Γειά σου Αθανασία μας Σ;-)

Γιώργο, λες; Ειλικρινά, νομίζω ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στο εκλογικό σώμα που... ας μην χάσουμε όμως την ελπίδα... σύντροφε Σ;)

ritsmas είπε...

δεν εχω την αισθηση ότι θα παμε για προωρες εκλογές...οχι πριν απο τις ευρωεκλογές....εκτος αν κατι συμβεί φοβερό...Οι μεταρρυθμισεις δεν μπορεί να προβληθουν εκ νεου ως αιτία προσφυγής στις καλπες....οσο για τον δικομματισμό...δεν ξέρω, προτιμώ τον πολυκομματισμό για λόγους αυτονόητους.

corto είπε...

Μαύρε Γάτε εμένα μου φαίνεται ότι αυτό που απέμεινε πλέον είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, οι σχέσεις μας με τους γύρω μας. Και δεν εννοώ την οικογένεια, τους φίλους, το γείτονα κλπ κλπ. αλλά κάθε αλληλεπίδραση με τους άλλους.
Να είμαστε καλοί με τους ανθρώπους γύρω μας και να βοηθούμε όπου φτάνει το χέρι μας. Δεν περιμένω η πρόνοια να βοηθήσει αυτούς που πεινάνε, τους ναρκομανείς ή μια οικογένεια με άνεργους γονείς, δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση να ενδιαφερθεί γι' αυτούς, τα βλέπεις... Κι αν λέμε ότι στο εξωτερικό υπάρχει κράτος πρόνοιας ή τέλος πάντων ένα πιο σωστό κράτος (σε κάποια πράγματα), ε ας μην κοιμόμαστε, κι αυτό πάει να χαθεί, για πόσο καιρό ακόμα να κρατήσει;
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω αλλά ας εμείς που είμαστε σε καλύτερη μοίρα ας βοηθήσουμε κι όσους φτάνει το χέρι μας. Δεν πρόκειται να το κάνει άλλος αν όχι εμείς...
Ακόμα κι αν ψήφισα δεν τελείωσε εκεί η υποχρέωσή μου τα σημαντικά είναι τα καθημερινά, ο τρόπος ζωής, η συνείδηση των πράξεων, το φιλότιμο.
Ότι μπορούμε κάνουμε... σε προσωπικό επίπεδο...
Αυτά....
Δ

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Τα προβληματα δεν λυνοντε corto με φιλανθρωπιες και ελεημοσυνες.Κοιτα βρες αλλο τροπο να αντιδρασεις γιατι αλλιως ειναι σιγουρο πως θα πεσει μαυρο σκοταδι και τοτε δε θα φταινε αλλοι παρα εμεις οι ιδιοι.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα! Ρίτσα, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε αληθινά καταιγιστικές εξελίξεις. Corto, συμφωνώ απόλυτα- Ας κάνουμε μικρά βήματα, όχι δεν αρκεί, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δεν προσφέρονται οι συνθήκες για άλματα, Έξω από τον Κύκλο- ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Ρίτσα, σού έχω μιαν αφιέρωση Σ;-)))

corto είπε...

exoaptonkyklo, αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τους γύρω μας ότι πρέπει να αντιδράσουν ή ότι πρέπει να κάνουμε αυτό ή το άλλο για να λυθεί το τάδε πρόβλημα, την ίδια στιγμή υπάρχει κόσμος που υποφέρει και δεν δίνει μία για τις δικές μου ή τις δικές σου θεωρίες για την πολιτική, το ασφαλιστικό, τη διαφθορά κι όλες αυτές τις μ***κίες που έχουμε μπλέξει.
Συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να αντιδρούμε (πχ. με πορείες) αλλά όταν σκέφτομαι ότι καθόμαστε και κουβεντιάζουμε ώρες και ώρες για να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει το ένα ή το άλλο (πχ. σε μια συνέλευση φοιτητών) ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, ε, αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω..
Έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις λένε, κι είναι εύκολο να κουβεντιάζουμε για πολιτική αλλά αν είχα προβλήματα στη ζωή μου (πχ. οικονομικά) θα μου βγαινε ο κώλος να δουλέυω όλη μέρα και δεν θα μ' ένοιαζε καθόλου τι λες εσύ ή ο γάτος ή ο οποιοσδήποτε για τα κόμματα, τη διαφθορά, τη διεφθαρμένη δικαιοσύνη, το σύστημα υγείας και όλα τ' άλλα...