24 Νοε 2006

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΔίΑΣ

.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΕΚ, ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΚΜΕΚ-ΤΟΥΜΠΕΚΙ

Διάβαζα χτες το εξαιρετικό "συγκεντρωτικό" κείμενο του Ροΐδη, και το χτεσινό κείμενο του raresteak, εύστοχο όπως πάντα, και νόμιζα πως διάβαζα δικά μου γραπτά.

Αυτές τις ημέρες οι δημοσιογράφοι συναγωνίζονται ποιος θα αποκαλύψει τη μεγαλύτερη βρωμιά στον δημόσιο βίο της χώρας μας, σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας: Άλλος ασχολείται με τα υψηλά κλιμάκια της διαφθοράς, πολιτικούς, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κυβέρνηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, άλλος με τα χαμηλά, διακινητές πετρελαιοειδών, δικαστές, αγρότες, κτηνοτρόφους, εμπόρους, πολεοδομίες, αστυνομικούς, γιατρούς, εφορίες, και δε συμμαζεύεται. Και από παντού αναδύεται μια απίστευτη μπόχα.

Κάποιοι λίγοι πονάνε αληθινά, και φωνάζουν την αλήθεια τους. Οι περισσότερες όμως φωνές που ακούγονται είναι είτε ξύλινες και ανόητες, είτε λαϊκιστικές και εκ του πονηρού: άλλοι φρίττουν δήθεν με τις αποκαλύψεις, άλλοι ζητούν, δήθεν για να σωθούμε, αλλά στην ουσία ζητιανεύοντας την ψήφο μας, νέα "μέτρα", που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν (μέτρα ως συνήθως άστοχα κι υπερβολικά, κι επομένως εγγενώς καταδικασμένα, εγγενώς ανεφάρμοστα), άλλοι διαβεβαιώνουν ότι όλα έχουν λυθεί με την δική τους σωτήρια διακυβέρνηση και απλά χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα. Δεν είναι σπάνιο να φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης, να «καταγγέλουν» τους πάντες οι ένοχοι, να εμφανίζονται σαν τιμητές της ηθικής οι πρωτεργάτες της ανωμαλίας.

Και η θλιβερή νεοελληνική πραγματικότητα γύρω μας παραμένει, απαράλλαχτη τόσα χρόνια: Υπάρχουν (και θα υπάρχουν), κυριαρχούν (και θα κυριαρχούν) γύρω μας και μέσα μας τα λαμόγια που λυμαίνονται τα πάντα, λαμόγια μικρά κα μεγάλα, από κατσαρίδες και ποντικούς, μέχρι ελέφαντες και φάλαινες. Και η σκληρή αλήθεια είναι πως πολύ λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, έστω και λίγο, έστω και με ποντικοκούραδα.

Ήμουν προχτές σε μια παρέα όπου ένας φίλος, εξαιρετικό άτομο, μας διηγούνταν πώς τον σταμάτησε ένας αστυνομικός να τον γράψει για κράνος και πώς αυτός τού εξηγούσε γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο, την ώρα που γύρω υπήρχαν τόσα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, και με δεδομένο ότι το να μην φοράει κράνος δεν έβλαπτε κανέναν άλλον εκτός από τον ίδιο. Κάποιοι συμφώνησαν μαζί του. Την ώρα που τού έλεγα για την συζήτηση μου με τον φίλο μου τον Δανό νευροχειρουργό, που υποστήριζε ότι το να μην φοράς κράνος βλάπτει το κοινωνικό σύνολο, έστω και έμμεσα, επειδή αν χτυπήσεις άσχημα και επιζήσεις το κοινωνικό σύνολο θα επωμιστεί την πολυέξοδη νοσηλεία σου (κάτι που κι εγώ δεν δέχομαι), την ώρα λοιπόν εκείνη, πετάχτηκε ο Ευρωπαίος της παρέας (από το Κιλκίς), και είπε κάτι που με άφησε άφωνο:

«Ξέρετε γιατί δεν θα πάμε ποτέ μπροστά; Γιατί καθόμαστε τόση ώρα και συζητάμε κάτι, που για μια παρέα Γερμανών θα ήταν αυτονόητο: Ο Γερμανός θα πλήρωνε το πρόστιμο και δεν θα έβγαζε κιχ».

Κανείς δεν έβγαλε κιχ. ΕΊΧΕ ΑΠΌΛΥΤΟ ΔΊΚΙΟ.

Γιατί σε αυτήν την χώρα δεν σεβόμαστε τους νόμους; Φταίει που ούτε ο (αστυ)νόμος σέβεται τον πολίτη; Φταίει η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που μάς ωθεί προς την απειθαρχία και την κατ’ εκτίμηση εφαρμογή των κανόνων; Φταίει η Τουρκοκρατία; Φταίει η οικογένεια που δεν έχει Αρχές να μεταδώσει στα παιδιά της; Φταίει που στην Αγωγή του Πολίτη δεν υπήρχε βαθμός επομένως ούτε κα διάβασμα και που συνήθως αναπληρώναμε κάποια άλλη χαμένη ώρα, ας πούμε θρησκευτικά ή μαθηματικά; Φταίει το κακό το ριζικό μας; Φταίει ο Θεός που μάς μισεί; Φταίει το κεφάλι το κακό μας; Φταίει πρώτα απ’ όλα το κρασί;

Ό,τι και να φταίει, η νοοτροπία του μέσου Έλληνα απέχει πολύ από εκείνην του μέσου Ευρωπαίου, η ελληνική πραγματικότητα απέχει έτη φωτός από την αληθινή Δημοκρατία, και το νεοελληνικό Κράτος απέχει παρσέκ από την Ευνομούμενη Πολιτεία. Τόσο πολύ, που δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσουμε να απαλλαχτούμε από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, και που κάποιους από εμάς μας εκνευρίζουν και μας στεναχωρούν τόσο βαθιά, που μάλλον μας είναι αδύνατον να ζήσουμε σε αυτήν την χώρα, όπου τα βουνά κοιλοπονούν και γεννάνε ποντίκια.



Και για να σάς προλάβω (δεν πρόλαβα τον φίλο Φοίβο στα σχόλια), σίγουρα υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Σκοπός μου όμως δεν είναι να κλαφτώ για να παρηγορηθώ, ούτε να συγκρίνω την Ελλάδα με το Ιράκ ή με τη Νιγηρία, για να πω τί καλά που είμαστε (που όντως είμαστε). Την συγκρίνω, για καθαρά πρακτικούς λόγους, με τις χώρες που θα μπορούσα αντικειμενικά να επιλέξω για να ζήσω τα χρόνια που μού απομένουν, και να αναθρέψω τα τυχόν παιδιά μου. Γιατί δεν έχουμε πολλές ζωές να ζήσουμε, παρά μόνον αυτήν εδώ, και στην διάρκεια μιάς ανθρώπινης ζωής Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελα εγώ...

Οπότε είτε σκάμε από το κακό μας και πάμε στα θυμαράκια πριν από την ώρα μας,είτε προσαρμοζόμαστε στους κανόνες του παιχνιδιού, σκύβοντας το κεφάλι και ακολουθώντας το ρεύμα, είτε αλλάζουμε χώρα. Τόσο απλά.
.


.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γάτε (καλημέρα),

δεν νομίζω ότι είναι ίδιον μόνο της Ελλάδας η σήψη, η απειθαρχία και το πλιάτσικο (αν και ναι, είναι απίθανα πιο πολύ εκεί). Είναι μάλλον απαραίτητο συστατικό στην εξέλιξη του οικονομικού συστήματος (προσέχω πολύ τις λέξεις).

Μην ξεχνάς, η πρώτη αντίδραση κι'εδώ στα Παρίσια, όταν πέφτει κλήση είναι το "ποιον ξέρω να μού τη σβήσει"!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα κι ευχαριστώ για το εύστοχο σχόλιό σου.Σίγουρα υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Σκοπός μου όμως δεν είναι να κλαφτώ για να παρηγορηθώ, ούτε να συγκρίνω την Ελλάδα με το Ιράκ ή με τη Νιγηρία, για να πω τί καλά που είμαστε (που όντως είμαστε). Την συγκρίνω μόνο με τις χώρες όπου θα μπορούσα αντικειμενικά να επιλέξω για να ζήσω τα χρόνια που μού απομένουν, και να αναθρέψω τα τυχόν παιδιά μου, δηλαδή για καθαρά πρακτικούς λόγους. Γιατί δεν έχουμε πολλές ζωές να ζήσουμε, παρά μόνον αυτήν εδώ, και στην διάρκεια μιάς ανθρώπινης ζωής Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελα εγώ...
.

Μαύρος Γάτος είπε...

¨οσο για τη Γαλλία, οι Γάλλοι είναι γνωστό ότι είναι οι πιό 'Μεσόγειοι" από τους 'Ευρωπαίους' (αν πιάναμε και το Νότο της Γαλλίας... Σ;)

Ανώνυμος είπε...

Γάτε, αν δεν είναι Ευρωπαίοι οι Γάλλοι, τότε ποιοι είναι; Οσο για την Νότια Γαλλία, σίγα μην είναι Γαλλία! Ελλάδα είναι, κι άσ'τους να λένε! Να κοίτα!

Μαύρος Γάτος είπε...

Α, έτσι εξηγείται....

Σ;))))))))

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κανενας δημοσιογραφος δεν κανει αποκαλυψεις χωρις πριν να εχει ρωτησει τον εργοδοτη του.
Κανενας.
Εξαλου οι περισσοτερες "AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ"ειναι πληρωμενες...

Στο Ελληνισταν ζεις.Μην περιμενεις πολλα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Νίκο δεν με νοιάζει πιά ΓΙΑΤί κάνουν τις αποκαλύψεις, ούτε και το ΠόΤΕ τίς κάνουν. Είναι ψέμματα αυτά που λένε; Πιθανόν, αλλά μάλλον όχι.

Όσο για την ελπίδα ν' αλλάξει κάτι, δεν ελπίζω, εο είπα, τουλάχιστον όσι όσο θα ζούμε εμείς. Οπότε είτε προσαρμοζόμαστε στους κανόνες του παιχνιδιού, σκύβοντας το κεφάλι και ακολουθώντας το ρεύμα, είτε σκάμε από το κακό μας και πάμε στα θυμαράκια πριν από την ώρα μας, είτε αλλάζουμε χώρα. Τόσο απλά.

An-Lu είπε...

Δυστυχώς είναι όπως τα λες...ή προσαρμοζόμαστε στους κανόνες ή βρίσκουμε άλλη χώρα να κατοικήσουμε...προς το παρόν όμως βάζουμε τον κόκκο της άμμου μας (ακόμα και το χαλικάκι έιναι μεγάλο) τηρώντας τους έγγραφους και όχι τους εθιμικούς κανόνες. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θλιβερό να είσαι άνθρωπος σκεπτόμενος, να ανήκεις σε μια αλυσίδα που πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια, να είναι αποδεδειγμένα κατεγραμένη στο DNA σου η συγγένεια με εκείνους που έγραψαν την Αντιγόνη και σμίλεψαν την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης και να θέλεις να αποδημήσεις γιατί νιώθεις αποστροφή για όσα σε περιτριγυρίζουν; Θυμάσαι πως για τους αρχαίους Αθηναίους δεν υπήρχε χειρότερη τιμωρία από τον εξοστρακισμό; Είναι χίλιες δυο οι κατάρες που κουβαλάμε στην καμπούρα μας (συγχώρεσε το μοιρολατρικό της έκφρασης) αλλά κάπου στο βάθος, κάπου κρυμένο και κοιμισμένο είναι το κύτταρο όσων μας έχουν γεμίσει με αγαλλίαση και περιμένει να πολλαπλασιαστεί. Τουλάχιστον ακόμα ελπίζω......... αν και νιώθω την ίδια με σένα θλίψη για τούτο τον τόπο.

Rodia είπε...

Γατούλη! Γιατί δε βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο;
Οπου και να πας, κάτι παρόμοιο θα βρεις, είναι ζήτημα ισορροπίας. Πότε υπερισχύει το ένα και πότε το άλλο. Πάρε π.χ. τη Γερμανία που αναφέρθηκε, αλλά πριν από 70 και βάλε χρόνια. Αυτή η ίδια νοοτροπία και αντίληψη εξέθρεψε το ναζισμό. Αυτή η ίδια νοοτροπία και αντίληψη τον ξεπέρασε και ανέδειξε ένα πολιτισμένο λαό. Πάρε τους γάλλους π.χ. που έχουν σήμερα το Λεπεν τους και πριν 200 χρόνια είχαν ενα Βολταίρο κι ένα Ρουσσώ, πριν 40 χρόνια είχαν το νέο κύμα και αύριο θα έχουν ποιος ξέρει ποιον και τί. Πάρε εμάς π.χ. σε μερικά χρόνια. Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας τις σημερινές αδυναμίες τις οποίες εκτρέφει η βλακεία.

Αρκεί να καταπολεμήσουμε τη Βλακεία και να μη τη θεωρούμε κάτι τι το αμελητέο, π.χ. Λιακόπουλος και συν αυτώ.

κλπ κλπ κλπ

:-) σμουτς! και αγκαλίτσα

Ανώνυμος είπε...

lupa, εγώ απεδήμησα για να είμαι κοντά στην Aφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης! Και δεν το λέω καλαμπούρι!

Ροδιά, ούτε η Επιστήμη ούτε η Φιλοσοφία έχουν τρόπο να αποφανθούν για το αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο!
( για τους Γάλλους μην ανησυχείς. Τους προσέχω εγώ! ¦D )

Extra, Extra!!! Ποδοσφαίρικός αγών Γαλλίας - Ισραήλ. Σκίνχεντ κυνηγάνε Ισραηλινό φίλαθλο να τον λυντσάρουν. Γάλλος μπάτσος τον προστατεύει. Κακή σύμπτωση, ήταν λίγο μαύρος. Τις τρώει κι αυτός. Βγάζει πιστόλι να αμυνθεί. Καθαρίζει έναν!

Μήπως πριν καταπιαστούμε με την καταπολέμηση της βλακείας, θάπρεπε να αποφασίσουμε τι στόχους έχουμε σαν Κοινωνία; Για να ξέρουμε πού πηγαίνουμε;

liodara είπε...

kalhmera gatulaki.....

apokalupseis, apodeixeis apotypwmata kai o,ti se apo- einai merikes ekfraseis pou exoun na xrhsimopoioyn oi kaloi mas oi dhmosiografoi gia na travhxoun to endiaferon, meta thn megalh epityxia you k. Eisaggelatou.....alla ade na exhhghseis sthn 8eia mou thn Pagwna oti pisw apo ka8e ti pou bgainei sthn tv einai ta symferonta,oi kanalarxes kai oi politikoi (genikotera)...O Makhs...feygei ap to ena kanali sto allo epeidh kai kala...ton fymwnoun kai den ton afhnoyn na ekfrazetai kata twn "megalwn" eite aytoi einai epixeirhmaties, eite politikoi.....paidi tou laou kai o makhs....vevaia egw den exw dei polla paidia tou laou me jeep kai spitia sto kwlonaki kai sthn ekallh...aristerous, me dexies, tou kerata, tsepes....To 8ema einai pws opoia petra ki an shkwseis 8a vreis diaf8ora....kai ayto ginetai se olo ton kosmo....pantoy...opou uparxei kratiiko, politikooikonomiko systhma....opote...h monh lysh einai na muh8oume sto rastafarianismo kai na odeysoume pros jamaica meria.....!

Rodia είπε...

"Μήπως πριν καταπιαστούμε με την καταπολέμηση της βλακείας, θάπρεπε να αποφασίσουμε τι στόχους έχουμε σαν Κοινωνία; Για να ξέρουμε πού πηγαίνουμε;" ρωτά ο phivos...

..και απαντώ: Αυτό κάνουμε ως τώρα και δεν είδαμε χαΐρι! Ισα ίσα, οι βλάκες αυξάνονται και πληθύνονται και σε λίγο θα τους ακολουθούμε μια και θα ορίσουν τους στόχους!!!

Αχ, τι μου θύμισες! Οταν (σε επίσκεψη στο Λούβρο, μαζί με κολλητούς φίλους γάλλους) αντίκρυσα ξαφνικά τη Νίκη της Σαμοθράκης, μίσησα όλους τους γάλλους... Καλά κάνεις και τη φιλάς! δώσε κι από μένα μάκια, ε

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, ακόμα κι όλοι γύρω σου να παρανομούν, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να είσαι παράνομος.

Αυτό είναι που ξεχνάμε συνήθως. Είναι και πιο βολικό φυσικά. Αλλά η λογική του "γιατί μαλώνετε εμένα, αφού κι ο Μανωλάκης κάνει φασαρία" είναι ριζικά διαφορετική από την λογική του "γιατί με μαλώνετε, αφού δεν έκανα φασαρία".

Επίσης, και παρότι συμφωνώ μαζί σου, να σημειώσω ότι είσαι σούπερ ψώνιο αδερφέ!!! "εύστοχο όπως πάντα, και νόμιζα πως διάβαζα δικά μου γραπτά." Χειρότερος κι από μένα είσαι! χαχαχαχαχαχα :^)

(Ναι, έκανα δημιουργικό editing του κειμένου. Και λοιπόν;)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι την πρώτη φορά που έμεινα πραγματικά πολύ στο πάντα συννεφιασμένο Παρίσι, έπισκέφθηκα το Λούβρο με μιλούνια ξένους και ντόπιους. Μετά από ώρες μπροστά από υπέροχους Da Vinci και Botticcelli έστρεψα τυχαία το βλέμμα μου και την είδα, λευκή υπέροχη να στέκεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα εκθέματα με έντονη στο βλέμμα της, στην παρουσία της, τη γνώση της υπεροχής της, ΕΤΡΕΞΑ κοντά της για να νιώσω, να γευθώ ξανά την αίσθηση του να είσαι δίπλα σε δικούς σου, την ανακούφιση πως πλησιάζεις στην πατρίδα,να κορεσθεί μέσα μου αυτή η δίψα που νιώθεις όταν φέυγεις μακριά από την Ελλάδα. Όταν πλησίασα την Αφροδίτη της Μήλου, ήθελα να της μιλήσω, να βγάλω λέξεις ελληνικές από το΄στόμα, να μας κοιτάνε γύρω οι γάλλοι και να μην καταλαβαίνουν τι λέμε.

Ανώνυμος είπε...

...Μία φορά είδα σήμα ορίου 10km/h στην Γερμανία και έκοψα αμέσως.
Γνώριζα ότι δεν ήταν αυθαίρετο ουτε υπερβολικά κατασταλτικό,αντίθετα απόλυτα ακριβές και σωστό για την περίσταση, δεν ηταν για να μου δείξει ποία είναι η εξουσία ούτε για να δηλώσει "οποιον θέλουμε γαμαμε όταν θέλουμε και όπως θέλουμε"
Δεν έιδα ποτέ μου μπασκίνες να περνάνε με κόκκινο ούτε να κάνουν ταρζανιές, δεν είδα ποτέ μου μία διαγράμμιση ή ένα σήμα mal place, αλλα αντίθετα είδα να ξεχέζουν οδηγό μίας Ρολς γιατί πάρκαρε παράνομα εμποδίζοντας την διάβαση πεζών...(υπάρχει φωτό θα την ποστάρω με την βοήθεια του rarestaak λίαν συντόμως)
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ...

Γιατί, η "εξουσία" είναι κάτι που έπεσε από τον ουρανό και πρέπει να παρακαλάμε για έλεος; Τέτοια θέλουν να ακούν!

Rodia είπε...

Τι βλέπουν τα ματάκια μου!!!
..για μια διόρθωση του τίτλου πέρασα.. από "ΕΛΛΗΝΑΔίΑΣ" ΣΕ "ΕΛΛΗΝΑΡίΑΣ".. είναι πιο εύστοχο, καθότι οι κάτοικοι ελληνάΡες καλούμεθα, έτσι; και μη πεις Γατούλη ότι γενικεύω... γκΡΡΡΡΡ...

..και βλέπω το περί Εξουσίας εγκώμιον! παπαπα! το στοιχείο μου λέμε. Για αρχή ένα ερωτηματάκιον: Αμα δεν υπήρχαν εκείνοι (όσοι και όποιοι τεσπα) που αναζητούν, επιθυμούν διακώς δλδ, να εξουσιάζονται δια ροπάλου, θα υπήρχαν οι αντίστοιχοι εξουσιαστές; Εδώ σε θέλω κάβουρα! (Φοίβε)
..αν και υποθέτω ότι θα περάσεις με άριστα το τεστ..

Ανώνυμος είπε...

Γάτε,
(όσο οξύμωρο κι αν είναι) η απαισιοδοξία σου με κάνει αισιόδοξο...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα, τί όμορφη κουβέντα!

ΛΙοδάρα, όπως είπα και στον ΠρέζαΤV, δεν με νοιάζει πιά ΓΙΑΤί κάνουν τις αποκαλύψεις, ούτε και το ΠόΤΕ τίς κάνουν. Είναι ψέμματα αυτά που λένε; Πιθανόν, αλλά μάλλον όχι.

Mpampakh φίλε μου είμαι όμως τόσο ψώνιο (σοβαρά) που θα το πάρω σαν φιλοφρόνηση! -αν δεν συμφωνούσα όμως με τον εαυτό μου μάλλον θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα Σ:))))))))

Μαρίνα μου, την εποχή του Ρουσσώ στη Γαλλία ήταν κλάψτα... το θέμα είναι τί γίνεται τώρα ... Μένουμε ή φεύγουμε; Γιατί ν'αλλάξει η χώρα ΔΕΝ προλαβαίνουμε.

Φοίβο, οι συγκεκριμένες Κυρίες είναι οι καλύτερες πρέσβειρες της Ελλάδας στη Γαλλία. Να μού τις χαιρετήσεις....

Γιλλετίνα, συμφωνούμε, εκτός από το τελευταίο. Φυσικά και ο σεβασμός στην εξουσία κερδίζεται, αλλά την εξουσία ποιός την εκλέγει;

Lupa, αν δεν είχαμε και την ελπίδα...

Αν-Λου, οι τελευταίοι των Μοικανών, ή οι πρώτοι;

Μακάρι οι πρώτοι Σ:))))

Rodia είπε...

Μένουμε ή φεύγουμε, ε;
Αμα βρεις καμιά καλή γαλλίδα.. εμ.. τι να σου πω.. κάντηνε για τα Παρίσια ή αλλού.
Προτιμώ άγγλον υπήκοον, ένεκα που μου αρέσουν αι ομίχλαι!;-)

..αλλά.. και τα Γιάννενα ομιχλώδη είναι και δεν θα χρειαστώ και άγγλον.. εχμ

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα στα Γιάννενα έχει και ωραία γλυκά Σ:)))))))

Raresteak γράφαμε μαζί, αλλά να επαναλάβω, δεν είμαι απαισιόδοξος! Ρεαλιστήςε είμαι. Ούτε και θέτω το θέμα εγκυκλοπαιδικά. Το θέμα μου είναι, μένω και γίνομαι "ένας από αυτούς"(γιατί διαφορετικά δεν θα επιζήσω για πολύ, θα πεθάνω της πείνας), ή φεύγω;

Λες να υπάρχει και Τρίτος Δρόμος - μένω με τους δικούς μου όρους;;;;;

Μακάρι.

Rodia είπε...

Βρε Γατουλη μου, έμεινα και τόσα πολλά χρόνια κιόλας! Λες να είμαι "ένας απο αυτούς" και να μη το έχω καταλάβει; χαχαχα:-))

..λίγο ζόρι και πολλή αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση χρειάζονται..
Α! και μερικοί φίλοι και ομοιδεάτες

Rodia είπε...

Κατασκήνωσα εδώ μέσα σήμερα ;-)
Αντε, πάω κανα σινεμαδάκι.. Γεια!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σίγουρα καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη ούτε και γρήγορη. Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά είναι ολοφάνερη η αλλαγή που έχουμε δεχτεί ήδη. Αλλού είναι προς το χρείρον και αλλού προς το βελτίον. Τίποτα δε μένει ίδιο. Όπως ο ποταμός ρει κάποτε και η χώρα ταύτη αλλαχθήσεται. Θα λλάξει η ρουφιάνα, αρκεί ορισμένοι να κάνουν βίωμα τις αρχές οτυς και να μην στέκονται στην άκρη αισθανόμενοι μαλάκες. Δεν μπορούνμε να είμαστε στο περιθώριο μιας χώρας που θέλει οθωμανικά τερτίπια-μπχτσίς (ελληνιστί γρηγορόσημο). Δεν είναι βέβαια το DNA μας αυτό που μας ωθεί εκεί, αλλά η αδιαφορία της εκτελεστικής εξουσίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αδιαφορούν, επειδή το κράτος πρόνοιας ήρθε αργά. Το κίνημα είχε πια γιγαντώσει και δεν γινόταν καμία αξιολόγηση της αξιοπρεπούς εργασίας και ο έλεγχος σε σχέση με τη βαναυσότητα της μετάθεσης ήταν πολύ κοντινή ανάμνηση.

trol είπε...

Λες να υπάρχει και Τρίτος Δρόμος - μένω με τους δικούς μου όρους;;;;;

μένεις ή φεύγεις, ότι κρίνεις εσύ καλύτερο...το ότι πρακτικά να μεγαλώσεις παιδιά εδώ είναι πιο δύσκολο και δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν τα πράγματα...αυτός ναι είναι ο λόγος που και εγώ θέλω να φύγω

καλά θα μου πεις, πως την έχεις δει, ακόμα δεν έκανες παιδιά, ούτε πρόκειται σύντομα να κάνω και θέλω και καλά να τους δώσω οοολες τις ευκαιρίες possibly?

η ουσία δεν είναι να τα μεγαλώσω να γίνουν σωστοί άνθρωποι και να βρουν μόνοι τους τις ευκαιρίες?

θα πάω σε κανενα χωριό μακρινό να τα μεγαλώσω, να έχουν τουλάχιστον μια παιδική ηλικία να θυμούνται

αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι μάλλον αυτό δεν γίνεται

και δεν είναι το θέμα πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου

το θέμα είναι μήπως λόγω καταστάσεων εδώ δεν .....προλάβω να κάνω παιδιά

εγώ λέω να φύγω...αλλά το ξαναλέω, δεν είναι universal αυτό στο οποίο κατέληξα, different things might apply for you

εσωτερικός διάλογος στο φουλ, σορρυ, αλλα still το στέλνω και μετά θα το διαβάσω :)

trol είπε...

μένεις η φεύγεις, βάλε δικούς σου όρους ήθελα να πω, make your life what you want it to be και λοιπά αηδιαστικά μότο στα οποία δεν πιστεύω πάντα αλλά καλά ξέρω να τα λέω

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου βάλε το χέρι στην καρδιά και πες μου: αν μπορούσες να γυρίσεις πίω το χρόνο, αν τώρα ξεκινούσες να φτιάχνεις τη ζωή σου, θα έμενες ή θα έφευγες;

Κι αν η απάντηση είαι δύσκολη, πες μου ποιάν ταινία είδες Σ:))))))

Δείμο, είμαι 36 αλλά δεν έχω πολλά χρόνια που τελείωσα τις σπουδές μου και ξεκίνησα την καρριέρα μου. Ούτε δεσμεύσεις έχω πιά, εκτός από την πατρική οικογένεια, οπότε... είμαι αρκετά "ευκίνητος".

Troll, μα η Κοζάνη δεν είναι Ελληναδιά! Είναι Ελλάδα.

Σ:)))))

Rodia είπε...

Τελικά είδα την φοβερή ταινία ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ του Δανού σκηνοθέτη Ντράικορς και θα βάλω και το χέρι στην καρδιά:
ΠΡΙΝ ξεκινησω να φτιάχνω τη ζωή μου, ενέσκηψε χούντα στα πάτρια εδάφη, τουτέστιν ξεραΐλα.. που φάνηκε ισχυρότερη και πιο ξερή, επειδή ακριβώς είχε προηγηθεί μια Παγκόσμια ΑΝΟΙΞΗ στις Τέχνες, στις ανθρώπινες σχέσεις, παντού.. το λέγαν "κίνημα των χίππυς" αν θυμαμαι καλά.. (παίζω τη γιαγιά τώρα!)
Τότε, έφυγαν πολλοί.. μερικοί επειδή είχαν λόγους να φύγουν και μερικοί επειδή βρήκαν ευκαιρία να το σκάσουν απ' το σπίτι τους.
Εμεινα, τέλειωσα τις σπουδές μου, μπορεί να είχα και λόγους να φύγω, έμεινα όμως. Δύσκολοι καιροί και όχι μόνο από τη χούντα, δύσκολοι γενικά.. επικοινωνία μηδέν.. φοβόσουν να μιλήσεις, να περπατήσεις, να τραγουδήσεις, να γιορτάσεις, να κλάψεις.. φοβόσουν γενικά.. ΦΟΒΟΣ ξέρεις τι θα πει; Τεσπα, τα παρέκαμψα αυτά, βρήκα και φίλους, κλπ κλπ, έστησα μια καριέρα που λένε.. προχώρησε η ζωή, γίναν όσα γνωρίζουμε ότι έγιναν, μεταπολιτεύσεις, κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, σκοτώθηκε ο Παναγούλης, ο τρόμος του ψυχρού πολέμου εμπόδιζε εμένα που σκεφτόμουν να προχωρήσω περισσότερο, κλπ κλπ, τεσπα προχώρησα, τριπλασίασα τον εαυτό μου, δεν ήταν δα και τπτ σπουδαίο.. τέλειωσα και με το επάγγελμα.. κι αυτό τπτ δεν ήταν το ανησυχητικό.. τώρα έχω την πολυτέλεια να κάνω ό,τι μου αρέσει..
Γενικό συμπέρασμα; ΥΠΟΜΟΝΗ
"Ολα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν" που λέει ο τραγουδοποιός.. αλλά και.. "Οπου καλά εκεί πατρίδα" που λέγαν οι Λατίνοι (Ubi bene ibi patria) etc etc...

:-) να βγάλω τώρα το χέρι απ' την καρδιά;

Rodia είπε...

Ταξίδεψα πολύ επίσης Γατούλη, είδα και άλλους τόπους και όχι τόσο τα μουσεία και τα τοπία όσο τους ανθρώπους και τις συνθήκες ζωής τους.. Δεν συνάντησα ούτε έναν ευχαριστημένο.. ακόμα και οι φίλοι που ζούσαν στη Σουηδία επέστρεψαν μετά από λίγα χρόνια παρόλες τις άριστες συνθήκες -όπως έλεγαν.. Οι φίλοι μου οι γάλλοι παράπονα, οι ολλανδοί το ίδιο, οι σουηδοί, οι αυστριακοί.. οι γερμανοί.. οι καναδοί.. Τίποτε δεν έβρισκαν σωσό στη χώρα τους και ζήλευαν τη δική μου, "που έχει τουλάχιστον υπέροχο κλίμα"..
..αν το διαβάσει ο "καπετάνιος" αυτό με το κλίμα, θα με κράξει πάλι!..
Με δυο λόγια, θα μπορούσα να έχω εγκατασταθεί οπουδήποτε, αλλά εδώ έμεινα, με κράτησε αυτό το "κλίμα" βλεπεις... κλπ κλπ και βγάλε συμπέρασμα!

ΑΛΛΑ.. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ε

Rodia είπε...

Tωρα προσεξα το λαθος! του Ντράγιερ είναι η ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ.. τι παθαινω ωρες ωρες.. αλτσχάιμερ για!

Mh Xeirotera είπε...

Simfono oti h katastash den empneei megalh esiodoksia, ke episis simfono oti den tha prolavume na dume ta pragmata na allazun rizika. Yparxei omos mia anish provolh. Provallonte ta kakos exonta, pu einai pragmatikotita ke mas pligonoun, ti ginete omos me to allo prosopo tis xoras; Pios provallei ton epistimona pu prospathei na ekmeefsei ta mistika tis Fyshs; Pios provallei ton ikastiko pu filtrarei tin sillogikh mnimi ke noimatodotei tin metepita poreia; Pios asxolite me autus pu den exoun apodexthei afth tin katastash; Autus pu den tin theorun status quo, alla ena apostima pu prepei na spasei. Sxedon kaneis :)

Aphrodite είπε...

Hey!!!

Γειά και χαρά, σε λίγο ξημερώνει, όλοι κοιμάστε?
:((

Στο Ελλαδιστάν λοιπόν φερόμαστε σα κάγκαροι διότι φέρονται λέει κι οι άλλοι, οπότε γιατί να υπακούσουμε εμείς, ε? Ενώ έξω, που η πλειονότητα υπακούει, ε, θα το κάνουμε κι εμείς (τουλάχιστον από την πείρια μου με έλληνες και ελληναράδες έξω, ή δεν έκαναν παρανομία, ή έβγαζαν το σκασμό και πλήρωναν τις συνέπειες εάν τους έπιαναν...)

Οπότε ένα βήμα παραπίσω: τελικά ο Ελληνας δεν είναι που είναι λεβεντομαλάκας και "Ξέ'ςποιός είμ'εγωρέ?!" και ωχαδερφιστής.. Το θέμα είναι να μην φανεί μαλάκας σκέτος. Να μην το πιάσουν κορόιδο, να μην τον καπελώσουν ή του υποδείξουν (Θεός φυλάξοι!).

Δλδ οι υπόλοιποι που θα πληρώσουν είναι κορόιδα, κι αυτός δεν είναι φυσικά, οπότε απομακρύνεται σφυρίζοντας ανέμελα. Η, και να πληρώσει, θα το κανει με τρόπο που όχι μόνο να μη φανεί μαλάκας σαν τους άλλους, αλλά θα βγει και από πάνω.

Εξω δε χρειάζονται όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, να δείξουμε και τον πολιτισμό μας βρε αδερφέ... Διότι στην ουρά του γκισσέ για διαβατήριο μαλακίας στήνονται αυτοβούλως τόσοι και τόσοι, που ε, δεν πειράζει, μια ψυχή που είναι να βγει...

Πάρτνον μαι φρεντς, ε?
:))

(Α, κι όποτε περάσετε από το Λούβρο, πείτε το στην είσοδο να σας κεράσουμε... Ναι, και μετά ξύπνησα!)
;)))

nyctolouloudo είπε...

επειδή ζω τόσα χρόνια έξω έχω βάλει για τα καλά στο μυαλό μου μία δόση πειθαρχίας, συμπεριφοράς και ευγένειας.
το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ένας κύριος 35άρης περίπου μου είχε κλείσει διπλοπαρκαρισμένος τον δρόμο και μίλαγε με την '' Σούλα του '' που ήταν στο παράθυρο του πρώτου ορόφου.
σαν άτομο με ανατροφή και ευγένεια περίμενα χωρίς να κορνάρω..( αυτό είναι βασικό, δεν κορνάρω σχεδόν ποτέ).
περίμενα, περίμενα,περίμενα, αλλά ο κύριος με έγραφε στα @@ του κανονικά!
όταν το χεράκι μου πήρε την διαταγή από τον εγκέφαλο να πατήσει την κόρνα του αυτοκινήτου για ένα μικρό μπιπππ γυρνάει ο κύριος και μου λέει νευριαμένος που του διέκοψα το φλερτάρισμα...
-τι θέλεις μωρή σκρόφα;
και επειδή εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό σαν χάνος και ξανακορνάρισα ήρθε κοντά στο αυτοκίνητο μου, άρχισε να το κλωτσάει, ανοίγει την αριστερή πόρτα και μου ξαναλέει
- θέλεις μωρή να σε πλακώσω στις σφαλιάρες που κορνάρεις; βιάζεσαι να πας να σε γ.....ει ο γκόμενος;
η συμπεριφορά αυτή είναι γενική στην ελλάδα. μπορεί να μην βρωμάει σε όλους τόσο πολύ, αλλά βρωμάει, βρωμάει όπως και η Ελλάδα!

και όχι, δεν έχω σκοπό ΠΟΤΕ να γυρίσω πάλι πίσω!

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου αν μη τί άλλο μού δίνεις κάποιες ελπίδες. Τους βλέπω τους ανθρώπους σαν εσένα γύρω μου, υπάρχουν, αλλά συνήθως είναι τσακισμένοι και οιπερισσότεροι μού λένε (γιατί τους ρωτάω :))))) ότι τζάμπα τόσα χρόνια εφάρμοζαν τις αρχές τους, κι αν ξεκινούσαν θα έπαιζαν με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Δηλαδή, Μεθυσμένα Χρώματα, θα έβγαιναν από το αυτοκίνητο και θα άρχιζαν τις τσιρίδες, τις νυχιές και τις τσαντιές. Πέφτοντας στο επίπεδο τού άλλου.

Άφρω, για να δείξει τον πολιτισμό του κανείς, πρέπει και να τον έχει. Ο δικός μας είναι εξόριστος στο Λούβρο

Mhxeirotera έχεις απόλυτο δίκιο, σχεδόν κανείς, και αυτό λέει πάρα πολλά για τα πρότυπα και τις αρχές αυτής της κοινωνίας.

Καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Αντε να "κραξω" την Ροδια, που τολμησε να μιλησει για τον καιρο ;-)
Ετσι για προθερμανση, να πω μονο οτι αυτην την στιγμη γραφω κατω απο μια θαυμασια λιακαδα με 19 βαθμους στο θερμομετρο.
Ναι, στην Γερμανια ειμαι. Ναι η ημερομηνια ειναι σωστη ;-)
Αυταααααα για τον καιρο.

Τωρα για τα υπολοιπα: ΟΛΟΙ γκρινιαζουν, γιατι ΟΛΟΙ θελουν να καλυτερεψουν τις συνθηκες της ζωης τους.
Η Ροδια - αλλα και πολλοι αλλοι σχολιαστες - εχει την αντιληψη "ελα μωρε, πηγα σε τοσες χωρες, πουθενα δεν ειδα ευχαριστημενους, αρα κανε υπομονη, καλα ειμαστε εδω". ΛΑΘΟΣ αγαπητη Ροδια και υπολοιποι. Δεν ειναι λογικο αυτο.

Το οτι το 70% των γερμανων ειναι δυσαρεστημενοι με το δικο τους συνταξιοδοτικο και το δικο τους συστημα υγειας (που ειναι αντικειμενικα ενα απο τα 3 καλυτερα στον κοσμο, αν οχι το καλυτερο), δεν σημαινει οτι οι ελληνες πρεπει να ανεχτουν αυτο το ΧΑΛΙ, αυτην την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, αυτο το ΕΡΕΙΠΙΟ που τους εχει καθησει στον ΣΒΕΡΚΟ εδω και 40 χρονια.

Το οτι οι γαλλοι εχουν τον Λεπεν δεν σημαινει οτι οι ελληνες πρεπει να ΑΝΕΧΤΟΥΝ τον καθε μαλακα που πεταει το σκουπιδι του στον δρομο, που λερωνει, βριζει και προσβαλλει την αξιοπρεπεια του καθενος απο εσας καθημερινα (απορω με τις αντοχες σας).

Δεν ειναι θεμα συγκρισης - παρακαλω μην με παρεξηγησετε. Στα @@ μου η Γερμανια, σιγα μην περιμενουν εμενα οι γερμανοι να τους υποστηριξω. Δεν με ενδιαφερει να κανω συγκρισεις και να κολλησω ταμπελλες "αυτοι ειναι κακοι, οι αλλοι ειναι καλοι". Οπως εχω γραψει και στο μπλογκ και σε πολλα σχολια, δεν πιστευω σε "ιδιαιτεροτητες" και φυσικα ουτε σε ανωτεροτητες καποιου λαου.

Ο Μαυρος Γατος το γραφει καθαρα. Εχω μια και μοναδικη ζωη να ζησω (και πολυ συντομη γμτ.) και εχω την επιλογη μεταξυ της Ελλαδας και της Γαλλιας (δεν με ενδιαφερει τι κανουν στην Ζουαζιλανδη, γιατι δεν θελω να ζησω στην Ζουαζιλανδη). Που θα ζησω καλυτερα;

Απαντηση ευκολη δεν υπαρχει. Τα αντικειμενικα κριτηρια (ποιοτητα ζωης, ακομα και το ΜΗΚΟΣ ζωης) ειναι εκει και φωναζουν "φυγε τρεχοντας". Αλλα τετοιες αποφασεις δεν παιρνονται ποτέ με αντικειμενικα κριτηρια. Τα υποκειμενικα, ψυχολογικα, αυστηρα προσωπικα κριτηρια ειναι ισχυροτερα. Εκει ειναι ο καθενας μονος να παρει την αποφαση του.
Γι' αυτο φιλε Μαυρε Γατε δεν "μετραει" αυτο που σου ειπε η Ροδια με το χερι στην καρδια. Ηταν δικη της, προσωπικη επιλογη και καλιστα επραξε. Οπως και η δικια μου επιλογη να ζησω εδω ειναι προσωπικη και δεν μπορει να γενικευτει (σιγα μην μου κουβαληθειτε ολοι εδω περα).
Δεν "μεταφερονται" οι επιλογες της Ροδιας και οι δικες μου σε σενα. Εσυ εχεις αλλες συνθηκες και αλλες προτεραιοτητες.

Υ.Γ. και κατι για τα μουσεια: οταν ζεις σε μια χωρα, το τελευταιο που σε ενδιαφερει ειναι τι εκθεματα θα εχει το μουσειο της γειτονιας σου.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάχτε το Γερμανία του captain με Γαλλία και είναι όλα όσα είπε και δικά μου!

Επέστρεψα να ζήσω στην Ελλάδα, αλλά γρήγορα τα μάζεψα κι έφυγα ξανά. Μετά τριάντα χρόνια, κάθε μέρα βλέπω ή ζω κάτι εδώ, που με κάνει να λέω ότι ήταν σοφή η επιλογή μου. Λίγο μ'αρέσει η Γαλλία. Και δεν έχει καμιά σχέση με τη Γαλλία που γνώρισα όταν πρωτοήρθα. Αλλά αυτό που μετράει, είναι ο λογαριασμός στο τέλος. Κάνοντάς τον, σήμερα πια, βγαίνει ότι κερδισμένοι είμαστε. Κι εγώ και η Γαλλία (και μην ξεχνάτε μετανάστες, προσφέρουμε πολλά στις χώρες που μάς φιλοξενούν).

Και ναι, κουράστηκα και θέλω να φύγω από 'δω. Αλλά η χώρα που ονειρεύομαι να πάω... δεν υπάρχει!

Rodia είπε...

Ξερεις Γατούλη, κάτι που ξέχασα να γράψω -ίσως επειδή είναι τόσο αυτονόητο για μένα- είναι αυτό που με οδηγεί γενικά στη ζωή μου: Τον εαυτό τον κουβαλάμε μέσα μας, όπου κι αν πάμε αυτόν κουβαλάμε μαζί μας. Δεν θυμάμαι ποιος το είπε, ποιητής ή άλλος, εμένα όμως αυτό με έχει σημαδέψει. Ισως επειδή ζω περισσότερο με το απομέσα μου και δε με πολυνοιάζει αν θα στηθώ σε μια ουρά ή αν.. κλπ κλπ
Εχω μειώσει τις ανάγκες μου στο ελάχιστο, οδηγώ μόνο στην εξοχή, δεν οδηγώ στην πόλη, δεν έχω καν αυτοκίνητο -συνειδητά δεν απέκτησα, αν και μεγάλωσα μέσα στα αυτοκίνητα. Στην πόλη έζησα από ανάγκη -λόγω της δουλειάς μου- και δε βλέπω την ώρα να πάω να ζήσω στε χωριό τώρα που τπτ δε με κρατάει.

Θύμωνα με τα παρκαρισμένα που εμπόδιζαν να περάσει το μωρουδιακό καροτσάκι, θύμωνα με τις μηχανές που έτρεχαν στο πεζοδρόμιο, έβαζα τους δικούς μου όρους κι αν καταλαβαιναν οι ελληναράδες καλώς, κι αν δεν καταλάβαιναν πάλι καλώς!

Τα παρκαρισμένα στις γωνίες τα γρατζούναγα σκληρά με ό,τι μεταλλικό βρισκόταν πάνω μου, συνήθως με κλειδιά, και πολύ θα γουστάριζα να είχα μια ανεξίτηλη μπογιά να ρίχνω στα παρμπρίζ!
Τις μηχανές τις αντιμετώπιζα ως ίσος προς ίσον, δίνοντας και μαθήματα αγωγής στα παιδιά μου. Μια φορά, είχα σταθεί μπροστά σε μια μηχανή επιμένοντας να φύγει απ' το πεζοδρόμιο.. κρατούσα απο τα χεράκια τους τα παιδάκια μου, 2 και 8 χρονών.. κατατρομαγμένα όταν ο μηχανάς μαρσάριζε απειλητικά και πανευτυχή όταν αναγκάστηκε να κατέβει από το πεζοδρόμιο.. «μαμά νικήσαμε!» φώναξαν με χαρά και μπήκαμε σπίτι μας...

Με δυο λόγια, η Πόλη υπάρχει μέσα μας, καθένας κουβαλάει τη δική του Πόλη. Αρκεί να της μένει πιστός και να μη μπαίνει στην πολη άλλου.. σε ξένες πόλεις...

Rodia είπε...

Εύχομαι παρ' όλ' αυτά, να βρουν τα παιδιά μου τη δική τους Πόλη εκεί όπου επιθυμούν.. χαίρομαι για το μεγάλο που τη βρήκε σε ξένη χωρα και είναι ευχαριστημένο.. περιμένω με αγωνία να δω τι θα κάνει το μικρό.. εύχομαι να τη βρει και αυτό χωρίς συναισθηματικούς περιορισμούς ούτε εξαναγκασμούς του στιλ «φεύγω επειδή κάτι με ενοχλεί» ή «φεύγω για να ξεφύγω».. αλλά να φύνει (ΑΝ) επειδή του αρέσει και το προτιμά και του κανει κέφι. Αυτά και τέλος αυτό το θέμα, το ξέρω.. σας έπρηξα!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Ανθισμένη Ροδιά δεν μάς έπρηξες καθόλου. Καπετάνιε περίμενα με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτησή σου.

Ξέρετε πού καταλήγω; ¨Οτι αυτοί που έφυγαν δεν μετανιώνουν που έφυγαν, και αυτοί που έμειναν δεν μετανιώνουν που έμειναν. Υγιέστατο το βρίσκω Σ:)))))))))))

Καλό Σαββατόβραδο

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις κατι βρε Ροδια μου (συγνωμη για το "βρε" και το "μου", γνωριζεις οτι σε σεβομαι):

Εχω κανει χειροτερα απο εσενα. Εχω στηθει κι εγω μπροστα σε μηχανακι μεχρι να φυγει απ' το πεζοδρομιο, εχω χαστουκισει αληταραδες που ενοχλουσαν μια γριουλα, εχω αναποδογυρισει σκουπιδοντενεκεδες μεσα σε σπιτια ηλιθιων... Γενικα, εχω χειροδικησει πολλες φορες στην ζωη μου, και ξερω οτι ΟΛΕΣ τις φορες ημουν λαθος. Και ξερω οτι ΟΛΕΣ τις φορες δεν βγηκε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ !! Μα απολυτως τιποτα.
Μπαι δε γουεη, για τις χειροδικιες που περιγραφω πιο πανω: don't do this at home kids. We're professionals :-)

Γραφεις κι εσυ απο μονη σου, οτι το ονειρο σου ειναι να ζησεις στο χωριο, οτι δεν κυκλοφορεις στην πολη, δεν οδηγεις κλπ. κλπ.
Μα ρε γαμωτο (συγνωμη για το γαμωτο), αμα ειναι να ζησω σε μια χωρα και να μην τολμαω ουτε στον δρομο να βγω, ειτε καθε φορα που βγαινω να πρεπει να παιζω και τον Τζεημς Μποντ για να επιβιωσω, τοτε τι στο διαολο θελω και ζω εκει;
Δηλαδη εσυ ζεις στην Ελλαδα, αλλα επειδη οι αχρειοι την εχουν κατακυριευσει, επιτρεπεις στον εαυτο σου να κυκλοφορει στο 1/10 της Ελλαδας (χωρις αυτοκινητο και εξω απο τις μεγαλες πολεις).

Ε, οχι. Προτιμω να ζω σε μια χωρα, που μπορω να χρησιμοποιησω το 100% του εδαφους της. Ακομα κι αν ειναι καλυμμενο απο 2 χιλιομετρα παγο ολον τον χρονο.

Αντε, ειχαμε δεν ειχαμε, παλι στον καιρο καταληξαμε ;-)