21 Νοε 2006

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ! ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ «Η ΕΛΛΑΣ», Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΦΤΗΝΑ…

.

ΠΛΗΖ ΠΡΕΣ ΠΛΑΙΗ ΜΠΙΦΟΡ ΓΙΟΥ ΡΗΝΤ ΦΕΡΔΕΡ-
please press "play" above before you read further




Νοέμβρης 2006






28 παιδικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν από το 1979 αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης χρημάτων (τα έξοδα είναι περίπου 700.000 Ευρώ το χρόνο, ενώ καθημερινά τις χρησιμοποιούσαν κατά μέσο όρο περίπου 2.400 παιδιά, κυρίως σε φτωχές κι ακριτικές περιοχές)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=754645&lngDtrID=253


Αστυνομικοί με πολιτικά ξυλοφορτώνουν συλληφθέντα νεαρό στη Θεσσαλονίκη. Η επίσημοι εκπρόσωποι της Αστυνομίας κατηγορούν μια ζαρντινιέρα, ενώ...

«Η ταυτότητα των 500 ατόμων που προκαλούν τα επεισόδια είναι γνωστή, ωστόσο απουσιάζει η πολιτική βούληση για συλλήψεις»

…«στο παρελθόν διεξήχθησαν επιχειρήσεις-σκούπα, όπως το 1995 υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα Γιάννη Διώτη. Σε αυτήν και άλλες περιπτώσεις ήταν εντυπωσιακό το θέαμα γονέων των κατηγορούμενων για βίαια επεισόδια που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ήταν μεγαλοδικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου ή ακόμη και επιχειρηματίες».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_19/11/2006_205888




21% η ανεργία στην Κοζάνη, ενώ «η οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται ο νομός τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξαναγκάζονται σε απασχόληση με δυσμενέστερους γι’ αυτούς όρους».
http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=11/13/2006&page=39


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Σούρλας ζητά την έκπτωση του επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ναυάρχου εν αποστρατεία Αντώνη Αντωνιάδη επειδή ο τελευταίος δήλωσε άθεος.
[πάλι καλά που δε ζήτησε το κεφάλι του στο πιάτο]
http://www.enet.gr/online/online_hprint?




Ο προέδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου στέλνει προς όλους τους δικαστές των Πρωτοδικείων της χώρας εγκύκλιο, όπου τους προτρέπει «να αποθαρρύνεται η έκδοση προσωρινών διαταγών ή ασφαλιστικών μέτρων υπέρ απολυμένων εργαζομένων»
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=756375&lngDtrID=244



Στις 31 Οκτωβρίου ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς υπέγραψε αιφνιδιαστικά τη σύμβαση έργου για την Υποθαλάσσια Αρτηρία στη Θεσσαλονίκη, παρά τη δέσμευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλου για δημοψήφισμα για το θέμα, O Δήμαρχος είχε αποκρύψει από τους Θεσσαλονικείς ότι μέρος του έργου είναι «η αποκοπή της πόλης από το θαλάσσιο μέτωπο, η μετατροπή της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου σε αυτοκινητόδρομο εννέα (!) λωρίδων με ηχοπετάσματα, η κατεδάφιση 14 ιστορικών κτιρίων στο Λιμάνι της πόλης, η ανέγερση στηλών εξαερισμού ύψους 23 μέτρων στην παραλία, η εξαφάνιση των παραλιακών πάρκων και η επιβολή διοδίων από τον ιδιώτη κατασκευαστή του έργου"…
http://ecology-salonika.org/lib/?p=308



Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας (DSL) στην Ελλάδα είναι υποδεκαπλάσια από τον αντίστοιχο κοινοτικό μέσο όρο: η Ελλάδα είναι τελευταία σε όλους τους σχετικούς πίνακες, πίσω από την Εσθονία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Σλοβενία και την την Λεττονία, και παραμένει εξάλλου από τις ακριβότερες χώρες-μέλη όσον αφορά το κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων με το Διαδίκτυο.
http://broadband.uop.gr/stuff/keimena/meleti.pdf


«Παρελθόν αποτελεί το 8ώρο και η καταβολή υπερωριών στη χώρα μας, όπως καταδεικνύει έρευνα του Αlpha 989.

Ειδικότερα, το 90% των πολυκαταστημάτων, των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών δεν πληρώνουν υπερωρίες, οι εργαζόμενοι μερικής 4ωρης απασχόλησης Σάββατο και Κυριακή απασχολούνται ακόμη και 12 ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, ενώ οι μερικώς απασχολούμενοι μόνο στα σουπερμάρκετ φτάνουν το 60%.»
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=19429







ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ: ΚΥΡΙΟΝ ΜΑΥΡΟΝ ΓΑΤΟΝ, ΕΝΤΑΥΘΑ

.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαύρος γάτος με εσπρέσσο. Ο,τι πρέπει για την σουρεαλιστική κατάσταση την οποία περιγράφεις και την οποία (επίσης) ζούμε.

An-Lu είπε...

Κι όμως κινείται...

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτη αρτιότητα σε αυτό σου το post γάτε! Δεν έχω τι να πώ, παρά μόνο: Ευχαριστούμε!!

Filotas είπε...

Ωραίο το καφενείο μας στην κεφαλή του κειμένου, το οποίο θα μπορούσα να συνυπογράψω!:)

Μαύρος Γάτος είπε...

Το πρόσεξες Ανχελίτο ε :)))

Λούπα, Γοργόνα, Διαβολοδικηγόρε Σ:)))))))