1 Νοε 2006

'Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΧΤΥΠΗΣΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

.

Παρουσιάστηκε χτες 6-6-2006 (με το Μεσαιωνικό Ημερολόγιο) στον Οχυρό Πολυχώρο Ανατόλια του οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη "'Η Μάστιγα του Θεού". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελούμενου από περίπου 666 Καλικαντζαραίους (οξαποδώ, οξαποδώ), μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος Μαύρος Γάτος.

Προς μεγάλη απογοήτευση των τριών καναλιών και των πολυπληθών δημοσιογράφων που παρευρίσκονταν, δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία για το βιβλίο, κανένα απολύτως επεισόδιο. Μάλλον αυτό κάτι έχει να πει για τη Θεσσαλονίκη, που τόσο πολύ έχει δυσφημιστεί τελευταία σαν οπισθοδρομική και συντηρητική, και για την άποψη της βάσης της Εκκλησίας της, δηλαδή των πιστών, για το θέμα. Τόσο ήρεμα ήταν τα πράγματα, φανταστείτε, που ο συγγραφέας έφτασε μέχρι και να τολμήσει κάποια στιγμή να βγάλει το κράνος του.

Την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του πολεμικού αυτού βιβλίου ("βιβλίο πολεμικής", χαρακτηρίστηκε), ανέλαβε ένα τόσο ετερόκλητο όσο και εξαιρετικό πάνελ, αποτελούμενο από τους:

Αντώνη Μανιτάκη, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ
Γιάννη Μπουτάρη, τέως υποψήφιο Δημάρχο Θεσσαλονίκης
Ιωάννη Πέτρου, Καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ
Νίκο Μπίστη, τέως Υπουργό (του ΠαΣοΚ)

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Τραϊανός Χατζηδημητρίου. Γραπτό χαιρετισμό έστειλαν ο απών Ανδριανόπουλος και η κυρία Ελένη Λουκά, που έχασαν το αεροπλάνο και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, ενώ τηλεπαθητικά μηνύματα έστειλε και ο Τζίμης Πανούσης, που δεν ήρθε γιατί είχε να φάει κάμποσα κλούβια αυγά και σάπιες ντομάτες στο κεφάλι, και δεν προλάβαινε.

Ο Καθηγητής Μανιτάκης μίλησε εκτενώς για το κοσμικό της Ελλαδικής Εκκλησίας. Δεν μίλησε για το πνευματικό της, γιατί, όπως εμπεριστατωμένα υποστήριξε, αυτό δεν υπάρχει. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ευθύς εξαρχής ότι ήταν πάντα και παραμένει ακόμα πιστός χριστιανός, ενώ αυτός που ΔΕΝ είναι και πολύ χριστιανός είναι ο Αρχιεπίσκοπος και οι συν αυτώ. Ακολούθησε ο Καθηγητής Ιωάννης Πέτρου, που αναφέρθηκε στις μεγαλόπνοες πολιτικές φιλοδοξίες του Αρχιεπισκόπου. Τέλος ο πολιτικός Νίκος Μπίστης, με προφανή τη ζήλεια για την πολιτική δύναμη του Αρχιεπισκόπου, αναφέρθηκε στο πόσο φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί το πολιτικό κόστος της αντιπαράθεσης με το Κόμμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον κύκλο των ομιλιών τον έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας, που παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του (περίπου 6.666 ημερών μόνο...) κέρδισε τους πάντες με το χιούμορ του, με την δομημένη του σκέψη, και με τις συγκλονιστικές του αποκαλύψεις, είπε πχ ότι εκτός από πολλούς απλούς κληρικούς, ακόμα και ανώτατα κλιμάκια της Ορθοδοξίας (από Πατριάρχη και βάλε) τον συνεχάρησαν θερμά για το βιβλίο του, κι εδώ ΔΕΝ κάνω πλάκα.

Βοήθειά μας.
Μαύρος Γάτος
.

5 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Έστειλε ο Μ.Βασιλάκης αντίτυπο με αφιέρωση στον Χριστόδουλο? Να το κάνει με τον δεύτερο τόμο.
Ο Χριστόδουλος παράγει καθημερινά τόσο υλικό ώστε πρέπει ο Βσιλάκης κάπως να ανταποκριθεί με ευχαριστίες... :-)

Unknown είπε...

Χε, χε! 'Κεί πάνου έχουν ν' ασχολούνται με τον Πανούση κι έτσι τη γλύτωσε ο Μ. Βασιλάκης τους ξέφυγε (φαντάζομαι δεν θα 'χε γεμίσει και τον τόπο αφίσσες)!

Μαύρος Γάτος είπε...

Χαιρετώ τους αξιότιμους συν-καλικαντζαραίους.

Πάνο, μ' έβαλες να ψάχνω Σ:))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Πάνοι, έψαξα και δεν την βρήκα! Ψάχνω να βρω ποιός από τους 666 μπορεί να ήσουν...

Ανώνυμος είπε...

To βιβλίο το έχω αγοράσει εδω και καιρό. Έχει πολύ υλικό, θα αξιζε να το έστελνε καποιος δώρο και με αφιέρωση σε γνωστούς χριστοΔΟΥΛΙΚΟΥΣ πολιτικούς που υπο την πίεση του πολιτικού κόστους και ίσως καποιων πελατειακών σχέσεων τους κανει ότι θελει η εκλησσία όπως και μια αποστολη σε γνωστό τραγουδιστη-ψαλτη και θαμώνα των τοπικών πανηγυριών που στο ελευθερο του χρονο ειναι και πολιτικός - νομάρχης.