8 Μαΐ 2009

Ο ΑΠόΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜόΣ της ΕΛΛΗΝΙΚήΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤίΑΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΕΡή ΣΥΝΑΛΛΑΓή ΤΗΣ ΣΥΓΚάΛΥΨΗΣ ΤωΝ ΣΚΑΝΔάλΩΝ: ΚόΡΑΚΑΣ ΚΟΡάΚΟΥ ΜάΤΙ ΔΕ ΒΓάΖΕΙ (ΜΑ ΜΕ ΤίΠΟΤΑ!)

.

Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποφέρει από καθολική γάγγραινα, και σκορπίζει την προθανάτια σήψη της σε όλην τη χώρα, συντηρούμενη στη ζωή με τεχνητές αναπνοές και με βαριά αναβολικά, την ώρα που το μισολιωμένο πτώμα του Πασόκ βγαίνει πανηγυρικά από το βόθρο του, τυλιγμένο στα σκατά, φοράει ολοκαίνουργια προβιά, ψεκάζεται με αποσμητικό, εμφανίζεται ως τιμητής, κι ετοιμάζεται να ξαναγίνει "περήφανη κυβέρνηση",

η Δημοκρατία βιάζεται με τον χειρότερο τρόπο που έχει δει αυτή η χώρα από τον καιρό της Χούντας.

Από τη μια, η αντιπολίτευση με τους 149 βουλευτές φωνάζει και κόπτεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της αλλά ΔΕΝ καταφέρνει να τους συγκεντρώσει όλους στο ΝΑΙ για την ΠΑΡΑΠΟΜΠή (δε μιλάμε για καταδίκη!) Παυλίδη.

Από την άλλη, Έλληνας Βουλευτής (Μανώλης,, ΝΔ) έχει το θράσος να δηλώνει χαμογελαστός στην κάμερα πως ψήφισε «λευκό με νόημα», ομολογώντας ασύστολα πως κατέστη ΕΠΙΟΡΚΟΣ, εξευτελίζοντας ανερυθρίαστα την ΙΕΡΗ ψήφο του, υποβιβάζοντάς την σε «μήνυμα».

Από την τρίτη, η Κυβέρνηση αρνείται να παραπέμψει το θέμα της Siemens, απέχοντας θεατρινίστικα από τη διαδικασία.

Δεν σας βρωμάει συναλλαγή και κακοπαιγμένο θέατρο; «Εμείς φωνάζουμε στο βρόντο, αλλά ΔΕΝ ψηφίζουμε καν όλοι την παραπομπή, καλού κακού, και στη συνέχεια ζητάμε τάχαμου παραπομπή για τη Siemens, για τα μάτια του κόσμου, οπότε οι άλλοι – βολικότατα για όλους - απέχουν από τη διαδικασία. Κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι... Κι εμείς που φωνάξαμε, κι οι άλλοι που απείχαν, κι εσείς που είδατε την παράσταση, αλλά κυρίως, όλοι εκείνοι που ποτέ και με τίποτα και για τίποτα δεν θα τιμωρηθούν..."

Αν αναλογιστεί κανείς πόσα σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς ποτέ το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, αν σκεφτεί κανείς ότι στην υπόθεση Ζαχόπουλου η μόνη που μπήκε φυλακή ήταν η συμβασιούχος, αν αναλογιστεί κανείς το νέο σκάνδαλο που έσκασε σήμερα με τα τρόλλευ (2003-2004 επί ΠΑΣΟΚ, προμήθεια 700 εκ από τη γερμανική ΜΑΝ), αν αναλογιστεί τις παραγραφές που επίκεινται για τα παλιότερα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη που ΑΣΥΣΤΟΛΑ δρομολογείται για τα πιο φρέσκα, αν αναλογιστεί κανείς ΤΗΝ ΑΠάΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΡΒάΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟίΑ Η ΚΟΙΝή ΓΝώμΗ Τ’ ΑΚΟύΕΙ ΠΙά όΛΑ ΑΥΤά, ΧΩΡίς ΝΑ ΙΔΡώΝΕΙ ΚΑΝέΝΑ ΑΥΤί, ΧΩΡίΣ ΚΑΝΕίΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑίΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡόΜΟΥΣ,

φτάνει κανείς να ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ την εποχή του 1989, όταν κάποιοι ΚΟΡΑΚΕΣ (βλέπε τίτλο) είχαν τουλάχιστον τα ΕΛάΧΙΣΤΑ ΑΡΧίΔΙΑ να παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον Ανδρέα, μαζί με τον Κουτσόγιωργα και τον Τσοβόλα και τον Πέτσο.

Σήμερα πάλι, τι απίστευτη κατάντια είναι αυτή που ζούμε; Γιατί την ανεχόμαστε;

Υπάρχει πιο κάτω σκαλί;

Αν ναι, σίγουρα θα το κατεβούμε κι αυτό.



Και για να μην ξεχνιόμαστε... Δείτε πώς "τιμωρήθηκαν" οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Κοσκωτά...

(Wikipedia)
"Ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Π. Ρουμελιώτης, Οικονομικών Δ. Τσοβόλας, Δικαιοσύνης Μ. Κουτσόγιωργας, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας, Τεχνολογίας Γ. Πέτσος,
παραπέμφθηκαν το 1989 και η δίκη έγινε το 1992. Ο Α. Παπανδρέου παραπέμφθηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία, δωροληψία και δολία αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και αθωώθηκε. Ο Π. Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, τελικώς όμως δεν δικάστηκε λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Δ. Τσοβόλας παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης. Ο Μ. Κουτσόγιωργας παραπέμφθηκε για παραβίαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, για υπόθαλψη εγκληματία, για παθητική δωροδοκία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος από ιδιοτέλεια, απεβίωσε όμως κατά τη διάρκεια της δίκης του. Τέλος ο Γ. Πέτσος παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία και δωροληψία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή και σε διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για το πρώτο αδίκημα, ενώ αθωώθηκε για το δεύτερο."

(Wikipedia)
"Ο Ανδρέας Παπανδρέου
ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής του ευθύνης (!!!!!) όχι μόνο διότι στην περίοδο που δραστηριοποιήθηκε ο Γ. Κοσκωτάς ήταν πρωθυπουργός, αλλά και διότι η κυβέρνησή του δεν κατόρθωσε να εμποδίσει την οικονομική αναρρίχηση ενός ανθρώπου χωρίς επιφάνεια, που αποδείχθηκε εκ των υστέρων απατεώνας. Αρνήθηκε, όμως, την οποιαδήποτε σχέση με την ποινική πλευρά της υπόθεσης.


Χρόνια αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μετάνιωσε για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά τόνισε ότι προχώρησε σ' αυτή την πράξη, καθώς ήθελε να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση (!!!!!!!!) (Είπαμε, "κόρακας, κοράκου...")

(Wikipedia)
Δημήτριος Τσοβόλας:
"Τον Μάιο του 1991 προσήχθη στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά - Καλκάνη και καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 1992 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων... Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη(!!!!!!!!!). ..στις 20 Δεκεμβρίου 1995 ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ)... το ΔΗΚΚΙ μπήκε στη Βουλή το 1996" (!!!!!!!!!!)

( petsos.gr ή "ξαναγράφοντας την ιστορία όπως μάς βολεύει" )
Γεώργιος Πέτσος
(δες παραπάνω για την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο)

"Η βομβιστική ενέργεια της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" της οποίας έπεσε θύμα και τραυματίστηκε στις 8 Μάιου 1989, διασωθείς ως εκ θαύματος, και η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο το καλοκαίρι του 1989, για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, από το οποίο και αθωώθηκε πανηγυρικά" (;;;;;;;;;;;;;; - !!!!!!!!!!!!!!!!!)

"Το Νοέμβριο του 1993, τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου στην Διοίκηση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ) ως πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, μέχρι το Νοέμβριο του 1994, και πρόεδρος του ιδίου Οργανισμού μέχρι την 19η Φεβρουαρίου 1996, όταν και παραιτήθηκε λόγω αλλαγής της Κυβερνήσεως... Στις βουλευτικές εκλογές [του 2004] κατόπιν προσκλήσεως του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, συνεργάσθηκε ως ανεξάρτητος πολιτικός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου με την παρουσία του, ως σοσιαλδημοκράτης, να εκφράσει αφ’ ενός μεν το μεσαίο χώρο αφ’ ετέρου δε την αναγκαιότητα εξάλειψης των διαχωριστικών γραμμών," .......

.

3 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

• Η επικράτηση των βλακών και του ολοκληρωτικού φιλελευθερισμού στις συνειδήσεις , είναι μια στάση μετά την ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Το δημοκρατικό πολίτευμα χρειάζεται πολιτικούς, που τους εκλέγουν πολίτες. Οι πολίτες εκλέγουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν. Οι «πολίτες» της Σύμης επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή ήρωα στον πολιτικό Παυλίδη. Οι «({[πολίτες-τουρίστες]})» της Θεσσαλονίκης εκλέγουν για νομάρχη τον ψωμιάδη. Από τα δύο νούμερα των μεσημεριάτικων βλακοεκπομπών το ένα, η Θώδη είναι στο Ψυχιατρείο, το άλλο είναι ακόμα στη νομαρχία.
• Το πιο δύσκολο στη ζωή, είναι να μάθεις ποιες γέφυρες να περάσεις και ποιες να κάψεις.
Laurence J Peter,1919-1990,Καναδός συγγραφέα
• Το άλλο ΠΣΚ η Ελπίδα έχει ρεπό, είσαι για το βουνό; Εγώ μπορώ και αύριο.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΓΗ είπε...

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πριν ανέβουν στην καρέκλα όλοι τάζουν και υπόσχονται πράγματα στον απλό πολίτη, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος μετά τα ξεχνούν. Σχεδόν όλοι τους δεν έχουν τα κότσια να παραδεχτούν τις ατασθαλίες τους γιατί έχουν λερωμένη την φωλιά τους και σκέφτονται ότι πρέπει να προστατεύον ο ένας τον άλλο. Γενικά νομίζω ότι θα έπρεπε η βουλευτική ασυλία να αίρεται πιο εύκολα, πολύ πιο εύκολα δηλαδή.
Το λευκό δεν είναι τρόπος αντίδρασης και πρέπει να ψηφίζουμε με συνείδηση πολίτη και όχι με συνείδηση κομματική.
Καλό βράδυ, Νίκος

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα φίλτατοι Μιχάλη, Νίκο

Μετά τον Σεπτέμβρη του 2007 υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναασχοληθώ με την ελληνική πολιτική. Δεν έχει νόημα. Γιατί η συνενοχή του λαού είναι τόσο βαθιά που δεν είναι δυνατόν κάτι ν αλλάξει.

Αλλά αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες....

είναι τόσο εξοργιστικά που θα τάραζαν και το Βούδα...

Καλό βράδυ, καλό Σ-Κ, σάς ευχαριστώ για τα σχόλια!

Σ;ο))))