21 Φεβ 2008

Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥ: (ΚΑΛ)ΟΜΕΛΕΤΑ (ΚΙ) EL SABOR - *ΤΟ* ΠΡΩϊΝΟ!!!

Ώσπου να κάνει κλικ η μηχανή... πάει το φαί!

Όλοι ξέρουμε το ρητό "το πρωϊνό να το τρως μόνος σου, το μεσημεριανό να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου, και το βραδινό να το χαρίζεις στους εχθρούς σου".

Όλοι το ξέρουμε (ή το υποπτευόμαστε), αλλά ΔΕΝ το εφαρμόζουμε, γιατί "δεν προλαβαίνουμε". Και να οι καφέδες, και να τα σάντουίτς, και να οι τυρόπιτες, και να το πάχος, και να τα εγκεφαλικά, και να τα εμφράγματα (χτύπα ξύλο!)

Λοιπόν τέρμα οι δικαιολογίες. Σήμερα σάς έχω κάτι πολύ σπέσιαλ για πρωϊνό. Ακούστε και το καλύτερο: Είναι έτοιμο μέσα σε τρία λεπτά (το πολύ).

Θα χρειαστείτε φούρνο μικροκυμάτων, και έτοιμες πίτες El Sabor, που βγαίνουν σε μικρό μέγεθος, σε μεγάλο, και με λιαστή ντομάτα. Θα τις βρείτε σίγουρα στα Carrefour και στα SM Γαλαξίας, αλλά και αλλού (στη Νάξο πχ το καλοκαίρι είχε στου Κουτελιέρη). Είναι πίτες tortilla λέει, "μεξικάνικες", στην πράξη είναι απλά πολύ λεπτές, σαν κρέπες, ούτε πολύ σκληρές ούτε πολύ μαλακές, και πολύ νόστιμες. Ειδικά με την λιαστή ντομάτα.... μιαμ!

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλη πίτα El Sabor (σκέτη ή με λιαστή ντομάτα)
2 αυγά
ελάχιστο γάλα
λίγη φέτα
λίγο κασέρι
αλάτι όσο αντέχει η πίεσή σας
πιπέρι όσο αντέχει η γεύση σας
μπαχαρικά και μυρωδικά κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την πίτα σ'ένα μεγάλο επίπεδο πιάτο. Σπάμε στο κέντρο δύο αυγά, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα, τ' ανακατεύουμε επί τόπου, προσθέτουμε φέτα σε τριμμένα κομματάκια, κομματάκια κασέρι,αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά. Το βάζουμε στο φούρνο για ΕΝΑΜΙΣΙ ΛΕΠΤΟ (σε φούρνο 800W). Ανοίγουμε και ανακατεύουμε τη γέμιση μ' ένα πηρούνι, απλώνοντάς την προς τα έξω. Ξαναψήνουμε για άλλο ένα λεπτό, αν χρειαστεί ξαναανακατεύουμε και ξαναψήνουμε γι ακόμα ένα. Διπλώνουμε καλλιτεχνικά, κι έτοιμο!

ΥΓΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η κρέπα- ομελέτα είναι ιδανική για ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας. Περιέχει περίπου350- 400 θερμίδες, μπόλικες πρωτεΐνες (από 20γρ και πάνω) , χρήσιμους ("αργούς") υδατάνθρακες, και αποδεκτά - για πρωϊνό- λίπη.

Πίτα: 60γρ - 180 θερμίδες (310 kcal / 100γρ) - 5γρ πρωτεΐνης (8γρ /100 ) - 3,8gr λίπος (6,67 /100)
Αυγά: περίπου 50 θερμίδες ανά αυγό, περίπου 6 γρ πρωτεΐνης ανά αυγό
Τυρί: ανάλογα με το είδος και την ποσότητα του τυριού, minimum 150 Kcal

Κι επειδή δεν μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα από δύο αυγά (μέγιστη συνιστώμενη κατανάλωση: τρία αυγά την εβδομάδα), αντί για αυγά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε- ζαμπόν, γαλοπούλα, το χτεσινό φαγητό, σαλατικά -λαχανικά, φασόλια, κοτόπουλο, ζυμαρικά, ό,τι σάς κατέβει και έχετε πρόχειρο. Θα επανέλθω με λίστα συνιστώμενων υγειινών προϊόντων.

Καλημέρα!

Αν ψάχνετε κι άλλες απλές συνταγές - πιό πολύ ιδέες δλδ παρά συνταγές:

Ο Τσελεμεντές του Μπάκουρου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάτησες στη Νάξο το καλοκαίρι, Μαύρε Γάτε;
Ως Νάξιος, χαίρομαι.
Ως μπλόγκερ, (σε) απολαμβάνω!!!

An-Lu είπε...

Μμμμμμ...ότι μου θύμησες πως έχω καιρό να ποστάρω συνταγές...για μικροκύματα φυσικά, αβάδιστα και άκοπα!

Ανώνυμος είπε...

Kalisperaaaaa Milto;;

Tora pou mou anikses thn oreksei
paly kalá..
Διπλώνουμε καλλιτεχνικά... xaxaxax
Oraiooooooooo
na kanoume mia prospatheia
euxaristoume, kalispera kai paly
Pinaoooooooooooooooo

Devilio είπε...

Βαρύ δεν είναι βρε για πρωινό? Χάθηκε ενα γάλα με δημητριακά, ένα ποτηρι χυμός κ μια κούπα τσάι για να ξυπνήσεις κιόλας?

θα μου πεις, πολλά υγρα κ θα τρεχεις στην τουαλέτα, αλλά τόσα λιπαρά για πρωινό σε βαραίνουν όλη μέρα...Άσε που αν φας πολύ το πρωί πεινάς όλη μερα μετά....και δεν ρωτάει και αυτό το έρμο το στομάχι τι δυνατότητες έχεις να το φυλέψεις, παρά μόνο ζητάει...ντροπή του!

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Stokegeo, όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι, κάθε καλοκαίρι σχεδόν έρχομαι στη Νάξο - είναι από τα πιό αγαπημένα μου νησιά. ¨Εχω κολυμπήσει ατέλειωτες ώρες στις παραλίες της... Τυχερέ!
Τα τελευταία χρόνια έρχομαι με το ποδήλατο, έχω πάει ως τον Αμμίτη βόρεια και ως τη Μ.Βίγλα νότια (κι επιστροφή από την παραλία). Ναι, με το ποδήλατο!

Γοργονίτσα μου, άσε και πρέπει επειγόντως ν αρχίσουμε και δίαιτα για να μπορούμε το καλοκάιρι να πάμε στη Νάξο Σ;-)))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Ξυπόλητη άσε πήγα για σκί το μεσημέρι και τώρα λύσσαξα στην πείνα Σ;-))))

Διαβολάκι μου, κάνεις μέγα λάθος! Ένα καλό πρωίνο (αλλά καλό, όχι μόνο υγρά), σε κρατάει γερά όλο το πρωί, το μεσημ΄λερι τρως λογικά, και το βράδυ δεν πεινάς πολυ΄. Αλλά πρέπει να το δοκιμάσεις με το ζόρι μερικές μέρες, ώσπου να προσαρμοσεί ο οργανισμός, αλλιώς πώς θα έχεις όρεξη να φας το πρωί αν το βράδυ έχεις φάει καλά;

Σ;----)

Devilio είπε...

Χμ... το βραδυ δεν τρωω ποτε, αν κ τρωω μεσημεριανο αναγκαστηκα σχετικα αργα... βασικα πιστευς οτι πολθ φαει το πρωι ανοιγει τρελα την ορεξη...οκ μπορει να κανω κ λαθος...

Ανώνυμος είπε...

αυτό που θα ρωτήσω μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά που βρήκες τις θερμίδες για τη tortilla el sabor; έχω πάρει από το supermarket το μικρό μέγεθος αλλά δεν αναφέρει πουθενά τη θερμιδική αξία.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα, τηλεφώνησα στην εταιρία που τα εισάγει (αό την Ισπανία, BTW)

Σ:-)))

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η στήλη των συνταγών!
Αυτό το φούρνο μικροκυμάτων αδερφέ μου όμως, πολύ τον δουλεύεις.
Δε μαγειρεύουν έτσι οι άνθρωποι.
Τυχερή η κοπελιά που σε έχει.
Με τέτοιο πρωϊνό στο κρεβάτι, "Μαύρο Γάτο" θα χρειαστεί στα σίγουρα, για το μάτι, για να μη σε χάσει!