26 Φεβ 2008

ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΙΣΟΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΠΤΑΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ!

Ένας κάποιος κύριος Δημήτρης Μαρούδας, Υπουργός ελληνικής κυβέρνησης του 20ου αιώνα, είχε ζητήσει κάποτε να καταρριφθούν όλοι οι δορυφόροι που υπερίπτανται του ελληνικού εδάφους και εκπέμπουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, χωρίς την άδειά Του, εννοείται.

Κάμποσα χρόνια μετά, ένας δημοσιογράφος φτιάχνει ένα ανώνυμο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΉ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ και δημοσιεύει ανεξέλεγκτα ό,τι του κατέβει, όποια φήμη ακούσει, και ό,τι τού στείλουν, μεγάλες αλήθειες (ΊΣΩΣ) και μεγάλα ψέμματα (ΊΣΩΣ), κατά δικαίων και αδίκων, πετυχαίνοντας σε ελάχιστο χρόνο την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στο ελληνικό διαδίκτυο. Το "μπλογκ" του λέγεται press-gr.blogspot.com

Οι θιγόμενοι (δίκαια και άδικα) απαντούν με 150 (!) μηνύσεις, και με ενορχηστρωμένη εκστρατεία στα παραδοσιακά Μέσα Κατά Σαδδουκαίων Εκβιαστών Μπλόγγερς. Το Κράτος αντιδρά άμεσα, με την παροιμιώδη ψυχραιμία που πάντα Το διακρίνει, και διατάσσει πάραυτα την σύλληψη ενός ανθρώπου και την κατάρριψη -προληπτικά, πάντα- όλων των Μπλογκ που υπερίπτανται του ελληνικού εδάφους. Πού ακούστηκε, ο καθένας να κρύβεται πίσω από μιαν Αμερικάνικη Πολυεθνική του Σατανά (που τού την έχει και στημένη, φακελώνοντάς τον, τάχαμου δωρεάν) και να λέει ελεύθερα τη γνώμη του; Τί είμαστε; Αμερικανάκια; 'Οχι κύριε! Ζήτω το Ιράν! Ζήτω η Κίνα! Ζήτω οι αντιιπεριαλιστικές και αντιμπλογκικές δυνάμεις! ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΙΑ!

Ο μπλόγκερ Δημοσιογράφος τότε φωνάζει "Λύκος! Λύκος! Ετοιμάζονται να καταπατήσουν την ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο!".

Όμως ξεχνάνε όλοι αυτοί ότι κάποιος άλλος ανώνυμος ρώτησε κάποτε "τί γυρεύει η Αλεπού στο παζάρι". Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, παναπεί δηλαδή, στην δική μας περίπτωση"τί γυρεύουν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί στα μπλόγκια;"

Και φυσικά και δικαιούστε οι δημοσιογράφοι να έχετε μπλογκ, και μάλιστα κάποιοι από εσάς είστε και πολύ καλά παιδιά, κι έχετε και πολύ αξιόλογα μπλογκ (οφείλω να ομολογήσω ότι έχω ακόμα και φίλους δημοσιογράφους - και όμως... Σ;-))))

Δεν δικαιούστε όμως να μεταφέρετε εδώ τους βυζαντινισμούς και τις εσωτερικές διαμάχες των παραδοσιακών μέσων, στρατολογώντας και αφελή "πρόβατα" για τις δικές σας προαιώνιες και βρώμικες μάχες...

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.

Δυό φορές ανακατεύτηκα αφελώς, στις κόντρες σας, και δυό φορές κάηκε η γούνα μου. Τρίτη δεν την ξαναπατάω....

Είπα δεν την ξαναπατάω κι όμως ίσως την ξαναπάτησα ήδη μεγαλοπρεπώς. Λάθος μου να πάρω θέση, έστω και έμμεσα, αφού δεν έχω καταλάβει ακόμα τί ακριβώς συμβαίνει. Άδικο ίσως να κάψω τον Καψαμπέλη απλά και μόνο επειδή έχω θανάσιμη αλλεργία στο όνομα "Κουρής".

Αυτό που θέλω να πω τελικά είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν πάρουμε θέση, γιατί βλέπω προσπάθεια εκμετάλλευσης των μπλόγκερς και από τις δύο πλευρές: από τη μιά πλευρά υπάρχει έντονη προσπάθεια σπίλωσης της ιδιότητας "μπλόγκερ" και ταύτισής της στη συνείδηση της πλειοψηφίας με τους όρους "ανώνυμη ασυδοσία", "αισχρότητα", και εσχάτως, "εκβιαστές" -δεν είναι η πρώτη φορά, φυσικά, που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Από την άλλη, με εκνεύρισε πολύ δημοσίευμα στο press.gr όπου εκφράζονταν ευσεβείς πόθοι για υποκίνηση κινητοποίησης των μπλόγκερς (προς υπεράσπιση του press.gr). Μπριτς, ρε Κουρήδες!

Επαγρυπνείτε!





17 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

Πού τον θυμήθηκες το μακαρίτη το Βαγγέλα! Μ' άρεσε το κείμενο σου αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λες. Η δική μου γνώμη είναι και εμείς οι δημοσιογράφοι μπορούμε να έχουμε βλογκ, όπως μπορεί να μας αρέσει το σουβλάκι ή η πίτσα. Αν θες περνα μια βόλτα να δεις το Τ-Shirt Story μου
nice blog ;)

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Καλησπέρα Γιάννη, ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Είπα δεν την ξαναπατάω κι όμως την ξαναπάτησα μεγαλοπρεπώς. Λάθος μου να πάρω θέση, έστω και έμμεσα, αφού δεν έχω καταλκάβει ακόμα τί ακριβώς συμβαίνει. Άδικο να κάψω τον Καψαμπέλη απλά και μόνο επειδή έχω θανάσιμη αλλεργία στο όνομα "Κουρής". Αυτό που ήθελα - και μάλλον δεν κατάφερα- να πω είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν πάρουμε θέση, γιατί προβλέπω προσπάθεια εκμετάλλευσης των μπλόγκερς και αππο τις δύο πλευρές - η αλήθεια είναι ότι με εκνεύρισε δημοσίευμα στο press.gr όπου εκφράζονταν ευσεβείς πόθοι για κινητοποίηση των μπλόγκερς.

Και φυσικά και δικαιούστε να έχετε μπλογκ, και μάλιστα κάποιοι από εσάς είστε και πολύ καλά παιδιά, κι έχετε και πολύ αξιόλογα μπλογκ (οφείλω να ομολογήσω ότι έχω ακόμα και φίλους δημοσιογράφους - και όμως... Σ;-)))) Όχι όμως μεταφέροντας εδώ τους βυζαντινισμούς και τις εσωτερικές διαμάχες των παραδοσιακών μέσων, στρατολογώντας 'πρόβατα" ν' αρματωθούνε για την μάχη...

Σ;-)

Sissi Soko είπε...

Μου άρεσε στον Α (τηλεόραση) που ρώτησε κάποιος κύριος Κ. του σταθμού (μαμά, φωβάμαι μη τυχών τον συκωφαντήσω γιατί δεν άκουσα ακριβώς) ακριβώς αυτό ρώτησε τον Καψαμπέλη: "Γιατί δεν λογοκρίνετε τα σχόλια;"
Τς, τς, νόμιζα ότι ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου και πάλι Μίλτο μου...ούφ τί καινούριο 'αγγούρι'είναι αυτό πάλι;;;(συγνώμη αλλά μου δίνουν στα νέυρα αυτά)...άλλο τώρα;;σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή μονίμως πρέπει να έχουμε κάτι να.. τρωγόμαστε με αυτό...κάποτε είχαν άλλα....τώρα βρήκαν τους μπλόγκερς τί τους έκαναν οι άνθρωποι;;(εγώ πρωσοπικά εκτός από πολύυυυυυυ λίγες εξαιρέσεις όλοι όσοι έχω γνωρίσει έως τώρα...(μπλόγκερς)είναι εξαιρετικά παιδιά...(κι σύ μέσα σε αυτούς!!μη θυμώνεις!!)και τρέμω στην ιδέα ότι θα τους χάσω εάν η κυβέρνηση πάρει απόφαση να κλείσει όλα τα μπλόγκς...(κούφια η ώρα που τ ακούει,φτού,φτού,χτύπα ξύλο που λέγαν κάποτε και οι γιαγιάδες μας...)καλά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια μπλόγκς που θα βγάζουν 'σκουπίδια'πάραέξω...αλλά τί φταίνε όμως να τη πληρώσουν και τα καλά και αυτά που πραγματικά προσφέρουν κάτι;;;....όμως δεν ξέρω αλλά κάτι δε μ αρέσει σε όλο αυτό το καινούριο 'πανυγηράκι'από πάντα κανείς έχω την εντύπωση δεν έβλεπε με καλό μάτι την πρωτοβουλία των μπλόγκερς και τους ίδιους και ότι έκαναν..και οι πιό πολλοί τους έβλεπαν και με απαξίωση ίσως;;;ή και κακία;;;μήπως αυτό είναι μιά απόπειρα γιανά τους βγάλουν από τη μέση;;;δεν ξέρω....λέω...Αθανασία.

Unknown είπε...

Νομίζω πως δεν ήταν ο Γιαννόπουλος αλλά ο Δημ. Μαρούδας.Τέλος πάντων. Εδώ Γάτε δεν έχουμε να κάνουμε με κατινιές συνιστολόγων αλλά με μια χοντρή επίδειξη τσαμπουκά (μέχρις ώρας) από την εξουσία που μας αφορά όλους. Η εξουσία δεν ανέχεται ό,τι δεν μπορεί να ελέγχει.

Dormammu είπε...

Πράγματι, ήταν ο Μαρούδας, ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της επικής εκείνης εποχής 1981- 1985....

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Vrennus Δράκο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, και νομίζω πως δεν μπορεί να υπάρξει- εκτός αν η Ντόρα αλλάξει τους Αμερικάνικους νόμους.

Όσο για τον Δορυφορομάχο, σπεύδω να το αλλάξω- Ώρα είναι τώρα να φάω καμμιά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση νεκρού από την οικογένεια του Γιαννόπουλου... Σ;-)))

Πάντως ο Καμμένος Αμπέλης είναι όντως γαμπρός του Πυλώνα της ελληνικής δημοσιογραφίας, Αδερφού Κουρή, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτό που βιώνουμε ταιριάζει γάντι μια φράση του Σίλερ, που έγραψε σε ένα έργο του για την Ζαν Νταρκ
"Ενάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί μάταια αγωνίζονται"

Yellow Kid είπε...

Είναι γνωστό πως οι μπλογκερ μεταφέρουν πανούκλα εϊτζ και σύφιλη.

...Καμία φορά απλώς σε καλούνε σε μπλογκοπάιχνιδα!

M. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μαύρε Γατε!
Και όχι μόνο προσπαθουν να εκμεταλλευθούν την "τέχνη του μπλογκ" αλλά ξαφνικά βρίσονται έντρομοι μπροστά σε αυτή τη νέα δύναμη που έχει ο νέος άνθρωπος στα χέρια του..Δεν τους αρέσει να γράφουμε εμείς. Μόνο εκείνοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε; έλεος..
Καλημέρα και congrats for your talent
:)

A.F.Marx είπε...

Είχα διαβάσει βιαστικά το βράδυ στο google-reader ότι απέδιδες τα του Μαρούδα στον Γιαννόπουλο... Το διόρθωσες όμως.
:)

- είπε...

Δεν ξέρω τι σόι άνθρωποι είναι εκεί στο press, ποιοι οι σκοποί τους και αν έχουν κάνει κάτι μεμπτό, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Το blog δεν είναι προσωπικό ημερολόγιο. Είναι μια ιστοσελίδα που έχει πρόσβαση ο καθένας. Άρα και αυτά πρέπει να υπακούν σε κάποιους νόμους. Έχει διαφορά αυτό από την λογοκρισία. Όσο μεγαλώνει η κοινότητα των bloggers, τόσο θα πληθαίνουν και οι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν. Υπάρχουν όρια και στην ελευθερία μας, αφού πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.

Περαστικός είπε...

Κινητοποίηση για το press.gr, όχι, αλλά κινητοποίηση γενικά εναντίον περιοριστικών μέτρων και νόμων που ενδεχομένως θα θεσπιστούν εναντίον των ιστολογίων και των ιστολόγων και της ψευδωνυμίας, ναι. Επειδή είμαι λίγο καχύποπτος, νομίζω ότι αφορμή ζητούσαν πάντα, βρήκανε ένα press.gr και σου λέει ευκαιρία να θάψουμε και τους μπλόγκερς.

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Καλημέρα φίλοι! Φυσικά και θα αντιδράσω σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο. Δεν θα υπερσπιστώ όμως ποτέ την ασυδοσία και τον κιτρινισμό, όπως είπε πολύ σωστά ο Στέφανος, το κλειδί είναι η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ....

Φαίδρα Φις είπε...

Άλλο ένα εκκεντρικό παιχνίδι "διαπλεκομένων" στο οποίο οι "επιτήδειοι και -ρηχά επικίνδυνοι-επαίοντες-,φρόντισαν να προσδώσουν μια δονκιχωτική χροιά-και προοπτική-(κονόχρηστο άλλοθι...)για να παρασύρουν πολύ εύκολα εκείνο το "αφελές εκκλησίασμα" των bloggers, που έσπευσε να υπερθεματίσει σε μια ακόμα μεγέθυνση του μηδενός...

Ανώνυμος είπε...

Τα ιστολόγια ακολουθούν την ψυχοπαθολογία της Ελληνικής κοινωνίας..
όπως παντού πλέον βλέπουμε την λάσπη στον ανεμιστήρα ελαφρά τη καρδία - από το δημόσιο βίο μέχρι τη δουλειά μας - ήταν αυτονόητο ότι κάποιοι θα έβλεπαν στα μπλογκ την ευκαιρία να γίνουν μικροί Θε(μ)οι..

Η Λάσπη.....

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Ήταν απόλυτα βέβαιο ότι θα προσπαθούσαν να μεταφέρουν την χολέρα των παραδοσιακών Μέσων κι εδώ. Από εμάς εξαρτάται το αν θα τα κεαταφέρουν.

Εγώ λέω πως ΔΕΝ θα τα καταφέρουν!