27 Φεβ 2008

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΛΑΌΣ - ΈΝΑΣ ΛΑΌΣ, ΈΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΕΝΑΣ ΛΆΚΗΣ!

Έχω ξαναπεί ότι συμπαθώ το Λάκη. Αν και είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι η σάτιρά του λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας της ΣΑΠΙΛΑΣ- πολύ απλά, λέμε αλήθειες, στηλιτεύουμε τα αρνητικά, και μετά γελάμε, τραγουδάμε, χορεύουμε, αυτό ήταν, ξεσπάσαμε, ξεδώσαμε, εκτονωθήκαμε- ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ. Αυτή είναι η "σάτιρα" του Λάκη.

Τον συμπαθώ όμως, επειδή είναι ο μόνος μέσα σε αυτόν τον οχετό που λέγεται "ελληνική δημόσια ζωή", που μιλάει ακόμα για ηθική. Δεν μιλάω για την ξύλινη ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ του Καραμανλή. Ο Λάκης μίλησε για "ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ", σε αντιδιαστολή με "ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΙΟΥ". Έχει μεγάλη διαφορά.

Για αυτό, επειδή τον συμπαθώ, ανατρίχιασα ακόμα περισσότερο χτες που κοίταξε την κάμερα, την κάμερα με την θεαματικότητα του 80%, και είπε "πάνω απ' όλα ο Λαός". ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!!!

Ο λαϊκισμός (το υστερόβουλο κανάκεμα της μάζας και η συμπόρευση με κάθε της τάση και ένστικτο) και ο χαμαιλεοντισμός (η προσαρμογή του Λόγου και της άποψης ανάλογα με αυτό που θέλει ν' ακούσει ο εκάστοτε συνομιλητής) είναι δυό βασικά χαρακτηριστικά του Λάκη. Άλλο όμως να το ξέρεις, κι άλλο να τον ακούς να το λέει ο ίδιος, χωρίς κανένα πρόσχημα.

Η δεύτερη μεγάλη κατραπακιά της χτεσινής εκπομπής ήταν η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη. Επειδή τον αγαπώ πάρα πολύ το Μίκη, σαν Πατέρα, σαν Πυλώνα του Ελληνισμού και της Αριστεράς, σαν Άγιο, πικράθηκα πάρα πολύ όταν τον άκουσα χτες να μιλάει τόσο φτωχά και τόσο τσιγγούνικα. Τί είπε ο Μίκης (εκτός από το ότι οι Αλβανοί κοντεύουν να μάς πάρουν την Άρτα); Μάς είπε να είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Άνθρωποι.

Λυπάμαι Μίκη, λυπάμαι Λάκη. Πολύ λυπάμαι.

Θα συνεχίσω να επιδιώκω να είμαι πρώτα Άνθρωπος και μετά Έλληνας.



Διαβάστε επίσης για το Λάκη:
ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, Ή ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

10 σχόλια:

Surrealist είπε...

Να μην επαναλάβω, υποσημειώσω σημεία σου...
... προς αποφυγή "λαϊκισμού" ...

Συμφωνώ!!
Υπήρχε αρχή!
Μέση!
και γιατί μα είναι τέτοιο το τέλος Λάκη Τάκη Σάκη Σόλωνα, Πλάτωνα,
ΜΙΚΗ;
το είπες Μιλτιάδη ας το ακούσουν...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - σήμερα αύριο λένε ότι στην Αθήνα θα έχουμε σεισμό... Άραγε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΟΥΝ ή όλα από καιρό έχουν καταρεύσει;

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :}}}}!!

Surrealist είπε...

Νυστάζω...περίμενα τον σεισμό :}}}} δεν κυριολεκτώ.
Σ΄ευχαριστώ!

cyrus είπε...

Στο σύμπαν του Μίκη, για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι...

Ανώνυμος είπε...

Τσου ρε Λάκη :)

Because of you... είπε...

Νομιζω οτι η πιο ωραια στιγμη της χθεσινης του εκπομπης ηταν η αναφορα του στις αποψεις του Μικη Θεοδωρακη...

Το ξαναειπα καπου, αλλα οσο μικρη κι αν αισθανομαι, με εξεπληξαν οι εμπεριστατομενες και σαφεις του αποψεις..

Γιατι δεν μπορουν και οι πρασινογαλαζοκοκκινοι της Βουλης να υιοθετησουν μια τετοια σταση? :(

Ειναι θλιβερο...

Να εχεις ενα καλο απογευμα ευχομαι! :)

the passenger είπε...

Σε όλα συμφωνώ!!!! Το δυστύχημα με τον Λαζόπουλο είναι πως αυτή τη στιγμή αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ αντιπολίτευση σε αυτό τον τόπο. Κατάντια.... Τον παραδέχομαι σαν κωμικό, αλλά και εγώ όταν ακούω επικλήσεις προς τον Λαό κάτι με πιάνει....Όσο για τον Θεοδωράκη, ο cyrusgeo τα λέει όλα!

Jim.Hellas είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Με χάλασε ιδιαίτερα η επιστολή του Μίκη ο οποίος φαίνεται -με όλο το σεβασμό, και χωρίς καμία διάθεση προσβολής του συνθέτη- ότι τα τελευταία χρόνια πραγματικά τα έχει χάσει. Από την άλλη βέβαια τίθεται και το θέμα της αριστεράς που "εκπροσωπεί" ο Μίκης, η οποία ακροβατεί πολλές φορές μεταξύ ιδεολογίας και λαϊκισμού...

Γι' αυτό απογοητεύομαι...

Δινονόη είπε...

Μικης και αριστερα; Τι ειναι αυτο; Τρωγεται;

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Το μεγαλύτερο δυστύχημα απ΄όλα είναι ότι ο Μίκης και ο Λάκης έιναι από τους καλύτερους, ανάμεσα στους Άθλιους της Δημόσιας ζωής...

καλημέρα Σ;-)

Adrian Leverkühn είπε...

νομιζω ότι οφειλουμε να αναγνωρίσουμε στο λαζόπουλο το ελαφρυντικό οτι βγάζει πέρα live ένα τουλάχιστον διωρο προγραμμα σε εβδομαδιαία βαση. Οσο για τη δυναμη του αυτη ελπιζω οτι θα εξαργυρωθεί με την αλλαγη της νοοτροπίας της νεας γενιας που τον παρακολουθει.