3 Φεβ 2008

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΣΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ (ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΚΑΡ-ΜΑΝΙΩΛΗΣ)

Το είχε πει η Ανατολική Φιλοσοφία, το επιβεβαίωσε ο Αϊνστάιν, το ζήσαμε χτες, στο κέντρο της Αθήνας: Τα άκρα ταυτίζονται.

Στο θέατρο, λέει, αν δεις στην πρώτη πράξη ΠΙΣΤΟΛΙ, στη δεύτερη πράξη θα δεις ΦΟΝΟ. Αν δεις λοιπόν ανθρώπους με κράνη, με κουκούλες, με ρόπαλα, με πέτρες, με ΛΟΣΤΟΥΣ, με ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ (δεν το λέω στην τύχη), ΌΧΙ, δεν πάνε για ειρηνική συγκέντρωση, ούτε και για ειρηνική αντι-συγκέντρωση. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.

Από τη μια ήταν λοιπόν οι κοπρίτες της Χρυσής Αυγής, τα λεγόμενα και Χρυσά Αυγά του Φιδιού. Με τα εγκληματικά μυαλά τους να νομίζουν ότι τιμούν την Πατρίδα, ενώ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ τόσο υπέφερε και τόσο μάτωσε από τους ομοϊδεάτες τους Φασίστες και Ναζιστές και Ταγματασφαλίτες. Ενώ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, η ΕΛΛΑΔΑ, γεννήθηκε και γαλουχήθηκε και σκοτώθηκε και αναγεννήθηκε με μία μόνο σημαία: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Την Ελευθερία, που τόσο την μισούν αυτοί οι σιχαμεροί νοσταλγοί του Χϊτλερ και του Ντούτσε και του κάθε Εφιάλτη.

Από την άλλη τα τσαμπουκαλίδικα τσογλάνια που θέλουν να λέγονται "αντιεξουσιαστές". Που θεωρούν ότι "η κοινωνική αντι-βία είναι και δίκαιη και αναγκαία". Που δεν καταλαβαίνουν ότι η βία φέρνει μόνο βία, και ότι αυτό που δήθεν μισούν, το μισούν ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ. Σε στενοκεφαλιά και σε ανεγκεφαλοσύνη και σε χουλιγκανισμό και σε ΦΑΣΙΣΜΟ, γιατί στην τελική φασισμός δεν είναι να χαιρετάς ναζιστικά, αλλά ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ, και ν' ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ν' ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.



Στη μέση τα θλιβερά ΜΑΤ και ΜΕΑ, οι γνωστοί μπάτσοι-γουρούνια-αδέρφια μας, ανίκανοι να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι, ανίκανοι να επιβάλουν την αληθινή Τάξη, ικανοί μόνο να χτυπούν αδιακρίτως δικαίους και αδίκους και να πετάνε επικίνδυνα χημικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Απέραντη θλίψη.

21 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα από όσα λες αδερφέ. Με λύπη όμως έχουμε δει επανειλημμένα ομάδες φασιστών και αστυνομία να δρουν παράλληλα. Το κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες χθες, το έχουμε δει ξανά στα πανηγύρια των αλβανών μόλις κέρδισαν την εθνική μας. Προσωπικά λόγω του ότι πηγαίνω συχνά σε αρκετά γήπεδα σε όλη τη χώρα έχω δει στα παιχνίδια της εθνικής την αστυνομία να είναι δίπλα στη Γαλάζια Στρατιά και να ενισχύει με κάθε τρόπο τα καφριλίκια. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αληθινή Τάξη όπως λες και κανείς δεν πρόκειται.

cyrus είπε...

Ενώ συμφωνώ 100% (το ξέρεις, άλλωστε), διαφωνώ με τον τίτλο.

Θα αποκαλούσες ποτέ "αντίθετα" μια ομάδα χουλιγκάνων του Ολυμπιακού και μια ομάδα χουλιγκάνων του Παναθηναϊκού; Είναι ακριβώς το ίδιο φύραμα: επικίνδυνα τσογλάνια που απλώς τους αρέσει να παίζουν ξύλο ΚΑΙ μεταξύ τους...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό

Lupus

Ανώνυμος είπε...

Σωστότατος!

Φαίδρα Φις είπε...

ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν χωρισμένη σε "φυλές" αντιμαχόμενες,και με επίπλαστες διαφορές.Ουσιαστικά καμιά...Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί-κι ακόμα με πληγώνει το ερώτημα-.Τίποτα δεν άλλαξε, εκτός από έναν κατάφορο,επίμονο,γελοιώδη πρωτογονισμό με τον οποίο είναι φορτισμένες απροκάλυπτα,οι δήθεν "διεκδικήσεις" των δήθεν αντικρουόμενων και δήθεν επαναστατών...
εγώ βλέπω την επιτομή του εξουσιαστικού κατεστημένου (απ' οπου κι αν προέρχεται)μπροστά στα μάτια μου,να με απειλεί,να με καταστρέφει,να με διαβρώνει ως πολίτη και ως "παγκόσμια ψυχή",καθημερινά-μπορεί να προσποιούμαστε ότι αυτό συμβαίνει ερήμην μας αλλά,όλοι ξέρουμε ότι γίνεται με τις αποσιωπημένες ευλογίες μας...-
όλοι,μηδενός εξαιρουμένου,έχουν γίνει "επαγγελματίες" στο είδος τους...ακόμα και οι "επαναστάτες",ακόμα κι εμείς,όσοι ισχυριζόμαστε ότι μας αφορά το παρόν και το μέλλον-αν υπάρξει-του τόπου αυτού...

Διαχειριστής είπε...

Φίλε cyrusgeo εδώ υπάρχει μια επικίνδυνη διαφορά σε ότι έχει να κάνει με χούλιγκαν και φασίστες, αναρχικούς. Οι χούλιγκαν όπως λες πηγαίνουν και πλακώνονται στο ξύλο λόγο οπαδικής διαφοράς, λόγω εκδίκησης, λόγο υπεροχής σε κάποια περιοχή ή οτιδήποτε άλλο. Γενικότερα δρουν με άλλο σκεπτικό. Σε αντίθεση οι Φασίστες και οι Αναρχικοί κρύβονται πίσω από πολιτικές πεποίθησης και ιδεολογίες. Προσπαθούν να περάσουν στο κόσμο τα πιστεύω τους και σκοπός τους είναι να επηρεάζουν τη μάζα. Δεν σκοτώνονται απλά μεταξύ τους. Προσπαθούν να βάλουν και τον απλό πολίτη μέσα στα παιχνίδια τους βομβαρδίζοντάς τον καθημερινά με μηνύματα, προπαγάνδα χρησιμοποιώντας ακόμα και τα ΜΜΕ. Θεωρώ πως οι ομάδες αυτές δεν είναι απλά μερικοί ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι αλλά επικίνδυνοι ιδεολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς συνέβη? Στις πρωινές ειδήσεις είπε για φασαρίες μεταξύ νεοναζί και αριστερών και ότι η Αθήνα δεν είναι πολύ...ωραία αυτή την εποχή :-/. 3 χρόνια πλέον στο εξωτερικό και ξεσυνήθισα να βλέπω τέτοιες σκηνές... θυμίζουμε μέση ανατολή. Δυστυχώς.

Mariel είπε...

Αυτό που κατά τη γνώμη μου πάντα κατέστρεφε την Ελλάδα είναι η ανικανότητα των Ελλήνων να συνεργαστούν με στόχο κάτι καλύτερο από το να φαγώνονται συνέχεια κάνοντας τα πράγματα χειρότερα! Πίσω από όποια ιδεολογία και να κρύβονται . . .
Καλό μήνα γάτε

Sissi Soko είπε...

Ο τίτλος μου αρέσει πολύ!
Σ;Ο)

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Μίλτο μας...ούφ και μένα με εκνέυρισε αφάνταστα αυτή η χθεσινή κατάσταση..είχε καιρό να γίνει αυτό ή έτσι μου φαίνεται εμένα;;....δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να συμβαίνουν αυτά στο κέντρο της Αθήνας στον 21ο αιώνα!!! δεν είναι δυνατόν κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας να παραδίνεται στο έλεος μιάς ομάδας αναρχικών,αντεξουσιαστών,αριστεριστών ή όπως αλλιώς λέγονται αυτοί τέλοσπάντων οι 'γνωστοί-άγνωστοι'και να μετατρέπεται σε...Σικάγο!!...που ζούμε;; κάτι
πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα και με αυτό το....μαινόμενο...μπουλούκι από μανιασμένους νεαρούς και εφήβους επιτέλους κάποτε....!!! θεωρώ όμως ότι η ρίψη επικίνδυνων χημικών,δακρυγόνων και τα λοιπά δεν είναι η λύση....πρέπει να κάνουν κάτι άλλο πολύ πιό δραστικό οι αρχές δεν ξέρω τί αλλά κάτι άλλο πιό αποτελεσματικό...πάντως αυτή η....'ανικανότητα'των αρχών να λύσουν το πρόβλημα κάθε φορά και αυτή η.....έλειψη 'φορμας'και συντονσμού...δε σας λέει κάτι;; δε σας φαίνεται πολύ ύποπτη;;...και αυτή η...τάση της να παρακολουθεί τα γεγονότα και σαν απλός θεατής πολλές φορές απλώς;;;και να μην 'επεμβαίνει΄άμεσα;;;δεν ξέρω εμένα κάτι μου βρωμάει σε όλο αυτό......έχω άδικο;;...εάν έχω ας μου το πεί κάποιος....Αθανασία.

Unknown είπε...

Επισημαίνω τον κίνδυνο του να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ακροδεξιούς, ναζί, αριστεριστές, «αντιεξουσιαστές, χούλιγκαν και ΜΑΤ. Και υπογραμμίζω την διαχρονικά προβοκατόρικη στάση της αστυνομίας που συστηματικά υποθάλπει τους ακροδεξιούς, αβαντάρει τους ταραχοποιούς και πνίγει στο τέλος στα χημικά ολόκληρες συνοικίες όπου μένουν ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ. Και την κατάντια ολονών μας να αναφερόμαστε σε «περιουσίες που καταστράφηκαν» (σιγά τ' αυγά...) όταν ένα άνθρωπος γλύτωσε παρά τρίχα από το μαχαίρι κάποιου που πήγε για να σκοτώσει - αμφιβάλλει κανείς πως αν ο τραυματίας ήταν από την πλευρά των ακροδεξιών τα ΜΜΕ θα βοούσαν για την δολοφονική ενέργεια των «γνωστών - αγνώστων»;

sylfaen είπε...

ετοιμαζομαι να μιλησω... χρόνια τώρα. και ίσως να διαφωνήσω. μέχρι τότε συμφωνω μαζί σου.
η αντιπαραθεση δυναμώνει την φλογα. οργιζομαι και θελω να κλαψω για το οτι στις ραγες της χ.α κυλάνε τραινα με 15χρονα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Για μένα ο ρόλος της αστυνομίας στην υπόθεση αυτή είναι το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο ερωτηματικό. Ανεγκέφαλοι νεαροί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Τις εικόνες όμως με τους χρυσοκοπρίτες να ανακατεύονται με την αστυνομία σε κοινή επίθεση δεν τις έχουμε ξαναδεί. Όσο κι αν υποστήριξαν μετά ότι ήταν κάτι τυχαίο και στιγμιαίο. Από την άλλη, ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι τη στιγμή που καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες έβρεχε πέτρες από τη μεριά των "αντιφασιστών;" Γι αυτό κατέληξα πριν, απέραντη θλίψη. Γιατί απ οποία πλευρά και να το δει κανείς, είναι ντροπή. Ντροπή για τους φασίστες, ντροπή για τους δήθεν αντιφασίστες, ντροπή για την αστυνομία.
Σύλφαεν, δε νομίζω ότι η επιρροή της χ.α. είναι τόσο μεγάλη. Άκου Τραίνα! Δεν γεμίζουν ούτε ταξί, τα τσογλάνια. Αυτός ο λαός, ο ελληνικός λαός, παρά τα μύρια του ελαττώματα, έχει δύνατα αντιφασιστικά αντανακλαστικά.
Καλό βράδυ σε όλους
Σ;-)

αθεόφοβος είπε...

Δεν θα πρόσθετα ούτε λέξη στα όσα έγραψες.
Σαν να είσουν στο μυαλό μου.
Η ανικανότητα της αστυνομίας είναι δεδομένη αν και διατηρώ μία υπόνοια ότι προχθές άφησαν τα γεγονότα να πάρουν έκταση για να σταματήσουν οι τηλεοράσεις να έχουν αποκλειστικό θέμα την Ζαζοπουλειάδα με τα παρεπόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η αστυνομία δρα σαν συμμορία σε αγαστή συνεργασία με τα χρυσά αυγά, είναι φυσικό μια άλλη συμμορία με κουκούλες να παριστάνει το αντίπαλο δέος

Φυσικό για το Σικάγο του 30, αλλά μάλλον εκεί είμαστε

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στημένη διαδικασία αποπροσανατολισμού, στημένο παιχνίδι αντιδημοκρατικών ανθρώπων.

cyrus είπε...

Γιώργο 1986 και vrennus,

δεν διαφωνώ καθόλου με όσα λέτε. Απλώς το βλέπω από μια πολύ συγκεκριμένη οπτική: ο φανατικός, ό,τι κι αν πιστεύει, είναι πάντοτε ίδιος. Οι "ιδεολόγοι" αυτού του τύπου δεν ενδιαφέρονται να πείσουν κανένα για την ιδεολογία τους. Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, τότε θα χρησιμοποιούσαν επιχειρήματα, όχι καδρόνια, μαχαίρια, μολότοφ κ.τ.λ..

Όσο για το ρόλο των αστυνομικών, είναι γνωστός και τον παραδέχονται (κάπως έμμεσα, είναι αλήθεια) οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της αστυνομίας. Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πάρουν το μέρος της Χ.Α., όπως και το ότι σε άλλες περιπτώσεις προκαλούν οι ίδιοι τα επεισόδια ενεργώντας μέσα από τις τάξεις των "αντεξουσιαστών" (μη χέσω...) κουκουλοφόρων. Αυτό δεν αναιρεί την ηλιθιότητα των φανατισμένων που τους ακολουθούν πρόθυμα.

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Και το χειρότερο τελικά ίσως είναι πως με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα και με την κάλυψη που τους δόθηκε οι Χρυσοκοπρίτες πιθανόν ν' αποκτούν επιπλέον αίγλη στα μάτια κάποιων ανεγκέφαλων 16χρονων...

Niemandsrose είπε...

Μιλτιάδη, με απογοήτευσες οικτρά με αυτό το ποστ. :( Το τσουβάλιασμα των αναρχικών με τους φασίστες είναι παράδοξη κενολογία στο όνομα της οσίας ασφάλειας, στο όνομα της οποίας σφαγιάζονται λαοί και δικαιώματα.

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Κάνεις λάθος, Νήμαντζ. Δεν τσουβάλιασα τους αναρχικούς με τους φασίστες. Τσουβάλιασα (και πολύ καλά έκανα) τους φασίστες αναρχικούς με τους φασίστες σκέτο. ¨Εχει μεγάλη διαφορά. Επανειλημμένα έχω πει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σε καμμιά περίπτωση "αντιεξουσιαστές". Γιατί η ΒΙΑ την οποία κουβαλούν είναι ένα κατ εξοχήν εξουσιαστικό μέσο. ¨Ετσι νομίζω εγώ...

Καλό βράδυ
Σ;)

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Συμφωνω εν μερη,διαφωνω αλλο τοσο.
Το αποτελεσμα τετοιων συγκρουσεων ειναι παντα τραγικο.Τα κινητρα διαφερουν.Εχω διατυπωμενη στο blog μου μια αλλη αποψη.Οποιος θελει θα χαρω να την συζητησουμε
post 5/2/08.