14 Ιαν 2008

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!


ΕΛΛΑΔΑ 2008. Ρέκβιεμ για ένα Έθνος.

Όπου έχει χαθεί κάθε Μέτρο, και κάθε μέτρο σύγκρισης.

Όπου εμφανίζονται σαν ΤΙΜΗΤΕΣ ο Νάκης Γαρυφαλλόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Κώστας Χαρδαβέλας, και τόσα ακόμη μπουμπούκια.

Όπου η έννοια ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜόΣ είναι άγνωστη λέξη, και συμπεριφορά προς εξαφάνιση, τόσο στην δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή.

Όπου η καθημερινότητα όλων χειροτερεύει καθημερινά μα κανείς δε νοιάζεται, αφού όλοι ασχολούνται με το ιδιωτικό τους "συμφέρον" (σε ειαγωγικά, ναι), με τις ροζ κασέτες, με το σταρ σύστεμ, με τις βυζαντινές έριδες των πολιτικών, και με το εφαρμοσμένο lifestyle.


Τις φωτογραφίες του Ζαχόπουλου δεν θα τις βρείτε εδώ. Ψάξτε στην αγαπημένη σας εφημερίδα, το Πρώτο Θέ-Μα, που την έχετε καταστήσει πρώτη σε κυκλοφορία, πουλάει λέει κάθε Κυριακή 250.000 DVD. Ψάξτε στην αγαπημένη σας Ελευθεροτυπία, που χειρίζεται κάθε Κυριακή άλλες 200.000 συνειδήσεις, όσες περίπου και Η Φωνή του Κυρίου (Λαμπράκη), το Βήμα της Κυριακής. Αν και το πιθανότερο είναι οι δύο τελευταίες να ΜΗΝ τις δημοσιεύσουν, σε ένδειξη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ (μια που δεν πρόλαβαν να τις δημοσιεύσουν αυτές) .

Αν ήρθατε λοιπόν εδώ ψάχνοντας για τις φωτογραφίες, την πατήσατε!

Αν ΔΕΝ ήρθατε για τις αισχρές φωτογραφίες, τότε μάλλον θα σάς ενδιαφέρει αυτό το εξαιρετικό άρθρο του Ευγένιου Αρανίτση.

"Υποφέρουμε από την έλλειψη πραγματικότητας και ο τρελός σουρεαλισμός των ΜΜΕ μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με τα στερητικά συμπτώματα της κοινωνίας των τηλεθεατών. Θυμίζω πως, όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση στέρησης, όλα τα ερεθίσματα απ' τον έξω κόσμο, υλικό και αιθερικό, οξύνονται στο έπακρο".





14 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αυτος ο εκφυλισμος της προσωπικοτητας και της νοηγμοσυνης των πολιτων,πιστευω οτι πλεον εχει φτασει στα ορια του...
Δεν εχω ξανα δει την Ελλαδα σε μια τετοια κατασταση...

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

επιτέλους μια σωστή και τεκμηριωμένη άποψη
και τι δεν εχουμε ακούσει και διαβάσει αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ

plants VS anunaki είπε...

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι πολλοί bloggers έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες αυτές ακόμα και πριν την επίσημη κυκλοφορία της εφημερίδας.
Και όλοι εμείς φυσικά σαν λυσασμένοι τρέξαμε να τις δούμε,να λυτρωθεί η περιέργεια μας.

Σίγουρα πίσω από την υπόθεση κρύβοντα ι σκάνδαλα,αλλά οι δημοσιοκάφροι θα δημοσιεύουν μόνο ότι τους συμφέρει.
Οπότε το θεωρώ γελοίο να αναδημοσιεύεις τέτοιου είδους νοοτροπίες και μάλιστα προβάλλοντας το ως αποκλειστικότητα με την υπογραφή του blog σου κάτω από τις φωτογραφίες υπερασπίζοντας τα πνευματικά δικαιώματα της γελοιότητας που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο blog(Εδώ αναφέρομαι σε σενα preza tv που μερικές φορές μου θυμίζεις την Λαμπύρη και την Τατιάνα)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ απολύτως.

Απλά προσθέτω ότι ο κιτρινισμός όμως δεν είναι μόνο στις φωτογραφίες, αλλά ουσιαστικά στα ίδια τα δημοσιεύματα. Όλοι αναζητούν να πουλήσουν, όλοι θέλουν να διακριθούν μέσα σε αυτό το παρανάλωμα του κιτρινισμού. Δεν είναι απλά και μόνο ο κιτρινισμός, αλλά και η κόντρα των δημοσιογραφικών κι εκδοτικών οργανισμών και των δημοσιογράφων των ίδιων που αναζητούν πολιτική ουσία εκεί που δεν είναι. Κανείς δεν ασχολείται με τους αποχαρακτηρισμούς πια, κανείς δεν κοιτά την κατάντια του πολιτισμού -το θάνατο της ερασιτεχνικής δημιουργίας και την απόλυτη κυριαρχία σχεδόν της υποκουλτούρας- και το μοίρασμα χρημάτων σε κομματικούς φίλους.

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο βόθρος αρχίζει να με κουράζει

Φτάσαμε σε τέτοιο πάτο πια ....

Μαύρος Γάτος είπε...

Νίκο (Πρέζα TV), ποιό είναι το νόημα της αναδημοσίευσης αυτών των φωτογραφιών ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, και μάλιστα με το λογότυπό σου από κάτω;;;; Λυπάμαι πάρα πολύ.

Νυκτερινέ Επισκέπτη, ο Ευγένιος Αρανίτσης τσακίζει κόκκαλά κάθε Κυριακή με τα άσθρα-παρεμβάσειθς του. Από τις ελάχιστες φωνές που απέμειναν σε αυτόν τον τόπο να λένε την αλήθεια.

Ιβάν, έχεις απόλυτο δίκιο.

Δείμο, βάλε και τους bloggers μέσα σε όλο αυτό το τσίρκο που εύστοχα περιγράφεις. Δυστυχώς.

George, πόσους "πάτους" έχει επιτέλους αυτό το απύθμενο πηγάδι;

Dorotheos είπε...

΄Ο Ν. Ξυδάκης στο άρθρο του "Το kitch είναι πολιτικό και ηθικό" αναρωτήθηκε "Πόσο βαθύτερα βρίσκεται ο πάτος;" πριν συμπεράνει ότι "ο δημόσιος βίος εν Ελλάδι παράγει παρακμή".

panagiota είπε...

Aμαν βρε γάτε μου,και το παραχέσαμε το θέμα τελικά.
Ασυγχώρητος ο συμπατριώτης μου για τα φαγώματα των κονδυλίων,για τις ρεμούλες και τα"πολιτιστικά έργα"αλλά πιο το όφελος να ψάχνουμε ωσάν λυσσασμένοι τα του κρεβατιού του?
Μάμησε ο άνθρωπος ωσάν καλός έλλην οικογενειάρχης.Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος?Κατά κόρον συμβαίνει αυτό στην εποχή μας.Τι μας ενοχλεί λοιπόν?Που ενέδωσε στο παρτσακλό την Τσέκου και δεν βρήκε καμιά κουκλάρα απο τις Ανατολικές χώρες που παντρεύονται τα γερόντια για την πράσινη κάρτα και την συνταξή τους?

@@Πρέζα έχω ξαναδεί χειρότερες καταστάσεις στην Ελλάδα.Σίγουρα είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία απο σένα.Φωτογραφίες δεν έχω,αλλά....αν άνοιγα το στόμα μου όταν έπρεπε,θα ζούσα σε άλλη χώρα τώρα.

@@Ο Ιβαν ο τρομερός τα κάλυψε όλα.Συγχαρητήρια αγαπητέ μου.
Αψογος!!!!

@@Δείμο εσύ τι κάνεις για τον"κιτρινισμό"?
Το μπλα-μπλα-μπλα δεν χρεώνει τίποτα!

Στον πάτο είμαστε!Τώρα το καταλάβατε?
Εχω όμως την περιέργεια και την υπομονή να περιμένω,να μου πει κάποιος απο τους"διάσημους"μπλόγγερ τι έχει να προτείνει ως προς το πρόγραμμα των υμών αλλαγών απο το να κουτσομπολεύει σαν την κυρά Κατίνα της γειτονιάς,μεταξύ τυρού και αχλαδιού.
Γατούλη συγγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας σου.

Υ,Γ,φιλιά από τον μαύρο τριπόδαρο.....

Ανώνυμος είπε...

Γυμνούς ανθρώπους δημοσιεύουν μόνο οι γυμνοσάλιαγκες

αυτό μόνο τους αξίζει

Μαύρος Γάτος είπε...

Rebel, "και μην έχοντας πιό κάτω άλλο σκαλί , να κατρακυλήσεις πιό βαθιά..."

Παναγιώτα μου, εγώ πάντως τις προτάσεις μου τις έχω πει και ξαναπεί: Πολύ συνοπτικά, Απλή αναλογική, κατάργηση όλων των προνομίων των Βουλευτών, απαγόρευση επανεκλογής μετά την πρώτη τετραετία. Αν σκεφτεί κανείς ότι εκκολάπτεται ο νέος εκλογικός νόμος, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμα χειρότερος από τον ισχύοντα, είμαι να με κλάινε και οι ρέγγες...

Devilio είπε...

Αν όντως είχες δημοσιεύσει της φωτογραφίες θα ανησυχούσα!

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα για ποιόν με πέρασες, καλή μου Devilio....

panagiota είπε...

Εσύ καλά τα είπες και τα έθεσες γάτε μου!!Οι άλλοι τι κάνουν?
Με τις φώτο του Ζαχόπουλου θα πάμε μπροστά ?μη χ@σΩ!!!
Νομίζω πως είναι καιρός να ασχοληθούμε με άλλα ,πιο βαρυσήμαντα θέματα και όχι με πορνο΄ροζ-dvd_του κάθε κατακαημένου που ήθελε να δει χαρά στο βρακί του.
Μέχρι πότε θα το διαιωνίζουμε το θέμα?
Κατά τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνη για όσα λές για τον εκλογικό νόμο.Κι αν γίνει κάτι διαφορετικό θα δανειστώ τις ρέγγες σου για να κλάψω κι εγώ μαζί τους....

Devilio είπε...

Μα γι' αυτό ακριβώς θα ανησυχούσα γάτε... Γιατί δεν σε είχα περασει για τέτοιο άτομο...