19 Οκτ 2007

EL GRECO, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ: *Η* ΤΑΙΝΙΑ


Υπέροχη ταινία. Υπέροχη.
Γεμάτη τέχνη, γεμάτη ομορφιά: εικόνες, μουσικές, ακτινοβόλα πρόσωπα,
Γεμάτη Ελλάδα, γεμάτη Κρήτη, γεμάτη Λεβεντιά.
Γεμάτη έμπνευση.

Να τη δείτε το συντομότερο!


14 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Aνυπομονώ,Σμαραγδής είναι αυτός. Άσε που κίνησε την περιέργεια η προσήλωση στο κλίμα και την εποχή, από τότε που είδα τη μεταμόρφωση του Μουστάκα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Tην είδες;Γιατί μία φίλη μου που την είδε πριν λίγες μέρες(είναι κριτικός cinemα)μου είπε οτι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο..

Juanita La Quejica είπε...

Και εγώ ανυπομονώ. Μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να την στηρίξουμε νομίζω.

zouri1 είπε...

ειναι στο προγραμμα να παω.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα, την είδα χτες Πέμπτη, και είναι όντως εξαιρετική. Να πάτε, εγώ σίγουρα θα ξαναπάω.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Βασικα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα...αλλα θα παω να την δω μονο και μονο απο απλη περιεργια...

Estrella_ είπε...

Πολύ καλή ταινία.
Ωραίες ερμηνείες, όντως σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Συγκινητικό να βλέπεις πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι ο Μουστάκας.

Elias είπε...

Προσπάθησα και εγώ να πάω χθες αλλά που, τα πάντα γεμάτα.

ritsmas είπε...

Θα σπεύσουμε το βραδάκι. Νομίζω ότι αξίζει ολοι να δουμε την ταινία, παρ ότι καποιοι εσπευσαν να τα βαλουν με τον Σμαραγδή.. Τυμβωρύχους εχει γεμίσει αυτή η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Προτιμήστε σινεμά της γειτονιάς σας! Γίνεται όντως πανικός.

Μια από αυτές τις μέρες θα πάω να τη δω και πρώτη φορά αποφεύγω να διαβάζω οποιαδήποτε κριτική γύρω από την ταινία, είτε θετική είτε αρνητική, γιατί το ωραίο είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.

Καλή θέαση σε όλους μας :)

plants VS anunaki είπε...

Den perimena na einai toso wraia!
Prwton giati htan ellhnikh kai 2on epeidh eixe ginei para poly ntoros gyrw apo thn tainia.
An kai den prepei na htan kai toso realistikh, me syginise kai me aggikse poly.
Omorfh tainia,idiaiterh entypwsh moy prokalese h ermhneia toy moystaka,h apsogh ermhneia toy lazopoyloy,h mikrh emfanish toy psarantonh.

Μαύρος Γάτος είπε...

Να φανταστείτε (όσοι την είδατε) ότι κάποιοι έσπευσαν να θάψουν το Λαζόπουλο... Δεν έιμαι και φανατικός θαυμαστής του γενικά, αλλά στην ταινία αυτή, ήταν άψογος.

Όσοι δεν την είδατε ακόμα: Να πάτε να τη δείτε!

Σ;)))

Ανώνυμος είπε...

Τέχνη καί πολιτική El Greco
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος 17 Oct 2007 14:46 GMT

΄Οποιος όμως πήγε και είδε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "El Greco" διαπίστωσε, εκτός του ότι η ταινία δεν έχει την ποιότητα που περιμέναμε ουσιαστικά ο κ. Γιάννης Σμαραγδής δεν πρόσφερε τίποτα στο κοινό (εκτός του ότι “τσέπωσε” τα εκατομμύρια...). Λέγεται ότι είχαν δαπανηθεί πολλά χρήματα και από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για αυτή την ταινία και ποιος ξέρει γιατί η Ν.Δ. πριμοδότησε εναν “δήθεν” ΠΑΣΟΚ τον κ. Σμαραγδή Γιάννη.....

Τέχνη καί πολιτική
ή πώς με “τέχνη κλέβεις τα έργα άλλων” και προσκαλείς πολιτικούς.......
για να τους κάνεις συνένοχους !!!

Μια παρανομία με πολλούς συνενόχους...

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "El Greco" βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Οκτωβρίου, συνοδευόμενη από μια σειρά εκδηλώσεων. Η επίσημη πρεμιέρα του "El Greco" Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ( πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη Λιάπη, της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφία, και του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας Ζακ Λανγκ. Την ίδια ημέρα, θα εγκαινιαστεί στον Πολυχώρο του Συντάγματος η έκθεση "Στιγμές από την ταινία El Greco". Επίσης, στις 17 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί ειδική τιμητική προβολή της ταινίας στο Βόλο, για να τιμήθεί ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.
΄Οποιος όμως πήγε και είδε την επίσημη πρεμιέρα διαπίστωσε, εκτός του ότι η ταινία δεν έχει την ποιότητα που περιμέναμε ουσιαστικά ο κ. Γιάννης Σμαραγδής δεν πρόσφερε τίποτα στο κοινό (εκτός του ότι “τσέπωσε” τα εκατομμύρια...). Λέγεται ότι είχαν δαπανηθεί πολλά χρήματα και από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για αυτή την ταινία και ποιος ξέρει γιατί η Ν.Δ. πριμοδότησε εναν “δήθεν” ΠΑΣΟΚ τον κ. Σμαραγδή Γιάννη..... Επίσης αν έχει κανείς διαβάσει και λίγο το τί έχει γραφτεί για την Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, αντιλαμβάνεται ότι ότι πολλά αποσπάσματα της ταινίας είναι καθαρή αντιγραφή πολλών άλλων έργων.....Ιδιαίτερα η διαμάχη ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΥΣ είναι “εμπνευσμένη - κλεμένη” από το ιστορικό μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαιτάκη “ Ο ΓΡΕΚΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ” (Εκδόσεις Εξάντας) !!! Ο κ. Μπάμπης Πλαιτάκης πιθανά “δεν έχει δώσει” τα πνευματικά δικαιώματα στον κ. Σμαραγδή. Επόμένως ο κ. Πλαιτάκης πρέπει να “χαίρεται” που κάποιος άλλος έκανε την ταινία βασισμένος στο δικό του βιβλίο....
Παρόλα αυτά οι επίσημοι προσκεκλημένοι πρέπει να ενημερωθούν ότι παρακολουθούν μια ταινία που βασίζεται σε κλεμένο σενάριο και αν το εγκρίνουν, ας συνεχίσουν να την παρακολουθούν,,,αν όχι οφείλουν να αποχωρήσουν από το “κλεψίτυπο έργο” για να διασώσουν το κύρος τους και την τιμή τους.....
Κύριε Μιχάλη Λιάπη “έχετε υψηλούς καλεσμένους”....προσέχτε μη γελοιοποιηθείτε και εκτεθείτε...
Οι πρεσβείες της Ισπανίας και Γαλλίας οφείλουν να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των χωρών τους !!!
Ο κ. Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης οφείλει να αποχωρήσει από αυτή τη παράσταση....
Φίλοι Ελληνικού Κινηματογράφου

http://www.indymedia.org/or/2007/10/894490.shtml

add a comment on this article

Μαριάντα είπε...

το μόνο που βρήκα εξαιρετικό ηταν η ερμηνεία του Μουστάκα.Κατα τα άλλα...