11 Οκτ 2007

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ, ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΣΩΤΉΡΙΑ ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ (Ν.Τ.Υ.Α.)


Όλοι έχουμε δει κάποιες γυναίκες με αντικειμενικά θεόχοντρα και άσχημα πόδια να φοράνε ιλιγγιώδεις μίνι φούστες, μπικίνι, ή εφαρμοστά τζην. Η σκέψη που αυτόματα γεννιέται στο μυαλό μας είναι "μα καλά, δεν έχει συναίσθηση του πάχους και της ασχήμιας της;"

Ε λοιπόν όχι, ΔΕΝ έχει συναίσθηση. Και ο λόγος είναι ιατρικής φύσεως: η τυχερή, πάσχει από τη Νόσο της Υπερβολικής Αυτοπεποίθησης...

Από την άλλη μεριά, όλοι γνωρίζουμε κάποιες γυναίκες που είναι αντικειμενικά κούκλες, και που κουβαλάνε στον εγκέφαλό τους τα μύρια όσα κόμπλεξ. Κρύβονται στο σπίτι τους, τσιμπάνε τα σπυράκια τους μέχρι αηδίας και σημαδιών, τρώνε ό,τι βρούνε και μετά το κάνουν εμετό, κλάινε, υποφέρουν, κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν την ομορφιά που τους χάρισε η Μαμά και η Φύση. Τί συμβαίνει; Είναι πολύ απλό. Έχουν οι κακομοίρες ανοσία απέναντι στη Νόσο της Υπερβολικής Αυτοπεποίθησης...

Ας δούμε όμως πώς γίνεται η επώαση της νόσου. Η χοντρή-και-άσχημη, εκεί στην αρχή της εφηβείας, που ακόμα δεν νοσεί, έχει μπροστά της τρεις δρόμους-επιλογές: Η πρώτη επιλογή είναι το να προσπαθήσει να βελτιωθεί, πράγμα όμως όχι πάντα εύκολο. Η δεύτερη - φρικτή- επιλογή είναι να αποδεχτεί παθητικά την κατάστασή της, και να καταδικάσει τον εαυτό της σε μελαγχολία και σε κοινωνική απομόνωση.

Η τρίτη λύση είναι να ασθενήσει από την υπέροχη και σωτήρια Νόσο της Υπερβολικής Αυτοπεποίθησης, εν συντομία Ν.Τ.Υ.Α.

Η χοντρή-και-άσχημη λοιπόν απωθεί την αντικειμενική πραγματικότητα στο υποσυνείδητό της και συμπεριφέρεται σαν να ήταν η πιό όμορφη γυναίκα του κόσμου. . Προσέξτε, ΔΕΝ πρόκειται για υποκριτική συμπεριφορά: η ασθενής πραγματικά ΔΕΝ έχει συναίσθηση της απωθητικής της εμφάνισης, αφού την έχει αρνηθεί και την έχει εξοβελίσει από τον συνειδητό της εαυτό.

Πριν με κατηγορήσετε ότι δίνω υπερβολική σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, να πω ότι το "χοντρή" και "άσχημη" αφορά φυσικά ΚΑΙ πνευματικά-μορφωτικά χαρακτηριστικά...

Η χοντρή-και-άσχημη λοιπόν θα φορέσει το μίνι της (κι ας γελάει ο κόσμος, δεκάρα δεν δίνει η ξένοιαστη ασθενής), θα είναι πάντα ευδιάθετη, θα την πέσει με αυτοπεποίθηση και θράσος σε όποιον της καπνίσει χωρίς ενδοιασμούς, και ώ του θαύματος, θα έχει μια πολύ πιό υγιή κοινωνική και ερωτική ζωή από την "υγιή" χοντρή και άσχημη και από την κουκλάρα-με -τα-μύρια-κόμπλεξ...


ΥΓ Υπάρχουν φυσικά και ουκ ολίγοι άντρες που πάσχουν από τη Νόσο, αλλά είναι λιγότερο θεαματικοί γιατί -συνήθως- ΔΕΝ φορούν μίνι.

ΥΓ2 Για την περιγραφή μου αυτήν της Νόσου αναμένω να τιμηθώ με το Νόμπελ Ιατρικής 2007.
Οι Χάριτες
Andrea Alciato, Emblemes, 1549

8 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μόνο αν βρεις τρόπο ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ της νόσου, θα έχεις το Νόμπελ Ιατρικής στην τσέπη!

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια ξαδερφη μου που πασχει απο αυτη τη νοσο! Ντυνεται πολυ εξαλλα με τις πατσαδες να προεξεχουν και ειλικρινα δεν εχει συναισθηση, την πεφτει παντου σε οποιον βρει, αλλα ειναι ευτυχισμενη και καλος χαρακτηρας.Γι αυτο τη χαιρομαι!

Unknown είπε...

Το πρόβλημα με το νόσο αυτή είναι ότι είναι επικίνδυνη όχι για τον ασθενή αλλά για τους γύρω του!

Michalis είπε...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!!
Αν θέλετε να Διαφημίσετε το blog σας Δωρεάν:
http://greece-soccer.blogspot.com/2007/08/12.html

αθεόφοβος είπε...

Μόνο να μην πέσει επάνω σου με φόρα καμιά τέτοια ασθενής γιατί τότε θα αποκτήσεις την νόσο της εις πλάτος λέπτυνσης γιατί θα σε λιώσει!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό! Μονο που φοβάμαι, το νομπέλ το δώσανε ήδη... Μα, το 2008 δεν είναι μακρυά ;)

Ανώνυμος είπε...

malista..

elafini είπε...

γιατρέ μου...τα σέβη μου !