31 Μαΐ 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ: ΛΙΓΗ ΝΤΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ!!!!!!


20.000 Έλληνες καπνιστές πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του καπνίσματος.

1.000 ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ καπνιστές πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του καπνίσματος.

Τα Ελληνόπουλα είναι ΠΡΩΤΑ στην Ευρώπη στο κάπνισμα.

Μπορεί ο Υπουργός Αρρώστιας και Υποκρισίας κος ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ν' απαντήσει ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ Θ' ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;;;;;;;;;;;;;;

Μπορεί ν' απαντήσει πόσο θράσος έχει, για να βγαίνει ΜΕ ΤΌΣΟ ΥΦΟΣ να εξαγγέλλει δήθεν δραστικά μέτρα κατά του καπνίσματος, "μέτρα" που περιλαμβάνουν διορισμό κάμποσων ¨Ράμπο" λέει δήθεν ελεγκτών (από τώρα τους βλέπω ν' απολαμβάνουν με τις ώρες τα κερασμένα ποτά τους και το δουλικό γλύψιμο των μαγαζατόρων), την κατάργηση των πακέτων με τα δέκα τσιγάρα (!!!!!!!!), πρόστιμα, πρόστιμα, πρόστιμα (βλέπε δωράκια-μίζες για τους Ράμπο) και λοιπές αηδίες;;;;

ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ;;;;;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!



11 σχόλια:

christina είπε...

Χάλια μέτρο. Η απαγόρευση δε σταματάει κανέναν, ειδικά όταν ο μη καπνιστής βρίσκεται σε μειονεκτική θέση (παιδί,υφιστάμενος κλπ).

Παιδεία, ενημέρωση, παιδεία, ενημέρωση: τα τέσσερα μέτρα που θα αποδώσουν.

Δε συμφωνώ με την άποψή σας για τη διαφήμιση.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν υπαρχει ελεος και ντροπη...
Αυτο το ξερουμε.
Η μαλακια ειναι ομως οτι καποιοι εκει εξω τα πιστευουν και τους εμπιστευονται με κλειστα τα ματια....

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από δυο εκατομμύρια το χρόνο πεθαίνουν από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.Να αφαιρέσουν όλα τα διπλώματα επειγόντως ,να πουλήσει και το φιλαράκι μου ο Νικος κάνα ποδήλατο.

nihardal είπε...

Den einai etsi iane.
Eteron kai katouro.Den einai epixeirima auto pou les.Den iparxei kanena "diplwma kapnisti" opote to paradeigma einai astoxotato.Pou akrivws diafwneis sto oti i diafimisi me to magga to fraggato me polles gomenes epireazei ton pitsirika?
Ennoeitai oti to tetraptixo paideia-enimerwsi-paidia-enimerwsi einai oti kalitero,alla simfwnw apolita oti ena prwto bima se sindiasmo me paidia kai enimerwsi einai i katargisi twn diafimisewn.
Blepeis oti sti formula 1 oi kapnobiomixanies piezoun na mi ginontai agwnes ekei pou apagoreuontai diafimiseis.Poia megaliteri apodeixi oti metraei para poli gi'autous,oti peithei ton kosmaki.
Mavrogate swsta les oti einai anexodo metro,alla min perimeneis doulikous, dimosiosxesites, froufrou ki arwmata upourgous na pane kontra se megales epixeiriseis. O anthrwpos tha skotwne ti mana tou gia ligi akoma provoli sto fws tis dimosiotitas.H pio swsti koubenta pou exei pei o paggalos. Prokeite gia ton "kirio Tipota"

Μαύρος Γάτος είπε...

Σάς πάτησα τον κάλο, ε;;;;

Η απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων καπνού δεν αποτελεί θέμα συζήτησης, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣη της Ελλάδας απένατι στην Ευρωπαϊκή ¨Ενωση. Επί υπουργίας (Υγείας) Κακλαμάνη είχε εξαγγελθεί η θέσπιση του σχετικού νόμου. Αν δεν κάνω λάθοεπρόκειτο να ψηφιστεί πρόπερσι τον Ιούλιο. Κάτω από τις τεράστιες πιέσεις των εμπόρων και τις μικρότερες πιέσεις των παραγωγών του καπνού, τον Νόμο τον έφαγε κη μαρμάγκα.. και μάλιστα χωρίς να ακουστεί το παραμικρό σχετικά.

Το πιό πιθανό είναι αυτήν εδώ τοη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο δλδ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να χρεωνόμαστε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για τη μηυ εφαρμογή της Οδηγίας της ΕΕ.

Και βγαίνει ο Αβραμόπουλος και μου μιλάει θριαμβευτικά για "μέτρα" ενάντια στο κάπνισμα....

ΑΙΣΧΟΣ ρέεεεε........

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ρέεεεεεεεεε......

christina είπε...

Μακάρι η απαγόρευση της διαφήμισης να έπιανε τόπο.

Βλεπω τις διαφημίσεις.
Δεν καπνίζω.
Καποιος με ενημερωσε.

Ανώνυμος είπε...

φιλέ nihardal,δεν ειχα καμιά πρόθεση να ειρωνευτώ τον γάτο,απλώς ιεραρχώντας τα πράγματα,είμαι της γνώμης ότι γίνετε πολύ μεγαλύτερη φασαρία για το τσιγάρο τη στιγμή που:Με μαθηματική ακρίβεια,ο πλανήτης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα,και που με τα μέτρα που(δεν) λαμβάνονται η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.Το μονό ευχάριστο για μένα που κατάγομαι από ένα χωριό σε 480μ υψόμετρο,είναι ότι σε 40 χρόνια το χωριό μου θα είναι παραθαλάσσιο.

nihardal είπε...

Xexe, sosto ki auto!
Egw pou eimai se parathalasio tha eimai 480m katw apo ti thalassa!!!

To xerw oti den itheles na eirwneuteis. Den einai tou ith(f)ous sou...

squarelogic είπε...

και γω συμφωνω για την απαγορευση διαφημισης-αλλα υπαρχει κι η γκριζα διαφημιση,στην τηλεοραση,τις ταινιες οπου μαθαινουν τον εγκεφαλο μας να συσχετιζει το τσιγαρο με τις ωραιοτερες στιγμες της ζωης και το cool υφος.Αυτες ειναι ακομα πιο επικινδυνες γιατι απευθυνονται στο υποσυνειδητο.

Ακομα πιο αποτελεσματικο μετρο θα ηταν εκπομπες(με υποχρεωτικη προβολη στα σχολεια) που θα δειχνουν τους ασθενεις με βαρυ εμφυσημα/ΧΑΠ με το οξυγονο,τους ογκολογικους αρρωστους κλπ ΜΕΣΑ στα νοσοκομεια(αν και η live εμπειρια του νοσοκομειου δεν υποκαθισταται γιατι περιλαμβανει και αλλες αισθησεις που δε μπορει να ερεθισει η τηλεοραση).

Τιποτε πιο πειστικο για να μην αρχισει ή να διακοψει κανεις το καπνισμα απ το να δει ιδιοις ομμασι τα παρελκομενα του.

αθεόφοβος είπε...

Η εικόνες των Νοσοκομείων και των ασθενών η η αναγραφή των κινδύνων στο κουτί δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα στους καπνιστές.
Όπως γράφω και στο τελευταίο μου ποστ οι καπνιστές θεωρούνται χαμένη υπόθεση και οι αντικαπνιστικές εκστρατείες απευθύνονται στους νέους για να μην αρχίσουν το κάπνισμα.
Άρα είναι πολύ σωστό το μέτρο της απαγόρευσης των διαφημήσεων που παρουσιάζουν τους καπνιστές νέους ,ωραίους,κομψούς,δυναμικούς και πλούσιους ότι δηλαδή ουσιαστικά επιθυμεί το νέο παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Αβραμόπουλε,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Είναι κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει. Όμως δεν έχω καταλάβει, γιατί το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ομαδική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Τερλίδου είναι μανιώδης καπνίστρια και κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών καπνίζει με τη σέσουλα. Ούτε πάει το μυαλό της στην ανάγκη ή τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσει την άδεια των ασθενών της.

Το «...ιατρείο» της μυρίζει τσιγαρίλα.

Άν η ισχύς της απόφασής σας για την απαγόρευση του καπνίσματος άρχισε από τώρα, θα μπορούσαν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες να μετριαστούν.

Κύριε Αβραμόπουλε,

Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή της αντικαπνιστικής απόφασής σας; Επειδή φοβάστε μήπως σας φάνε οι Ελληνάρες, οι τσαμπουκάδες, και αφήνετε την ισχύ της απόφασή σας για να την υποστούνε οι διάδοχοί σας που θα είναι στην εξουσία το 2010 και θα δεχτούν τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την οργή των ελληναράδων τσαμπουκάδων που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις για να μην κόψουν το κάπνισμα;