24 Ιαν 2008

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ, Ή ΜΙΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Πρέπει να δηλώσω από τη αρχή ότι συμπαθώ τον Λάκη Λαζόπουλο, κι ας έχει πολλάκις κατηγορηθεί για φαυλότητα, κι όχι πάντα άδικα. Τον συμπαθώ όχι επειδή είναι "καλός", ή "ηθικός", αλλά γιατί ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Συγκριτικά, δηλαδή. Θα γίνω πιό σαφής.

Τα τελευταία χρόνια, οι παραδοσιακές ηθικές αξίες, η τιμιότητα, η ντομπροσύνη, η ευθύτητα, το "καθαρό κούτελο" που λέγανε κάποτε, όχι απλά δεν προβάλλονται πιά ως πρότυπα, αλλά αντίθετα απαξιώνονται και κατασυκοφαντούνται, συστηματικά και αναίσχυντα. Με λίγα λόγια, είναι τρέντυ να είσαι απατεώνας- όσο μπορείς, να είσαι ψεύτης - όσο μπορείς, να είσαι αριβίστας- όσο μπορείς. Αφού "όλοι αυτό κάνουν". Αφού αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, κι όποιος δεν παίξει με τους κανόνες, δεν επιβιώνει.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, βγήκε ο Λάκης και μίλησε με μιαν άλλη φωνή. Είπε πράγματα που είχαμε πολύ καιρό να τα ακούσουμε. Μίλησε για το καθαρό βλέμμα, μίλησε για την άλλη Ελλάδα, που μαρτυρικά υπομένει την θύελλα της διεφθαρμένης εξουσίας, της διαπλοκής, του λάιφ στάιλ. Τί κι αν ο ίδιος δεν είναι άμωμος και άσπιλος (ΠΟΙΟΣ είναι άμωμος και άσπιλος); Όποιος κι αν είναι, είπε ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Αλήθειες που δεν ακούγονται πια από κανέναν. Και σίγουρα ενέπνευσε κάποιους ανθρώπους θετικά, και σίγουρα έδωσε θάρρος σε κάποιους να συνεχίσουν να πολεμούν, πεισματικά, στην καθημερινή μάχη με τον βόρβορο.

Ρε σεις, εμείς οι 30-40ηδες μεγαλώσαμε τουλάχιστον με κάποιες ηθικές αρχές, μεγαλόστομες -έστω- και ανεφάρμοστες - ίσως, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει προηγούμενο: Οι Αρχές αυτές έχουν εξαφανιστεί, δεν υπάρχουν πιά ούτε καν σαν προσχήματα!

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Λάκης βγήκε και μίλησε γι αυτές τις ηθικές αρχές. Σε κάποια σημεία βέβαια ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια, σε άλλα σημεία φέρθηκε σαν γνήσιος λαϊκιστής, και - το χειρότερο- αν εξετάσουμε την προσωπική του συνέπεια σε αυτά που κηρύττει, μάλλον θ' απογοητευτούμε. ΈΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι πως το 80% που παρακολουθεί την εκπομπή του Λάκη και ξεσκάει, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ 80% που κάθε φορά ψηφίζει τα δυό μεγάλα κόμματα που διαιωνίζουν το θλιβερό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό που ζούμε. Λειτουργεί δηλαδή ο Λάκης από μιαν άποψη σαν μια ακίνδυνη βαλβίδα εκτόνωσης, γελάς γελάς, ξεσπάς ξεσπάς, ξεσκάς ξεσκάς, και μετά νιώθεις πως έκανες το χρέος σου, αντέδρασες στη σήψη, ενώ στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Κι έτσι το Σύστημα δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Αυτό που συμβαίνει όμως, και που είναι και η πιό τραγική πλευρά της υπόθεσης, είναι πως η κοινωνία είναι ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, πλήρως ενσωματωμένη στο κατά γενική ομολιγία σαθρό "Σύστημα". Κι επομένως η κοινωνία είναι ανίκανη να αντιδράσει, και ας σκίζει τα ρούχα της για τα μάτια του κόσμου, κάτι σαν το Μάκη, ένα πράγμα.

Με δεδομένα αυτόν τον φαύλο κύκλο κι αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση, θέλω να πιστεύω πως ένα ποσοστό από τους τηλεθεατές του Λάκη, έστω μικρό, ταρακουνιέται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ από τη Σάτιρά του. Και αλλάζει τη ζωή του, έστω και λίγο, αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή και την Εξουσία, έστω και λίγο. Κι αν αυτό δεν είναι κάτι, τότε όλα είναι οριστικά τίποτα...

23 σχόλια:

cyrus είπε...

Τις ίδιες περίπου απορίες έχω κι εγώ.

Φοβάμαι, όμως, πως οι περισσότεροι τηλεθεατές του λειτουργούν όπως πολλοί από τους πιστούς που πάνε στην εκκλησία: βάζουν τα κλάμματα από την κάθαρση της ειλικρινούς ταπείνωσης ακούγοντας τους ύμνους και τις αφηγήσεις για τη ζωή του Χριστού, και μετά βγαίνουν έξω και συνεχίζουν να ψεύδονται, να βρίζουν, να κλέβουν, να μισούν και να διαβάλλουν...

Αν υπάρχει κάποιος που ο Λάκης αποδεδειγμένα του έχει αλλάξει τη ζωή, ας βγει να το πει -- εγώ το βλέπω χλομό...

Μαύρος Γάτος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε και ομοϊδεάτη, ξέρεις πως με τη θρησκεία δεν έχω καλές σχέσεις- όμως εκτός από αυτούς τους πιστούς που αναφέρεις, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που δεν βιώνουν την θρησκευτικότητα επιφανειακά και προσωρινά, αλλά κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το Θείο γίνονται πραγματικά λίγο καλύτεροι, κι ας είναι από φόβο και μόνο. Θα ήθελα να πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και με ένα μέρος από τους θεατές του Λάκη.

Όσο για το τίνος τη ζωή έχει αλλάξει, ομολογώ: Εμένα προσωπικά με άγγιξε όταν μίλησε για το βλέμμα του Αετού, σε αντιδιαστολή με το βλέμμα του Τσακαλιού. Μού έδωσε κουράγιο. Μού έδωσε ελπίδα (που ως γνωστόν, πεθαίνει πάντα τελευταία, η απαίσια...)

Xavier είπε...

Η απάντηση είναι ότι "η κοινωνία είναι ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, πλήρως ενσωματωμένη στο κατά γενική ομολιγία σαθρό "Σύστημα"."

Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

cyrus είπε...

Ως πνεύμα αντιλογίας, συνεχίζω:

"Πολλοί", είπα, όχι όλοι -- ούτε καν οι περισσότεροι. Πίστεψέ με, το κοινό της εκκλησίας το γνωρίζω καλά.

Εσένα ο Λάκης σε άγγιξε, αλλά δεν σε άλλαξε -- ήσουν ήδη στην "αποδώ" πλευρά...

Because of you... είπε...

Δυστυχως Γατε μου δε θα εξαιρεσω ουτε τον ιδιο μου τον εαυτο σε ολη αυτη τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ κατασταση ακομα κι αν δεν ανηκω στο 80% που συμπρατει με την ψηφο του σε ολη συτη την αθλιοτητα που ζουμε. Ηταν η πρωτη φορα που ψηφισα και ενιωθα ενα χαος, αλλα ας μην το παμε μονοπλευρα το θεμα και μονο απο την πολιτικη του μερια..

Ο Λαζοπουλος ειναι ουσιαστικα η φωνη και η προσωποποιηση ολων αυτων που θελουν ν' αλλαξουν κατι απο αυτη την "καταντια", αλλα τελικα δεν κανουν τιποτα. Νομιζω ομως οτι ο cyrusgeo το εξεφρασε πολυ καλυτερα απο μενα.. Ειμαστε οντως (και συγκαταλεγω γι' ακομα μια φορα ΚΑΙ τον ιδιο μου τον αυτο) σαν να βρισκομαστε στην εκκλησια, να μετανοουμε και περνωντας το κατωφλι της να γινομαστε ενα με τη μαζα και ΟΧΙ με την εξαιρεση...

Δυστυχως, αν περιμενετε κατι απο εμας τη νεολαια.. λυπαμαι, αλλα θα σας απογοητευσουμε.. Δεν ξερω γιατι.. ισως δεν ειμαστε ικανοι, ισως μαθαμε να "βολευομαστε" οπως οι προηγουμενες γενιες, ισως γιναμε η προωποποιηση της κερδοσκοπιας.. Ναι, ειμαστε ανικανοι!

Τις καλημερες μου!!! :)

Φαίδρα Φις είπε...

περάστε και μια βόλτα από τα blogs μου,thalassa και promitheas,να τα πούμε...
διεύθυνση,http://hrtstvrs.blogspot.com.
περιμένω...-απειλητικό ακούγεται...δεν είναι...σίγουρα.-

Ανώνυμος είπε...

ο λακης ειναι απλα η προσωποποιηση της υποκρισιας

Μαύρος Γάτος είπε...

Άνώνυμε, μπορεί, αλλά τότε ο Μάκης τί είναι;

Φαίδρα καλησπέρα

Μπηκόζ, εσέις οι 20άρηδες είστε οι πιό επικίνδυνοι απ 'όλους (μην το πάρεις προσωπικά...) Μεγαλώσατε μέσα σ έναν κόσμο πλήρους κυνισμου. και όταν έρθει η ώρα σας, αναρωτιέμαι τί έχουμε κόμα να δούμε... Επαναλαμβάνω, δεν μιλώ για σένα, μιλώ για τον μέσο όρο...

Κύρο, κι όμως, δεν είναι και τόσο δύσκολο ν αλλάξεις πλευρά- ειδικά το βήμα( όχι άλμα) προς τα κει, είναι πανεύκολο. Δύσκολο είναι να παραμένεις με συνέπεια στην 'απο δω' πλευρά... Το ξέρεις πόσο δύσκολο είναι...

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Xavier, θέλω να ελπίζω πως κάνεις λάθος- η ιστορία δεν τερματίζει, κάνει γύρες και σβούρες και πισωγυρίσματα και στάεις, αλλά δεν τερματίζει. Το θέμα είναι αν θα προλάβουμε όσο ζούμε να δούμε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο (για την ακρίβεια, προς αυτό που εμείς η μειοψηφία θεωρούμε καλύτερο...)

Φαίδρα Φις είπε...

γεια και από μένα
το μόνο που έμαθα είναι ότι η αντίσταση και οι επανάσταση γίνεται στο δρόμο και όχι από το γραφείο,μέσω πληκτρολογήσεων και οθονών...είναι κάτι κι αυτό αλλά μη χάσουμε την ουσία φοβάμαι...και η ουσία ζητά διαδήλωση,πόλεμο και πολύ "αίμα"...
ρίξετε και μια ματιά στο άρθρο του Ευγένιου Αρανίτση, στην Ελευθεροτυπία, της περασμένης Κυριακής.Είναι ίσως ό,τι ο καθένας θα ήθελε να κραυγάσει...από κει παραθέτω και υπογραμμίζω την τελευταία του παράγραφο.
"Το ότι ο Λαζόπουλος σατιρίζει τα τηλεοπτικά ήθη μοιάζει τόσο προφανές ώστε δεν το αμφισβητεί κανείς:η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κριτικάρει το εγγενές ήθος της τηλεόρασης, ποτέ δεν αγγίζει την ίδια την τηλεόραση σαν οργανωτική λεοτουργία της κοινωνικής μας ταυτότητας, στην οποία χρωστάει εξάλλου την αίγλη του, αλλά μονίμως τα πρόσωπα.Βεβαίως,δεν απέμειναν και πολλά.Αυτό ο Λάκης το ξέρει και από κει αναβλύζει η μελαγχολία του,η κρυφή λύπη για κείνο το συγκινησιακό αίτημα της ηθοποιίας που λογοκρίνεται απ' τους βάναυσους νόμους της ακροαματικότητας."
γενικά, ο Λαζόπουλος σου δίνει την εντύπωση τελευταία ότι κάτι τον κρατάει πίσω,κάτι φοβάται...ξύνει ελάχιστα την επιφάνεια,σαν να τρέμει το βάθος των αληθινών πραγμάτων και σου αφήνει μια γεύση ανικανοποίητου και απογοήτευσης καθώς το μόνο που συνάγεται τελικά από τέτοιες ιστορίες τρέλας και παροξυσμικών παραληρημάτων είναι υποβόσκουσα,υπολανθάνουσα εκδικητικότητα-που σαφώς πηγάζει από σύνδρομα,μειονεξίες,αδυναμίες-αλλά σε φιλύποπτους σαν εμένα όχι μόνο δεν περνάει απαρατήρηρητη,αντίθετα πρόκειται για ακέραιο και σαφές στίγμα υποδηλούμενων ανασφαλειών παντός τύπου...

Μαύρος Γάτος είπε...

Φαίδρα, ναι, αλλα μια επνάσταση χρειάζετι επαναστάτες. Πύ τους ειδες εσύ; Μια μικρή μειοψηφία, μπορεί να επιβάλει τη θελησή της στην βουβή συντριπτική πλειοψηφία, που έχει ενσωματωθεί με το Σύστημα ως το κόκαλλο; Για να την αποσπάσις αυτήν την πειοψηφια του 84% (ΝΔ+ΠΑΣΚ+ΛΑΟΣ) από την διαφθορά πέπει να την ξεβολέψεις, κι είναι νομίζω ανεδαφικό να ελπίζεις ότι μπορεί κάτι τέτιο να πετύχει, τουλάχιστον όχι αυτήν την στιγμή. Νομίζω πως οι καιροί είναι απόλυτα απαγορευτικοί. Οπότε τί μας απομένει; Η δράση σε προσωπικό επίπεδο, στο κοινωνικό μας μικρσυμπαν ο καθέας- ώσπου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι..

Unknown είπε...

Κατά την προσφιλή μου προβοκατόρικη συνήθεια αναρωτιέμαι, μήπως κι ο Αριστοφάνης δεν ήταν παρά μια βαλβίδα ακίνδυνης εκτόνωσης του τότε συστήματος;

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Λαζόπουλου είναι η κριτική που του γίνεται: περιμένουμε από αυτόν να είναι κοινωνικός ανατροπέας τη στιγμή που ο ίδιος δεν επεδίωξε να είνια κάτι περισσότερο από ένας σύγχρονος Τσιφόρος.

Φαίδρα Φις είπε...

εγώ δεν μίλησα για επιβολή μόνο για έμπνευση και αυτό ακριβώς εννοούσα...δηλαδή ο καθένας από μας που λέμε πως νοιαζόμαστε για τον καλύτερο και όχι το μίζερο εαυτό μας που θα πολεμήσει για έναν ανθρώπινο κόσμο...αυτό δε γίνεται αν κάθε φορά προφασιζόμαστε αδυναμία,έχω κουραστεί να ακούω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα...είναι εύκολο άλλοθι αυτό...το να σώζουμε απλώς κάποια προσχήματα και να μιλάμε στον αέρα για αντιστάσεις στα μηχανικά και στα ρομποτικά,θα μας καταστήσει ακόμα μια φορά ανακόλουθους ως προς την προσωπική μας πίστη και τον ιδιωτικό μας πολιτισμό...θες να μεταλλαχτούμε σε ζόμπι? σε νυχτερίδες? σύμφωνοι,ο καθένας μόνος του και το γνωστό,"ο καθένας μόνος του πορεύεται στον έρωτα και στο θάνατο",αλλά να, που άνοιξες πρώτος αυτό το θέμα και δες πόσοι ανταποκρίθηκαν...δεν είναι ενθαρρυντικό αυτό? δεν είναι κάτι?

Μαύρος Γάτος είπε...

Φαίδρα, εγώ δεν είπα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα! Εϊπα ότι δεν μπορεί να γίνει επανάσταση, τουλάχιστον όχι μια μαζική επανάσταση όπως την περιέγραψες αρχικά.

Κύριε Αντιδήμαρχε, μα φυσικά, τί άλλο ήταν ο Αριστοφάνης;

Σοβαρά τώρα, τα όρια ανάμεσα στην βαλβίδα εκτόνωσης και στην ουσιαστική κριτική σάτιρα είναι σαφέστατα, νομίζω. Αυτό δε σημαίνει ότι άλλος κάνει τη σάτιρα ακι άλλος κάνει τον χαβαλέ. Κι ο Πιτσιρίκος, ας πούμε, είναι βασικά χαβαλές- έχει όμως κα΄ποιες πολύ καλές στιγμές αλήθινής σάτιρας (ή τουλάχιστον είχε τότε που τον παρακολουθούσα). ¨Ετσι κι ο Λάκης: Ακόμα κι αν είναι 90% χαβαλές και 10% σάτιρα, νομίζω πως αξίζει τον κόπο- όπως είπα, έχουμε κανέναν καλύτερο;;;;;

pølsemannen είπε...

Χμμ...

Ατυχώς πρόκειται περί βαλβίδος, τουλάχιστον για το 90% των θεατών του.

Το υπόλοιπο 10% ίσως αλλάζει και ρότα κάτι τις...

Ανώνυμος είπε...

ο νέος Αριστοφάνης;;

Και ο παλιός ενταγμένος στο σύστημα ήταν....

Το μόνο καλό με το Λαζόπουλο είναι ότι λέει δημόσια αυτά που τώρα λένε όλοι...

Πάντως γάτε τα πράγματα αλλάζουν, βλέπω να ξυπνά ο κόσμος

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Εξαιρετικό ταλέντο, αλλά κάτω από αυτό πολλές φορές κρύβεται μιά λαϊκιστική ιδεολογία.

roidis είπε...

Συμφωνώ και με τον φίλο μου Cyrus αλλά και με σένα που λες ότι δεν έχει σχέση (ότι κι αν είναι) με τους υπόλοιπους οι οποίοι ΔΕΝ βλέπονται και που στις περισσότερες φορές ντρέπομαι εκ μέρους τους και εκ μέρους του κοινού που έχει τη ΤιΒούλα ανοιχτή...

Ντρέπομαι και για πολλά άλλα καθ΄ότι βρίσκομαι εκτός Ελλάδος, αλλά αυτό είναι θέμα για κάποιο άλλο ίσως Ποστ.

merci.

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολσεμάνεν, και 10%κάτι είναι-είναι μια μαγιά. Το πότε θα φουσκώσει και τί θ' απογίνει άλλο θέμα. Είναι όμως κάτι!

Γιώργο, αν αυτό το 10% ξυπνήσει, ¨ΟΛΑ μπορούν να γίνουν!

Αγαπητοί Θέμη και Ροϊδη, το πόσο σας ζηλεύω που είστε στο εξωτερικό δε λέγεται. Αυτή η όμορφη και παράξενη πατρίδα... δεν αντέχεται.

Καλό βράδυ, φίλοι

Yellow Kid είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου. Στην περίπτωση του διαπιστώνουμε πώς στην Ελλάδα, στους τυφλούς βασιλεύει παντα ο μονόφθαλμος. ("Κουτσούρεμένος" και ο ίδιος απο το τηλεοπτικό σύστημα,δηλαδή.)
Αλλά αν ο κόσμος απλώς χασκογελάει και δεν προβληματίζεται με την σάτυρα του, σε αυτό ίσως το σημείο φταίει και ο ιδιος που βάζει πολλές φορες στο ίδιο καλάθι σάτυρας και σοβαρά θέματα αλλά και ασυμαντότητες.
Ετσι ο θεατής του έυκολα μπορεί να χάσει το μέτρο σύγγρισης τι είναι σοβαρό και τι όχι.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν μπορεί να είναι τέλειος. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είναι κανείς καλός σε αυτό που κάνει και ο Λάκης είναι. Αφυπνίζει συνειδήσεις με το λόγο του και τη σάτιρα του. Οι κοινωνικές αλλαγές τώρα, αν παρακολουθήσει κανείς την ιστορία αυτου του κόσμου, θα δει πως δεν γίνονται με αυτόματο πιλότο. Θέλει χρόνο και τις περισσότερες φορές μια κοινωνία για να αντιδράσει πρέπει να φτάσει στο έσχατο σημείο. Κακώς, αλλά έτσι είναι.
Μπάμπης.

Μαύρος Γάτος είπε...

Κιτρινόπαιδο, ακριβώς αυ΄το είναι το πρόβλημα: τις περισσότερες φορές ο χαβαλές του υπερισχύει της Σάτιρας. Τι είναι σάτιρα; Μα, ένα αστείο που πονάει, αυτόν τον ίδιο που γελάει... αν δεν πονάει, δεν είναι σάτιρα.

Ανώνυμε, σίγουρα ε΄χει φοβερό ταλέντο. Και σίγουρα κάποιους αφυπνίζει, έστω λίγους. Θα εξακολουθήσω να τον θεωρώ θετική ποσότητα...

Theo είπε...

ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ "ΛΑΙΚΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΟΟΜΗΣΗ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ...... ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΑΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.... ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.... ΠΧ ΔΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ,,, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΠΟΥ .... ΤΗΕΟ