15 Ιαν 2008

Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ, ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ



θανάση Καπράλο από τη Γλυφάδα, δε σε γνωρίζω, αλλά σε θαυμάζω.

Για Την Αμαλία

12 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειναι μια απο τις καλυτερες τοποθετησεις που εχω δει μεχρι τωρα για το θεμα...

Ιφιμέδεια είπε...

Ας προσθέσω εδώ και το δικό μου θαυμασμό.
Αναπάντητο κι όμως απαντημένο το ερώτημα του κυρίου Καπράλου.

Unknown είπε...

Μαλακίες! Η Αμαλία δεν είχε να πληρώσει ενώ ο Χριστόδουλος είχε. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και δεν έχουν σχέση ούτε με το ΕΣΥ ούτε με οτιδήποτε άλλο. Στον καπιταλισμό η αξία του καθενός είναι ευθέως ανάλογη με τα χρήματα που έχει να διαθέσει. Όποιος έχει να πληρώσει έχει και προνομιακή μεταχείριση, όποιος δεν έχει, στην ουρά με τους μελλοθάνατους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός κι έτσι λειτουργεί. Τελεία και παύλα.

Υ.Γ. Φυσικά, η έσχατη μοίρα, ο Θάνατος, είναι κοινή για όλους. Είτε τα σκάσεις, είτε όχι.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Vrennus καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αλλά ακόμα και ο καπιταλισμός έχει- ή πρέπει να έχει- κάποιες δικλέιδες ασφαλείας, που λέγονται υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική πρόνοια. Είναι υποχρεωμένος να τις έχει, αλλιώς δεν μιλάμε για καπιταλισμό, αλλά για ζούγκλα.

Ιφιμέδεια καλώς ήρθες- αναπάντητο, ναι- τί να απαντήσουν;;;;

Νίκο, ναι, και το βασικό της προσόν είναι ότι είναι καίρια και κόσμια, σε αντίθεση με τη δική σου, που αναπαρήγαγες ασυλλόγιστα το μακάβριο χιούμορ για τον Χριστόδουλο.

Ανώνυμος είπε...

απλα συγκλονιστικο

Ανώνυμος είπε...

Είστε προφανώς προκατειλημμένοι κατά της Εκκλησίας και αυτό κάνει μπαμ από μακριά!

Ιδού ένας διαφορετικός τίτλος:

"Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ, ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ"
θέλετε μήπως να το συνεχίσουμε;...
Έλεος πια με τα παραμύθια επιπόλαιων συγκρίσεων!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Ανώνυμε: αν εσάς δεν σας ενοχλεί το ότι έμμεσα συγκρίνετε τον Αρχιεπίσκοπο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε εγώ τί να προσθέσω; πάντως ούτε το βίντεο ούτε το άρθρο μου στρέφεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου προσωπικά. Η σύγκριση γίνεται για να φανεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι δύο αυτοί άνθρωποι στις δύσκολες ώρες τους. Όλα αυτα νομίζω ότι είναι αυτονόητα για κάποιον με καλές προθέσεις, οπότε επανεξεταστε παρακαλώ τις δικές σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζετε άραγε τις διαθέσεις των αναγνωστών που αναπόφευκτα και ορμώμενοι από το ποστ σας κάνουν άδικους συνειρμούς διαβάζοντας το όνομα Χριστόδουλος;
Εντάξει, είναι δικαίωμά σας να κάνετε τον κινέζο.
Δεν συγκρίνω έμμεσα ούτε άμεσα τον αρχιεπίσκοπο με ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό και ο νοών νοείτω.
Απλά σας δίνω ιδέες, ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κατακρίνετε το σύστημα να χρησιμοποιήσετε πλείστες όσες άλλες επιλογές ονομάτων…

Lion είπε...

Η συγκριση της Αμαλιας με τον Χριστοδουλο ειναι οντως ατυχης, αν και δεν εγινε με κακη προθεση. Εχουμε να κανουμε με τελειως διαφορετικα πραγματα - και μαλιστα σε πολλα επιπεδα.

Το οτι ενας αξιωματουχος της κοινωνιας εχει προνομιακη μεταχειρηση δεν εχει να κανει (μονο) με τον τομεα της υγειας. Οταν εγω πηγαινω στην δουλεια μου, μποτιλιαρομαι στο Συνταγμα, οταν ο Χριστοδουλος πηγαινει στην δουλεια του (με την κλιματιζομενη τεθωρακισμενη) εχει 2 τροχαιους μπορστα και 2 πισω να του ανοιγουν δρομο. Αυτο ισχυει για ολες τις κοινωνιες, για ολες τις εποχες, για ολα τα κρατη.

Στον τομεα της Υγειας, δεν ειναι δυνατον να εχουμε ολοι την μεταχειρηση που ειχε ο Χριστοδουλος - να μας μεταφερουν δλδ. με κρατικα λεφτα στο νοσοκομειο. Αλλα ουτε και χρειαζεται. Μια απλη, σωστη, ευσυνειδητη Ιατρικη θα ηταν αρκετη για την Αμαλια.

Τελος δεν φταιει το οικονομικο συστημα. Ακομα και στην Κινα, στην ΕΣΣΔ και την Αλβανια, ο αντιστοιχος Χριστοδουλος θα ειχε τα ιδια προνομια, αλλα η αντιστοιχη Αμαλια δεν θα ειχε την ιδια αθλια μεταχειρηση. Με εξαιρεση τα διαλυμενα υπαναπτυκτα κρατη (στα οποια συγκαταλεγεται η Ελλαδα), ολες οι αλλες κοινωνιες - καπιταλιστικες ειτε κομμουνιστικες ειτε φεουδαρχικες - εξασφαλιζουν ενα μινιμουμ αξιοπρεπειας και επιβιωσης σε ολα ανεξαιρετως τα μελη τους. Αλλιως τι την θελουμε την κοινωνια, αν δεν εξασφαλιζει το μινιμουμ για ολους;
Μακαρι να ειχε καπιταλισμο η Ελλαδα, την Αμαλια τουλαχιστον θα την ειχε ωφελησει. Η Ελλαδα ομως δεν εχει καπιταλισμο. Εχει οικογενειακο- φεουδο-λαμογιο-κρατικο συστημα, απο την ΕΕ επιδοτουμενο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Και πού να ήσουν εδώ αυτές τις μέρες, Κάπταιν Δρακολέων! Θα σου σηκώνονταν οι φολίδες όρθιες από τη φρίκη!

Unknown είπε...

θαναση καλα τα λες αλλα τις εικονιτσες απο πισω τι της ηθελες?με ξενερωσαν...!μπορει να ακουστει χαζο, μακαβριο ή πες το οπως θες αλλα τουλαχιστον η αμαλια μεσα σε ολες αυτες τις μαλακιες που της συνεβησαν εδωσε μεγαλυτερο μηνυμα με το θανατο της παρα με την υπαρξη της...μονο ετσι ακουγεται κατι στην ελλαδα,κατοπιν εορτης...

Μαύρος Γάτος είπε...

Στίλβη μου, ειλικρινά δεν είχα παρατηρήσει τις εικονίτσες - όμως αν ο Θανάσης είναι πιστός χριστιανός, αυτό κάνει την διαμαρτυρία του ακόμα πιό σημαντική. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω, αλλά ας μην ποινικοποιήσουμε την Πίστη.


Όσο για το δίπολο Αμαλία-Αρχιεπίσκοπος, όπως πολύ σωστά είπε ο Captain Dralion, το θέμα δεν είναι τόσο το διαφορετικό επίπεδο της περίθαλψης που δέχτηκαν, όσο η τεράστια απόσταση ανάμεσα στα δύο αυτά επίπεδα...