28 Ιαν 2008

ΕΚΟΙΜΉΘΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


Η θητεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν ήταν ουδέτερη, και ο ρόλος του στη δημόσια ζωή όλα αυτά τα χρόνια ήταν από έντονος έως καθοριστικός για το μέλλον του τόπου. Γι αυτό τον αποκάλεσα Υπουργό Ορθοδοξίας.

Ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης υπήρξε όμως και άνθρωπος, ένας άνθρωπος που βασανίστηκε πολύ τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Καλό ταξίδι, άνθρωπε Χριστόδουλε. Με τον Αρχιεπίσκοπο θ' ασχοληθώ άλλη φορά...

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δηλαδη πριν ηταν ηγετης,ενω μετα αφου διαγνωστηκε ο καρκινος...εγινε ανθρωπος;;;
Δεν μπορω να τα καταλαβω κατι τετοια....

Devilio είπε...

Όλοι άνθρωποι είναι, απλά κάποιοι το ξαχνάνε και νομίζουν ότι είναι κάτι σπουδαιότερο από αυτό που τελικά είναι...

Το κακό όμως δεν είναι ότι το νομίζουν αυτοί, αλλά ότι τους πιστεύουμε εμείς...

Μαύρος Γάτος είπε...

Δηλαδή Νίκο εσύ υποστηρίζεις ότι ΔΕΝ ήταν άνθρωπος; Κι εγώ λέω ότι ΔΕΝ ήταν άνθρωποι εκείνοι που αστειεύονταν με το στοίχημα σχετικά με τη μέρα του θανάτου του.

Devilio, ακριβώς. Το πρόβλημα δεν είναι το τί πιστεύουν αυτοί, το θέμα είναι το τί χάφτουμε εμείς.

Devilio είπε...

Γι'αυτό λοιπόν ακριβώς γάτε ήταν άνθρωπος... Έξυπνος μπορεί, αν και προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά άνθρωπος.

Όσο για τα στοιχήματα απλά αποτελούν ένα δείγμα για το πόσο λίγος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Δυστυχώς πλέον αυτοί που δυσφημίζουν το είδος μας (όχι το γατίσιο, το ανθρώπινο) είναι πάρα πολλοί...

Mariel είπε...

Δεν θα σχολιάσω τη ζωή του ούτε τις στάσεις του αλλά κάποιος σήμερα με έκανε να θέλω να τον δείρω κάνοντας ένα τηλεφωνικό σχόλιο του τύπου "Γλιτώσαμε επιτέλους και από αυτόν" σε μια τηλεοπτική εκπομπή το πρωί! Έλεος!΄Λίγος σεβασμός για κάποιον που πέθανε πριν λίγες ώρες?? Όσο και αν ο συγκεκριμένος δεν τον χώνευε μπορούσε να σεβαστεί το θάνατο του!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο επιμνημόσυνο σημείωμα που διάβασα σήμερα για τον Χριστόδουλο...

Ανώνυμος είπε...

Συμπάθησα τον Αρχιεπίσκοπο περισσότερο την ώρα της δοκιμασίας του παρά από τον γενικότερο δημόσιο βίο του. Είχε την αξιοπρέπεια και ίσως τη δυνατότητα να πεθάνει σπίτι του, και να του κλείσουν τα μάτια οι άνθρωποι του, παρά σε ένα κρύο δωμάτιο νοσοκομείου σαν "περιστατικό". Κατα τα άλλα ισχύει αυτό που όλοι όσοι χάσαν άνθρωπο από καρκίνο ξέρουν: εκοιμήθη και ησύχασε, δύναμη σε αυτούς που μένουν πίσω.

Θα προτιμούσα κάποια σεμνότητα από τα βρωμοκάναλα σήμερα, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι φύση αδύνατο: και γιατί τα σαρκοβόρα βρήκαν καινούργιες σάρκες να ξεσκίσουν,και γιατί οι Ρασοφόροι θα αρχίζουν αφειδώς να ξεφτιλίζονται στα παράθυρα, οι πνευματικοί μας Ταγοί, για μια θεσούλααα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Devilio, ο καθένας λέει ό,τι θέλει, κρίνεται όμως και με βάση αυτά που λέει. Το "χιούμορ" με έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο δεν ανήκει στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά στα όρνια. Και θύμωσα πολύ με τον Πρέζα ΤΒ όταν αναπαρήγαγε εκείνες τις αηδίες με τα "στοιχήματα" στο μπλογκ του.

Μάριελ γλυκιά μου, περιμένεις από ανθρώπους που δεν σέβονται τη ζωή, να σεβαστούν το θάνατο..

Καπιταλοκομμούνι καλησπέρα, σ ευχαριστώ.

Γιώργο φίλε μου, τί έχουν άραγε να δουν τα έρημα τα μάτια μας ακόμα;