8 Ιουν 2007

ΚΥΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, BLOGGER, ΕΝΤΑΥΘΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

.
Απορείτε που δυσπιστώ απέναντι στα κίνητρα της πρωτοβουλίας σας να φέρετε το θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου στη Βουλή.

Κι εγώ με τη σειρά μου απορώ που απορείτε. Φαίνεστε όμως ν' απορείτε ειλικρινά, γι αυτό και κάθομαι να σάς γράψω. Ξέρω πως μετά από τόσα χρόνια εξουσίας κα δημοσιότητας είναι δύσκολο να δείτε τον εαυτό σας με ξεκάθαρη ματιά, γι' αυτό και θα το πράξω εγώ για εσάς, και μάλιστα με τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, αλλά και με την πρέπουσα αυστηρότητα.

Λοιπόν, δεν «δυσπιστώ» απλά απέναντί σας. Σάς απορρίπτω συνολικά σαν πολιτική παρουσία, κι εσάς και τους περισσότερους από τους επαγγελματίες Έλληνες πολιτικούς.

Βλέπω στο βιογραφικό σας ότι εκλέγεστε Βουλευτής από τον Οκτώβριο του 1993, και πως διατελέσατε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας). Είστε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Σαν Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, υπήρξατε ο εισηγητής της εκτεταμένης Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. "Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το νομοθετικό έργο του Ευάγελλου Βενιζέλου στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της ενέργειας, του πολιτισμού" (από την ιστοσελίδα www.evenizelos.gr)

Νομίζω ότι σε όλες αυτές τις κορυφαίες θέσεις σάς δόθηκαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες να κάνετε τη διαφορά στο πολιτικό σκηνικό. Να κάνετε κάποιαν τομή όσον αφορά τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στη διακυβέρνηση και στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ, την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, έστω σε ΈΝΑΝ από τους τομείς απ' όπου περάσατε. Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε πως ΘΕΛΑΤΕ να βαδίσετε προς αυτήν την κατεύθυνση, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, όπως και όλοι οι συνάδελφοί σας του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πήραν τη σκυτάλη της Εξουσίας από εσάς, και μάλιστα με τη σημαία της Κάθαρσης και της Αλλαγής (τί ειρωνία...).

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ, ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ. Δεν εξετάζω τις αιτίες και τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση της πολύπλευρης παρακμής και σήψης. ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Και είναι ΑΘΛΙΟ. Εκλεγήκατε (κι ακόμα εκλέγεστε) για να αποτρέψετε την πορεία προς το βούρκο. ΔΕΝ το πράξατε ως τώρα. Γιατί θέλετε να πιστέψω πως θα το πράξετε στο μέλλον;

Σχετικά με την Αμαλία τώρα. Δεν διατελέσατε βέβαια Υπουργός Υγείας, αλλά η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία (τί επίθετο να τής βάλεις; «τραγική;» «απαράδεκτη;» ό,τι και να σκεφτώ ακούγεται τετριμμένο και λίγο) είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ευθύνη των Κυβερνήσεων στις οποίες κι εσείς συμμετείχατε τόσα χρόνια. Και τολμάτε τώρα να κατακεραυνώνετε τους νυν υπεύθυνους για το θέμα της Αμαλίας. Και υποστηρίζετε ότι το κάνετε με αγνές προθέσεις. Λοιπόν ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Εσείς πιστεύετε τον εαυτό σας;


Σάς απορρίπτω λοιπόν συνολικά σαν πολιτικό, για τα όσα πράξατε και για τα όσα ΔΕΝ πράξατε όλα αυτά τα χρόνια που διατελέσατε βουλευτής και υπουργός.

Απορρίπτω συνολικά την πολιτική σας παρουσία, αμφισβητώ την ικανότητά σας να κατέχετε σημαντικούς δημόσιους θώκους, καταγγέλλω τα κίνητρά σας για την ενασχόληση με τον δημόσιο βίο σαν ιδιοτελή, και σάς προτρέπω να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ την πολιτική.


Πόσες ‘ευκαιρίες’ ακόμα θέλετε για να διορθώσετε τα όσα εσφαλμένα πράξατε, και για να πράξετε όλα όσα ΔΕΝ πράξατε όλον αυτόν τον καιρό; Γιατί θέλετε να πιστέψουμε ότι θα επιδείξετε διαφορετικό πολιτικό ανάστημα σαν ΑΡΧΗΓΟΣ, αφού τόσα χρόνια που μετείχατε στην Κυβέρνηση και στη Βουλή ποτέ δεν τολμήσατε να ελέγξετε ουσιαστικά τον αρχηγό του κόμματός σας και τους συναδέλφους σας Υπουργούς και Βουλευτές;;; Τί θα αλλάξει αν πάρετε την θέση του ΓΑΠ, ή αν γίνετε ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας;;; Θα βάλετε τα ρούχα σας αλλιώς;;;;

Επιδείξτε το θάρρος που δεν επιδείξατε ποτέ, και κάντε σε αυτήν την χώρα την μοναδική εκδούλευση που μπορείτε ακόμα να της προσφέρετε, κι εσείς, και η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ, ΤΩΡΑ.


Κι επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ απέναντί σας, θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι την ίδια ακριβώς έκκληση θα μπορούσα ν' απευθύνω και στον Γ.Α.Π., στον Πρωθυπουργό, στο Μητσοτακέικο σύσσωμο, στον Λαλιώτη, στη Βάσω, στον Πολύδωρα, και σε πάρα πολλούς ακόμα από τους 300… Απλά πήρε εσάς η μπάλα λόγω της ενασχόλησής σας με την Αμαλία.

Με τιμή
Μαύρος Γάτος, ¨Ελληνας Πολίτης
.



53 σχόλια:

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Άψογο. Υποκλίνομαι.

Unknown είπε...

Οτι θα συμφωνούσα μαζί σου μέχρι τελευταίας τελείας ούτε και το περίμενα!

άψογος και μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Θα χάσει κιλά από τη στενοχώρια του .Ρε δεν τους αγγίζει τίποτα,οι άνθρωποι είναι λες κι έχουν βγει από τα ποιο σύγχρονα εργαστήρια παραγωγής
τεράτων.

christina είπε...

Εγω εκει στο "σας εκλεγουμε για για να αποτρέψετε την πορεία προς το βούρκο" το εχασα λίγο.

Προσωπικα τον ψηφισα για το αυθαιρετο στην αμμουδια με τις παλιρροιες και για το διορισμο που περιμενω ως μονιμη κηπουρος στο Κατω Βραχοξεροχωρι.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Βάλουν δε βάλουν υποψηφιότητες, τις ψήφους ...των Γλαροπουλαίων ε, δεν πρόκειται να τις βρουν. Οι οποίες ψήφοι σημιωτέον, ως πολύτεκνοι, είναι πολλές...

Μεθ' εκτιμήσεως
Η Κυρά των Γλάρων

Ανώνυμος είπε...

respect!

Το λινκάρω πάραυτα!

Tin Man είπε...

Φίλε Γάτε δεν με ξαφνιάζει το πάθος σου (αντίθετα, γουστάρω να παθιέζεσαι με τα θέματα που κατά καιρούς θέτεις, κάτι που δείχνει άνθρωπο με ευαισθησίες) με ξαφνιάζει όμως η ισοπεδωτική κι απόλυτη στάση σου.

Πιστεύω ότι διάλεξες λάθος πολιτικό για να ξεσπάσεις.
Πέραν αυτού, πάγια θέση μου είναι ότι η απαξίωση συνολικά της πολιτικής και των πολιτικών είναι επικίνδυνη και ρίχνει νερό (άθελα, στην περίπτωση σου πιστεύω) στο μύλο όσων θέλουν να αντικαταστήσουν την πολιτική εξουσία με την παρα-πολιτική, η οποία δεν έχει κανένα μηχανισμό ελέγχου από τους πολίτες.

Σε παραπέμπω σε παρόμοιο σχόλιο μου σε σχετική συζήτηση στο μπλογκ του ολντ μπόι.

υγ
είδα στο μπλογκ του ότι ο Βενιζέλος δεν αρκέστηκε στην κατάθεση του φακέλου στη Βουλή, αλλά παρακολουθεί και την πορεία του όλου θέματος. Και δεν πιστεύω ότι τα κάνει όλα αυτά για να μην κατηγορηθεί για κίνηση εντυπωσιασμού. Προσωπικά, του αναγνωρίζω καλές προθέσεις.

Tin Man είπε...

Σόρυ, ξέχασα να βάλω το λινκ που ανέφερα.

cyrus είπε...

Το πρόβλημα με τους πολιτικούς είναι ότι, αντί να κάτσουν να ερευνήσουν γιατί η πλειονότητα των ελλήνων πολιτών νιώθει γι' αυτούς ακριβώς όπως ο Μαύρος Γάτος, απαξιώνουν αυτού του είδους την κριτική σαν "αντιβουλευτισμό".

Γι' αυτό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξουν ποτέ.

Όσο για τις "καλές προθέσεις" -- μ' αυτές δεν είναι στρωμένος ο δρόμος προς την Κόλαση;

kaltsovrako είπε...

Είσαι κομμάτι άδικος και συ.

Πώς διάτανο να προλάβει ο άνθρωπος να παράξει έργο όταν ξημεροβραδιάζεται στα παράθυρα των καναλιών;
(άλλοστε έτσι τον μάθαμε όλοι μας και άλλους 50 από 'κει μέσα)

Θα υπερθεματίσω στο θέμα του χάους και της διάλυσης του κρατους που οσμιζόμαστε όλοι διαχρονικά (ή τουλάχιστον τα χρόνια που θυμάμαι εγώ). Αυτή η διάλυση και το χάος είναι που μυρίστηκαν ορισμένοι και σαν τα σκυλιά τα τελευταία χρόνια σουλατσέρνου από εδώ και από κει φωνάζοντας και ζητώντας -καλυμένα η αλήθεια είναι- ένα λοχία πάλι. Μην εκπλαγείτε όμως αν θα το φωνάξουν κάποια στιγμή και με τους φθόγγους τους σωστούς στη μούρη μας!



Τέλος, θα έλεγα Μαύρε Γάτε, πως ποτέ δεν είναι αργά. Δώστου-αλλη-μια-ευκαιρία!

;)

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Πρόσφατα διάβασα σε άρθρο του Ν. Νικολάου στην Καθημερινή ότι το «Βενιζέλος» δεν είναι το αρχικό επίθετο του κ. Βενιζέλου. Το ίδιο ειπώθηκε σε ανώνυμο σχόλιο στο μπλογκ του Stormrider. Και ο Νίκος Δήμου νομίζει ότι είχε ένα επίθετο που τελείωνε σε -όγλου. Όμως ο ίδιος στο μπλογκ του όταν ρωτήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, το αρνήθηκε. Γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτό; Από τη μιά, είναι δυνατόν αρθρογράφος σε σοβαρή εφημερίδα να γράφει τέτοιες ανακρίβειες; Από την άλλη, είναι δυνατόν ένας πολιτικός να λέει ψέμματα για το όνομά του; Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Για το θέμα της Αμαλίας δεν αμφισβήτησα τις προθέσεις του γιατί προτιμώ να δίνω σε κάποιον το benefit of the doubt, αλλά από πολλά άλλα που έχει πει και κάνει είναι προφανές ότι είναι ιδιοτελής. Είναι κάποιος που θα πει και θα κάνει τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός. Π.χ. είναι πανεπιστημιακός και γνωρίζει πολύ καλά τα αληθινά προβλήματα των πανεπιστημίων, αλλά ποτέ δεν έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για αυτά. Το ίδιο φυσικά μπορεί κανείς να πει και για τους άλλους πανεπιστημιακούς που βρίσκονται στη Βουλή, Λοβέρδος, Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Τσαλίδης, και πολλοί άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι και κατι αλλοι 'πανεπιστημιακοι' (φτου!),που αυτη τη στιγμη οδευουν προς Κορυδαλλο μερια (να το δω και να μην το πιστεψω),και που ολο και καποιο κρασακι θα ηπιαν με τον εν λογω "ευαισθητο" πολιτικο σε καποιον 'Μπαϊρακταρη'.Ωρε,δεν θα σας χωραει η Κολαση!Αϊ σιχτιρ-ογλου!-ΑΤΠ-Μαλακας Πολιτης.Υ.Γ.Γατε,για πρωτη φορα,ορθως υπηρξες συγκρατημενα κοσμιος.Την δευτερη βγαλε νυχια,κι εκεινο το αλλο με τ'αγκαθια που εδειχνες τις προαλλες;

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μαριάννα είπε...

Γάτε ήσουν εξαιρετικός! Ανθρώπινος, ειλικρινής, ευθύς και ξεκάθαρος.
Καλύτερα δε γινόταν να τα πεις και να τα περιγράψεις.
Η μόνη μου ένσταση είναι στο να μην παίρνει η μπάλα όλους, σε όλα και για όλα... αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
Πολύ θα ήθελα να σου απαντούσε ο Υπουργός, να δούμε τι θα έλεγε. Γιατί αυτός ο άνθρωπος κάποτε, είχε εξαιρετική ευφράδεια και καλό μυαλό. Πως τα κατάφερε και απέκτησε μετά, τόσο ξύλινο λόγο, είναι απορίας άξιο.
Δεν ξέρω τι τους κάνουν στη Βουλή και χάνουν την ικανότητα επικοινωνίας με τον κόσμο. Μάλλον στην προασπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, χάνουν τη φυσικότητα και την αμεσότητά τους κι είναι σαν να απαγγέλουν ποίημα, του ίδιου κακού ποιητή.

kaltsovrako είπε...

Το ΛΑΟΣ είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Εχω ξαναπεί πως φεύγοντας ο κόσμος για τη δουλειά, αφήνει τα παιδιά στο σπίτι να βλέπουν τηλεόραση εντελώς απροστάτευτα. Υπάρχουν συγκεκριμένα τυπάκια, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο (τυπικώς καλυμένοι απέναντι στη δεοντολογία και δε ξέρω γω τί), συγκεκριμένα κανάλια, σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ που παιανίζουν "ελληνισμό" με σκοπό -εικάζω τώρα, αλλά στο στοίχημα είναι φραγμένο, που λένε- να ποτίσουν με καθαρότατο φυλετικό ρατσισμό τον κόσμο. Πόσο δε μάλλον τα παιδιά που είναι σφουγγάρια. Και έχω κοντινά μου παραδείγματα που παλεύω να "σώσω" από αυτή τη μάστιγα. Ξέφυγα, ε;

Λοιπόν, αυτό το κενό που λες παραπάνω- και έχεις απόλυτο δίκιο- το έχει δημιουργήσει αυτή η απαξίωση της γεννιάς μου προς την πολιτική βλέποντας τους πολιτικούς -σαν τον Ευάγγελο- και τους παρατρεχάμενους τους, να σουλατσάρουν με άνεση star ΚΑΙ ΜΟΝΟ στα κανάλια και να παίζει τα παιχνίδια τους, δίχως καμμιά και κανένας να μπορεί να τους πεί: μαζέψου.

Αυτό το BASTA που δεν τους έχει πει ΚΑΝΕΙΣ λοιπόν είναι που τρέφει την ολο και μεγαλύτερη πολιτική τους λαιμαργία κάνοντας τους να βλέπουν μόνο το πολύ κοντινό μέλλον (βλ. εκλογές και πως θα τις κερδίσουμε).

Το hard rock ξεκίνησε φάλτσα. Γιατί βλέπει μόνο τον κοντινότερο στόχο. Πώς θα κάνουμε πεντακομματική βουλή και κουραφέξαλα. Όταν κύριοι του ΠΑΣΟΚ ή τέλος πάντων τί είστε, ξυπνήσετε μετά από 10 χρόνια και δείτε μια νεολαία κοντοκουρεμένη και κενή, μη σας παρακαλώ μου χτυπήσετε την πόρτα να μου πείτε για σοσιαλισμούς και τέτοια ξεχασμένα. Θα σας χτυπήσω το κεφάλι εγώ... στην πόρτα.

Τον κ. Βενιζέλο, δεν το συμπάθησα ποτέ. Σέβομαι τις γνώσεις του αλλά κάτι μου έλειπε πάντα από την φυσική του παρουσία. Δεν με έπεισε ποτέ. Αν είχα όμως επιλογή στο όστρακο μου ποτέ, η λίστα μου έχει και άλλους πολλούς πάνω από αυτόν.

(για το θέμα έιχα γράψει και 'γω κάποτε: Tα όστρακα να επιστρέψουν, αφήστε τα μάρμαρα ...

http://kaltsovrako.blogspot.com/2005/10/t.html#links

A.F.Marx είπε...

Mαυρογάτιε, κιτρινίζεις πάρα πολύ σήμερα- πάνε δες κανέναν γιατρό παιδί μου, μήπως έχς κιτρινάδ;;;;;;

I.I είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Μαύρε Γάτε. Με μια διαφορά. Αυτό το κείμενο-που είναι άκρως ισοπεδωτικό και καλά κάνει- είναι για μένα η εικόνα των πολιτικών σήμερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τη διαμαρτυρία για την Αμαλία δεν την υπέγραψα, όχι γιατί αδιαφόρησα για το θέμα, αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι ιδρώνει το αυτί του "συστήματος" από τέτοιου είδους ευγενικές στη φύση δράσεις. Όταν είδα και την "κίνηση" του συγκεκριμένου πολιτικού και τη φράση του "έρχεστε αντιμέτωπη με το κίνημα των bloggers", πείστηκα ότι αυτό που έγινε με την Αμαλία θα τύχει της εκμετάλλευσης των συγκυριών που συνήθως κάνουν οι πολιτικοί προ εκλογών.
Θα συμφωνήσω με τον Καλτσόβρακο για τη γενιά μας που τείνει στο απολιτίκ λόγω της ένδειας αξιόπιστων πολιτικών προσώπων. Θα συμφωνήσω επίσης μαζί του στην προσπάθεια του να "σώσει από τη μάστιγα" τα παιδιά των φίλων (;) του. Νομίζω είναι μια δράση πιο αποτελεσματική, τελικά. Να μην αφήνουμε να μας καταπιεί το σύστημα σε καθημερινή βάση.

Συγγνώμη για το σεντόνι-σχόλιο, και πάλι μπράβο για το κείμενο σου.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα! Αντιγράφω ακέραιο το χτεσινοβραδινό μου σχόλιο εκτός από το αληθινό όνομα του κ. Βενιζέλου: δεν υπήρχε κανένας λόγος να το αποκαλύψω, άλλωστε μπορεί να πρόκειται για προσωπικό δεδομένο. Η θέση του σχολίου αυτού στη συζήτηση φαίνεται από το σβησμένο σχόλιο παραπάνω.

Δεν αισθάνομαι ότι αδικώ τον Ε. Βενιζέλο, ούτε στο ελάχιστο. Αισθάνομαι ότι αυτός με έχει αδικήσει τόσα χρόνια που καθορίζει τη ζωή μου, μαζί με την παρέα του. Και τρέμω στην ιδέα ότι θα ξαναέρθει στην εξουσία, σαν Υπουργός ή σαν Πρωθυπουργός ή σαν δεν ξερω τί.

Η εναλλάκτική λύση; Κάποιοι ονειρεύονται τα τανκς, ναι, φίλε Καλτσόβρακε, και μιλάμε και οι δυό για το Λάος και τους παρατρεχάμενούς του (και όχι μόνο). Πώς όμως μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πριμοδοτεί το ΛΑΟΣ για να φθείρει έμμεσα τη ΝΔ;;;; Αυτό πώς μπορεί να χαρακτηριστεί, αν όχι έγκλημα;;; Αυτοί οι άνθρωποι δεν διστάζουν ούτε να "συμμαχήσουν' με τον Διάβολο, προκειμένου να ξανανέβουν στην εξουσία!!!!! ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, στη δική μας πλάτη!!!!!

Έχω άδικο μετά να ζητάω τον Πολιτικό Εξοστρακισμό όλων των επαγγελματιών πολιτικών;;;; Και γιατί, Tin Man, να εξαιρέσω τον Ε. Βενιζέλο;;; ¨Εχει μια πανεπιστημιακή καρριέρα, έχει μιαν όμορφη οικογένεια, έχει περάσει από μια σειρά Υπουργεία και αξιώματα, τί άλλο θέλει πιά, κι επιμένει σώνει και καλά δήθεν να μάς σώσει;;;;

Θέμη Λαζαρίδη, το αληθινό επίθετο του Βενιζέλου είναι ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ. Αλλά αυτό δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία, εκτός ίσως από το συντριπτικό και ατυχές για τον Ευάγγελο αποτέλεσμα της σύγκρισής του με τον Εθνάρχη πολιτικό που επέλεξε να πάρει το επίθετό του.

Μαύρος Γάτος είπε...

Για την ιδέα του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥ, Καλτσόβρακε, έχουμε συζητήσει και παλιότερα, με αφορμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!!! Μία θητεία και μετά μπάι μπάι. ¨Οχι μια ζωή στην εξουσία, συν γυναιξί ακι τέκνοις (και εγγόνοις, και δισεγγόνοις....)

Αλλά ακόμα κι αυτό ΔΕΝ φτάνει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ. Εκείνος που θα ασχολούνταν με την πολιτική ακόμα κι αν ήξερε ότι δεν θα έχει κανένα προσωπικό όφελος, οικονομικό ή άλλο, ότι θα κινδύνευε κάθε στιγμή ΧΩΡΙΣ την 'προσωπική ασφάλεια" των δεκαπέντε και των πενήντα αστυνομικών, χωρίς το άγχος της ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ (αφού θα ήξερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για δεύτερη θητεία), ένας ΕΡΑΣΤΗΣ και όχι ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ της εξουσίας, που θα έπρεπε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να συνεχίζει την ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ για να ζήσει (δεν είναι τυχαίο που ο Βενιζέλος πρωτοστάτησε στο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ της επαγγελαμτικής απασχόλησης των βουλευτών), ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΟΝΟ 'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ' ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ θα μπορούσε να είναι ΤΙΜΙΟΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

Μαύρος Γάτος είπε...

ΑΦΜ δεν το πιάνω το υπονοούμενο. Τϊ σχέση έχει το ένα με το άλλο; Παραδέξου ότι η αντίδρασή σου στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν υπερβολική και επιπόλαιη, και μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Μαύρος Γάτος είπε...

Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται, η συζήτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μαυρόγατε πέρασα για μια απλή καλημέρα, αλλά πάρε και τα συχαρίκια μου για το κείμενο. Και πολύ καλά έκανες και επέλεξες τον συγκεκριμμένο ως εκπρόσωπο του πολιτικού κατεστημένου.
Για χίλιους μύριους λόγους.
Αν τον κοιτάξει κανείς κατάματα, αντιλαμβάνεται πολλά.

Κάτι τέτοιες στιγμές, θα 'θελα να 'μουν ...πεταλούδα (σαν την από κάτω). :)

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος έχει νιώσει στο πετσί του την πολιτική δίωξη, διότι δεν συμφώνησε με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, όταν χάνει τη δουλειά του και τινάζεται το σπίτι του στον αέρα εξ αιτίας του κ. Βενιζέλου, όταν πολλά αρνητικά με πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο έχουν γίνει από συμπεριφορές του κ. Βενιζέλου, τότε πολύ χειρότερα θα έγραφε, διότι αυτά του "μαύρου γάτου" είναι χάδι για το παχύδερμο, του οποίου φίλοι μου, δεν μπορώ ούτε τη συμπεριφορά του να δεχτώ, να ανεχτώ, ώστε να του δώσω κι άλλη ευκαιρία.
Για την Αμαλία μας όσα είπε κι έκανε ήταν προσβολή στη μνήμη της κατά την άποψη μου.
Κανένα έλεος στις συγχρονες μεθόδους δίωξης της ελεύθερης έκφρασης και του ταπώματος της διαφορετικής άποψης. Αυτός θέλει ανθρώπους να τον προσκυνάνε και να παπαγαλίζουν τα όσα λέει.
Συμφωνώ με τη θέση να πάει σπίτι του κι επίσης καλό θα ήταν να καλούσε μαζί του όλη την παρέα ομοιδεατών του, για να ξεβρωμίσει ο τόπος, από σύγχρονους βασανιστές σε ψυχολογικό επίπεδο, που φορούν το προσωπείο του δημοκράτη. Πάρε δρόμο ρε αν είσαι έντιμος. Είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου! Υπέροχος.

Sissi Soko είπε...

Μία που το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα προσθέτω κι εγώ δικό μου link

Καπετάνισσα είπε...

Μαυρογατούλη,
συνοδοιπόρος σου κι εγώ, να σε καμαρώνω και να βάζω και τη δική μου φωνή με τη δική σου.
Αντίρρηση έχω μόνο στο "αποσυρθείτε από τη δημ.ζωή...", όχι γιατί δεν τους πρέπει, ίσα-ίσα, αλλά γιατί είναι εκλεγέντες από τον ελληνικό λαό.
Δεν μας κάθησαν στο σβέρκο με το ζόρι. Εμείς τους επιλέξαμε.

Κατά τα λοιπά, προτείνω να το στείλεις στο πολιτικό του γραφείο με κοινοποίηση στη βουλή (κοινοβουλευτικές επιτροπές κλπ), που είναι και ο τυπικός δρόμος.
Είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει αν το κάνεις έτσι, να πάρει θέση.

Και, για να προλάβω αντιδράσεις, θεωρώ ότι η λογική "έλα μωρέ, δε γίνεται τίποτα, που να βρεις το δίκιο σου κλπ", είναι πρωτίστως εκείνη που ενισχύει την αδράνεια και την ντε και καλά δικαιολογημένη απάθεια, του πολίτη σήμερα.

Βουρ!

Μαύρος Γάτος είπε...

Χαιρετώ τους παλιούς κ νέους φίλους

Προς το παρόν έχω βάλει ένα λινκ προς τα εδώ στο blog του, και περιμένω να εμφανιστεί (έχει comment moderation)

Σ:)

Ανώνυμος είπε...

φοβαμε οτι ένα απέραντο (comment moderation) έχει καταντήσει όλη η βουλή.

advocatus diaboli είπε...

Συμφωνώ σε όλα, εκτός από την κατάληξη. Αυτοί, δεν θα αποσυρθούν ποτέ. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε ότι ΕΜΕΙΣ τους στέλνουμε στη Βουλή. Και να στείλουμε άλλους.

Ανώνυμος είπε...

advocatus diaboli
Με όλα αυτά που συμβαίνουν, τείνω προς την άποψη ότι δεν είναι λύση να στείλουμε άλλους στη Βουλή. Μάλλον εμείς πρέπει να μπούμε στη Βουλή! Είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον...
(απηυδισμένο παπί)

elafini είπε...

και λίγα λες my dear cat.. προσπάθησα κι εγώ πριν καιρό να στείλω mail για άσχετο θέμα και ναι..το mail μου ακόμη ταξιδεύει κάπου..να ωραία θέση ρε συ..comment and mail moderator ;)

cropper είπε...

Εξαιρετικό κείμενο και πολύ χρήσιμη συμβουλή ("αποσυρθείτε από την δημόσια ζωή, τώρα"). Όχι γι' αυτούς που δεν ιδρώνει τ' αυτί τους και δεν έχουν σκοπό ν' αποσυρθούν (ούτε τώρα ούτε ποτέ), αλλά για μάς τους πολίτες και ποιούς να ψηφίζουμε (ή να μην ψηφίζουμε).

Όσο για τις αλλαγές επωνύμων, δεν το βρίσκω τόσο άσχετο. Δικαίωμα του καθενός να διαλέγει και όνομα και nickname, αλλά κάποια σημασία έχει. Ας πούμε, με ένα κακόηχο σε ελληνικά ώτα όνομα δεν μπορείς να κάνεις εύκολα πρωταθλητισμό.
Δείτε κι ένα σχετικό με το όνομα του Αραφάτ σημερινό κείμενο του Χ. Μόρφου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι το ίδιο όπως ένας ιατρός με όνομα κ. Ξαποστέλος ή κ. Χαροπαλεύης ή πιλότος με όνομα κ. Χαμηλοπέφτης δε μπορούν να κάνουν καριέρα.

Κατά τα άλλα μαύρε γάτε, η ειλικρίνεια σου σπάει κόκαλα.

Συνέχισε και να είσαι καλά...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, και λίγα λέτε…
Αν το θέμα της Αμαλίας είναι αφορμή για να πάει σπίτι του ο κος Βενιζέλος, θα πιστέψω ότι ενεργεί κάποιος από τον άλλο κόσμο για το καλό μας…
Ο κος Βενιζέλος έχει από νωρίς ειδικευθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος…
Το 1986 με την «περίφημη» ψήφο Αλευρά ποιος το θυμάται;
Ζήσαμε όλοι τότε ένα μίνι πραξικόπημα…με πνευματικό πατέρα τον νέο τότε συνταγματολόγο κο Βενιζέλο να γνωμοδοτεί υπέρ της ψήφου (τι κάθεσαι και θυμάσαι τώρα)…το πολίτευμα της χώρας μεταβλήθηκε…κι εξαγόρασε την κάθοδό του στην πολιτική… όλα κι όλα ο Ανδρέας αργούσε αλλά δεν αλλησμονούσε…ο όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα (να μην θεωρηθεί παρακαλώ υπαινιγμός για το πραγματικό του όνομα…).
Ο καθηγητής του ο Αριστόβουλος Μάνεσης έγραφε τότε στο Νομικό Βήμα άρθρο για τον μαθητή του Βενιζέλο με τίτλο: Quid nulum est nullum producit effectum… με λίγα λόγια του είπε: είστε ένα τίποτα…κι έκλεινε…λυπάμαι για τα φτωχά σας νομικά… Αυτά τα γκλάμουρους φτωχά νομικά μας κυβέρνησαν χρόοονια… να μην αρχίσω τώρα…κι όσο για το πολίτευμα της χώρας (αλήθεια τι πολίτευμα έχουμε; Κουίζ…) το κοψε και το ραψε στα μέτρα του και στις φιλοδοξίες του (κι όσο να ‘ναι το φάρδυνε λίγο…).
Κι όταν ακούς τον κο Ψωμιάδη να λέει: «το μέλλον του Πασοκ…με μία λέξη…Βενιζέλος» αναρωτιέσαι «αντε Αμαλίτσα θα κάνεις τίποτα από κει που ‘σαι…γιατί οι Θεσσαλονικείς –να με συγχωρείτε καρδάσια- ετοιμάζονται σύσσωμοι να μας τον φορέσουν και πάλι πρώτο και με διαφορά…»
Άντε να δούμε…
Υγ. από τις προσφωνήσεις διαγράψτε κατά βούληση…λυπάμαι, κι εγώ λίγα είπα μαύρε γάτε…φαντάζομαι ότι με το δημόσια ζωή εννοείται και τις νομικές σχολές…φαντάζεστε αυτόν τον ακαδημαϊκό αμοραλισμό να γαλουχεί νέες γενιές και πάλι;! (το φαντάζομαι…το φαντάζομαι…)

Ανώνυμος είπε...

προσυπογραφω!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω κι εγώ θερμά τον Μαύρο Γάτο, αλλά περισσότερο χαίρομαι που όλοι οι προηγούμενοι συμφώνησαν σχεδόν σε όλα μαζί του. Οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει ο Γάτος είναι προφανή βήματα εξυγίανσης της πολιτικής.

Μπήκα και στο μπλογκ του Βενιζέλου και είδα την πολεμική του κατά του "αντιβουλευτισμού".

Ο πανικός οφείλεται και στο γεγονός οτι... ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ, και (μέσω αυτής) όλο τον κόσμο της πολιτικής. Και το όνομα αυτού: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες, όμως είναι αναπόφευκτο, είτε θα ξεπέσει το τρέχον σύστημα σε ωμό φασισμό, είτε θα ανανεωθεί στην κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Απαραίτητο στοιχειώδες ενδιάμεσο στάδιο είναι ΟΛΕΣ οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει ο Γάτος.

Rodia είπε...

Αχ, ΜΠΡΑΒΟ Γατούλη μου!:-)))
Δεν το φανταζόμουν ότι μπορείς να γίνεσαι ΤΙΓΡΗΣ!!!
..και ταύρος και ελέφαντας και σοφή κοκουβάγια..

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΤ


.

Dorotheos είπε...

Μαύρε Γάτε,

Δεν θέλω ή μπορώ να προσθέσω τίποτε παραπάνω, απλά να σε συγχαρώ για το άρθρο σου. Ισως πρέπει να γίνει cut & paste στα blogs/ιστοσελίδες του Ε. Βενιζέλου και των άλλων κοτζαμπάσηδων του έθνους.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Χα χα! Πότε έγινε το όνομα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο; Αν ήταν έτσι θα προσφωνούσαμε ο ένας τον άλλο «κύριε Χ» και «κυρία Ψ». Συνέλθετε ρε παιδιά. Αν είναι αληθινό το όνομα που γράφτηκε εδώ και αλλού δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι ράδιο αρβύλα καλώς σβήστηκε.

Να πω και κάτι άλλο που με ενοχλεί με την Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα. Ο κ. Βενιζέλος σπούδασε στο ΑΠΘ, έκανε διδακτορικό στο ΑΠΘ, έγινε καθηγητής στο ΑΠΘ, και από κει βουλευτής. Δεν έχει γνωρίσει τίποτα πέρα από το ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα, και πιθανότατα τίποτα πέρα από την ελληνική νομική επιστήμη. Οι Έλληνες νομικοί σπάνια δημοσιεύσουν σε ξένα περιοδικά. Δημοσιεύουν στα δικά τους τα εντόπια. Μόνοι τα γράφουν, μόνοι τα διαβάζουν. Με αυτήν την απόλυτη εσωστρέφεια, το σύστημα αναπαράγεται. Και έχουμε λοιπόν τον κ. Βενιζέλο να μας λέει ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα συντάγματα της Ευρώπης! Ποιό, ένα σύνταγμα που δεν επιτυγχάνει καν το διαχωρισμό μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας! Ένα σύνταγμα με την παγκόσμια πρωτοτυπία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) της ασυλίας των βουλευτών. Τι αξιοπιστία να έχει μετά αυτός ο πολιτικός, αλλά και αυτή η Νομική κοινότητα;

Ρε παιδιά, αναρωτιέμαι, πώς θα αλλάξουν τα πράγματα; Αυτοί είναι τόσο βολεμένοι στο θώκο της εξουσίας που δεν πρόκειται να απεμπολήσουν από μόνοι τους τα προνόμιά τους. Είμαστε παγιδευμένοι. Τι δράσεις πρέπει να κάνουμε; Πώς πρέπει να οργανωθούμε; Ωραία είναι να γράφουμε άρθρα και να τους κατακεραυνώνουμε, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί τους. Η μπλογκόσφαιρα μας έδωσε φωνή, μας έφερε κοντά, έδειξε ότι είμαστε πολλοί. Αλλά χρειάζεται ένα επόμενο βήμα. Ποιό είναι αυτό; Για σκεφτείτε.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Για του λόγου το αληθές:

http://www.nytimes.com/2007/06/09/washington/09jefferson.html?_r=1&oref=slogin

ALEXANDRIA, Va., June 8 (AP) — Representative William J. Jefferson pleaded not guilty on Friday to charges that he solicited bribes for himself and his family from 11 companies while using his office to broker business deals in Africa.

Ούτε άρση ασυλίας χρειάστηκε ούτε τίποτε.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Συνεχίζω. Το άρθρο του ΜΓ ήταν μιά συναισθηματική έκρηξη, δεν προσφέρει άμεσες λύσεις. Πείτε ότι παραιτούνται αύριο όλοι αυτοί. Θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη; Δε γίνεται. Χρειάζεται σταδιακή αλλά γρήγορη ανανέωση του «πολιτικού προσωπικού» όπως τους αποκαλεί η Καθημερινή. Ο ΓΑΠ είχε την ευκαιρία να το κάνει και απέτυχε παταγωδώς. Εκτός κι αν ανανέωση αποτελεί ο ... Λαλιώτης. Ας τον κρίνει η ιστορία. Η ΝΔ αποκλείεται να κάνει ανανέωση όσο κερδίζει τις εκλογές. Ετοιμάζονται να κατεβάσουν και νέους γόνους Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη, Παπαδόγγονα, και δεν συμμαζεύεται. Αυτοί είναι ξεδιάντροποι εντελώς. Όταν χάσουν και πάει να αλλάξει η ηγεσία, τότε ίσως να υπάρξει κάποια αμυδρή ελπίδα. Τα πράγματα λοιπόν είναι σκούρα.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

1. Να ενισχύσουμε τους (λίγους ίσως) καλούς βουλευτές. Αυτό είναι ο σκοπός της Αξιολόγησης Βουλευτών. Έπαινος στους καλούς, αυστηρή κριτική στους φαύλους. Γνωρίζω ότι οι πολιτικοί το έχουν προσέξει αυτό το site. Τους πονάει. Πριν τις εκλογές θα αναρτήσω και τα ψηφοδέλτια για συζήτηση.

2. Να εργαστούμε κατά της ανάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο μετά την προσδοκώμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τη χώρα. Ίσως δεν υπάρχει κανείς που να σας ενθουσιάζει, αλλά για μένα άτομα όπως ο Χρυσοχοΐδης ή ο Χριστοδουλάκης είναι απείρως προτιμότερα. Πώς το κάνουμε αυτό; Δεν ξέρω. Μέσα από τα μπλογκ, ίσως με οικονομική ενίσχυση, ίσως με συλλογή υπογραφών.

3. Ας ενισχύσουμε την Φιλελεύθερη Συμμαχία στις ερχόμενες εκλογές. Μπορεί να έχετε αντιρρήσεις σε κάποιες προτάσεις τους. Και γω έχω, αλλά τουλάχιστον δεν θα κάνω εμετό όταν ρίξω το ψηφοδέλτιό τους στην κάλπη. Είναι και συνάδελφοι μπλόγκερς :=)

4. Θα μπορούσαμε να στήσουμε μιά κίνηση πολιτών. Να γράψουμε ένα «μανιφέστο» με τα αιτήματά μας. Υπερκομματικά, θεσμικά αιτήματα, όπως η άρση της ασυλίας των βουλευτών, η αξιοκρατία στις υψηλές βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, η δυνατότητα δημοψηφισμάτων, ίσως term limits και μέτρα περιορισμού του νεποτισμού (αυτά που είπε κι ο ΜΓ). Νηφάλια, μετρημένα αιτήματα, όχι ακρότητες. Γενικότερα, περισσότερη δύναμη στο λαό, αποδυνάμωση της άτυπης ολιγαρχίας των τζακιών. Να το κυκλοφορήσουμε για υπογραφές. Μιά κίνηση με μερικές χιλιάδες μέλη δεν θα ήταν ευκαταφρόνητη. Θα μπορούσε να κάνει λόμπυ, να κάνει endorse υποψηφίους κτλ.

Όπως και να χει, απαιτείται μακρόχρονη προσπάθεια. 10 χρόνια το λιγότερο. Άμεση λύση δεν υπάρχει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Επειδή όσο καινα μή μού φαίνεται είμαι στο βάθος αισιόδοξος τύπος, θέλω να ελπίζω

α) ότι ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα τους στερήσει την αυτοδυναμία

β) ότι θα βρεθεί κάποτε ένας ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ πολιτικός να θεσπίσει 1. τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ και 2. Την κατάργηση όλων των προνομίων των δημοσίων αρχόντων.

Να είναι ΑΣΥΜΦΟΡΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να είσαι βουλευτής, υπουργός ή πρωθυπουργός..

Τί βλέπω να γίνεται στην πράξη;;;;;

Τϊποτα απολύτως. Η κατάσταση που επικρατεί έχει πάρα πολύ γερά θεμέλια για να μπορεί να ταρακουνηθεί. ΗΟεκχυδαϊσμός του εκλογικού σώματος (των ψηφοφόρων), οι μαγειρεμένοι εκλογικοί νόμοι, η πολιτική του πάρε-δώσε και η οικογενειοκρατία είναι τόσο βαθιά ριζωμένες που δεν βλέπω εύκολα ν' αλλάζει κάτι...

roidis είπε...

Μου προσέφερες ατέλειωτη ευχαρίστηση με την αλήθεια των λόγων σου, και εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον του, αλλά φτάνει βρε αδερφέ. Να συνεχίζει με τις ακατάπαυστες παρλαπίπες του "κύρους" του να υποτιμά (ειδικά αυτός) τη νοημοσύνη μας. Στο ποστ που λέει για την Αμαλία, του έκανα την ερώτηση, για να του αλλάξω λίγο την "αντζέντα", για το "Outlook" που αν θυμάστε ΕΚΕΙΝΟΣ έδωσε την εντολή να κατέβει το έργο για "Τα ιερά και τα όσια της φυλής"...Μάλιστα, ο περίφημος συνταγματολόγος, ο άνδρας "κύρους" που έγλείφε το παπαδαριό...

Ποιοι είστε ρε!...

και πάλι Μπράβο σου για το κείμενο.

Μηπως θα πρέπει να τους απαξιώνουμε συστηματικά πλέον;

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η συζήτηση συνεχίζεται εδώ:

Τρεις πολιτικές προτάσεις: 1. Απλή αναλογική, 2. Πολιτικός εξοστρακισμός μετά την τετραετία, 3. Κατάργηση ΟΛΩΝ των προνομίων βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

kalamari είπε...

Αψογο. Επιτελους να σταματησουν να μας θεωρουν κοροιδα.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε φίλε!!! Άψογος....

ανεστης είπε...

Ο Βενιζέλος έγινε ξαφνικά στόχος επειδή έχει Blog και εκτίθεται στην αγανάκτησή μας; Δηλαδή όλοι οι άλλοι εθνοπατέρες κάνουν αυτά που θα "έπρεπε";
Δεν μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη ο συγκεκριμένος, αλλά΄πάρτε το απόφαση. Όσοι οι διαδηλώσεις μας είναι εικονικές (θα κατεβαίνατε σε κανονική διαδήλωση για την Αμαλία;;;), οι πολιτικοί δεν αισθάνονται καμμία πίεση απο τους ψηφοφόρους για να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Όταν σηκωθείτε απο τον καναπέ και διεκδικήσετε αυτό που σας αναλογεί, τότε θα έχετε κατακτήσει το δικαίωμα να τους διαολοστείλετε όλους. Μέχρι τότε, κάνουν ότι και εσείς. Αραχτοί!

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ @ανεστη
διαδηλωσεις στα χαρτια και στα μπλογκς δεν αποδιδουν.
Θελετε μια προταση:
Να δουμε αν υπαρχουμε?
Ραντεβου σε 1 μηνα ολοι οι μπλογκερς της Αθηνας η και οποιοι μπορουν απο αλλου με ενα λουλουδι-γαρυφαλλο η κατι αλλο-στην πλατεια συνταγματος-οχι συγκεντρωση-αολα να κοψουμε βολτες για 1 ωρα.
Αυτο θα δειξει αν υπαρχουμε.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΣΟΥΜΕ....

ανεστης είπε...

Ναι, θα αφήσουν οι Blogers τις παραλίες για να κάνουν διαδηλωση!

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Καταθέτω πρόταση δημιουργίας κινήματος κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ με τους blogger

Α) Την σύνθεση επιτροπής από νέους τελειόφοιτους της νομικής που θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα προς ζην, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των «πολιτών με παιδεία», κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς, κόντρα στο δικονομίστικο, αστέρων νομικών, της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ  της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.

Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.

Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.

Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με
1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης
2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων
3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.
Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων
1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων,
2- Επιπλέων ότι εκταμιεύσουν(πρόταση) από απαίτηση των εξόδων παράστασης των μέσω της πολιτικής αγωγής.

Γ) Μέρος αποζημίωσης
1- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης των νομικών
2- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα διατίθεται για ανακύπτοντας περιπτώσεις μη οικονομικά δυνάμενων πολιτών να συμβάλουν σε έξοδα υποθέσεων διαφθοράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Δεκτές προτάσεις συνεισφοράς θετικού προβληματισμού για πάλης ξεκίνημα πρώτου αγώνα.

Υ.Γ. Στοιχεία εμβάθυνσης πρωτοβάθμιας διαπλοκής είναι στη διάθεση του κάθε blogger για μια προκαταρκτική εισαγωγή στο θέμα μπορεί να κάνει οποιασδήποτε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.inskyros.gr  , και στη συνέχεια στην παραπομπή στο θέμα ‘’ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ’’, ως και www.topontiki.gr  στο Φόρουμ Πολιτική κουβέντα στο Πρωτοβάθμια διαπλοκή http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=122

Όποιος το δει ότι αξίζει να ασχοληθεί με αυτό, θα προσφέρει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της πρωτοβάθμιας διαπλοκής, θα συμβάλει στο να αρθεί μια τροχοπέδη της υγιούς λειτουργίας των Ο.Τ.Α. , και κατ’ επέκταση θα απαλύνει κάθε κυβέρνηση από ένα λιγότερο πρόβλημα.

Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
Στοκχόλμη/Σουηδία

Στις 10 Οκτωβρίου στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ανοίγει η αυλαία ενός δράματος της πρωτοβάθμιας διαπλοκής

Κατά τ' άλλα ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ.
http://www.blogger.com/profile/01116263455811754645

Ανώνυμος είπε...

Επειδη αναφερθηκε και κατι σχετικο με τίς νομικες σχολες της Ελλαδας,έχω να παρατηρησω τα εξης:
Οπως και οι περισσοτερες σχολες της Ελλαδας,αποτελούν τμημα του αίσχους που λεγεται ελληνικη εκπαίδευση.Στην πραγματικοτητα,το μονο που γινεται στα ελληνικα πανεπιστημια είναι να αναπαράγονται γενιες αγραμματων πτυχιούχων ,απο εξισου αγραμματους και άθλιους πνευματικα "καθηγητές"-μαιμουδες,και αποδειξη γιαυτο είναι η ανυπαρξια οποιουδηποτε πρωτοτυπου επιστημονικου έργου,ιδιως στίς λεγομενες θεωρητικες σχολες (νομικη,φιλολογια κλπ),όπου η κυρια ασχολια των διδασκοντων όλων των βαθμων ( συμμοριες συγγενων,γιών ,κορών και γκομενών αυτων ) είναι η ρουφιανια ,η απάτη τό βόλεμα και τα γνωστα της "εκπαιδευτικης κοινοτητας" (τρομαρα τους...)Δεν μπορω να μην αναφερω οτι στη Δ. Ευρωπη η αναφορα σε ελληνικα πανεπιστήμια συνοδευεται απο ειρωνικα σχολια...Και σ αυτα μεγαλο μεριδιο δοξας έχει και η λεγομενη "αριστερα" με την ελεεινη σταση της που ,αποβλεποντας σε μελλοντικες ψηφους,(που ποτε δεν τις βλεπει...),επεβαλε σαν νικη του "λαικου κινηματος " να δινονται πτυχια σε αγραμματους και πνευματικα εξαθλιωμενους ανθρωπους...Ας χαιρονται λοιπον και την νομπελιστρια βρεφοκομο Νατασα ,απτη αποδειξη τετοιων αντιληψεων ,που εξευτελιζουν την πραγματικη παιδεια και γνωση...Μαλλον γιαυτο και τα κομματα της αριστερας δεν βγαζουν άχνα για τετοιου είδους προκλητικά περιστατικα διαφθορας.

Ανώνυμος είπε...

You could easily be making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat twitter[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood avenues to build an income online.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.23planet.com]casino[/url], also known as arranged casinos or Internet casinos, are online versions of celebrated ("buddy associate and mortar") casinos. Online casinos own gamblers to heighten ingredient in and wager on casino games with the help the Internet.
Online casinos superficially invite odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos contend higher payback percentages in the servicing of struggle automobile games, and some bruit concerning payout wedge audits on their websites. Assuming that the online casino is using an correctly programmed indefinitely divers generator, catalogue games like blackjack clothed an established congress edge. The payout taste on account of without reason these games are established to the core the rules of the game.
Split online casinos undertake or grapple their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Overseas Precipitate Technology and CryptoLogic Inc.