24 Ιουν 2007

Η ΣΗΜΑΣΊΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΦΆΝΕΙΑΣ

Το Μαυρογάτειο Θεώρημα:
όσο πιο σοβαροφανής είσαι κι όσο πιο σημαντικός προσπαθείς να δείχνεις, τόσο πιο σοβαρό και σημαντικό είναι το κενό που προσπαθείς να κρύψεις.

14 σχόλια:

D. είπε...

Εγω ξέρω οτι η σοβαροφάνεια ειναι το τελευταιο οχυρό της ηλιθιότητας... Και τελευταια βλέπουμε πολλους σοβαροφανεις τύπους...

ci είπε...

Σωστός! Η απόδειξη παραλείπεται ως προφανής!!

Εύα είπε...

ειδικα οταν ψαχνεις για δουλειά βλεπεις μονο σοβαροφανεις τυπους που σου απαντουν με καθε σοβαροτητα,αφου σε ειρωνευτουν για την ηλικια σου,οτι θα σε...ειδοποιησουν!2 μηνες μετα κανεις δεν ειδοποιει και η αγγελια παραμενει στη θεση της.Το ηξερα εγω οτι δεν ειμαι σοβαρο ατομο,χαχαχα!by the way,σταματησα να περιφερομαι κι αραξα στην πολη σας ;-)

D. είπε...

@ ευα:
Ω, ναι! "Εμμ... ναι! Θα ηταν πολύ ενδιαφέρον να σε δοκιμάσουμε. Θα σε παρω τηλέφωνο αυριο κατα το μεσημέρι...". Αυτο το "αυριο μεσημέρι" το περιμένω εδω κ 20 μερες... (οχι, οκ, ΔΕΝ το περιμένω εδω κ 18 μερες!) Μαλλον ουτε εγω δειχνω σοβαρό ατομο :)

An-Lu είπε...

Ορθόν! Πάμε για ποντίκια-φραπέ τώρα ;-)

Yellow Kid είπε...

...ή με διαφορετικά λόγια:
Όσο πιό πολυ ανεβαίνει η μαιμού στο δέντρο, τόσο περισσότερο φάινεται ο κώλος της!

epwnimos είπε...

Σωστός!

Ανώνυμος είπε...

σωστος

exitmusician είπε...

So true. Η σοβαρότητα έχει αντικατασταθεί από τη σοβαροφάνεια, ο επαγγελματισμός από τη στυγνότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις οι πραγματικά άξιοι από διάφορους content-free τύπους που έχουν καλλιεργήσει το γνωστό ύφος "είν' τα π@π@ρια μου βαριά και σέρνονται στο πάτωμα". Σταδιάλα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έγραψες, ποιος είσαι μεγάλε;

Απλά να θυμάσαι ότι κάποιος μπορεί να βαριέται και την παρουσία μας και για αυτό να μη μιλά και να δείχνει σοβαροφανής.

Rodia είπε...

...και.. όσο πιο ακατανόητα μιλάς, τόσο πιο σοβαρός δείχνεις..

π.χ. «...και θα έρθουμε εμείς ύστερα οι συβαρίτες πολιτικοί, της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας, και των σχεδιασμάτων... Εχασαν, έχασαν από τον Κρότωνα... Θα έρθουν οι συβαρίτες πολιτικοί να πουν "εδώ τα δισεκατομμύρια στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα γιατί ο δρόμος Τριπόλεως Καλαμάτας κάνει, εξαιτίας της διακοπής από το νερό..." αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε!»

Rodia είπε...

Συγγνώμη, ξέχασα το λινκ:
http://www.youtube.com/watch?v=TiD79GBazMw

αθεόφοβος είπε...

Οπως λέει και η λαϊκή παροιμία:όσο ψηλώτερα ανεβαίνει η μαϊμού τόσο κόκκινος φαίνεται ο κώλος της.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πολλές φορές νιώθω μια σοβαροφανή ηλίθια και μάλλον μου φαίνεται..