21 Ιουν 2007

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ: Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Ξενύχτησα πάλι χτες με τον Ευαγγελάτο. Ο τύπος είναι λαϊκιστής, θρασύτατος και κουτοπόνηρος, αλλά σε μερικές περιπτώσεις οι αποκαλύψεις του τσακίζουν κόκκαλα.

1. Πριν από πολλούς μήνες, το φθινόπωρο, αποκάλυψε ότι με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο τότε υπουργός υγείας καθορίστηκε η τιμή ενός συγκεκριμένου υγειονομικού υλικού στα 520 ευρώ. Ως εδώ καλά. Μόνο που η τιμή αγοράς αυτού του υλικού είναι 3 (τρία) ευρώ. ΝΑΙ, ΤΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 517 ΕΥΡΩ;

Από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμμιά απολύτως ενέργεια για να αποκαλυφθεί το παραμικρό, δεν έχει αλλάξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Το ελληνικό κράτος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΙ 517 ΕΥΡΩ καπέλο για κάθε μονάδα αυτού του υλικού. Και να χρηματοδοτεί όλους τους κατεργάρηδες που μοιράζονται τα 517... Ποιός θα ψάξει να βρει πού μοιράστηκαν οι σχετικές μίζες; Μην απατάσθε, ΚΑΝΕΙΣ.

2. Πριν από μερικούς μήνες αποκαλύπτεται επίσης από τον Ευαγγελάτο ότι ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου) και το ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) προέβησαν σε παραγγελία ενός προϊόντος υψηλής φαρμακευτικής τεχνολογίας από το Ισραήλ, παρακάμπτοντας κάθε κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το συγκεκριμένο προίόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ. Με τα πολλά τελικά μπλοκαρίστηκε η παραγγελία νέων παρτίδων, οι παραγγελίες όμως που είχαν ήδη εκτελεστεί κόστιζαν 5.000.000 ευρώ. Ναι, ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Ποιός θα ψάξει να βρει πού μοιράστηκαν οι σχετικές μίζες; Μην απατάσθε, ΚΑΝΕΙΣ.

3. Εστιατόρια που πουλάνε κατεψυγμένα για φρέσκα και προχτεσινά αποφάγια για "της ώρας", κουρεία που χρησιμοποιούν τις ίδιες πετσέτες για όλους και δεν ξέρουν τί θα πει αποστείρωση ψαλιδιών και ξυραφιών, κλειδαράδες που ανοίγουν ό,τιδήποτε τους πεις χωρίς να κάνουν περιττές ερωτήσεις, ποιός, γιατί, διαιτολόγοι που δεν είναι διαιτολόγοι, νηστειολόγοι που θεραπεύουν βρέφη με ασιτία, πνευμονολόγοι που καθορίζουν τη θεραπεία με ραβδάκια, και τι δεν είδα χτες. Τί χώρα! Τί λαός, κουτοπόνηρος, διεφθαρμένος, θρασύς, ασύστολος...

4. Χέσε ψηλά κι αγνάντευε.

3 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Μπρρρφλούτς!

[Ηχητική επένδυση για το (4)]

An-Lu είπε...

Ενόσω θα κάνεις το #4, πιάσε μια πάσα που σου έστειλα!

itelli είπε...

Έχεις δει αυτό ; Προφανώς είναι η συνέχεια της προσπάθειας της Αμαλίας...

Το αναφέρω όχι σαν μπλογκο-ιεχωβάς ("βάλ'το στο μπλογκ σου ΓΛΗΓΟΡΑ!") αλλά επειδή είδα αυτήν την ενότητα.