6 Ιουν 2007

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ...

...που ως γνωστόν στην Ιταλία λέγεται 'γενιά των 1000 ευρώ"- γιατί δεν τους φτάνουν τα 1000;;; όχι γιατί έχουν μεγαλύτερο κόστος ζωής (μπορεί να ισχύει και το αντίθετο), αλλά επειδή έχουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, και ακόμα και τα χίλια τους φαίνονται λίγα, συγκριτικά με τον μέσο όρο.

ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ Η ΛΥΣΗ:

1. Θα φέρουμε όλες τις κακοπληρωμένες νεαρές Ιταλίδες στην Ελλάδα, με απόσπαση, όχι με μετάθεση (ομολογώ πως αυτό το προτείνω μόνο και μόνο γιατί πάντα μού άρεσαν οι Ιταλίδες). Με τα 1000 τους Ευρώ θα τα περνάνε μέγκλα εδώ, όχι μόνο γιατί είναι αρκετά παραπάνω από τα 700, αλλά και γιατί με δεδομένο το χουβαρντιλίκι του μέσου Έλληνα άντρα, θα τους μένουν περισσότερα λεφτά στο χέρι. Τους κακοπληρωμένους Ιταλούς νεαρούς θα τους αφήσουμε στην Ιταλία, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή, γιατί είναι τόσο ανυπόφοροι που δεν υπάρχει χώρα που να μπορούσε να τους ανεχτεί για πάνω από μία εβδομάδα, εκτός ίσως από το Αυτόνομο Κρατίδιο της Ίου.

2. Τους 'Ελληνες των 700 ευρώ θα τους στείλουμε στην Βουλγαρία, και πάλι με απόσπαση. Ως γνωστόν, με 700 ευρώ το μήνα στη Βουλγαρία τα περνάς σαν βασιλιάς, μπορείς ακόμα και γυναίκα ν αγοράσεις πάνω στο τρίμηνο (να και μια φορά που ο Νάκης Γαρυφαλλόπουλος έκανε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ, το καλό να λέγεται). Τις Ελληνίδες των 700 ευρώ θα τις στείλουμε με απόσπαση στην Τουρκία, όπου τα 700 θα τους φτάνουν και θα τους περισσεύουν, άσε που μπορεί και ν' ανοίξει η τύχη τους με κανέναν πλούσιο Αγά, Πασά, Δερβισά - ως γνωστόν οι γείτονες τρελλαίνονται για Γκιαούρισσες χανούμ.

Τόσο απλά!

ΥΓ: Για να μην φανώ κυνικός, να δηλώσω εδώ ότι είμαι νέος (και, δυστυχώς, έντιμος) ελεύθερος επαγγελματίας, και προς το παρόν όχι 700 ευρώ το μήνα δεν έχω βγάλει ακόμα, αλλά ούτε απόσβεση στα αρχικά μου έξοδα δεν έχω κάνει καλά καλά...
.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες "ελεύθερος επαγγελματίας" εννοείς Εισαγωγαί - Εξαγωγαί; ;^)

Rodia είπε...

Ωραίοι συνδυασμοί, μα την αλήθεια!!!:-)))

Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα το σύνθημα ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΕΝΤΕΚΑ
(να υπάρχουν χρήματα όταν τα χρειάζεται ο άνθρωπος να στήσει τη ζωή του.. και μετά.. στα πενήντα μισθός)

..και.. Sorry Γατούλη, αλλά δες το.. νομίζω ότι μπορεί να σε ενδιαφέρει:
http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2007/06/06/0106062007/

Lion είπε...

Στην Γερμανια εχουμε την γενια των 1800 ευρω και στην Σουηδια την γενια των 2100 ευρω.
Με μικροτερο κοστος ζωης και καλυτερη κοινωνικη προνοια απ' οτι στην Ελλαδα (εννοειται).

Επειδη μου αρεσουν οι γερμανο-σουηδεζες (ιταλιδες πφφφφ...), προτεινω τα εξης:

α) Να φερουμε τις γερμανιδες των 1800 και τις σουηδεζες των 2100 στην Ελλαδα β) Να στειλουμε τους γερμανους στην Σουηδια και γ) να στειλουμε ολους τους ελληνες και τις ελληνιδες [*] οπουδηποτε αλλου εκτος Ελλαδας.

[*] Εκτος απο τον Μαυρο Γατο, εμενα και μερικους διαλεχτους / διαλεχτες που τυχαινουν της ευνοιας μας :-)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, άμα υπάρχει φαντασία, υπάρχουν και λύσεις... :-)

ellinida είπε...

Για χανούμ μπουρέκ στας Τουρκίας δεν με βλέπω. Καμμιά πιό εξωτική λύση δεν σας βρίσκεται κύριε Γάτε μας; Νιάρρρ
:PPPPP

Ανώνυμος είπε...

να θυμασε επισης οτι η γενια τον 700 ευρω δινει κατα κεφαλην τα 740 στο στοιχημα καθε χρονο!

Xνούδι είπε...

Εγώ τον συνδιασμό
Αυτόνομο κρατίδιο της Ίου plus Ιταλός τουρίστας γιατί το βρίσκω μια χαρά??????? :Ρ

Κα-λε-με-ρού-δια Γατί.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα!!!!

Όταν ήμουν 20-30 μού άρεσαν κι εμένα οι Σουηδέζες (οι Γερμανίδες ποτέ, σόρρυ φίλε μου Dralion...) Εδώ κα κάποια χρόνια με συγκινρί πολύ περισσότερο μια ραφινάτη μεσογειακή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν τρέχει υπερβολική δόση τεστοστερόνης στο αίμα της....

Σ;))))

Πέρα από την πλάκα, αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι τραγικό. Μια ολόκλληρη γενιά ζει με τα έτοιμα που βρήκε από την σκληρή μεταπολεμική εργασίατων γονιών της. Όταν θα σκάσει αυτή η βόμβα (που θα σκάσει), να δούμε πού θα κρυφτούμε όλοι μας....

Ανώνυμος είπε...

στέκομαι λίγο στο ΥΓ σου:

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για τους ελ. επαγγελματίες, παρ' όλο που μονοπωλούν τη γκρίνια οι μισθωτοί.

Με το καλημέρα έχεις να σκάσεις ένα σωρό παράβολα για την έναρξη. Μετά δίνεις τουλάχιστον 250 το μήνα (για πολλούς 350 και 500) στον ασφαλιστικό σου φορέα. Δεν θεωρείσαι ποτέ άνεργος, παρά "επιχείρηση με μηδενικό τζίρο". Τέλος είσαι αναγκασμένος είτε να ξοδεύεις σοβαρό ποσοστό του χρόνου σου στις -καφκικές- φορολογικές σου υποχρεώσεις (τριμηνιαίες ΦΠΑ, έσοδα-έξοδα, συγκεντρωτικές, βεβαιώσεις, παρα-βεβαιώσεις) είτε να δίνεις μια εβδομηνταρού σε ένα λογιστή για να ασχολείται αυτός. Α, και από ό,τι παίρνεις το κράτος θεωρεί δικαίωμά του να σου πάρει το 20% σαν άτοκο δάνειο του 1 χρόνου. Και άμα δει ότι πας καλά, θα σου ζητήσει και προκαταβολή για το φόρο της επόμενης χρονιάς (δηλαδή άτοκο δάνειο των 2 χρόνων). Φυσικά το παραμικρό λαθάκι μπορεί να σου στοιχίσει πρόστιμο (π.χ. για καθυστέρηση υποβολής κάποιας δήλωσης ακόμα και για μία μέρα: 60 ευρώ).

Με αυτά και με τ' άλλα δεν είναι καθόλου σπάνιο ένας ελ. επαγγελματίας να έχει εισόδημα 1200 και στο τέλος να του μένουνε λιγότερα από τα μισά, να είναι δηλαδή σε χειρότερη μοίρα από το μισθωτό των 700 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση/Απορία: Τι σε απασχολεί αν οι άνω των 700ευρώ θα "παίζουν" με ιταλίδες, την στιγμή που εσύ θα βρίσκεσαι στη Βουλγαρία;;;