26 Οκτ 2006

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο BLOGGER ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;;;

.
Δείτε τί υπέστη ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημιουργός και υπεύθυνος του blogme.gr :

"Δίχως καμιά προηγούμενη ειδοποίηση από τον μηνυτή ( για λόγους διευθέτησης της υπόθεσης , εξηγήσεων τεχνικών η μή,) έλαβε στην έδρα μου, αιφνιδιαστική επίσκεψη από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εν παρουσία εισαγγελέα.
Αφού έγινε σχετική έρευνα, προανάκριση και κατάσχεση του σκληρού δίσκου, ακολούθησε σύλληψη.
Υπό τη συνοδεία των αστυνομικών οργάνων, οδηγήθηκα τέλος, στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών ΓΑΔΑ.
Ακολουθώντας τις διαδικασίες του αυτοφώρου (αποτυπώματα , σχετική απολογία, κλπ), προωθήθηκα για την διανυκτέρευση στα κρατητήρια.
Την επόμενη ημέρα, και έπειτα από την διαδικασία της φωτογράφησης, φορώντας χειροπέδες, όπως προβλέπει η διαδικασία, οδηγήθηκα στην εισαγγελία (Ευελπιδων), οπού διατάχτηκε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης."

Δείτε τί ορίζει ο Νόμος για το θέμα, και κρίνετε ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 131 (ΦΕΚ Α´ 116/16.05.2003)
Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31

4. Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών. Αρθρο 11 Απλή μετάδοση 1. Σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας συνισταμένης στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες, υπό τους όρους ότι ο φορέας παροχής υπηρεσιών: α) δεν αποτελεί την αφετηρία της μετάδοσης των πληροφοριών, β) δεν επιλέγει τον αποδέκτη της μετάδοσης και γ) δεν επιλέγει και δεν τροποποιεί τις μεταδιδόμενες πληροφορίες


Πέρα από το παράλογο και το παράνομο του θέματος, του να διώκεται δηλαδή κάποιος ιστότοπος που μόνο συγκεντρώνει και προβάλλει απόψεις και κείμενα ΤΡΙΤΩΝ, υπάρχει κι ένα ακόμη τεράστιο θέμα: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιό είναι το "δημόσιο πρόσωπο" που κατέθεσε τη μήνυση. Ούτε και ποιός είναι ο blogger που προκάλεσε τις (τεχνικά εντελώς άστοχες και ηθικά απαράδεκτες ) ενέργειες της Αστυνομίας, ούτε και ποιό ήταν το συγκεκριμένο δημοσίευμα που αποτέλεσε την αφορμή για τη δίωξη.

Αλλά, Κύριοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπράξατε μια τεράστια γκάφα: Δεν έπρεπε να συλλάβετε τον Αντώνη. Έπρεπε να συλλάβετε κατευθείαν τον 'ενοχλητικό" blogger. Εκεί θα φαινόταν πραγματικά ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι. Τότε μόνο ο μηνυτής και ο εναγόμενος θα ερχόταν αντιμέτωποι με τις τυχόν ευθύνες τους, τότε μόνο θα ήταν δυνατόν να λάμψει Η ΑΛΗΘΕΙΑ, μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ναι, έχω διαβάσει ΚΑΙ εμπεδώσει τη "Δίκη" του Κάφκα, αλλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ μπροστά σε οποιοδήποτε δικαστήριο και την τελευταία λέξη που έχω γράψει ή θα γράψω ποτέ σε αυτό το blog, ή και οπουδήποτε αλλού. Και δε θα διστάσω να υπερασπιστώ τους φίλους μου, αυτούς που αγωνίζονται για την ΑΛΗΘΕΙΑ, μέ αυτό το εκπληκτικό και πρωτόγνωρο στην ιστορία της ανθρωπότητας εργαλείο που λέγεται blogging, αν ποτέ κανείς προσπαθήσει να τους φιμώσει.

Δεν είμαι υπέρ της ατιμωρησίας. Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες bloogers, σίγουρα βρίσκονται κάποιοι που μπορεί να ξεφεύγουν από τα όρια, και να προσβάλλουν άδικα την τιμή και την υπόληψη συμπολιτών μας. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες bloggers υψώνουν μια φωνή και ορθώνουν ένα ηθικό ανάστημα που δεν έχουν προηγούμενο στον Ελληνικό δημόσιο βίο. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή ακριβώς η ΦΩΝΗ, είναι που αποτελεί τον ΑΛΗΘΙΝΟ στόχο όλης αυτής της υπόθεσης.

Πιστεύω όμως ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η απαράδεκτη και, επαναλαμβάνω, εντελώς ΑΤΟΠΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύλληψη του Αντώνη, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο αληθινός στόχος είμαστε, το πιθανότερο, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, που τόσον καιρό με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με ΠΑΡΗΣΣΙΑ, καμμιά φορά και με υπερβολική φόρα, ναι, λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ μας, με ειλικρίνεια, με ανιδιοτέλεια, και προπαντώς, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ, χωρίς η φωνή μας να περνά από τα φίλτρα της κάθε είδους εξουσίας, του Κράτους ή των Αυτοκρατόρων των ΜΜΕ.

Για δες γυρίσματα που έχει ό καιρός... Και να σκεφτείς ότι μέχρι χτες συζητούσαμε για την λογοκρισία που επιβάλλουν στο Διαδίκτυο τα καθεστώτα του Φιντέλ Κάστρο και του Αχμετατζιτζάντ...


Μαύρος Γάτος

ΥΓ: Το κείμενο που σάς υποσχέθηκα χτες αναβάλλεται για λίγο λόγω των γεγονότων...

13 σχόλια:

angeliki marinou είπε...

Μαυρόγατε...δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για την υπόθεση. Τί είδους πληροφορία μεταδόθηκε, ποιός τη μετάδοσε, γιατί δε διεγράφη από τον administrator (εφόσον ήταν πια τόοοσο προκλητική), μήπως αφορά θέμα ποινικά κολάσιμο (παιδεραστία, χρήση ουσιών - έχω δει καταχώριση σε σάιτ να προτρέπει στη χρήση ουσιών) κλπ κλπ.

Συμφωνώ ότι το να την πληρώνει ο οικοδεσπότης είναι άδικο, αλλά ειλικρινά, είναι ο μόνος απτός στόχος. Αλλωστε εκείνος μόνο έχει πρόσβαση στα IP των επισκεπτών του, ώστε να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν τον "περίεργο" blogger (νομίζω). Ναι μεν τυπικά "δεν ευθύνεται", αλλά ουσιαστικά μια ταλαιπωρία θα την τραβήξει μέχρι να δικαιωθεί από το γράμμα του νόμου.

Τώρα για τα άλλα που είπες περί ελεύθερου και απροκάλυπτου λόγου στα blogs, ...άστο.

angeliki marinou είπε...

Sorry, μόλις διάβασα την καταχώριση του pascal, ότι κάποιο, λέει, δημόσιο πρόσωπο θίχτηκε, απ΄τα σχόλια ανωνύμου...οπότε άκυρο το σχόλιο περί ποινικά κολάσιμου.

funEL είπε...

Περί μηνύσεων ο λόγος.
Το θέμα είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν με απειλές και εκφοβισμούς ακόμα και προγραφές – επικηρύξεις.
Κατά τη γνώμη μας το ποιός είναι ο μηνυτής του blogme.gr είναι ... «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ...». Ήδη έχουμε αποστείλει μέιλ στον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο για να μας πληροφορήσει ποιό είναι αυτό το επίμαχο blog και ποιός είναι ο θιγόμενος μηνυτής διότι επισήμως εμείς δεν ξέρουμε τίποτα (κανένα πρόσωπο «θιγόμενο» δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ποτέ καθ οποιονδήποτε τρόπο, εκτός εάν λαμβάνουμε υπ όψη ανώνυμες απειλές επικηρύξεις κλπ κλπ).
Σε περίπτωση που είναι ο τηλεβιβλιοπώλης κ. Δημοσθένης Λιακόπουλος (κάτι που μας αφορά άμεσα*) τότε ... ... ... σχολιάστε εσείς


Παραθέτουμε ελάχιστο κομμάτι των πιο πρόσφατων απειλών επικηρύξεις κλπ στο δικό μας μπλογκ

true: EKEINOΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ FUNEL. H ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ. 10000 EURO.
27 Sep 06, 16:10
TRUE: ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο FUNEL ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ 10000 EURO, ΣΤΟ 2310521010. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
27 Sep 06, 16:09
TRUE: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ GOOGLE NA ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ FUNEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ
27 Sep 06, 16:08
WARLORD: FUNEL ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
27 Sep 06, 16:01
GAMER: FUNEL ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΙΑΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΩΡΑ
27 Sep 06, 20:06
TRUE: ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ? ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ?


Και φυσικά είμαστε δίπλα στο κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο σε κάθε περίπτωση. Η απειλή και η χειραγώγηση της ελευθερίας της έκφρασης είναι συλλογική και συλλογικά πρέπει να αντιδράσουμε. Η μέθοδος είναι γνωστή διαίρει και βασίλευε. Ας μη περάσει η γνωστή παγίδα του αποδιοπομπαίου τράγου.
O στόχος είναι ο ο blogger που σατιρίζει και όχι η σαρθρή κατηγορία (που προφανώς θα καταπέσει στα δικαστήρια)
Ο φασισμός είναι στη πόρτα μας. Θα κλείσουμε ακόμα μια φορά τα μάτια μας?
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.


ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ (που είναι ήδη εδώ?)


* φυσικά, κατά τη γνώμη μας, λίγο νοιάζει τον κ. Λιακόπουλο (εάν και εφ όσον είναι ο μηνυτής) η έκβαση της υπόθεσης στα δικαστήρια. Τον νοιάζει να βρει ΠΟΙΟΣ τον σατιρίζει... μετά έχει αυτούς άλλους τρόπους να τον εκπολιτίσει αλά Πούτιν, εκτός δικαστηρίων δυνατά και ελληνικά... πάντα κατά τη γνώμη μας φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μας, Γέροντα,έχομεν ΚΑΙ εμείς τρόπους να τον βάλουμε στη θέση του τον εν λόγω αληταρά. Αν όμως γίνει μια δίκη, τότε είναι οπου δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.... Θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα της μπουρδολογιας του και θα βρεθεί ΑΥΤΟΣ αν πληρώνει αποζημιώσεις και να βλέπει της φυλακής τα σίδερα ΑΠο ΠΙΣΩ, για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟ΄Ή...

Fibi είπε...

Δε νομίζω ο Λιάκουρας να κρύβεται πίσω από όλα αυτά αλλά είναι κι αυτό μια άποψη

Κατατοπιστικότατος Κε γάτε gz

homelessMontresor είπε...

Χαίρομαι πάντως που ασχολήθηκαν τόσοι bloggers με το θέμα, αυτό κάτι δείχνει!

Μαύρος Γάτος είπε...

Είμαι ακόμα επιφυλακτικός μέχρι να γίνει επίσημα γνωστό ποιός είναι ο "μηνυτής", αλλά αυτός που κανει νιάου νιάου στα κεραμίδια σίγουρα δεν είμαι ...εγώ. "Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης" μού μυρίζει η υπόθεση.

Αν όμως ο μηνυτής ΕΙΝΑΙ ο Λιακό ή κάποιος της κλάσης του Λιακό, είναι νομίζω καιρός να δείξουμε ότι ΈΧΟυΜΕ όχι μόνο φωνή, αλλά και ΔΥΝΑMH...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος επιτρεπουν τη διακινηση παιδικης πορνογραφιας στο internet και συλλαμβανουν...ατομα που τολμουν να πουν ελευθερα και δημοσια τη γνωμη τους...

Απολλώνια είπε...

Γάτε καλησπέρα,

Πράγματι υπάρχουν κενά στο θέμα, αλλά όπως και να έχει το ζήτημα το blogme δεν φέρει ευθύνη. Είναι ενα site συλλογής πληροφοριών και δεν είναι υπέυθυνο για το περιεχόμενο που υπάρχει στους συνδέσμους.

Παρολαυτά και τονίζοντας πως είμαι ενάντια στην αυθαιρεσία, νομίζω πως η σάτιρα (γιατι είμαι σχεδόν πεπεισμένη πως για τέτοια περίπτωση πρόκειται) ήταν απο αρχαιοτάτων χρόνων αποδεκτή, ως ρυθμιστής, ως μεσο αφύπνισης, στη χώρα μας. Εκτός απο φασιστικές εποχές.

Το διαδύκτιο είναι ενας χώρος έκφρασης μεταξύ των άλλων. Συμφωνώ πως υπάρχουν χώροι που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος (με παιδκή πορνογραφία και άλλες παρεκλίσεις), αλλά αυτό δεν νομίζω πως έιναι σχετικό με την περίπτωση.

Ελπίζω τα πράγματα να έχουν θετική έκβαση για το διαχειριστή του blogme, θα είναι μια ανακούφιση για όλους εμάς που επιλέγουμε την έκφραση μέσω ενός blog.

Μαύρος Γάτος είπε...

καλημέρα ξανά

Απολλώνια (πότε θα προλάβω να σε βγάλω από τα ...τέως Σ;))) πολύ μεγάλη η κουβέντα για το ΄ως πού μπορεί να φτάνει η σάτιρα, αλλά νομίζω ότι αν και τα όρια δεν είναι και πολύ σαφή, πάντως υπάρχουν, και ό,τι τα ξεπερνά.. βγάζει μάτι.

Επιμένω να κρατώ επιφυλακτική στάση ώσπου να μάθουμε περισσότερα για το θέμα. Πάντως αν αυτός που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι αυτός που πολλοί σαφώς εννοούν, θα γίνει μεγάλο γλέντι...

Απολλώνια είπε...

Γατούλη, τώρα που ξέρω οτι δεν μου κρατάς μούτρα που εξαφανίστηκα δεν με πειράζει καθόλου που είμαι μια τέως! χεχε!

Σμουααααααααααααατς!


υ.γ. αν πράγματι είναι η εν λόγω "φάτσα", θα μας γράψουν οι εφημερίδες στα ανέκδοτα.

Ανώνυμος είπε...

What useful topic

Ανώνυμος είπε...

Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.