23 Αυγ 2006

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ! *ΚΑΙ* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές, όπως και όλες οι υπόλοιπες ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ, είναι φυσικά φαινόμενα, πολλές φορές τέτοιας κλίμακας που ο έλεγχός τους να ξεφεύγει πολύ από τις δυνατότητες του ανθρώπου
. Κάθε χρόνο καίγονται τεράστιες εκτάσεις σε πολλές χώρες, και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανατραπεί αυτή η νομοτέλεια, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα και στις πιό πλούσιες, ανεπτυγμένες και ευαισθητοποιημένες χώρες. Επιπλέον, είναι υγιές για το (πεύκο)δάσος, έως και αναγκαίο, να αυτο-ανανεώνεται ανά διαστήματα μέσω της φωτιάς, όπως πολύ σωστά επισήμανθηκε από πολλούς.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι σε ποιό βαθμό ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ άνθρωπος μπορεί και θέλει να αμυνθεί απέναντι στις θεομηνίες για να περιορίσει τις συνέπειές τους..... Το θέμα είναι σε πόση ώρα θα έρθουν οι πυροσβέστες, πόσο καλά προετοιμασμένοι και πόσο καλά εκπαιδευμένοι θα είναι, και τι είδους μέσα θα έχουν στην διάθεσή τους.

Μετά την καταστροφή στην Κασσάνδρα, όπου οι "υπεύθυνοι" ΚΑΙ άργησαν, ΚΑΙ προετοιμασμένοι ΔΕΝ ήταν, ΚΑΙ δεν είχαν μέσα στη διάθεσή τους, άρχισαν πάλι κόποιοι - καλοπροαίρετοι - σχολιαστές να ψέλνουν: «Φταίμε όλοι εμείς που... και όλοι εμείς που… και όλοι εμείς που……»

Το έχω πει, θα το ξαναπώ και θα το ξαναπώ και θα το ξαναπώ:
ΟΤΑΝ ΦΤΑΙΝΕ «ΟΛΟΙ», ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ****ΚΑΝΕΙΣ****.
Ας ξεκινήσουμε από ψηλά:
Οι ολιγωρίες και οι παραλείψεις ανάγκασαν τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Καλαντζή να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, παρ' ότι ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας δήλωναν από την Αθήνα ότι υπήρξε πληρότητα από πλευράς κυβέρνησης (www.enet.gr)
Ορίστε! Σας το λέει καθαρά: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΚΕΓΚΕ;;;;;; Έφταιγε μόνο ένας, κι αυτός ζήτησε συγνώμη ο άνθρωπος, άρα δεν φταίει ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΑ;;;;;;;;

Εγώ; Δεν κατέχω δημόσιο θώκο, είπαμε, έκανα το καθήκον μου σαν πολίτης, είπαμε, ψήφισα στις εκλογές, αυτούς που θεωρούσα πιο άξιους, ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΟΎΤΕ ΖΉΤΗΣΑ ΠΟΤΈ ΟΎΤΕ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΚΑΜΜΊΑ "ΧΑΡΗ", το είπαμε, αυθαίρετο σπίτι στο δάσος δεν έχω, τα σκουπίδια μου όταν εκδράμω στη θάλασσα ή στο βουνό τα παίρνω μαζί μου, δεν καταπάτησα, δεν αμέλησα, δεν έκαψα.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ........
Κάθε φορά που εισάγεται νόμος σχετικός με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων (όπως τώρα) αυξάνονται οι δασικές πυρκαγιές. Αναμενόμενο. (από σχόλιο του Vrennus)
ΠΟΙΟΣ τον εισήγαγε αυτόν τον νόμο;;;; Και τον προηγούμενο; Και τον προ-προηγούμενο; ΦΤΑΙΕΙ;;;;;; ΠΟΙΟΣ καταπατά τα καμμένα; ΦΤΑΙΕΙ;;;;;; Ποιός κλεπταποδόχος αγοράζει τα καμμένα και καταπατημένα;;; ΦΤΑΙΕΙ;;;;;; Ποιός χτίζει αυθαίρετο εξοχικό στα καμμένα και καταπατημένα;;;; ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;
Στην Ελλάδα, ως γνωστόν (γνωστόν;), δεν υφίστανται τίτλοι ιδιοκτησίας (τα συμβόλαια δεν αποτελούν τίτλο ιδιοκτησίας), όλη η έγγειος ιδιοκτησία είναι προϊόν νομιμοποιηθείσας καταπάτησης. (από σχόλιο του Vrennus)
Δηλαδή δεν υπάρχει αυτό που υπάρχει ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Μόνο στην Ελλάδα και στην Ουγκάντα δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Και για την Ουγκάντα είναι πολύ πιθανόν να κάνω λάθος. ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;
Τα πολλά πύρινα μέτωπα, με μεγάλη διασπορά ανά την επικράτεια, και η πρόσκαιρη καθήλωση 10 αεροσκαφών λόγω συμπλήρωσης ωρών συντήρησης και βλαβών αποδιοργάνωσαν τον αντιπυρικό σχεδιασμό.(www.enet.gr)
Τα παλιά Canadair (τα CL-215) δεν έχουν τη δυνατότητα ν' απογειωθούν υπό συνθήκες καύσωνα! Φαίνεται παράλογο αλλά έτσι είναι. Ευτυχώς, τα καινούργια (CL-415) έχουν δυνατότητα hot & high, όπως λέγεται. Σε συνδυασμό με την παλαιότητά τους, εξηγούνται και οι συχνές καθηλώσεις τους στο έδαφος (από σχόλιο του Vrennus)
Ένα ολοκαίνουργιο Canadair CL-415, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ, όταν δηλαδή συνήθως καίνε οι πιό δύσκολες φωτιές, κοστίζει περίπου όσο μισό Φάντομ. Δύο Κανανταίρ, ένα Φάντομ. Ρωτήστε και μάθετε πόσα Φάντομ έχουμε, και πόσα Κανανταίρ. Είδατε ποτέ εσείς Φάντομ να σβήνει φωτιά;;;;; Εγώ τα είδα μόνο να εκπαιδεύουν Τούρκους πιλότους σε εικονικές αερομαχίες.

Αρκετά με τα Φάντομ και τις ευθύνες τους. Πάμε στους Δασολόγους. Οι Δασολόγοι δήλωσαν:
...Σε επίπεδο θωράκισης αποτέλεσε οδυνηρή έκπληξη η διαπίστωση ότι δεν είχαν διανοιχθεί αντιπυρικές ζώνες για να αναχαιτιστεί η φωτιά και δασικοί δρόμοι που θα διευκόλυναν πυροσβέστες και οχήματα να προσεγγίσουν δύσβατες περιοχές. Το επισήμαναν δασολόγοι στην «Κ», το δήλωσε ο νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αργύρης Λαφαζάνης που το απέδωσε στην έλλειψη κονδυλίων. (news.kathimerini.gr)
"ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ" βγαίνει από το "ΔΑΣΟΣ" και το "ΛΟΓΟΣ". Δουλειά του είναι να ασχολείται με το δάσος και να το προστατεύει. Ακούσατε ποτέ εσείς κανέναν "δασολόγο" να αρθρώνει κανέναν χρήσιμο "λόγο" ΠΡΙΝ από μιά μεγάλη πυρκαγιά;;;;;; ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;

ο Κ. Νομάρχης με τις άδειες τσέπες (για το δάσος) και τις γεμάτες (γι’ άλλα κι άλλα), ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;;;;;;;

Αυτοί που τον ψήφισαν, και που ΔΕΝ τον έλεγξαν ποτέ, και που θα τον ξαναψηφίσουν, ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;
Η όλη επιχείρηση, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες που θεωρούνται και οι κρισιμότερες για την εξέλιξη μιας τέτοιας προσπάθειας, εμφάνισε συμπτώματα ανοργανωσιάς και έλλειψης συντονισμού. Άνθρωποι και οχήματα κινούνταν κατά κανόνα χωρίς σχέδιο με εμφανή στοιχεία πανικού…..(news.kathimerini.gr)
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το πρώτο συντονιστικό όργανο συγκροτήθηκε και άρχισε να λειτουργεί γύρω στα μεσάνυχτα, όταν η φωτιά έκαιγε ήδη από τις έξι το απόγευμα. (news.kathimerini.gr)
Οι «υπεύθυνοι» για επαγρύπνηση που πιάστηκαν στον ύπνο, ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;;;; Οι «υπεύθυνοι» για κάποιον στοιχειώδη σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, που ολιγώρησαν, ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;;;;; Αυτοί που θα έπρεπε να έχουν φτιάξει όχι μόνο ένα σαφέστατο σχέδιο αλλά και να κάνουν συχνές ΑΣΚΗΣΕΙΣ για την εφαρμογή του, ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;;;;
Διαπιστώθηκε την κρίσιμη ώρα ότι απουσίαζε ο εκ των προτέρων σχεδιασμός για μια τέτοια δύσκολη στιγμή, μολονότι ήταν γνωστό, από μέρες πριν, ότι επίκειντο «επιθετικά καιρικά φαινόμενα». (news.kathimerini.gr)
Μέσα στον καύσωνα των 40 βαθμών, το πευκοδάσος είναι πιο εύφλεκτο κι από την καθαρή βενζίνη. Όλος ο κόσμος ήξερε για τον καύσωνα και πήρε τα μέτρα του. Όλος κόσμος εκτός από τους «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ», εκτός από τις «ΑΡΧΕΣ».

Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, και περιμένεις μια προαναγγελθείσα επίθεση από έναν αδίστακτο και φοβερό αντίπαλο, και όταν τελικά η επίθεση έρχεται, ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ, κι εσύ ανακαλύπτεις ότι δεν υπάρχει άμυνα, τα τουφέκια δεν λειτουργούν, οι φαντάροι έχουν πάει για φραπέ, σχέδιο άμυνας δεν υπάρχει, και ο εχθρός προελάυνει ανεμπόδιστος, κι αφήνει πίσω του στάχτες και νεκρούς, αυτό δεν είναι ΕΓΚΛΗΜΑ;;; ΔΥΟ οι νεκροί από την πυρκαγιά, έστω έμμεσα, μην ξεχνιόμαστε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ:;;; ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;

Για ποιόν λόγο είστε Κύριε «ΑΡΧΗ»;;;; Και δεν είστε «ΤΕΛΟΣ»;;;;; Για τις παρελάσεις και για τις Δοξολογίες;;;;;

Και για τις ΚΗΔΕΙΕΣ των δύο ατόμων;;;;;;

ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΡΧΕΣ ΕΙΣΤΕ

ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ «ΣΥΓΝΩΜΗ»;;;;;;;;;;;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ

Και κάντε μου την «χάρη», ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να με κοροϊδέψετε πάλι με τους συνήθεις τρόπους, παίρνοντας κανένα «ΥΠΕΥΘΥΝΟ» κεφάλι για τα προσχήματα, δήθεν για παραδειγματισμό. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, σε αυτήν την χώρα που είναι μια απέραντη απελπισία, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. Άστο εκεί να κλαψουρίζει και να ζητάει συγνώμη, τουλάχιστον θα έχει στο εξής και κάποια πείρα, σε σχέση με την βοϊδοκεφαλή που θα το αντικαταστήσει.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ:::::::::::::::::

Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε την Τετάρτη ο Γ.Παπανδρέου, σχολιάζοντας την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά της Χαλκιδικής. Η δεξιά επανίδρυση του κράτους είναι η διάλυση του κράτους, είπε.( in.gr )
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!

Σ:(((

20 σχόλια:

museologist είπε...

Ναι διάβασα και εγώ στο in.gr ότι βγήκε ο κ. Καλαντζής και ζήτησε λέει συγνώμη για τις παραλείψεις κλπ. Ξέσπασα και αλλού, αλλά θα ξεσπάσω και εδώ. Θα τρελαθούμε τελείωωωωωωωςςςςςςςςς;;;;;;;;; Και τι περιμένει, συγχώρεση; Κατανόηση; Ταπ ταπ στον ώμο και γλυκά λογάκια; Τι να την κάνουμε τη συγνώμη του; Μήπως θα επανέλθει στη ζωή ο Γερμανός τουρίστας; Μήπως θα τη βάλει λίπασμα για την αναδάσωση που θα εξαγγελθεί και δεν θα γίνει; Μήπως η συγνώμη του θα χτίσει τα καμμένα σπίτια;

Στην πολιτική κ. Καλαντζή δεν υπάρχει συγνώμη, υπάρχει απόδοση και ανάληψη ευθυνών. Στις σοβαρές χώρες, γιατί σε μπανανία σαν τη δική μας υπάρχει η “συγνώμη” για τις συμφορές, το “ευχαριστώ” για τα ρουσφέτια, κλπ.

Το δε ΠΑΣΟΚ ακριβώς αυτό που δείχνει το emoticon σου. Παλινδρομική κίνηση της χειρός...

oistros είπε...

Που υπογράφουμε, Τρισμέγιστε Γατούλη?

Lion είπε...

Μπραβο Μαυρε Γατε. Ολοσωστα.
Οπως και το ενημερωτικο σχολιο του Vrennus στο προηγουμενο ποστ.

Η συγνωμη και η συνολικη ευθυνη εχουν γινει μαστιγες που δυναστευουν τον τοπο. Μαζι με την νοοτροπια "δεν βαριεσαι, οι Αλλοι ειναι χειροτεροι".

Lion είπε...

Ξεχασα: η Συγνωμη ενος πολιτικου συνοδευεται και απο την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του - αλλιως δεν μετραει.

Δωστε τους και κανενα μαθημα Δημοκρατιας επι τελους.

museologist είπε...

"Παραίτηση"; Τι είναι αυτό; Δεν υπάρχει στο λεξικό των ελλήνων (παρα)πολιτικών.

Μόνο αν τους "παραιτήσουνε" φεύγουνε. Ο ξιπασμός έχει γίνει ιδεολογία.

kyrallina είπε...

Κάτω τα χέρια από τη συγνώμη!!!! Που υπογράφουμε τελικά;

Unknown είπε...

1. Ως γνωστόν, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

2. Διαφωνώ ως προς το γεγονός ότι η κρατική μηχανή πιάστηκε απροετοίμαστη. Αντιθέτως, δεδομένου ότι το κράτος επιθυμεί να νομιμοποιήσει (για μια ακόμη, και μάλλον όχι τελευταία φορά) καταπατηθέντα και αυθαίρετα - με το αζημίωτο φυσικά - μεριμνεί ώστε να μεγιστοποιηθεί το έργο του - και τα έσοδά του!

Rodia είπε...

Οσο και να ωρύεσαι Γατούλη, θα διαφωνήσω. Φταίμε, φταίμε, φταίμε! Επειδή ΕΜΕΙΣ ψηφίζουμε, επειδή κατεβαίνουμε σε πορείες, κάνουμε διαδηλώσεις, κλπ κλπ, για διάφορα θέματα ΕΚΤΟΣ από το ΕΝΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.
Σε λίγο που θα δεις να ξεφυτρώνουνε σαν μανιτάρια οι βίλλες στη Χαλκιδική, όπως ξεφυτρώσανε στην Πεντέλη, στην Εκάλη, και αλλού.. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ..?
Θα πας (και μαζί σου και όόόλοι εμείς φυσικά) να ξαναψηφίσεις τους ίδιους, εκείνους που νομοθετούν και αθετούν, και θα γκρινιάζεις (και μαζί σου και όόόλοι εμείς φυσικά) ΞΑΝΑ για τα ίδια και τα ίδια και τον κακό μας τον καιρό.. τον ΑΝΕΜΟ δλδ που φταίει κλπ κλπ

..κάποτε η Εκάλη ήταν ένας πυκνοφυτεμένος λόφος με πανύψηλα πεύκα και που και που φαινόταν κάποια στέγη με κεραμίδια..
..σήμερα η Εκάλη είναι ένας πυκνοφυτεμένος λόφος με πανύψηλα σπίτια και κάπου κάπου φαίνεται κι από κανένα δεντράκι..
..κάποτε (όχι πριν πολλά χρόνια) η Πεντέλη είχε ενα δάσος από πεύκα χωρίς κανένα σπίτι..
..σήμερα η Πεντέλη είναι ένα δάσος από σπίτια χωρίς ούτ' ένα δέντρο..

..κάποτε η Χαλκιδική... κλπ κλπ
Σου αρέσει; Δεν φταίμε, ε..???..

σμουτς!:-)
(κι ας διαφωνούμε, καλό είναι να βλέπουμε όλες τις πάντες)

raffinata είπε...

Φταίνε, φταίμε, φταίω (αν και δεν ψηφίζω) αλλά πιο πολύ απ' όλους φταίει ο ... Λαμπρούκος ;)

Που είναι να μαζέψει φήψους;

[Θα συμφωνήσω με Ροδιά)

Μαύρος Γάτος είπε...

Raffinata μου φταις που δεν ψηφίζεις, φταις και που εμπιστεύτηκες αυτόν τον πλάνο....

Ροδιά μου, όχι, κάνεις λάθος. Εγώ δεν ψήφισα ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς. Και να βγω να διαδηλώσω μαζί με ποιούς; 700.000 εξοχικά έχει στην Χαλκιδική, πολλά από αυτά αυθαίρετα. Σκέψου πόσοι είναι οι συνένοχοι, στην καταπάτηση, στην αυθαιρεσία, στην αδιαφορία. Εγώ με ποιούς θα διαδηλώσω;;; Με σένα, τον φίλο Άνεμο και την Ραφινάτα;;;; Βρε δεν γεμίζουμε ταξί......

Ή μήπως ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ;;;;;;

Αναμένετε εξελίξεις και πρωτοβουλίες.

Σ;)))

Μαύρος Γάτος είπε...

Οιστρε, Κυραλλίνα, λέτε να κάνουμε κάτι πιό δυναμικό από το ν φωνάζουμε στα blogs??????????

Κάτι έχω στο μυαλό μου, μόλις το συγκεκριμενοποιήσω θα ειδοποιήσω
Σ;))))

Lion είπε...

Μαυρε Γατε just count me in! Οτι κι αν ειναι αυτο που εχεις στο μυαλο σου.

Ανώνυμος είπε...

αυτο με το "πιο δυναμικο" με βρισκει συμφωνη και ειμαι μεσα με τα 1000!!!
οσο για το αν φταιμε...ε, οχι! ουτε εγω φταιω! δεν μπορω να εχω ενοχες για οτι στραβο κανουν αλλοι! στην τελικη προσπαθω να κανω ο,τι καλυτερο μπορω και οταν ψηφιζω προσεχω, και οταν δεν ψηφιζω φωναζω! μαζι σου Μαυρε Γατε!

"M"scientist είπε...

"Ακούσατε ποτέ εσείς κανέναν "δασολόγο" να αρθρώνει κανέναν χρήσιμο "λόγο" ΠΡΙΝ από μιά μεγάλη πυρκαγιά;;;;;; ΦΤΑΙΝΕ;;;;;;"

Εδώ αγαπητέ μου Μαύρε Γάτε θα διαφωνήσω μαζί σου. Γιατί οι γλώσσες των δασολόγων έχουν μαλλιάσει να τα λένε στους πολιτικούς. Επειδή έχω συνεργαστεί με το Δασικό Ινστιτούτο Ερευνών της Θεσσαλονίκης, γνωρίζω πολύ καλά πως ο ερευνητής κ. Παύλος Κωνσταντινίδης είναι ένας από τους πολλούς δασολόγους που με άρθρα τους σε εφημερίδες, με συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια και με κυκλοφορίες βιβλίων προσπαθεί να ενημερώσει για τους πιθανούς κινδύνους όχι μόνο το κεινό αλλά και τους πολιτικούς. Αλλά δυστυχώς όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας οι πολιτικοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να κλείνουν τα αφτιά και να πέρνουν ηλίθιες φάτσες ψεύτικης "κατανόησης" σαν αυτή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης που είχε ο Argos στο blog του. Οι δασολόγοι φταίμε στο γεγονός πως δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να ενημερώσουμε περισσότερο το κοινό και πάνω από όλα να τους κάνουμε να καταλάβουν την σοβαρότητα του θέματος πρίν γίνει ένα τέτοιου μεγέθους κακό. Μα κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν μιλάμε πριν την καταστροφή...

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου. Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Μ scientist, είμαι σαφέστατα αντίθετος με συλλογικές απαξιώσεις και ευθύνες, αλλά οι δασολόγοι που δουλεύουν στο δημόσιο έχουν ευθύνη γιατί θα έπρεπε να στέκονται στο ύψος της υπεύθυνης θέσης τους και να κάνουν θόρυβο όταν υπάρχουν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις. Αντί γι'αυτό φαίνονται να διακατέχονται από πλήρη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, άσε που πολλοί από αυτούς αναλώνονται στις κόντρες με την πυροσβεστική και με την κυβέρνηση αν είναι της αντιπολίτευσης ή με την αντιπολίτευση αν είναι με την κυβέρνηση. Κι ας υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις όπως αυτές που αναφέρεις.

Όλα ξεκινούν από την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ που μαστίζει εδώ και τόσες δεκαετίες αυτήν την έρημη χώρα.....

¨αλλη μεγάλη κουβέντα.....

Siegmund, Oldskipper, όλοι μαζί ίσως κάτι καταφέρουμε.

Σ;)

Rodia είπε...

Νομίζω ότι ειναι πολύ καλό το να "φωνάζουμε στα blogs"
Είναι ένα δείγμα και αυτό που θα αξιολογηθεί σύντομα και στη χώρα μας.

Rodia είπε...

Καλά, OldSkipper, πώς φαίνεται ότι ζεις μακριά.. Η παραίτηση είναι μια λέξη που έχει σβηστεί από τα λεξικά μας.. εδώ και αρκετά χρόνια.. από τότε με τα 500 ψωροεκατομμύρια -αν θυμάσα- που χαρακτηρίστηκαν "χαρτζηλίκι"..
:-(

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου είναι όντως κάτι, αλλά σε λίγο θα φωνάζουμε και ΕΚΤΟΣ blog, που θαείναι ακόμα καλύτερα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

χεκ χεκ! εντος εκτος και επι τα αυτα :-P

Ανώνυμος είπε...

νάτο πασοκάκι πυ εψαχνα