31 Ιαν 2007

ΓΙΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ

.

Τί πέτυχαν με τις αηδίες τους, τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ αυτά, που ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να αυτο-αποκαλούνται "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ";;;

1. Παρενόχλησαν με χυδαίο τρόπο ανθρώπους που ασκούσαν τη θρησκευτική τους λατρεία.

2. Έδειξαν πόσο εγωκεντρικοί και πόσο υπερφίαλοι είναι, αφού θεωρούν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την Αλήθεια, ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΕΊΝΑΙ ΗΛΊΘΙΟΙ.

3. ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ, έδειξαν πόσο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ και πόσο ΒΙΑΙΟΙ είναι, αυτοί οι δήθεν "αντιεξουσιαστές", που υποτίθεται ότι δήθεν καταδικάζουν κάθε Εξουσία και κάθε Αρχή, και φυσικά τον ΣΤΡΑΤΟ και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

4. Εξαγρίωσαν για άλλη μια φορά τον μέσο Έλληνα ενάντια σε κάθε "άθεο", "αριστερό", "αναρχικό", "επαναστάτη", δίκαιο και άδικο.

5. Μάς έδειξαν λοιπόν για άλλη μια φορά πόσο μαλάκες είναι.

6. Για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα: Τουλάχιστον, έκαναν καλή φιγούρα στις γκόμενές τους.

Μαύρος Γάτος, ΑΘΕΟΣ, αλλά ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
31-1-2007

30 Ιαν 2007

ΚΑΛΑΓΧΟΕΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ



Ένα ταπεινό φυτάδι
κι όμως, τον βρίσκει
τον δρόμο για τον Ήλιο


30 Ιανουαρίου 2007
.

Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ):



Αρκετοί από τους ανθρώπους που θαυμάζω είναι Εβραίοι, Εβραίοι και άπιστοι. Για να μιλήσω μόνο για τους ζώντες, ο Νόαμ Τσόμσκυ, ο Γούντυ Άλλεν, o Μπομπ Ντύλαν, και πολλοί άλλοι, στην πρωτοπορία της ανθρώπινης διανόησης και της τέχνης, είναι Εβραίοι στην καταγωγή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Από τη στιγμή που κάνεις τη ρήξη με το Υπερφυσικό, στο πνεύμα σου ανοίγονται τεράστιοι ορίζοντες. Και η ρήξη αυτή είναι πολύ πιο εύκολη για τους Εβραίους στο θρήσκευμα.

Δε νομίζω να υπάρχει πιο αντιπαθητική (σύγχρονη) θρησκεία από τον Ιουδαϊσμό: Ένας περιούσιος λαός του Θεού (και όλοι οι άλλοι για το Recycle Bin), αιώνια αναμονή για κάποιον ασυνεπή Μεσσία, χιλιάδες ιερά βιβλία γεμάτα με απαγορεύσεις, αρλούμπες, φόνους, αιμομιξίες, η θέση της γυναίκας στα Τάρταρα, εκατομμύρια ανόητες εντολές, κανόνες και τυπικά, κι ούτε κουβέντα για μετά θάνατον ζωή.

Αυτόν τον αποκρουστικό σκελετό ήρθε ο Χριστός και τον έντυσε μ’ ένα πολύ πιο ελκυστικό και συμπαθητικό περιτύλιγμα, χωρίς όμως να τον απαρνηθεί ("ούκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι - δεν ήρθα για να γκρεμίσω, αλλά για να συμπληρώσω", είπε, και το εννοούσε).

Ο Χριστός κήρυξε ουσιαστικά την Ουτοπία, μιλώντας για τη μη-βία και για την Αγάπη. Ήταν μια αληθινά επαναστατική διδαχή, που την ανέπτυξε και την ολοκλήρωσε ο Παύλος, παντρεύοντας τον νεογέννητο Χριστιανισμό με τον Νέο-πλατωνισμό. Ο Χριστός έταξε έναν άλλο κόσμο, έναν ιδανικό κόσμο, που δεν θ’ αργούσε να ρθεί, έταξε αιώνια ζωή σε ενάρετους και - μετανοημένους - αμαρτωλούς, εξίσωσε τη γυναίκα με τον άντρα, αγκάλιασε τους μη έχοντες και τους δούλους. Ο Παύλος πήγε ακόμα παραπέρα, μετατρέποντας τον νεογέννητο Χριστιανισμό από ιουδαϊκή αίρεση σε οικουμενική διδαχή, που απευθυνόταν σε Πάντα τα Έθνη.

Ακόμα και ο Μωαμεθανισμός (που αποτελεί σαφέστατα πνευματική οπισθοδρόμηση, σε σχέση με τον Χριστιανισμό) είναι πολύ πιο ανθρώπινος (στην ΘΕΩΡΙΑ του) από τον Ιουδαϊσμό. Αν ποτέ πέσει στα χέρια σας το Κοράνι θα εκπλαγείτε, τα στερεότυπα που έχουμε από το Δημοτικό για τους μουσουλμάνους με την χατζάρα που σφάζουν τους απίστους δεν έχουν καμμιά θεωρητική κάλυψη από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.


Φημολογείται ότι οι ‘άθεοι’ μασόνοι δημιουργήθηκαν και ελέγχονται από Εβραίους πρωτεργάτες. Κάποιοι βλέπουν σ’ αυτό μια εβραϊκή συνωμοσία με στόχο τον Χριστιανισμό. Εγώ όχι, σε καμμιά περίπτωση. Νομίζω ότι η αληθινή αιτία είναι αυτή που ανέφερα: η Ιουδαϊκή θρησκεία είναι εγγενώς αντιπαθητική, και κατά συνέπεια ένα ελεύθερο πνεύμα μπορεί να την αποτινάξει πολύ πιο εύκολα απ’ ότι ένας χριστιανός, που είναι μπερδεμένος άσχημα μέσα στις ελκυστικές (αλλά τελικά παραπλανητικές) διδαχές περί Θεϊκής Αγάπης και Αιώνιας Ζωής.

Αυτό δεν είναι κάτι νέο στην ανθρώπινη ιστορία: Μια από τις βασικές αιτίες που η λογική σκέψη και ο ορθολογισμός γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν η θρησκεία του (λεγόμενου) Δωδεκαθέου, παραμυθένια και υψηλής αισθητικής, αλλά ασυνάρτητη και απωθητική για έναν έξυπνο άνθρωπο… Υπήρχαν βέβαια στα υψηλά επίπεδα μύησης των Μυστηρίων κάποιες βαθιά κρυμμένες αλήθειες, για παράδειγμα κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Κρόνος κα η Ρέα συμβολίζουν τον Χρόνο και την Ενέργεια (Ροή). Αυτές οι αλήθειες όμως προορίζονταν για λίγους, για τους πολλούς ίσχυε η ευσέβεια με το ζόρι και η θανατική καταδίκη αν θεωρούσε η Πόλη ότι πρόσβαλες τα Θεία ( παράδειγμα, η τιμωρία του Σωκράτη).

Κάπως έτσι όμως δε γεννήθηκε, στην Αρχαία Ελλάδα, η Ελεύθερη Σκέψη;

...Κι ήταν ένας Έλληνας ο πρώτος θνητός που τόλμησε να υψώσει το βλέμμα για να αντιταχθεί στον τρόμο, εκείνος, που δεν τον φόβιζε ούτε η φήμη των Θεών, ούτε το χτύπημα του κεραυνού, ούτε η απειλή της θύελλας από τον ζοφερό ουρανό, αλλά αντίθετα, με άγριο ενθουσιασμό θέρμαιναν την ατρόμητη καρδιά του...

Ο Έλληνας αυτός ήταν ο Επίκουρος. Κι αυτός που γράφει τα παραπάνω είναι ο Ρωμαίος Λουκρήτιος, στο περίφημο ποιήμα του De Rerum Natura.
Ένα απόσπασμα από το De Rerum Natura μεταφρασμένο από εμένα μπορείτε να βρείτε εδώ (ή κάντε κλικ στο κείμενο).


Μαύρος Γάτος
30-1-2007
.

29 Ιαν 2007

ΟΥΛΑΛΟύΜ



ΟΥΛΑΛΟύΜ

...............Ήταν σα να σε πρόσμενα,
Κερά

......................απόψε που δεν έπνεε έξω ανάσα,
..κι έλεγα: Θάρθει απόψε απ' τα νερά
κι από τα δάσα.


...Θάρθει, .......αφού φλετράει μου η ψυχή,
αφού σπαρά το μάτι μου σαν ψάρι
και θα μυρίζει ήλιο............................ και βροχή
και νειό φεγγάρι . . .
...Και να, το κάθισμά σου σιγυρνώ,
στολνώ την κάμαρά μας αγριομέντα,
και να, μαζί σου κιόλας αρχινώχρυσή κουβέντα:..............


. . . Πως – να, θα μείνει ο κόσμος με το "μπά"
που μ' έλεγε τρελλόν πως είχες γίνει
...καπνός και - τάχας - σύγνεφα θαμπά
προς τη Σελήνη . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

..........Νύχτωσε και δεν φάνηκες εσύ

κίνησα να σε βρω στο δρόμο - ωιμένα -........
μα σκούνταφτες (όπου εσκούνταφτα), χρυσή
......-κι εσύ με μένα.


Τόσο πολύ σ' αγάπησα Κερά,
που άκουγα διπλά τα βήματα μου!
Πάταγα γω - στραβός - μεσ' τα νερά;
κι εσύ κοντά μου. . .

Μπάρμπα Γιάννης Σκαρίμπας


Νικόλας Άσιμος, Ουλαλούμ
κλικ εδώ για να το κατεβάσετε,
.
play για να το ακούσετε:

ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΝΤΕ;

Η Γάτα μου η Λίζα πάντως, μοιάζει να ξέρει καλά τη χρήση του....



Καλή εβδομάδα
Σ:)))))

ΥΓ Η λέξη μπιντέ βγαίνει αππο το γαλλικό bidet που η πρώτη του σημασία είναι... αλογάκι!

27 Ιαν 2007

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ ΘΕΩΝ: O ΙΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ-ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΡΑΣ-ΓΗΣ-ΜΗΤΡΟΣ

Δίας και Ήρα

Μη φανταστείτε πως είμαι αυτό που λέμε "Δωδεκαθεϊστής": έκανα από καιρό το μεγάλο βήμα, κι εγκατέλειψα οριστικά την πίστη στον Ναζωραίο, όπως και σε κάθε υπερφυσικό Θεό. Μακριά από εμένα λοιπόν η παλαβομάρα ν' αρχίσω στη θέση του Χριστού να λατρεύω τον Δία και την Ήρα και το κακό συναπάντημα...

Όμως, τα αρχαιοελληνικά θρησκευτικά τυπικά και η αρχαιοελληνική λατρεία είχαν αναμφισβήτητα ανυπέρβλητη αισθητική (σε αντίθεση με πολλούς από τους επίδοξους αναβιωτές τους) και έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, λοιπόν, ονόμαζαν τον Ιανουάριο (τον διπρόσωπο μήνα Januarius των Ρωμαίων, αφιερωμένο στο διπρόσωπο θεό Ιανό - Janus) Γαμηλιώνα (στην Αρχαία Αθήνα). Τιμούσαν έτσι τον γάμο του Δία - Πατέρα - Ουρανού και της Ήρας - Γης - Μητρός, με τελετές "γονιμοποίησης' της Γης και διάφορες γιορτές, που κατέληγαν σε αυτό που σήμερα λέμε καρναβάλι, τις φαλλικές-διονυσιακές γιορτές της αθυροστομίας και της ακολασίας.

Ένας από τους ιερούς ύμνους που τραγουδούσαν κατά τις τελετές του Γαμηλιώνα (στα Ελευσίνια Μυστήρια; ) ήταν το ΥΕ (βρέξε)- ΚΥΕ (κύησε-καρποφόρησε).

Όλα αυτά ήταν προφανώς κατάλοιπα από την προαιώνια λατρείας της Γαίας, διασκευασμένα κατάλληλα για τους ιστορικούς χρόνους. Έτσι εξηγείται η σύγχυση ανάμεσα στον Ουρανό και τον Δία, ανάμεσα στην Ήρα και τη Γη-Μητέρα-Δήμητρα.

Κάποια από αυτά τα δεδομένα τα άκουσα χτες στην εκπομπή της Δρούζα (!!!!!) - ναι, είδα τη μισή. Να και μια φορά που έκανε κάτι αξιόλογο η σκουπιδοπροαγωγός της κρατικής τηλεόρασης. Κάποια πράγματα που άκουσα δεν τα ήξερα, και κάποια άλλα έψαξα και τα έμαθα. Με τα ερεθίσματα αυτά λοιπόν, συνέθεσα χτες ένα αρχαιοπρεπές κομμάτι, το " Ύε-Κύε". Σάς το παραδίδω προς ακρόασην. Είναι ηχογραφημένο εκ των ενόντων, πολύ βιαστικά, με το αποπάνω κορίτσι να διαβάζει για εξετάσεις, και με τεχνικά μέσα ένα ξεκούρδιστο πιάνο και μια ...φωτογραφική μηχανή.

Ύε, ύε
Δία Πάτερ
Ζεύ, Ουρανέ

Κύε, κύε
Ήρα Μήτερ
Μητέρα, Γή


Αν σάς ενδιαφέρει, πατήστε Play παρακάτω για να το ακούσετε ή πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.





Η παρούσα δημοσίευση συνεπάγεται, σύμφωνα με το νόμο, την αυτόματη κατοχύρωση των πνευματικών μου δικαιωμάτων. Επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση της ηχογράφησης αυτής, με αναφορά της πηγής (mavrosgatos.blogspot.com)
και με ενημέρωσή μου στο miltiadis_s@yahoo.gr . ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιποίηση του δημιουργού (της αφεντομουτσουνάρας μου δλδ) Σ;))))

26 Ιαν 2007

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOGGER - ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ *ΜΕΓΑΛΗ* ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

.UPDATE: Σύμφωνα με το Χνουδάκι, η μετακόμιση δεν είναι ακόμα υποχρεωτική για όλους. Επειδή όμως υποθέτω ότι δεν θα αργήσει αν γίνει, όταν θα σάς συμβεί, θυμηθείτε τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω....
Σ:)

Επιτέλους μετακόμισα, και απ' ό,τι φαίνεται οι απώλειές μου είναι ελάχιστες, κι αυτό χάρη στην βοήθεια κάποιων που δυστυχώς την πάτησαν στη μεταφορά.

(*δυστυχώς τελικά ΔΕΝ είναι και τόσο ελάχιστες οι απώλειες, δείτε στο υστερόγραφο)

Ο Blogger αποφάσισε ξαφνικά απόψε να μάς αναγκάσει όλους να μετακομίσουμε με το ζόρι (ενώ μέχρι τώρα δεν μού το επέτρεπε καν). Το ίδιο πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ, απ' ό,τι φαίνεται, και σίγουρα το νέο Blogger είναι καλύτερο. Αν όμως δεν έχετε σώσει κάπου το template σας, θα μπλέξετε άσχημα. ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ TEMPLATE ΣΑΣ (links, κτλ) ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ. Να τί πρέπει να προσέξετε για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα:

Μπαίνοντας στο λογαριασμό σας, ο Blogger σάς κατευθύνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε έναν λογαριασμό Google, νέο ή παλιό. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Μπείτε λοιπόν ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, και ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ TEMPLATE ΣΑΣ σε ένα αρχείο Word. ΣΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ TEMPLATE ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

Για όποιον πιθανόν δυσκολεύεται, ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες:

Αφού μπείτε (για τελευταία φορά) στον ΠΑΛΙΟ BLOGGER, Κάντε κλικ κάπου μέσα στον κώδικα του ΠΑΛΙΟΥ template, ανεβείτε πάνω εκεί που λέει "επεξεργασία" και κάντε "επιλογή όλων': ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ. Τώρα επιλέξτε "αντιγραφή".

Ανοίξτε ένα νέο αρχείο Word, και πατήστε δεξί κλικ και "επικόλληση".


Μετά ΒΓΕΙΤΕ από τον παλιό σας λογαριασμό Blogger (log out). Όταν θα ξαναμπείτε θα πάτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε λογαρισμό GOOGLE-BLOGGER (αν δεν έχετε θα πρέπει να φτιάξετε έναν). Μόλις τελειώσει και αυτό, αρχίζει η μεταφορά του Blog, που σε μένα τουλάχιστον έγινε εντυπωσιακά γρήγορα.


Μόλις τελειώσει η μεταφορά, θα δείτε ότι ό,τι ελληνικό είχατε στο template σας, links, κείμενο κτλ (εκτός από το profile) έχει μετατραπεί σε αλαμπουρνέζικα. Πάτε λοιπόν στο νέο σας template. Ταυτόχρονα, ανοίξτε το αρχείο Word με το παλιό template, κάντε δεξί κλικ και "επιλογή όλων': ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ. Τώρα επιλέξτε "αντιγραφή".

Πίσω στο νέο σας template τώρα, επιλέξτε "EDIT HTML" αριστερά επάνω και OXI 'UPGRADE YOUR TEMPLATE", κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στον κώδικα, "επιλογή όλων" επάνω αριστερά στο μενού "επεξεργασία" στον Firefox ( ή δεξί κλικ και επιλογή όλων στον explorer). Kαι πάλι
ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ , "επικόλληση", και φυσικά "save template changes".

Τελειώσατε! Τα αλαμπουρνέζικα έχουν αποκατασταθεί.


Καλή μεταφορά!
Σ;))))

ΥΓ: Βιάστηκα να πω "χωρίς απώλειες"... όλες οι ελληνικές ταυτότητες στα σχόλια έχουν γίνει
κι αυτές αλαμπουρνέζικα και πολλοί σχολιαστές έχουν μετατραπεί σε "ανώνυμους" με το ζόρι. Αυτό δεν ξέρω να αντιμετωπίζεται με κάποιον τρόπο....

Σ;(((((((((

25 Ιαν 2007

ΙΔΙΩΤΙΚή έΡΕΥΝΑ - (dIRE sTRAITS - pRIVATE iNVESTIGATIONS)






PRIVATE INVESTIGATIONS
ένα από τα πιό αγαπημένα μου τραγούδια ever...


Μού φαίνεται μυστήριο, το παιχνίδι αρχίζει
το συνήθες εισιτήριο, κοστίζει
σ'ένα ημερολόγιο, προσωπικά δεδομένα
όχι για το Νόμο- ερευνώ για μένα


Και σκάβω μες τη σκόνη- ψάχνω τα στοιχεία
για κοίτα τί βρίσκει - κανείς στην πορεία
δόλο, προδοσία- και μια δικαιολογία
 μα πώς να συνηθίσω, κι ας βρίσκω την αιτία


Και τί απομένει, στο τέλος της μέρας;
Τί απομένει, να μην είναι αέρας;
Μια μπουκάλα ουίσκι. Ψέμματα κομμάτια
Παράθυρα κλειστά- πόνος πίσω από τα μάτια

Χαραγμένος για πάντα
χωρίς επιστροφή

Έρευνα
ιδιωτική

Μετάφραση Μαύρος Γάτος 2007
Αναδημοσιεύστε το ελεύθερα αλλά ενημερώστε με
στο miltiadis_s@yahoo.gr


Mark Knopfler (Dire Straits)
.

24 Ιαν 2007

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΑΝΕΛΟ: THIS IS A FUNEL-FRIENDLY SITE!

Ίσως παρατηρήσατε τελευταία πάνω πάνω στα link μου το Ιερό Σήμα του Γέροντα Φάνελου.

Ο σεβάσμιος Γέροντας Φάνελος (βαρβαριστί: Funel) δέχεται πολλές Θείες Δοκιμασίες τελευταία. To θέμα ξείνησε πέρσι το καλοκαίρι με τα όσα τράβηξε ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, ο δημιουργός του (τέως) aggregator Blogme.gr, εξαιτίας του Funel (όπου ο θρασύς Αντίχριστος βάρεσε το σαμάρι αντί για το γάϊδαρο). Τώρα μαθαίνω ότι ο Γέροντας αποκλείστηκε από τας Ιεράς Γραφάς, τουτέστιν από ένα από τα πέντε κλαδιά που ξεπήδησαν στη θέση του monitor, ήτοι τους νέους blog aggregator (κωδικός: ο φόβος φυλάει τα έρμα).

Επειδή ο Γέροντας Φάνελος είναι ταγμένος στον Ιερό Αγώνα για την καταπολέμηση της Βλακείας και της Κοροϊδίας, δηλώνουμε σαν Τάγμα Μαυρογαταίων Σεραφείμ στο πλευρό του. Αν είστε κι εσείς μαζί μας (και όχι με τον εξαποδώ), βάλτε κι εσείς το Ιερό σήμα-link του Γέροντα στο ευλόγ σας. Πώς; Ενσωματώνοντας τον ακόλουθο κώδικα html στο template σας.

Πρέπει να μπει στη σελίδα sidebar του template. Αν δεν ξέρετε πολλά από html, το πιό εύκολο είναι να τον παρεμβάλετε ακριβώς πάνω ή ακριβώς κάτω από τα link. Το κείμενο μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως εσείς θέλετε, προσέξτε όμως να μην πειράξετε τα εισαγωγικά.

Ακολουθεί ο Ιερός και Μυστικός Κώδικας HTML του παππούλη.

<a href="http://funel.blogspot.com/" target="_blank" title="FunEL friendly site!">
<img border="2" width="60" src="http://sv1.letmehost.com/sv1/17/ggg1euror.gif" height="60"/>
<br/>
This is a FunEL-friendly site!
<br/>
</a>

+την ευχή σου, παππούλη Φάνελε+
+ευλόγησον+

ΥΓ Τον κώδικα τον βούτηξα από τον φίλο blogger Polsemannen. +ξαναματαευλόγησον+.
ΥΓ Ευχαριστούμεν τον Θείον Φοίβον για την κατάπεμψιν του νέου βελτιωμένου Ιερού Κώδικος.

22 Ιαν 2007

ΖΩΗ, ΑΜΜΟΣ, ΒΡΟΧΕΣ



Ήχοι, εικόνες
φώς, και φωνές

χρώματα
μουσικές



κόκκοι, σταγόνες
αφές, μυρωδιές

άμμος
βροχές



21-1-2007
.

21 Ιαν 2007

ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΜΑΗΣ! ΖΗΤΩ Ο ΜΑΗΣ! ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ!


Η γιαγιά μου η δασκάλα, η Αρσακειάδα, μού είχε μάθει ένα τραγουδάκι για το Μάη. Αυτό έπιασα να τραγουδάω το πρωί που σηκώθηκα και βγήκα στο μπαλκόνι, καθώς λουζόμουν τον λαμπερό ήλιο, και την γλυκιά ατμόσφαιρα των 21 βαθμών...

Πάμε λοιπόν, όλα τα παιδάκια μαζί!


Μάς ήρθ' ο Μάης
ανθοντυμένος
και στολισμένος
ρόδα ανθηρά

οι πεταλούδες
με τ' άνθη σμίγουν
πετούν, κι ανοίγουν
χρυσά φτερά


Ζήτω ο Μάης!
Κάτω τα παραπλανητικά ημερολόγια των τσιρακιών του Χειμώνα!

(Εκεί βρίσκεται το λάθος, δε μπορεί. Δεν εξηγείται αλλιώς.)

.

20 Ιαν 2007

DENDROPOTAMOS RIVER - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ

.



















Photos by Mavros Gatos, 27-12-2006

Use freely but notify me please @:
Miltiadis_s@yahoo.gr
.

ΦΙΝΑΛΕ

.
Τώρα, να σβήσουν τα φώτα.


Τώρα,
να σταματήσουν τα τραγούδια:

Φινάλε.



Και τι θα μείνει απ΄την ορμή σου
όταν παγώσει το κορμί σου
και σκορπιστεί;


Και τι θα μείνει απ΄την ψυχή σου
όταν σωπάσει η φωνή σου
και ξεχαστεί;


Και τι θα μείνει απ΄το μυαλό σου
όταν θα τρώνε το καύκαλό σου
οι ποντικοί;


9-7-2003 + 20-1-2007
.

19 Ιαν 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ: ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Η ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ!!!!!


Διαβάζω στου Μιχάλη Μητσού ότι μια εταιρία - σύμβολο για την Βρεττανία, η Μπούρμπερη (Burberry's), μετακομίζει στην Κίνα με στόχο να εξοικονομήσει περίπου τέσσερα εκατομμύρια λίρες ετησίως. Και ότι "από τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, κι από τον υφυπουργό Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας μέχρι την τραγουδίστρια Σαρλότ Τσερτς και τον βαρύτονο Μπριν Τέρφελ, μια σειρά από προσωπικότητες διαμαρτύρονται για την πτώση του τελευταίου οχυρού".


Για τα τέσσερα εκατομμύρια λίρες υπερκέρδη για την Μπούρμπερη, που θα είναι ΚΛΕΜΜΕΝΑ από τους εργαζόμενους της Κίνας καιαπό τους άνεργους της Ουαλίας, ούτε κουβέντα. Για το πότε θα πάνε επιτέλους όλοι οι μάνατζερ φυλακή, για εγκλήματα κατά συρροή εναντίον της Ανθρωπότητας, ούτε κουβέντα.

Άλλο τους πόνεσε, τους - μη χέσω- επώνυμους... Εξανέστησαν, με το δίκιο τους, οι άνθρωποι, σού λέει όλα έχουν κι ένα όριο, καλά τα Υπερκέρδη αλλά όχι και την Μπούρμπερη, ρε γαμώτο, που ένα παλτό της κοστίζει χίλα ευρώ. Σκέψου να το φοράς; και να γράφει Made In China!!!!!! Τί ξεπεσμός.

Πότε θα σταματήσει αυτός ο παραλόγισμός;;;;;; Κι αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ, τόσο εναντίον του Τρίτου Κόσμου, όσο και εναντίον των εργαζομένων του Ανεπτυγμένου Κόσμου;

Ξέρω, ξέρω. Όταν η Κίνα θα αναπτυχθεί όσο και... εμείς (δυνατά γέλια). Μόνο που τότε οι Κινέζοι θα καταναλώνουν για κωλόχαρτο μιαν Αμαζονία ετησίως. Κι επειδή η Αμαζονία είναι μόνο μία, και στον κόσμο άλλη καμμία, άντε βάλε και μιαν Αλάσκα για την Ινδία, και μια Σιβηρία για την Τέως, τον δεύτερο χρόνο μάς βλέπω οικονομικούς - περιβαλλοντικούς πρόσφυγες στον Άλφα του Κενταύρου.

Τόσο καλά...

Ζήτω λοιπόν και η Μπούρμπερη και οι "επώνυμοι" που επαναστάτησαν επιτέλους, για χάρη του ευγενικού Της ονόματός (ενώ δεν επαναστάτησαν για τόσα και τόσα άλλα) ...

Ζήτω η καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και η Αειφόρος Ανάπτυξη.
Μέχρι τελικής πτώσης.
Μέχρι να γίνουν όλα στάχτη και Burberry's.
.

To Άλφα του Κενταύρου, ή αλλιώς Proxima,
ο κοντινότερος Ήλιος στο πλανητικό μας σύστημα (απέχει περίπου 4,3 έτη φωτός).
.

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑΣ: Η ΛΙΖΑ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ! Σ;+))))))))))





18 Ιαν 2007

TA ΕΦΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ: Α - ACEDIA, ΑΚΗΔΕΙΑ

.

Ο δρόμος που τραβάς
δεν έχει γυρισμό

σέρνεις τα βήματά σου
χωρίς προορισμό

καθώς κατρακυλάς
μεθάς από τον πόνο

κι εγώ που σ' αγαπώ
μαζί σου
τελειώνω


18-1-2007

.

SATURNALIA ULTIMA

.
Κρόνος (Χρόνος, Saturnus) και Ρέα
.

Χρόνε, που σπέρνεις συμφορές,
και κλείνεις τις πληγές

Tου Έρωτα τη γιατρειά ποτέ μη μού τη στείλεις

Κρόνε, που τα παιδιά σου τρως
και τους θνητούς
συνθλίβεις



Don Francisco De Goya, Saturnus

16 Ιαν 2007

"ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ': ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ REALITY GAME!




--- ...τώρα που υπέγραψες, δούλε, να σού εξηγήσω, πρόβατο, μερικές λεπτομέρειες, χαμένε, ε χαμένε.

--- Μα πώς μού μιλάτε έτσι; Τι πάθατε ξαφνικά;

--- Καλό είναι να συνηθίσεις σιγά σιγά, ελεεινόν τέκνον. Για δες εδώ: «Εφεξής το συμβαλλόμενον μέρος «Παραγωγή» θα αποκαλείται «Κύριος και Θεός», ενώ το έτερον συμβαλλόμενον μέρος, «παίκτης-μέλος», θα αποκαλείται «δούλος του Θεού», «απολωλός πρόβατο», κλπ κλπ. Αμ τί νόμισες, ότι θα είμαστε ίσα κι Όμοια; Πώς; Τί Μού δείχνεις εκεί; Ναι, σωστά, γράφει "κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση", δηλαδή Εγώ θα είμαι η Εικόνα, κι εσύ η ομοίωση, φυσικά!

--- Μά....

--- Μά και ξεμά δεν έχει. Έλα να δούμε στα γρήγορα τα βασικά σημεία του Συμβολαίου, γιατί έχω και δουλειές. Όπως όλως τυχαίως αμέλησα να σού επισημάνω πριν υπογράψεις, η τροφή και η στέγη ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις Παροχές της Παραγωγής. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να τρέχεις όλη μέρα (μπορεί και όλη νύχτα) για να χορταίνεις την πείνα σου, για ν' αντιμετωπίζεις το κρύο, την κάψα, τις μπόρες, τα τσουνάμια (τσουνάμι: δες υποσημείωση 1234γ/Χριστούγεννα 2004 ). Τις λίγες ώρες που ίσως να σού περισσεύουν, θα τις αφιερώνεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην λατρεία Μου. Δηλαδή στο να Με παρακαλάς και να Με γλείφεις και να Με λιβανίζεις για να σε κρατώ σε σχετικά καλή κατάσταση. Μην ξεχνάς ότι στο Συμβόλαιο δεν προβλέπεται καμμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όποτε αρρωσταίνεις ή σακατεύεσαι, μπορείς και οφείλεις να Με παρακαλάς και να Με ικετεύεις αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν δεσμεύομαι ν' ανταποκρίνομαι στις εκκλήσεις σου για βοήθεια. Θα σε εισακούω ΟΤΑΝ θέλω και ΕΦ'ΟΣΟΝ θέλω.

--- !!!!!!!!!!

--- Στο Συμβόλιαο που μόλις υπέγραψες, αναφέρονται αναλυτικά όλα τα χαμερπή ένστικτα που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο και είναι ενσωματωμένα στο αξιοθρήνητο σασσί σου εντελώς δωρεάν. Αυτά θα σε σπρώχνουν ασταμάτητα να κάνεις διάφορα ακατανόμαστα (εφεξής, «Αμαρτίες»). ΟΜΩΣ, όπως ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ προβλέπεται στο Συμβόλαιο, θα είσαι υποχρεωμένος ν' αντιστέκεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο στις τάσεις σου αυτές, όσο κι αν βασανίζεσαι, και όταν τελικά αναπόφευκτα θα υποκύπτεις, θα γεμίζεις Ενοχές (συμπεριλαμβάνονται κι αυτές στο Πακέτο, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ). Γιατί, όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ, στα ψιλά γράμματα, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟϋΠΟΘΕΣΕΙΣ. Μη χλωμιάζεις, μέσα στην απέραντη ευσπλαχνία Μου έχω προβλέψει για όλα, ανάξιε δούλε. Για ν' ανακουφίζεσαι πού και πού από τις Ενοχές, θα Με γλύφεις και θα Με παρακαλάς με τις ώρες. Και φυσικά, όπως προβλέπεται, θα Μού δίνεις αναφορά και θα είσαι υπόλογος όχι μόνο για ό,τι κάνεις, και για ό,τι σκέφτεσαι,αλλά και για ό,τι ΔΕΝ κάνεις, και για ό,τι ΔΕΝ σκέφτεσαι. Ακόμα και για ό,τι περνάει από το μυαλό σου.

--- !!!! Μά!!!! Μού είχατε υποσχεθεί ηδονές, καταχρήσεις, άφθονο σεξ, κάθε λογής ακολασίες…

--- Θα τα έχεις τέκνον, θα τα έχεις, και να θέλεις δεν θα μπορείς να κάνεις αλλιώς, αλλά είπαμε, θα πρέπει να Με γλείφεις απεριόριστα μετά, και να Με παρακαλάς για να σε συγχωρέσω. Δες λίγο και τις Ρήτρες, ξέχασα να σού πω, είναι, χμμμ... κάπως αυστηρές. Μάλλον δεν θα θέλεις να παραβιάσεις τους Όρους του Συμβολαίου... Αν το κάνεις, θα τα χαλάσουμε πριν την ώρα μας, και θα πληρώνεις στον Αιώνα των Αιώνων στις Φλόγες της Κόλασης. Πίστεψέ με, δεν θα σού αρέσει και πολύ εκεί.

Ας μην χάνουμε όμως άλλο χρόνο, έχω πάρα πολλή δουλειά. Εκατομμύρια νέα Μέλη Με περιμένουν για να υπογράψουν. Ολοκληρώνω λοιπόν. Όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ (μα σταμάτα επιτέλους να τρέμεις, κράτα τον μεγεθυντικό φακό λίγο πιό σταθερά), θα σού στέλνω κατά καιρούς διάφορες κατραπακιές στην κεφάλα σου, και τότε εσύ όχι μόνο δεν θα οργίζεσαι μαζί Μου, αλλά θα Με γλείφεις και στο πολλαπλάσιο.

--- !!!!!!!!!!!!!!!

--- Επίσης, όπως λέει σαφέστατα το Συμβόλαιο, «το συμβαλλόμενο μέρος «Κύριος και Θεός» διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει το παρόν Συμβόλαιο πριν από την ονομαστική του λήξη, χωρίς καμμιά απολύτως προειδοποίηση». Παναπεί, δεν θα ξέρεις ούτε πότε θα τά τινάξεις, ούτε από πού ήρθε η Θεϊκή Μου κεραμίδα στην ελεεινή σου γκλάβα.

-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--- Τέλος, κάτι πάρα πολύ σημαντικό: θα έχεις την έμφυτη παρόρμηση (και τον απαραίτητο Τεχνικό Εξοπλισμό) για να Μού φτιάξεις και να Μού παρέχεις τουλάχιστον ένα «Νέο Μέλος», κατά προτίμηση περισσότερα. Αυτά θα κληρονομήσουν το Συμβόλαιο όταν εσύ περάσεις με το καλό ξανά στην Ανυπαρξία, ή στην Κόλαση, δούλε. Εις τον Αιώνα των Αιώνων, Αμήν.

--- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλω!!!! Παίρνω πίσω την υπογραφή μου!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θυμάμαι να υπέγραψα πουθενά.... Πρόκειται για απάτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ν' ακυρωθεί το Συμβόλαιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--- Πολύ αργά, απολωλός. Υπέγραψε άλλος για σένα, πάει πολύς καιρός... Είναι κι εκείνο το Μήλο στη μέση... Αν είχα χρόνο, θα σού εξηγούσα. «Να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου και το πουλί σου και τα δόντια σου»... να κάτι που δεν θά 'πρεπε ποτέ να το ξεχάσεις. Άκουσε την φιλική μου αυτή συμβουλή, θα υποφέρεις κάπως λιγότερο... Αλλά τι λέω ο Πάνσοφος, αφού φεύγοντας από εδώ δεν θα θυμάσαι τίποτα απ'όλα αυτά! Δεν θα μπορείς ν' αρθρώσεις λέξη, δε θα μπορείς να ελέγχεις τα μέλη σου, θα τα κάνεις επάνω σου, θα μάθεις σιγά σιγά - αν είσαι τυχερός - να περπατάς, θα εξαρτάσαι για πολλά χρόνια για την επιβίωσή σου από τους γονείς σου και δούλους Μου (αν είσαι τυχερός και έχεις)...

--- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν παίζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βοήθεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ουαααααααααααααααααααααααααααααααααά!!!!

………………………………………………

Η Μαία βγήκε από την αίθουσα τοκετού χαμογελαστή.

«Συγχαρητήρια, μόλις αποκτήσατε ένα υγιέστατο αγοράκι. Να σάς ζήσει!»

...είπε στον κατάχλωμο μπαμπά, που περίμενε απ’έξω.


Μαύρος Γάτος
27 Μαΐου 2006
*Ένα παλιότερό μου κείμενο που μού αρέσει πολύ.



15 Ιαν 2007

NOIR DESIR, "A TON ETOILE" - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ





À ton étoile

Noir Désir
Album: 666667 club

Noir Désir - Yann Tiersen:
À ton étoile (Live à Rennes)

Download HERE (5.24 ΜΒ)

Listen below (just press play)



Στο άπλετο φώς
στη σκιά της σιωπής
προσπαθείς να κρυφτείς
κάπου
να μη φτάνει κανείς

Είναι τόσο κοντά, και δες πώς αστράφτει

Στο αστέρι σου


Μικρή μου αδελφή του σκοταδιού
πόσο μού 'λειψε, τότε
που μού 'σωζες τη ζωή
και τόσα άλλα μαζί

Δεν ξεχνάμε ποτέ, μόνο διαγράφουμε

Στο αστέρι σου


Και στον ορίζοντα πάντα
Ήλιοι να γέρνουν
αφού τίποτα δεν περνάει από το χέρι μας,
μένει μόνο η καρδιά
μπορείς να φτύσεις, ή να γελάσεις, κι έτσι πρέπει

Στο αστέρι σου

Στον Μάρκος
Στην ομορφιά των ονείρων
Στην μελαγχολία
Στην ελπίδα που μάς κρατά

Στην υγεία της φωτιάς
και της φλόγας
Στο αστέρι σου

.


Marie Trintignant (δες εδώ)
.

ΟΤΑΝ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ Τ' ΑΣΤΕΡΙΑ: "A TON ETOILE", ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ...

.

Αφιερωμένο στην Marie Trintignant (1962-2003)




Ξύπνησε από την ξινίλα που είχε ανέβει ως το λαιμό του. Κάποια μέρα θα πνιγώ μέσα στον ύπνο μου, ήταν η πρώτη του σκέψη. Ανακάθισε βήχοντας.
Μια δυνατή μυρωδιά ξερατού τον καλημέρισε. Ένας άγριος πονοκέφαλος του γρατζούνισε το μυαλό απ’ άκρη σ' άκρη. Μια αγκαθωτή σιδερογροθιά τού τριγύριζε το στομάχι, το άρπαξε και το ζούληξε άγρια, το έστιψε, το έκοψε φέτες, και σκόρπισε τα κομμάτια μέσα του, από δω κι από κεί. Όλο του το κορμί το ένιωθε σαν βομβαρδισμένο.

Πρέπει να λιγοστέψω το ποτό, σκέφτηκε. Και το χασίς. Αφού με χαλάνε. Δεν αντέχω πιά όσο παλιά… Μεγαλώνω, σκέφτηκε, και το πρόσωπό του συσπάστηκε ελαφρά από μια εντολή αμήχανου χαμόγελου, που ακυρώθηκε πριν καν δοθεί.

Σηκώθηκε κι έσυρε τα βήματά του ανάμεσα στους εμετούς και στα σκόρπια αντικείμενα, ως την τουαλέτα. Γονατιστός μπροστά στην χέστρα πλήρωσε την τελευταία δόση απ’το χτεσινοβραδινό ξανύχτι.

Αλλά, πού βρισκόταν; Τι περίεργη χέστρα ήταν αυτή που είχε στην αγκαλιά του; Τί ήταν αυτά τα ξεραμένα αίματα στα χέρια του;

Το σκοτωμένο κόκκινο εξαπέλυσε ένα προαιώνιο αντανακλαστικό, τον ξύπνησε απότομα και για τα καλά. Πετάχτηκε όρθιος, με χιλιάδες μικροσκοπικές σαύρες ν’ ανεβοκατεβαίνουν τρέχοντας την ραχοκοκαλιά του. Στον καθρέφτη του μπάνιου είδε το χτες, κι εκείνο όρμηξε λυσσασμένο από την σκοτεινή του γωνιά να τού ρουφήξει τον εγκέφαλο. Πάλεψε απελπισμένα να το απωθήσει, να μην το αφήσει να περάσει το κατώφλι του συνειδητού. Οι αποδείξεις όμως ήταν εκεί: Γρατζουνιές και αίματα, σημάδια και τρόπαια μιάς μάχης από την οποία δεν θυμόταν – ακόμα – σχεδόν τίποτα.

Σιγά σιγά όμως όλα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν. Είδε ένα αεροπλάνο να προσγειώνεται σ ένα μακρινό αεροδρόμιο του παγωμένου Βορρά. Είδε Εκείνην, Εκείνην την οποία είχε έρθει από πολύ μακριά για να Την βρει. Την είδε καθισμένη στο σκαμπώ του βρωμερού μπαρ, να τον κοιτά με ένα βλέμμα που δεν είχε ξαναδεί, όχι από τα δικά Της μάτια. Την είδε στο λιθόστρωτο στενάκι απ’ έξω, να στηρίζεται στον αρχαίο πέτρινο τοίχο, και να τού μιλά για τον Άλλον, στην αρχή διστακτικά, σαν κοριτσάκι που είχε κάνει μιαν αταξίαι, μετά με αυξανόμενο θράσος, στο τέλος με χαιρεκακία. Άκουσε τον εαυτό του να τής ουρλιάζει, να τής λέει σκάσε πιά, σκάσε

Γύρισε το κεφάλι του και την είδε στο πάτωμα του δωματίου του ξενοδοχείου, ακίνητη, αιμόφυρτη, την γυναίκα που αγαπούσε, ποιος τόλμησε να την αγγίξει, ποιός την χτύπησε ανελέητα, ποιος σκότωσε τον Έρωτα;

Ποιός, Καθρέφτη, ποιός;

Οι καθρέφτες δεν λένε ποτέ ψέμματα.

Η αστυνομία τον βρήκε να κλαίει πάνω στο ακατοίκητο κορμί της.


Μαύρος Γάτος, 15 Ιανουαρίου 2007


Μια φανταστική ιστορία, που όμως την εμπνεύστηκα από κάποια πραγματικά γεγονότα:
Πρωταγωνιστής ο Bertrand Cantat, 41 ετών, ο τραγουδιστής των Noir Désir ("Σκοτεινός Πόθος"), ο ευαίσθητος ποιητής, ο ειρηνιστής, ο κοινωνικός ακτιβιστής, o μαχητικός αντιφασίστας. Ο Bertrand έφτασε στην Λιθουανία στις 23 Ιουλίου του 2003, για να συναντήσει την φίλη του Marie Trintignant, 41 ετών επίσης, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ηθοποιό και ακτιβίστρια φεμινίστρια, κόρη του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Jean-Louis Trintignant.

Το ίδιο βράδυ, υπό την επήρεια μπόλικης βότκας, και με αφορμές που δεν νομίζω πως μάς αφορούν, ο Bertrand ξυλοκόπησε άγρια την Marie, που έπεσε σε κώμα.


O Bertrand έπεσε να κοιμηθεί, πιστεύοντας ότι κι εκείνη κοιμόταν, όπως υποστήριξε αργότερα στο δικαστήριο. Η Marie ξεψύχησε σε λίγες μέρες σ'ένα νοσοκομείο του Παρισιού, όπου μεταφέρθηκε.
Ο Bertrand κρίθηκε με επιείκεια, και εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. Με ειδική άδεια του επιτράπηκε να συμμετέχει στο τελευταίο δίσκο των Noire Désir, μέσα από την φυλακή.

Το τραγούδι που ακολουθεί είναι από τις καλές εποχές, πριν τα γεγονότα.

Noir Désir - Yann Tiersen: À ton étoile ("στο αστέρι σου", Live στη Rennes)

Download HERE (5.24 ΜΒ)

Listen below (just press play)


"δεν έχουμε επιλογές, μάς απομένει μόνο η καρδιά"

14 Ιαν 2007

ΠΑΝΣέΛΗΝΟΣ

.
Πανσέληνος


Κολυμπούσε μόνη
ανάμεσα στα μεθυσμένα Φεγγαρόπουλα
πάνω, τ'ανέπαφο Φεγγάρι

Κι ύστερα αναδύθηκε μπροστά μου
ολόγυμνη, στάζοντας λιωμένο 

φεγγαρένιο ασήμι








 

Δεν είχε πρόσωπο, αλλά το βλέμμα της ήταν μουσική
ούτε φωνή, αλλά το κάλεσμά της ήταν χρώματα
δεν είχε όνομα, αλλά την έλεγαν 

Γυναίκα


 

Και φίλησα τα αλμυρά, υγρά της χείλη
την έκλεισα σφιχτά στην αγκαλιά μου
με τις σκληρές θηλές της να χαράζουν την καρδιά μου

 

Και ξαναγύρισα στο υπογάστριό της
σα να μην είχα από κεί ποτέ ξεφύγει






 
(*)


Εκεί στη φιλντισένια παραλία
κάτω από την Πανσέληνο
ξεψύχησε ο Χρόνος








 


Το ποίημα αυτό το έγραψα την Πανσέληνο του Αυγούστου του 2002, στην Αντίπαρο,
και το αφιερώνω (ξανά...) σε όλες τις Γυναίκες.

Σ:}

13 Ιαν 2007

ΜΙΑ ΟΛΟΛΑΜΠΡΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ , ΚΑΙ Η ΡΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Ο Ήλιος μπαίνει οριζόντια και πλημμυρίζει όλο το σπίτι... Αλλά δεν με ξύπνησε αυτός, με ξύπνησε η Λίζα, που τώρα βολτάρει τρισευτυχισμένη πάνω στην κουπαστή του Καραβιού-μπαλκονιού.

Σάββατο πρωί, μονοψήφια ώρα, πανέμορφη χειμωνιάτικη ημέρα, φτιαγμένη για ραχάτι και για ανασυγκρότηση δυνάμεων. Ποιός νοιάζεται τώρα για ρουκέτες και για πρεσβείες...

Πάντως μια και τό'φερε η κουβέντα, δεν πιστεύω πως ήταν προβοκάτσια. Η επίθεση με την ρουκέτα στην αμερικάνικη πρεσβεία είναι βέβαια μια πολύ βολική ΑΦΟΡΜΗ για τα τρισάθλια ελληνικά ΜΜΕ ώστε να μπορούν άνετα να μάς ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝ και να μάς ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ από τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΦΛΕΓΟΝΤΑ προβλήματα για τουλάχιστον κανένα δεκαήμερο. Η χαρά του κάθε Σόμπολου και του κάθε καραγκιόζη. Όμως, γιατί να μπουν οι έχοντες και κατέχοντες ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να προβούν σε προβοκάτσια; Τόσοι και τόσοι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ντεμέκ-"αντιεξουσιαστές" κυκλοφορούν γύρω μας. Αυτοί κλέφτες θα γίνουν; Πώς θα βγάλουν την μαλακία τους την επιούσια; Πώς θα αποκτήσουν ξανά το χαμένο τους ύφος τριακοσίων πενήντα εφτά Τσε Γκεβάρα απέναντι στις γκόμενες;

Θυμήθηκα τώρα κάτι που διάβασα παλιότερα. Αφορά έναν μαλάκα δήθεν αναρχικό, που ένα βράδυ πέταξε μια βόμβα σε ένα καφέ του Παρισιού, όπου εργάτες, υπάλληλοι και μικρομαγαζάτορες έπιναν τον καφέ τους ακούγοντας μουσική. Τραυματίστηκαν είκοσι και ένας από αυτούς πέθανε. Ο μαλάκας λεγόταν Εμίλ Ανρύ, και ήταν το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 1894...

"Ένας θανάσιμος εχθρός του αναρχισμού δεν θα μπορούσε να καταφέρει καλύτερο πλήγμα εναντίον του απ' ότι ο Εμίλ Ανρύ, όταν πέταξε την ανεξήγητη βόμβα του ανάμεσα σε ειρηνικούς ανώνυμους ανθρώπους που είχαν πάει να πιούν μια μπύρα πριν κοιμηθούν... Ο Εμίλ Ανρύ δηλώνει, ισχυρίζεται, διακηρύττει πως είναι αναρχικός. Είναι πιθανό. Αλλά ο αναρχισμός έχει γερές πλάτες, σαν το χαρτί, αντέχει τα πάντα. Σήμερα είναι της μόδας να διεκδικούν κάποια σχέση μαζί του οι εγκληματίες, όταν μάλιστα έχουν διαπράξει κάποιο αρκετά καλό έγκλημα..."
Octave Mirabeau, 1894

Πώς είπατε; Η αμερικανική πρεσβεία ΔΕΝ ήταν ειρηνικό καφέ; Σίγουρα δεν ήταν, όπως είναι σίγουρο και ότι ο ιμπεριαλιστής Πλανητάρχης θα συγκλονίζονταν αν σκοτώνονταν δυό τρεις νυχτοφύλακες και καθαρίστριες. Επίσης, πάω στοίχημα ότι έχει χεστεί επάνω του λόγω της προχτεσινής επίθεσης των περήφανων και ανυπότακτων Ελλήνων αντιεξουσιαστών, όπως είναι η μόδα να λέγονται αυτά τα φασιστάκια που πιστεύουν ακράδαντα ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια για τα πάντα και που θέλουν να την επιβάλουν με τις βόμβες τους και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, που είμαστε μαλάκες, ενώ αυτοί περνιούνται για μεγάλοι μάγκες. Αλλά είπαμε, οι μόδες στην Ελλάδα φτάνουν από το Παρίσι με κάποια καθυστέρηση, ο Μιραμπώ τα έγραφε αυτά το 1894, πριν από εκατόν δεκατρία χρόνια...

Κοίτα να δεις που άλλα ξεκίνησα να γράφω κι άλλα έγραψα. Πρέπει ν αλλάξω και τον τίτλο τώρα.

Χαρείτε την ηλιόλουστη ημέρα και ξεχάστε τις ηλίθιες ρουκέτες!
.

12 Ιαν 2007

Η ΜΠΛΕ ΩΡΑ




Ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα
ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι
ανάμεσα στην ύπαρξη και στην ανυπαρξία

η μπλε ώρα




Ποιός ξέρει αν θα ξαναρθεί η μπλε η ώρα
 μπορεί, ποτέ
μπορεί και τώρα!


ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΡΗΤΟ: "ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ"

Σοφοκλής (496/7-406 π.Χ.)

Σε ένα και μόνο πράγμα συμφωνώ με τον Μπουρδολόγο Προφήτη Λιακόπουλο: Οι αρχαίοι τα είχαν πει όλα. Άλλωστε "όλα έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά, καθώς κανείς ποτέ δεν ακούει, πρέπει συνέχεια να επαναλαμβάνονται"... όπως είπε πολύ σωστά ο Αντρέ Ζίντ.

Είπαν λοιπόν οι Αρχαίοι, μεταξύ πολλών άλλων (<Όλων>...),

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
(Σοφοκλής)

Ας επιχειρήσουμε να το μεταφράσουμε.

"Αρχή", είναι εύκολο. Είναι η εξουσία.

"Άνδρα", είναι επίσης εύκολο. Είναι ο άνθρωπος.

Δηλαδή, περιφραστικά, το ρητό λέει ότι η αληθινή ποιότητα τού ανθρώπου φαίνεται ΜΟΝΟ όταν αυτός αναλάβει κάποιο αξίωμα- κάποια μορφή εξουσίας.

Πώς μεταφράζεται όμως αυτό με τρεις λέξεις; Στο "ΔΕΙΚΝΥΣΙ" είναι που κολλάω. Να πεις "Η εξουσία αναδεικνύει τον άνθρωπο;" Είναι λάθος, γιατί περιέχει το "ανά", προς τα επάνω. Να πεις "δείχνει"; Μάλλον είναι το πιό ακριβές, αλλά μού φαίνεται λίγο. 'Εχετε καμμιά καλύτερη πρόταση; (Εννοείται, μονολεκτική).

Σ;)
.

11 Ιαν 2007

2007 *ΘΕΛΩ* : 1970+35+2...

.


Θέλω

να είμαι πέντε χρονών, και να γυρίζω μόνος μου από το σχολείο, με την σάκα μου στον ώμο...

Θέλω
να είμαι δεκαπέντε χρονών, να είναι άνοιξη, σ' ένα ανθισμένο πάρκο, και να περπατάω δίπλα στο κορίτσι που αγαπώ...

Θέλω
να είμαι εικοσιπέντε χρονών, και να αγοράζω το πρώτο μου κοστούμι, με τον πρώτο μου μισθό, σκληρά κερδισμένο ...

Θέλω
να είμαι τριανταπέντε χρονών, να είναι καλοκαίρι, και να κάνω συνέχεια έρωτα μαζί της, μέρα και νύχτα, ψυχή τε και σώματι, στο στρουμφόσπιτο στην Αντίπαρο, στη θάλασσα, στις ερημιές, πίσω στην πόλη...

Θέλω
να βρω έναν λόγο να Θέλω να γίνω κάποτε σαρανταπέντε χρονών...


11 Ιανουαρίου 2007
.

" ΔΟΝΟΥΜΕΝΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΗΔΟΝΗΣ": Η ΗΔΟΝΗ, ΛΟΙΠΟΝ, EIN' ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ;



"...θάνατος, οι γυναίκες που αγαπιούνται
καθώς να καθαρίζανε κρεμμύδια...
"


Heart FM Θεσσαλονίκης, πρωϊνή ζώνη, σήμερα γύρω στις δέκα, διαφήμιση: Μια αντρική νεανική φωνή λέει "Ορκίζομαι να είμαι μαζί σου στα εύκολα και στα δύσκολα, στο σπίτι, στη δουλειά, στην παραλία, στο σούπερ μάρκετ, στα μαγαζιά, στο λεωφορείο, στο δρόμο...." - από πίσω ακούγονται όλο και πιό άγρια γυναικεία βογκητά ηδονής.

Ακολουθεί μια γυναικεία φωνή που λέει κάτι σαν: "Δονούμενο δαχτυλίδι ηδονής Τάδε Vibrator κλπ κλπ"

Είμαι ο τελευταίος που θα ενοχλούμουν για δήθεν ηθικούς λόγους από μια τέτοια διαφήμιση, αλλά ρε παιδιά, στην πρωϊνή ζώνη; Αυτό θα μάθει όποιο παιδάκι ακούσει, ρωτήσει, και πάρει δεν πάρει απάντηση κάτι καταλάβει, αυτό θα εμπεδώσει, ότι η ηδονή είναι ένα δαχτυλίδι;;;; (εκτός από γιαούρτι;0)

Και τελικά, κύριοι κατασκευαστές και διαφημιστές και ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, μήπως όντως εκεί έχουμε καταντήσει; Η ηδονή να είναι ένα δαχτυλίδι;;;;;

Λες;;;;;;

Σ:-((((((((((

ΥΓ Την φωτογραφία την βρήκα μετά από μια μικρή έρευνα στο Google. Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται, άσχημα νέα: το προϊόν έχει προσωρινά εξαντληθεί.... Αλλά ας μην αγωνιούμε. Στρατιές Κινέζων εργάζονται νυχθημερόν για την Δαχτυλιδοηδονή ημών την επιούσια....

Θλίψη.
.

10 Ιαν 2007

ΤΟ MONITOR ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ MONITOR!

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟ - διαγραφή - *ΤΡΕΙΣ* ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΥΣ AGGREGATORS - ΏΡΑ (ΕΛΛΑΔΟΣ) 8:20

Λοιπ
όν για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα:

Αν κάτι εμπέδωσα από όλην αυτήν την κωμικοτραγική ιστορία, είναι το πόσο επικίνδυνα είναι τα μονοπώλια, ακόμα και αν εκπροσωπούνται από ανθρώπους με αποδεδειγμένα καλές προθέσεις, όπως ο Παναγιώτης Βρυώνης. Όχι ότι το κλείσιμο του monitor ήταν κεραυνός εν αιθρία: Ένα πρώτο δείγμα των προβλημάτων που μπορούσε να δημιουργήσει η υπερβολική εξουσία του Vrypan στην Μπλογκοκοινωνία, ήταν το θέμα των Linkblogs και των μεταβλητών γραμματοσειρών, που λειτουργούσε εξαρχής με εξαιρετικά προβληματικό τρόπο, και που στους επικριτές του ο Vrypan εκώφευε.

Στο όχι-και-τόσο-αθώο μας Μπλογκοχωριό, η τεράστια εξουσία που είχε συγκεντρώσει στα χέρια του ένα και μόνο πρόσωπο, ο Vrypan, μόνο δεινά μπορούσε να προκαλέσει. Και φυσικά, τα προκάλεσε. Mάς άφησε ξαφνικά χωρίς monitor.

Τηλεγραφικά: Η Μιραντολίνα είχε το διακαίωμα να βγει. Οι λόγοι πίσω από την απόφασή της δεν με αφορούν. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την απόφασή της να βγει, όπως δεν συμφωνώ και με όλους όσους βγήκαν μέχρι τώρα, αλλά ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ. Ο Βρυπάν επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους και όταν στριμώχτηκε έθεσε θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ αρχών περί ελευθερίας λέει χρήσης των RSS feeds. Και με βάση ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ του και ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΕΣ αυτές αρχές, πήρε την απόφαση να ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΤΟΡ, που αποτελείται από κοντά δυό χιλιάδες άτομα, που φυσικά δεν μάς ρώτησε, ούτε και μάς υπολόγισε στο παραμικρό. Αν αυτό δεν είναι επίδειξη δύναμης, τότε τί είναι;

Εδώ υπάρχει και μια τεράστια παρανόηση: Άλλο ένα ιδιωτικό RSS feed Aggregator και άλλο ένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ RSS feed Aggregator όπως το Monitor. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μού απαγορέψει να προσθέσω το feed της Μιραντολίνας στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου feed aggregator. Αντίθετα, σε ένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ feed όπως το monitor, είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να κρατάς κάποιον με το ζόρι. Έτσι νομίζω εγώ. Ένα ακραίο παράδειγμα: αν το ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ feed aggregator www.neoznazi.com αποφάσιζε ξαφνικά για κάποιον λόγο να συμπεριλάβει το feed μου, όχι θα απλά θα απαιτούσα να βγω, αλλά θα τους άλλαζα τον αδόξαστο.

Η Μιραντολίνα λοιπόν είχε αρχικά δίκιο, αλλά το έχασε με τους χειρισμούς της και με το τσαμπουκαλίδικό της ύφος και με τις άδικες προσβολές της προς τον Vrypan. Είχε το ΗΘΙΚΟ δικαίωμα να βγει (άσχετα,επαναλαμβάνω, αν δεν καταλαβαίνω το γιατί), και ο VrypAN ΌΦΕΙΛΕ να την βγάλει, αν και απ' ό,τι φαίνεται μάλλον δεν είχε καμμιά ΝΟΜΙΚΗ υποχρέωση. Όμως ένα ηθικό ζήτημα δεν λύνεται με ΝΟΜΙΚΕΣ απειλές και με τσαμπουκά.

Τους καταλογίζω εν τέλει και τους δύο λάθη: στην Μιραντολίνα τσαμπουκαλίκι και αμετροέπεια, στον Vrypan αυταρχισμό και ξεροκεφαλιά.

Ας αφήσουμε όμως τα παλιά και ας πάμε μπροστά! Το Blogging συνεχίζεται.

Η λύση μπορεί να είναι είτε ΕΝΑ ΜΟΝΙΤΟΡ που θα ελέγχεται από ΠΟΛΛΟΥΣ ADMINISTRATORS (για μένα, η ιδανική λύση), είτε ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΙΤΟΡ. Και επειδή το πρώτο είναι πρακτικά εξιαρετικά δύσκολο να στηθεί,

ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ MONITOR!

Προς το παρόν είναι δύο -διαγραφή - ΤΡΙΑ (THanx WHO!!!) - ΔΙΑΓΡΑΦΉ - ΤΕΣΣΕΡΑ - διαγραφή - ΠΕΝΤΕ!!!!!! :


http://feed.greekbloggers.com/

http://rss.blogz.gr/


http://www.blogspace.gr/aggregator/

ΚΑΙ....

O Aggregator του Μπούλη με 3.500 blogs!

http://buzz.phigita.net/ ****το προτείνω με επιφυλάξεις γιατί δεν μπορώ να βρω πώς ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε αυτόν τον aggregator του phigita.net, που όμως έχει ήδη πολλά blogs (832).

... και σίγουρα θ ακολουθήσουν κι άλλα. Ας μην ξαναέχουμε ποτέ πιά ΜΟΝΟ ΕΝΑ. ΑΛΛΑ:

1) Σε όλα πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος.

2) Το καθένα να ελέγχεται από ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ (Administrators)

3) Αν πρέπει να υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης των posts από τους επισκέπτες, αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο διαφανή και ταυτόχρονα διακριτικό, που να μην προκαλεί ανταγωνισμούς και τη δημιουργία Πατρίκιων και Πληβείων των γραμματοσειρών.

και το πιό σημαντικό:

ΟΛΟΙ οι κλώνοι του monitor πρέπει να περιλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους Bloggers. Να μην διασπαστούμε σε πολλά κομμάτια. Ούτε και να μπούμε σε ελιτίστικες λογικές τύπου mindblog.

Ζήτω η Ελευθερία!
Μαύρος Γάτος


Υστερόγραφο: Δεν είναι δίκαιο νομίζω να ξεχάσουμε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, τον δημιουργό του δημόσιου aggregator ελληνικών blogs www.blogme.gr, και τις περιπέτειες που τόσο άδικα τράβηξε πέρσι το καλοκαίρι. Αντώνη, να είσαι καλά και να ξαναμπείς γρήγορα στο παιχνίδι....

9 Ιαν 2007

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ...


Κι ενώ τηλεόραση και τύπος ασχολούνται με τους πάσης φύσεως παιδεραστές και με το άρθρο 16, κι ενώ οι γνωστοί γνωστοί ετοιμάζουν τις μολότωφ τους, κι ενώ οι μπάτσοι γυαλίζουν τις ασπίδες τους, κι ενώ η μπλογκοσφαίρα ασχολείται με το Monitor και με τα καπρίτσια του, η Βουλγαρία (και η Ρουμανία) μπήκαν στην ΕΕ!!!!!!

Τί σημαίνει αυτό; ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Ελλάδα έχει σύνορα με μια χώρα της ΕΕ!!!!!!

Τί σημαίνει αυτό;

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε πολύ καλά την εποχή του Σιδηρού Παραπετάσματος στα βόρεια σύνορά μας. Ήταν ένας παγωμένος και σχεδόν αδιαπέραστος Τοίχος, ένα τερατώδες Τείχος, που απομόνωνε για δεκαετίες την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θράκη από την φυσική τους ενδοχώρα, και απέκοπτε την Ελλάδα συνολικά από τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Τί σήμαινε αυτό;

Μπορεί να είμαστε ναυτικός λάος, αλλά είμαστε πάνω απ όλα ένας βαλκάνιος λαός. Πολιτιστικά λοιπόν αποκοπήκαμε από την ρίζα μας. Ακόμα χειρότερα, αποκοπήκαμε και οικονομικά. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί η ναυτιλία μας να είναι προσοδοφόρα, αλλά το Ζάππειο και το Μετσόβειο δεν τα έχτισαν οι κρατικοδίαιτοι και διαπλεκόμενοι σημερινοί μεγαλοεφοπλιστές, τα έχτισαν ο Αβέρωφ και ο Ζάππας, βορειοελλαδίτες έμποροι που πλούτισαν στα εμπορικά μονοπάτια των Βαλκανίων, στα οποία όφειλαν την ευημερία τους πάρα πολλές ελληνικές πόλεις. Λοιπόν, αυτά τα μονοπάτια είχαν κλείσει για πολλές δεκαετίες, με αποτέλεσμα τον μαρασμό και την ερήμωση, ειδικά για τις πιό παραμεθόριες περιοχές.

Τα μονοπάτια αυτά τώρα ξανανοίγουν! Η βόρεια Ελλάδα ξαναποκτά την ενδοχώρα της και την φυσική της συνέχεια!!!!! Μέσω Ρουμανίας δε, ενώνεται οδικά απευθείας ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΕ! Θυμάστε εκείνους τους χάρτες που η Ελλάδα ήταν πάντα μόνη της, αποκομμένη από όλην την υπόλοιπη ΕΕ, κάτω δεξιά;;; Ξεχάστε τους! Ενωθήκαμε από την στεριά με την ΕΕ, χωρίς διαβατήρια, χωρίς βίζες, χωρίς τελωνεία!!!!!! Και μάλιστα μέσω ενός λαού, των Βουγάρων, που σχετικά πολύ πρόσφατα υπήρξαν οι χειρότεροι εχθροί μας!!!! Και που τώρα είναι από τους καλύτερους φίλους μας!!!! Αν αυτά δεν είναι κοσμοϊστορικά γεγονότα, τότε ποιό είναι;;;;;

Θα καταλάβει άραγε κανείς την σημασία όλων αυτών; Θα αξιοποιήσει άραγε κανείς τις νέες ευκαιρίες και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται; Ή θα συνεχίσουμε την ομφαλοσκόπηση, στο τερατώδες Αθηνοκεντρικό μας σύμπαν της κάθε Τατιάνας και του κάθε Ψιψινάκη;;;;;


.

8 Ιαν 2007

WHAT SHOULD WE DO WITH THE DRUNKEN SAILORS, EARLY IN THE MORNING?


.


Noir Désir - Drunken sailor από liberte7777



What should we do with the drunken sailors, What shall we do with the drunken sailors,
What shall we do with the drunken sailors, Early in the morning?
Hey ho and up she rises, Hey ho and up she rises,
Hey ho and up she rises, Early in the morning!
Shave his head with a rusty razor, Shave his head with a rusty razorShave his head with a rusty razor, early in the morning!
Hey ho and up she rises, Hey ho and up she rises, Hey ho and up she rises
Early in the morning!
Heave him by the leg in a running bowline Heave him by the leg in a running bowlineHeave him by the leg in a running bowline... early in the morning!
Hey ho and up she rises, Hey ho and up she rises, Hey ho and up she rises
Early in the morning!

Hey Ho!
.

.