13 Οκτ 2006

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΌΣ...

...ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΜΠΟΥΤΆΡΗΣ.
.
Στη ΜΙΚΡΉ ΜΑΣ ΧΩΡΙΑΤΟΎΠΟΛΗ, που δε θέλησε ποτέ να μεγαλώσει, στην "ερωτική" Νυφούλα του Θερμαϊκού, που όμως έμεινε πανηγυρικά στο ράφι, στην "πρωτεύουσα των Βαλκανίων" που όμως δεν έχει αεροπορική σύνδεση με σχεδόν καμμία βαλκανική πρωτεύουσα, στο Λιμάνι απ'όπου για μήνες δεν φεύγει κανένα επιβατικό καράβι, στην πόλη των χωρικών, που είναι πνιγμένη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση, στην πόλη της μπουγάτσας και των αρχιτεκτονικών τερατουργημάτων,στην πόλη των κλειστών βιοτεχνιών κι εργοστασίων, στην πόλη της ανεργίας και της απελπισίας, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΆΣΧΗΜΗ ΠΌΛΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΊΩΝ,
.
...ΈΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΉΣ ΕΠΙΛΟΓΈΣ:
.
ΒΑΣΊΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΌΠΟΥΛΟΣ, ΑΚΑ "ΑΤΣΑΛΆΚΩΤΟΣ": Ο νυν Δήμαρχος, ανάξιος διάδοχος ανάξιων προκατόχων, που με την ανικανότητα τους, με την ανεπάρκεια τους και με την κακογουστιά τους έφεραν την πόλη στο σημερινό κατάντημα.
.
ΧΡΎΣΑ ΑΡΆΠΟΓΛΟΥ: Δεν με πείθει, καθόλου. Δε με πείθει το ύφος της, δουλέμενο χρόνια σε δημόσιες θέσεις άχρηστης εξουσίας. Δε με πείθει η γλώσσα της, ξύλινη, πράσινη και μουχλιασμένη. Δε με πείθει το περίφημο κομματικό χρίσμα της (από το ΠΑΣΟΚ), που αγωνίζεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί για να το δικαιώσει. Δε με πείθουν οι σαχλές και δημαγωγικές εξαγγελίες της, που τίς περιφέρει σαν τσίρκο. Δε με πείθει γενικώς, καθόλου μα καθόλου.
.

ΓΙΆΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΆΡΗΣ: Ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ. Τον συμπαθούσα εξ'όψεως και εκ γραπτών συνεντεύξεων, ώσπου τον άκουσα να μιλάει. Κι έφριξα. Γιατί ανακάλυψα έναν άνθρωπο χωρίς ψυχραιμία, εριστικό, χωρίς συγκροτημένο λόγο, αλλά κυρίως γιατί τον άκουσα με φρίκη να υποστηρίζει τό... ΤΡΑΜ σαν λύση για το κυκλοφορικό της πόλης. Το ΤΡΑΜ, κι ας απέτυχε αυτό παταγωδώς στην Αθήνα, κι ας έφαγε τόσα και τόσα λεφτά, χωρίς να λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα.Κι έρχεται τώρα ο Μπουτάρης να μάς το πουλήσει για λύση. Να το πω ανεδαφικό ρομαντισμό; Να το πω διανοητική ανεπάρκεια; Σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν μού κάνει για Δήμαρχος. Εξ όνυχος τον λέοντα. Άνθρωποι που δεν διδάσκονται από τα λάθη, τα δικά τους ή των άλλων, για μένα είναι ΆΧΡΗΣΤΟΙ. Λυπάμαι μπαρμπα-Γιάννη. Λυπάμαι, αλλά με απογοήτευσες παρά πολύ.
.
ΑΓΑΠΊΟΣ ΣΑΧΊΝΗΣ: αν και δε θέλω να τον αδικήσω, γιατί δεν μπόρεσα να συγκροτήσω πλήρη εικόνα από το λίγο που τον ξέρω κι από τη λίγη ώρα που τον άκουσα, το αισθητήριό μου γι αυτόν τόν αρσενικό Παπαρήγα μού λέει "απαπά".
.
ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ: Αυτός είναι κυριολεκτικά από άλλο ανέκδοτο. Εκτός τόπου και χρόνου, ένας καραγκιόζης που ρεζιλεύεται προσπαθώντας να μαζέψει ψήφους για να εξυπηρετήσει το παιχνίδι δυνάμεων του ελεεινού του κόμματος.
.
ΤΆΣΟΣ ΚΟΥΡΆΚΗΣ, ο καθηγητής μου στη Γενετική: Για μένα, η μόνη αξιόλογη φωνή. Πέρα από κάποιες του υπερβολές σε θέματα οικολογίας, είναι ένας συγκροτημένος επιστήμονας, αδιαμφισβήτητα έξυπνος, έντιμος, κι ανυστερόβουλος. Για όλα αυτά, θα τιμωρηθεί από τους κάλπικους Θεσσαλονικείς με το να τον αγνοήσουν στην κάλπη.

.
Και θα ζήσουν αυτοί θλιβερά, κι εμείς χειρότερα...
.
13 Οκτώβρη 2006
.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε, Μαύρε Γάτε. Στις επόμενες εκλογές.
Η αντιδήμαρχός σου επί του διαβολικού

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα περισσότερα σημεία του post σου.
Δυστυχώς οι περισσότερες προβλέψεις είναι σαν το χρώμα σου. Και το χειρότερο είναι ότι εκτός από τον ατσαλάκωτο (που αρχίζει να γίνεται και γραφικός με τα παραληρήματά του) θα επιβιώσει ο συρφετός των καπετανοεγγλεζοθανασαροζουρναδων και πάει λέγοντας... που κάνει (πίσω από τη βιτρίνα) τη μεγαλύτερη ζημιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως δείχνουν ότι θα τσαλακωθεί αρκετά μέχρι και δευτέρας Κυριακής. Θα είναι μια παρηγοριά πιστεύω, και μια ελπίδα για το 2010 (με τον Κυρ-Γιάννη;)

Για τον αξιόλογο Κουράκη (ο οποίος λέει και κάτι μλκίες κατ' εμέ περί άλλης υποθαλάσιας - δείτε το ειδικό φυλλάδιό του) και το συμπαθή Αγάπιο -του οποίου η "συμπαράταξη" της προηγούμενης φοράς φυλορρόησε πολύ (Μπουτάρης, Γιαταγάνα μπρρρ, μέχρι και ο Δούκας)- θα είναι λυπηρό που (όπως δείχνουν τα πράγματα) δε θα καταφέρουν να πιάσουν ούτε τα ποσοστά
των κομμάτων τους στις τελευταίες εκλογές.

YO!Reeka's είπε...

δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για τους υποψηφίους δημάρχους, ξέρω όμως ότι βγάζετε Ψωμιάδη! και κάθε φορά που ανεβαίνω (Κατερινιώτης γαρ) και λέω σε σαλονικιούς φίλους και φίλες για τον Ψωμιάδη, όλοι σκύβουν το κεφάλι. τελικά κανείς δεν τον ψηφίζει και όλο 60% παίρνει :) :) :)

zero είπε...

Σωστο το ποστ.

ζερο.

Ανώνυμος είπε...

http://hellenicnationalist.blogspot.com/2006/10/message-from-bishop-christodouloswatch.html

Unknown είπε...

Εμείς οι Αθ(χ)ηναίοι πάλι ξέρουμε πολύ καλά ποιον να ψηφίσουμε!!!

Υ.Γ.
Το τραμ στην Αθήνα δεν απέτυχε, το απέτυχαν! Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...