12 Αυγ 2006

Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ



Καθόταν στο πεζούλι της διπλανής πολυκατοικίας, κάπου τον είχα ξαναδεί αλλά δεν ήμουν και σίγουρος. Φαινόταν ανήσυχος, και δεν μού ζήτησε λεφτά, δεν τόλμησε, όχι αυτήν την φορά, αυτήν την φορά ήταν ανήσυχος, σάς το είπα. Ανήσυχος, ψηλός, καθιστός, και λεπτός σαν πρεζόνι, το "σαν" είναι καλολογικό στοιχείο, λέγεται παρομοίωση, όχι μεταφορά, άλλο εκείνο, το μάθαμε στην τετάρτη δημοτικού, κι εδώ συγκεκριμένα περισσεύει έτσι κι αλλιώς.

Ο λόγος της ανησυχίας του ήταν δυό οικοδομές παραπέρα και κατουρούσε όρθιος την είσοδο του παιδικού σταθμού "Τα κάμποσα γουρουνάκια". Καθώς κατουρούσε αγωνιζόταν να κρατηθεί όρθιος, για να πω την αλήθεια δεν ξέρω καν αν προσπαθούσε πραγματικά να κατουρήσει ή αν τσακωνόταν με τον τοίχο στα τοιχιανά ή αν απλά έπαιζε το πουλί του, κοιτώντας τη Χιονάτη στη βιτρίνα του παιδικού σταθμού. Γιατί την άλλη φορά που τους είχα δει, το θυμήθηκα τώρα, όντως τον έπαιζε, μέρα μεσημέρι στην μέση του δρόμου, και ο ψηλός-λιγνός -ανήσυχος του έλεγε "άντε ρε μαλάκα τέλειωνε", και έκρωξε και σε μένα "σάς παρακαλώ, δώστε μου πέντε ευρώ να πάρω ένα ταξί να τον πάω σπίτι". Σιγά μην τού έδινα. Ακόμα και αν είχα.

Απόψε όμως δεν μού ζήτησε τίποτα, καλά καλά ούτε με κοίταξε, είχε το νου του στον άλλον που κατουροτσακωνογαμούσε τον τοίχο. Πολλή ζέστη ρε παιδί μου, τόσες μέρες υγρασία και ζέστη, ακόμα και στους αναρχικούς της γειτονιάς τους την βάρεσε και άρχισαν να διαφημίζουν τα χοιρινά, να φτωχαίνουν την παιδεία και διάφορα άλλα κουλά.

Α, τι καλά που τα περνάμε στην Πόλη τον Αύγουστο.... Μόνο στην Βηρυττό περνάνε καλύτερα από εμάς.

4 σχόλια:

Ecumene είπε...

Υοu mean na fame gourounia?.....


No!!!!!!...Israleis and Arabs

do not eat PIGS!!!!................

but cockroaches...........

as we said......

:)/////////

Rodia είπε...

Σωστά. Οχι λεφτά για την Παιδεία, επειδή... η Παιδεία είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..!!!

:-)

Ποδήλατο είπε...

έχω την (ψευδ)αίσθηση ότι στα μάτια τους και ίσως στην ψυχή τους θα βρει κανείς λιγότερη κακία και περισσότερο ενδιαφέρον από αυτή ενός στελέχους που με ωραίο άρωμα after shave επιθεωρεί κάθε πρωί για τυχόν κακόβουλες γρατσουνιές το σύμβολο status τετράτροχό του με το οποίο και θα φάει για μια ακόμη φορά τη γνωστή φρίκη οδηγώντας το στην πόλη τσίρκο για να φτάσει στην θέση εργασίας του προκειμένου ως παραγωγικός πολίτης και καλό παιδί συνεισφέρει στο ακαθάριστο προϋπολογισμό της χώρας ... κάπου οι τοίχοι και οι τύχες των άτυχων φαίνονται όλο και πιο άκακες στο πέρασμα του χρόνου, γεμάτες θλίψη, καταστροφή και αλήθεια ... αυτό που τελικά είναι η ζωή μας χωρίς μάσκες και δήθεν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα Ποδήλατο! Όπως κι εσύ λες, μάλλον πρόκειται για ψευδ-αίσθηση. Εγώ νοιώθω απελπισία όταν συναντώ παρόμοια άτομα. Απέραντη απελπισία και θλίψη μου μεταδίδουν. Ο αναρχικός δε της γειτονιάς (είναι πολλοί, έχουν μια κατάληψη εδώ γύρω) μού δημιουργεί και αντιπάθεια, με αυτό το υφάκι "εγώ είμαι *ΤΟ* άτομο, μάγκας και σπουδαίος τουλάζχιστον όσο ο Τσε Γκεβάρα, και όλοι εσείς ανθρωπάκια που δεν ξέρετε πού πάνε τα τέσσερα."...

Δυστυχώς.

Σ;)