10 Δεκ 2009

Τα ΠΡΟΣΩΠΕίΑ ΤηΣ ΒίΑΣ: Οι άΔΙΚΟΙ ΚΑι ΠΑΡάΛΛΗΛΟΙ ΘάΝΑΤΟΙ ΤΟυ ΑΛέΞΗ ΚΑι ΤΟυ ΣόλΩΝΑ



Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια, ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης Γ. δολοφονήθηκε από τις σφαίρες εκείνου που είχε οριστεί από το κοινωνικό σύνολο να φροντίζει για την ασφάλειά του και για την διαβίωσή του σε μια κοινωνία δικαίου.


Στις 6 Δεκεμβρίου 2009, στην Κηφισίας, ο δεκαπεντάχρονος Σόλων Χ. δολοφονήθηκε από έναν οδηγό. 


Για τον Αλέξη κάηκε η Αθήνα, και ακόμα καίγεται. Ο θάνατος του Σόλωνα όμως πέρασε στο ντούκου, όπως και τόσοι άκόμα θάνατοι των θυμάτων της βίας των δρόμων, που δεν είναι παρά ένα ακόμα από τα προσωπεία της ΒΙΑΣ που κυριαρχεί σε κάθε άποψη της κοινωνικής ζωής της χώρας μας.


Το συμπέρασμα είναι πως πολύ εύκολα μπορείς να στρέψεις τον Έλληνα εναντία στο μπάτσο του, δεν μπορείς όμως με τίποτα να τον στρέψεις εναντία στην πολύ πιό φονική τετράτροχη λαμαρίνα του και στους εγκληματίες πολιτικούς που συντέλεσαν τόσες δεκαετίες στηην πλήρη απουσία ΣΕΒΑΣΜΟύ όχι μόνο στους δρόμους, αλλά παντού.


Κάθε λαός με τις προτεραιότητές του.

Τα ΠΡΟΣΩΠΕίΑ ΤηΣ ΒίΑΣ

ΥΓ: Στη Θεσσαλονίκη μόνο, κάθε μέρα παρασύρεται από αυτοκίνητο κι ένας άνθρωπος (κατά μέσο όρο).
.

5 σχόλια:

koulpa είπε...

η ευτυχία και η χαρά έχουν αντικατασταθεί με την επιτυχία μέσω της επίδειξης.. η ευθύνη σαν έννια κοντέυει να εξαφανισθεί εντελώς.. δεν είνα να αναρωτιέσαι..
καλώς(;) σας βρήκα.. πως κα δε βρεθήκαμε; μάλον δεν έχουμε δίκιο.. μια και είμαστε λίγοι.. και ως γνωστόν οι πολλοί έχουν δίκιο.. αλλά βλέποντας πίσω.. συμπλέουμε.. :):)
την καλημέρα μου :):)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα- και πού να δείτε στο facebook, μια φίλη έφτιαξε μιαν ομάδα με τίτλο "Όχι άλλα τροχαία", αφιερωμένη στο Σ¨ολωνα, και της επιτέθηκαν όλοι οι φίλοι το υοδηγού ζητώντας της να τη σβήσει!!!Τέτοιο θράσος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσιολογικο δεδομενο. Τουλαχιστον για οσους εχουν την αυτογνωσια σε ποια χωρα ζουν.

Ανώνυμος είπε...

kanenas apo emas pu epite8ikan stin kopela dn eimaste filoi tu odigou!!! kai min les oti 8eleis!! kai dn epite8ikame stin idia alla mas ekneurisan oloi autoi pu rwtusan pragmata gia ton solwna kai elegan oti i8elan panw sto
8ema.... to 8rasos dn einai diko mas ala diko tus!! emeis apla poname gia ton xamo tu filou mas kai kaneis pu dn to viwnei auto dn exei dikaioma na mas krinei!!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

9 χρόνια μετά ο άνθρωπος που άφησε τους ανεγκέφαλους να κάψουν την Αθήνα με πρόφαση τον θάνατο του Γρηγορόπουλου είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάποιος με μία Porsche, προφανώς δεν με νοιάζει τι όχημα οδηγούσε!, σκότωσε 4 ανθρώπους επειδή πήγαινε με χίλια, είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως;