30 Ιουν 2009

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤήΡΙΑ ΓΝΩΜΟΔόΤΗΣΗ ΣΑΝΙΔά: Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟίΗΣΗ της ΓΝώΜΗΣ



Δύο μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς πέταξε μια βόμβα μεγατόνων στην ελληνική δημόσια ζωή, μια «γνωμοδότηση» (link) που οι συνέπειές της θα μας απασχολoύν για καιρό.

Κανένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν νιώθει αλληλεγγύη για τους υβριστές και για τους συκοφάντες, και κανείς δε ζητά ασυλία για την ύβρι και για τη συκοφαντία. Η απόφαση Σανιδά όμως, αν αναλογιστεί κανείς τις άμεσες πρακτικές της συνέπειες, δεν στρέφεται εναντίον των υβριστών και των συκοφαντών. Στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην ελεύθερη έκφραση, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει όσους τολμούν να αρθρώσουν λόγο αντίθετο ή ασύμβατο με την γραμμή της δικτατορίας των κυρίαρχων ΜΜΕ και των διαπλεκόμενων / υποτελών τους πολιτικών.

Πολύ απλά, αν εγώ γράψω ότι η κα Σούλα είναι ένα σαχλοκούδουνο, είτε αυτή είναι κομμώτρια, ή Βουλευτής, ή δημοσιογράφος στην ευυπόληπτη εφημερίδα «Το Πρώτο Βλέμμα», ή αν ισχυριστώ ότι ο κύριος Ψητάρης, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου ή Δήμαρχος ή έγκριτος δημοσιογράφος της σοβαρής εφημερίδας «Το Βλήμα», είναι ένας ελεεινός ψεύτης και απατεώνας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, η κα Σούλα και ο κύριος Ψητάρης ή και ο κάθε αυτόκλητος Εισαγγελέας θα έχουν από εδώ κι εμπρός το απόλυτο δικαίωμα να μου καταστρέψουν τη ζωή. Πολύ πολύ απλά, θα μου κάνουν μια μήνυση, και ΑΜΕΣΩΣ θα κινητοποιείται η Αστυνομία, που θα χτυπά την πόρτα μου, θα δημεύει τον υπολογιστή μου, και θα με σέρνει στο κρατητήριο (μια που το «έγκλημα» θεωρείται αυτόφωρο, όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο) κι από εκεί στα δικαστήρια για όλη μου τη ζωή.

Έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφω.

Προσέξτε, στα μάτια του Νόμου, (όπως αυτός εκφράζεται μέσω του Σανιδά) προκειμένου να ξεκινήσει η δίωξή μου δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία αν η κα Σούλα ή ο κος Ψητάρης είναι ή όχι σαχλοκούδουνα/ψεύτες/απατεώνες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα κατά (Ευάγγελο) Βενιζέλο (λινκ) αρκεί η «εξύβριση» / «συκοφαντία» για να διωχθεί κάποιος σαν εξυβριστής/συκοφάντης. Το αν η ουσία της «εξύβρισης» - «συκοφαντίας» είναι η όχι αληθινή, δηλαδή αν τελικά δεν πρόκειται για εξύβριση / συκοφαντία αλλά για την ΑΛήΘΕΙΑ, δεν ενδιαφέρει το «Νόμο» κατά Σανιδά- Βενιζέλο. Με βάση την χτεσινή απόφαση Σανιδά, με την απλή υποβολή μιας μήνυσης, ο Νόμος οφείλει να διώκει, με συνοπτικές διδικασίες, και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο, από πουθενά, ο «παράνομος» πρέπει να συλλαμβάνεται, και πολλά χρόνια μετά, αν αντέξει τα δικαστήρια, τις αναβολές, τις εφέσεις, τα έξοδα, την ηθική εξόντωση, μόνος απέναντι στην ασύμμετρη Δύναμη πανίσχυρων «συκοφαντούμενων» - «εξυβριζόμενων», μπορεί και να… δικαιωθεί, αν ακόμα ζει. Όλα αυτά, υπενθυμίζω, με την υποβολή μιας μήνυσης, που απ’ ό,τι ξέρω κοστίζει δέκα ευρώ, και μπορεί να υποβληθεί σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα.

Ζούμε ώρες ΝΤΡΟΠήΣ για την Ελληνική Δημοκρατία. Μέρες, που στο μέλλον θ’ αποτελούν ΝΤΡΟΠή για την Ελληνική Ιστορία.

9 σχόλια:

Εύα είπε...

εγω ετοιμαζομαι ηδη,ξερω πολλους που με ψαχνουν γιατι με τα γραφομενα μου τους μαυριζω την ψυχη και δεν κανω πλακα.Η νεα μοδα ειναι η επιστροφη στα παλια καλέ μου γατε...τουτεστιν στο κρατος των ρουφιανων που ο ενας εδινα τον αλλο κι η αστυνομια μπουκαρε την ωρα που πλενοσουν ή που ελεγες παραμυθια στα παιδια σου...εχουμε και τη γραμμη καταγγελιων του Αβραμο,μην το ξεχνας...αν με δειτε να αναβω τσιγαρο,δωστε με,να με γραψει κι η ιστορια!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

καλέ ναι...το είδα
και η λίστα με τα πεπραγμένα του κ. Σανιδά είναι ατελείωτη!!!!
Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα!
Καταρχήν με συνταγματολόγους γιατί αυτό που λέει είναι αντισυνταγματικό!!!!

pølsemannen είπε...

Ακριβώς έτσι.

Η μέθοδος θα είναι η οικονομική εξόντωση του μηνυόμενου έχει - δεν έχει δίκιο, με τις συνεχείς αναβολές της όποιας δίκης.

Αρκεί ο μηνυτής να έχει μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και ανθρώπους σε "πόστα - κομπόστα".

Αναρωτιέμαι τι θα πράξει η Google επ' αυτού, ή θα ζητάνε ρουφιάνεμa από τους παρόχους ίντερνετ για το ποιος μπαίνει σαν admin σε κάποιο ιστολόγιο.

Το όλο κόλπο είναι συμβατό με την τρέχουσα νομοθεσία της ΕE;

Διότι ας μην γελιούνται οι τοπικοί δερβέναγες. Νομαρχία διοικούν πλέον και μάλιστα υπερχρεωμένη, ακριτική, προβληματική και ανήμπορη να σταθεί στα πόδια της χωρίς δεκανίκια (αγορασμένα και αυτά με δανεικά).

ATHENA είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑΤΟς, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.


ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ DNA ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?...

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν προλαβαίνω να σάς απαντήσω, ετοιμάζω τις βαλίτσες μου για Σουηδία

άκουσα πως εκεί χτίζουν Παρθενώνες, βαρέθηκα πιά τα γαλανόλευκα βελανίδια...

melen είπε...

Εδώ η σχέση Σανιδά με τη Χούντα:
http://www.tvxs.gr/v10314

δυστυχώς δε βρήκα το λινκ του ιού..

Rodia είπε...

ΜΗν απελπίζεσαι!!!
Ολο και κάπου θα χαθεί (θα το φαει η Μαρμάγκα!) αυτο το γελοίο κιτάπι.
Υπάρχουν και σωστοί δικαστικοί. ΔΕΝ είναι όλοι τσιράκια της πολιτικης εξουσιας.
Μπράβο Γάτε, Καλά κάνεις και το αναδεικνύεις το θέμα, θέλει γερό κράξιμο!!!
Θα ανεβασω και'γώ κατι τι σε λιγες μερες, να κρατιεται φρεσκο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Εύα μου, εμείς είμαστε πολύ μικρά κι ασήμαντα ψαράκια. Άλλοι είναι οι στόχοι.

Μόνο για να μάς τρομοκρατήσουν αξίζουμε.

Πάντως το θέμα είμαι απόλυτα υπαρκτό, ο καθένας που θεωρεί ότι θίγεται μπορεί από δώ κι εμπρός (ή έστω, ώσπου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση) να κάνει μια μήνυση και να σε βάλει να τρέχεις. Όχι πως θα το κάνει κιόλας. Αλλά αρκεί ο εκφοβισμός...

Μαρίνα μου δε μασάμε λέμε! Σ:Ο)))))

Νομικός είπε...

Καλά τα λές Μαύρε Γάτε για τις προθέσεις του Σανιδα.

Μόνο που κάνεις ένα λάθος: Άλλο συκοφαντική δυσφήμιση κι άλλο εξύβριση. Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα: Αν σε κατονομάσω "κλέφτη" και αποδειχθεί πως δεν είσαι, τότε σε συκοφαντώ.
Αν, όμως, κατονομάσω μια γυναίκα "πουτάνα", ακόμα κι αν αποδειχθεί πως είναι, τότε την εξυβρίζω και τιμωρούμαι.