16 Νοε 2007

33 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΈ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ***ΤΩΡΑ!***

.
Ποιό ήταν τότε το ζητούμενο; Η Δημοκρατία.

Πού βρίσκεται σήμερα το τεράστιο έλλειμμα; Στη Δημοκρατία.

Ποιό είναι το ζητούμενο; ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ***ΤΩΡΑ!***

ΤΏΡΑ που ο δικομματισμός έχει στρογγυλοκαθήσει για τα καλά στην Εξουσία.

ΤΩΡΑ που οι πολιτικές Οικογένειες ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΚΡΆΤΟς ΕΝ ΚΡΆΤΕΙ.

ΤΩΡΑ που ισχύει ο ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ "εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη", που πριμοδοτεί με σαράντα έδρες το πρώτο κόμμα, και που ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τα κόμματα που συγκεντρώνουν κάτω του 3% από τη Βουλή (ενώ κανονικά θα έπαιρναν από μία έως και εννιά έδρες το καθένα)

ΤΩΡΑ που ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Αντώναρος δηλώνει ότι "ο (υπό σχεδιασμό) νέος εκλογικός νόμος θα πρέπει να δίνει ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" = να αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα ακόμα περισσότερο!!!!!


ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ***ΤΩΡΑ!!!***

ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ***ΤΩΡΑ!!!***

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ***ΤΩΡΑ!!!***

ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ***ΤΩΡΑ!!!!***
.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να καταργηθουν τα κομματα

στη βουλη βαζουμε προσωπα με αυτονομη συνειδηση και οχι κομματικους υπαλληλους

J95 είπε...

"ΤΩΡΑ που ισχύει ο ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ "εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη", που πριμοδοτεί με σαράντα έδρες το πρώτο κόμμα, και που ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τα κόμματα που συγκεντρώνουν κάτω του 3% από τη Βουλή (ενώ κανονικά θα έπαιρναν από μία έως και εννιά έδρες το καθένα)"

Γιατί "κανονικά"; Ένα κόμμα που έχει 2% παντού, παίρνει (αν το δούμε αναλογικά το θέμα) 0 έδρες οπουδήποτε εκτός από την 50εδρική περιφέρεια. Ουπς, δεν υπάρχει 50εδρική περιφέρεια όμως, η μεγαλύτερη αν δεν κάνω λάθος είναι η Β' Αθηνών και έχει 42 έδρες (απαιτεί δηλαδή 2.38% για να δικαιολογείται μία έδρα, ενώ ακόμα και με 2.99% παραμένουμε στις 1.26 = 1 έδρα)...

Αυτό που λες θα ίσχυε αν και μόνο αν όλη η χώρα ήταν μια μεγάλη περιφέρεια (αν δηλαδή όλοι οι βουλευτές ήταν επικρατείας).

Η πριμοδότηση του πρώτου κόμματος όντως είναι καφριλίκι.

Δινονόη είπε...

Ωχ....διακρινω μια "κριση επαναστασης"...Προφανως προερχεται απο τη γνωστη ιωση του Πολυτεχνειου που χτυπα καθε χρονο τετοια εποχη...χωρις εξαιρεση, απο πολιτικους μεχρι καιτην Μαρω Λυτρα...

Καληνυχτα σας, τα λεμε παλι οταν θα υπαρχει διαυγεια...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας Μάυρε Γάτε!!!...πολύ ωραίο το ποστάκι...μ αρέσει αυτό το έντονα επαναστατικό στοιχείο που βγάζετε σήμερα.....πιστέυω το Πολυτεχνείο και τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα σε αυτό καθώς και ολόκληρη η εποχή εκείνη θα είναι πάντα επίκαιρο....και πάντα θα εκφράζει την ανάγκη (τη μεγάλη) του-ων ανθρώπου-ων για ελευθερία έκφρασης και σκέψης και πάντα θα εκφράζει τους αγώνες και τα ανώτερα ιδανικά στα οποία πιστέυει ο άνθρωπος και που για αυτά ζεί,υπάρχει,αναπνέει και αυτά είναι η ελευθερία,η παιδία,η δημοκρατία και τόοοοοσα,τόσα άλλα σπουδαία....πάντα θα εκφράζει τους αγώνες και τους κόπους όλων τα καταπιεσμένων και πονεμένων ανθρώπων της γής.Και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε βασανίζονται,πεινάνε στον κόσμο.... και σήμερα οι κοινωνίες 'βάλονται'.....Το Πολυτεχνείο έγραψε (ή μάλλον 'εφτιαξε' την ιστορία της)
με χρυσά γράμματα την ιστορία μιάς ολόκληρης εποχής...και έβαλε τα 'θεμέλια' γιανά χτιστεί μιά νέα κοινωνία.......Με αγάπη,Ηλιαχτίδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γατούλη!
Σκάνδαλο ο εκλογικός του Σκανδαλίδη.
Τρόμαξαν από τα νέα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών και είπαν να ενισχύσουν την θέση τους άρον-άρον μην τους έρθει καμιά νέα κατραπακιά.
Κακό είναι;
Για το καλό τους το κάνουν.
(μόνο που είναι 'τους' κι όχι 'μας' - και σιγά, πότε τους ένοιαξε το 'μας'; όλο το 'τους' έχει τον πρώτο λόγο - τα: βαράτε τους, ορμάτε τους κλπ δεν πιάνονται)

Φιλιά
Κυκλοαποτέτοιον

Unknown είπε...

...και το πρόβλημα Δημοκρατίας, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα βεβαίως...

Sissi Soko είπε...

Ναι, γιατί δηλαδή να υπάρχει το όριο 3 τοις εκατό; Αυτό είναι άκρως αντιδημοκρατικό. Οι πολιτική και οι κοινωνία θα έπαιρνε μπρος αν δεν ήσχυε αυτό. Θα έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει κοινητοποιήση για αυτό.

plants VS anunaki είπε...

Στις μέρες μας έχει διαμορφωθεί μία άλλου είδους δικτατορία η οποία δεν επιβλήθηκε δια της βίας αλλά σιγα σιγα προσεγγίστηκε μες στις καρδίες των ανθρώπων.Ολοι κουβαλάμε μια μικρή δικτατορία μέσα μας.

ως την κραυγή σ' αναζητώ είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ

ή μήπως όχι;
για σκέψου να ανήκε στο κράτος
ο ψώλων
τα μουνοπράγματα θα τανε δύσκολα
θ' αγοράζες ψώλων με το δελτίο; ή ελεύθερα; και πόσον;
κι αν είχε παραχωρηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία; ποιο το ύψος της στάθμης των υδάτων του Μαραθώνος;
θα πέθαινες στη Θεσσαλονίκη από καύλα χωρίς άρη σταθάκη;
οι πάσχοντες από ανάπτυξη στίλβοντος υδροπτέρυγου τυχερότεροι λιγάκι
- δεν ειν' έτσι;

για σκέψου να μη σου ανήκε ο ψώλων μου

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα, είμαι εκτός δικτύου αλλά θα μπω το απόγευμα για περισσότερη συζήτηση.

Σ;)