21 Αυγ 2007

ΚΑΙ ΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΌΛΟΙ ΌΡΘΙΟΙ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΎΣΑΝ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΌ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ: ΚΎΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ, ΠΑΤΈ ΓΙΑ ΜΑΛΛΊ, ΑΛΛΆ ΘΑ ΒΓΕΊΤΕ ΚΟΥΡΕΜΈΝΟΣ!

Παρακολούθησα ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ήθελα να δω πώς θα δικαιολογούσε τα αδικαιολόγητα, τις πρόωρες εκλογές. Είδα πολύ περισσότερα...
Είδα έναν αλαζόνα και χωρίς επαφή με την πραγματικότητα πολιτικάντη, να μιλάει σε άλλους εκατόν εξήντα εφτά ενθουσιασμένους υποκριτές, που τον χειροκροτούσαν όρθιοι χωρίς σταματημό, για το φοβερό του, λέει, κατόρθωμα: να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Είδα μια πλήρη και ολόψυχη σύμπνοια στην πολιτική αλητεία. Είδα τα χειροκροτήματα να δυναμώνουν όταν τους ζήτησε να αγωνιστούν όλοι μαζί με κάθε μέσο για τον υπέρτατο στόχο, να φέρουν ψήφους στην Παράταξη (μετά βέβαια τα μπαλώσε λίγο, για τη νίκη της Παράταξης λέει που θα πάει τη χώρα μπροστά κλπ).
Λοιπόν, κύριε Καραμανλή, δεν ξέρω τί σάς λένε οι εκλογομάγειρές σας, σάς πληροφορώ όμως ότι πάτε για μαλλί, αλλά θα βγείτε κουρεμένος. Γιατί δεν πρόκειται να σάς ξαναψηφίσω, ούτε εγώ, ούτε οι άλλοι λεγόμενοι "αναποφάσιστοι", που σάς δώσαμε τη νίκη το 2ΟΟ4.
Ναι, κύριε Καραμανλή, σάς ψήφισα τότε, επειδή έπρεπε επιτέλους να φύγει το ελεεινό ΠΑΣΟΚ, που είχε καβαλήσει μέχρις εσχάτων το καλάμι της Εξουσίας. Κι επειδή υποσχεθήκατε να πολέμησετε την Αδιαφάνεια, την Αναξιοκρατία, και την Διαφθορά, τις τρεις μεγάλες πληγές που -όπως είχατε ο ίδιος πει στη ΔΕΘ του 2ΟΟ4 - μάστιζαν την Ελλάδα.
Αντί γι αυτό, είδα να διορίζετε -ή να ανέχεστε να διορίζονται- παραδοσιακά ή εκκολαπτόμενα τρωκτικά στις περισσότερες θέσεις- κλειδιά, με αποτέλεσμα ένα συνεχές όργιο διαφθοράς και αναξιοκρατίας, εφάμιλλο των καλύτερων ημερών του ΠΑΣΟΚ. Είδα να καταργείτε αξιοκρατικούς θεσμούς όπως το ΑΣΕΠ και θεσμούς διαφάνειας όπως το ΣΔΟΕ (όσο κι αν ήταν -που ήταν πολύ- προβληματικό).
Και η χαριστική βολή: είδα να ρεζιλεύετε και να διακορεύετε ασύστολα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, καλλιεργώντας μια μακρόχρονη εκλογολογία και προκηρύσσοντας τελικά (παρά τις πολλαπλές δήθεν διαψεύσεις) άτοπες, αδικαιολόγητες, και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΈΣ πρόωρες εκλογές, ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου.
Την πάτησατε όμως. Γιατί είμαι αγανακτισμένος μαζί σας. Σάς ψήφισα με ελπίδα την τελευταία φορά, θα σάς μαυρίσω με βδελυγμία ΑΥΤΗΝ την φορά.
.
Με τιμή
Ένας "αναποφάσιστος"
.
ΥΓ Τί θα ψηφίσω; Έλα μου ντε... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
.
ΥΓ Για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ ν' αφήσω σχόλιο, γι αυτό απαντώ εδώ:
1. Δεν μετανοιώνω που ψήφισα ΝΔ το 2ΟΟ4. Αυτό έπρεπε να κάνω, τότε. Αλλά φυσικά, όπως είπα, ποτέ ξανά...
2. Παλιότερα ψήφιζα ΣΥΝ. Για διάφορους λόγους κατάφεραν να με αποξενώσουν τελείως. Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τους σταλινικούς, με τρώει το χέρι μου να ψηφίσω Αλέκα (και Λιάνα...) - δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη να ρίξω λευκό. Το μη χείρον...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...την Αλέκα ή τον Αλέκο για συμβολικούς λόγους.
Να μάθουμε επιτέλους να ψηφίζουμε για αντιπολίτευση και όχι τη μείζονα αυτή που ξέπεσε στον πρωτα(θ)λητισμό.
Άλλο το ποδόσφαιρο άλλο η πολιτική.
Η ανάγκη να ψηφίσει κανείς τον ενδεχόμενο νικητή-επιβήτορα και η ταύτιση μαζί του είναι το λιγότερο νευρωτική.
Ψηφο στους μικρούς και μόλις αρπάξουν έστω μέρος της κουτάλας-μαύρο και νέα ψήφο στους εκάστοτε μικρούς.

zouri1 είπε...

υπαρχει και ο ΣΥΝ,και ακουγεται δυνατα μια αλλη φωνη μεσα στην βουλη.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κατι μου λεει οτι σε αυτες τις εκλογες θα εχουμε μεγαλο ποσοστο αποχης...Δεν ξερω γιατι...Μπορει να κανω και λαθος...
Το νεο video με τους μπατσους το ειδες;;;

parisathens είπε...

Οτιδήποτε εκτός από λευκό/άκυρο/αποχή (γιατί τους ενισχύει), ΝΔ (για όλους τους λόγους που ανέφερες), το σταλινικό ΚΚΕ (δεν νοείται να πολεμάμε το ΛΑΟΣ και να το χαρακτηρίζουμε ακροδεξιό - όπου ο Καρατζαφέρης είναι απλά ένας καιροσκόπος - και να έχουμε στη βουλή κόμμα που υποστηρίζει τη δικτατορία - έστω του προλεταριάτου - και την κατάργηση θεμελιωδών ατομικών ελευθεριών) και ΛΑΟΣ (μίσος, ρατσισμός, οπισθοδρόμηση κλπ γνωστά)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τον ψήφισες; Το Σάββατο είχες πιει με καμία της ΝΔ; Αλλά η αλαζονεία και η υποκρισία είναι ίδιον, ξέρεις, των δημοκρατικών πολιτικών. Δημοκρατία χωρίς υποκρισία και ψηφοθηρία δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει και το λευκο που σιγουρα δεν ειναι ο ψηφος του αναποφασιστου

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και ο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ:

www.hellenicdynamism.blogspot.com

Elias είπε...

Το να σε εκμεταλεύεται και να σε εμπαίζει η εξουσία είναι κακό. Το να είσαι θύμα όμως των κωστογιωργακιδων είναι κάτι χειρότερο, είναι εξευτελισμός.

Catherine είπε...

Έκανα το ίδιο λάθος τότε..δεν θα το ξανακάνω...εξάλλου έφαγαν αρκετά σε 3,5 χρόνια, ας φάει και κανείς άλλος...άλλη μια αναποφάσιστη.

Περαστικός είπε...

Προτείνω να ψηφίσεις ένα μικρό κόμμα, αν υπάρχει κάποιο που συμπαθείς, έστω λίγο, τόσο το καλύτερο, αλλιώς ψήφισε αυτό που έχει κατά την εκτίμησή σου τη μικρότερη δύναμη. Δυστυχώς, τα λευκά και τα άκυρα ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μένουν ανεπηρέαστα, αλλά τελικά να ανεβαίνουν αναλογικά τα ποσοστά των κομμάτων, κάτι που ευνοεί το πρώτο κόμμα.

Παράδειγμα, αν 10 από 100 ψηφοφόρους ρίξουν λευκό, τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται όχι στο 100, αλλά στο 90, με αποτέλεσμα να αυξάνονται αναλογικά - π.χ. οι 40 ψήφοι όταν υπάρχουν 10 λευκά αντιστοιχούν όχι στο 40%, αλλά στο 44%!!! (40:90 x 100) Δηλαδή, το λευκό ενισχύει τις προοπτικές αυτοδυναμίας και κάνει τα κόμματα να εμφανίζουν ψηλότερα ποσοστά, αν και ψηφίζουν λιγότεροι!!!. Απευθύνω έκκλήση, μη ρίξετε λευκό/άκυρο, ψηφίστε μικρό κόμμα, έστω προσχηματικά.

Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός λευκών και άκυρων, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτό. Ο μόνος τρόπος γα να κάνετε ζημιά στα 2 μεγάλα κόμματα είναι να ψηφίσετε ένα μικρό κόμμα. Κάποτε λέγαμε ότι ήταν ανάγκη να έχουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, σήμερα οι όροι έχουν αντιστραφεί, το ιερό γκράαλ είναι η ΜΗ αυτοδυναμία, κάτι που είναι εφικτό, ή/και η σημαντική μείωση των ποσοστών των μεγάλων κομμάτων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο ψηφίζοντας μικρά κόμματα. Κανένας από όσους ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι ξεγελάστηκε εφεξής.

Περαστικός είπε...

Ουπς, συγγνώμη για το σεντόνι.

Περαστικός είπε...

Να διορθώσω ένα μικρό λάθος, τα αποτελέσματα εμφανίζονται με τα σωστά ποσοστά και με τα λευκά/άκυρα, αλλά, στον καθορισμό των εδρών, συμβαίνει αυτό που αναφέρω, καθώς εκεί λαμβάνονται υπόψη μόνο τα έγκυρα. Συνεπώς, πράγματι τα λευκά πράγματι ευνοούν τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.