17 Αυγ 2007

ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.Κ. ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ: ΚΎΡΙΕ ΠΡΌΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΆΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉ ΠΡΌΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ!

Επειδή οι εθνικές εκλογές είναι η πιο σοβαρή και η πιο σημαντική στιγμή για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματός μας, και όχι ένα παιχνίδι μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και εκμετάλλευσης συγκυριών.
Επειδή αυτήν τη στιγμή, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, δεν συντρέχει κανένας απολύτως ουσιαστικός λόγος για τη διάλυση της Βουλής και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Επειδή μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες συνιστά πολιτική ανωμαλία, και ειδικά σε συνδυασμό με όλο το υπόγειο παρασκήνιο και με την μακρόχρονη περίοδο εκλογολογίας που έχουν προηγηθεί, υποβιβάζοντας το Δημοκρατικό Πολίτευμα σε παιχνίδι συμφερόντων, πράγμα που εκτός των άλλων θα αποτελέσει και ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο για το μέλλον.
Επειδή εσείς, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αξιότιμε κ.κ. Κάρολε Παπούλια, είστε σύμφωνα με το Σύνταγμα ο ρυθμιστής του πολιτεύματος.
.
Για όλους αυτούς τους λόγους,
.
ΔΕΝ πρέπει να υπογράψετε Προεδρικό Διάταγμα σχετικό με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
.
Γνωρίζω πως οι πρόσφατες αναθεωρήσεις του Συντάγματος δεν σάς δίνουν τυπικά τη δυνατότητα να αρνηθείτε να υπογράψετε. Όμως οι μεγάλοι άντρες φαίνονται στις μεγάλες στιγμές. Κι αυτή εδώ ΕΊΝΑΙ μια μεγάλη στιγμή. Αν περάσουν οι πρόωρες εκλογές, έξι μήνες πριν την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής τους, η χώρα μπαίνει σε αχρείαστα και ανώφελα έξοδα αλλά και σε απρόβλεπτες περιπέτειες, πιθανόν και σε μακρόχρονη περίοδο εκλογών. Το χειρότερο όμως δεν είναι καν αυτό. Το χειρότερο είναι ότι αν τελικά γίνουν με αυτόν τον τρόπο και υπό αυτές της συνθήκες πρόωρες εκλογές, εξευτελίζεται και απαξιώνεται ακόμα περισσότερο το ήδη προβληματικό πολιτικό μας σύστημα. Και ειδικά στα μάτια των νέων.
.
Κ. Κάρολε Παπούλια, ήρθε η στιγμή να δείξετε το πολιτικό σας ανάστημα.
Είναι τώρα η στιγμή να πείτε το μεγάλο ΌΧΙ. Μην υπογράψετε.
.
Με τιμή αλλά και με οδύνη
ένας Ελληνας Πολίτης
.
Προς τους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου: Παρακαλώ όσους φίλους προσυπογράφουν την παραπάνω επιστολή να την αναδημοσίευσουν και να την διαδόσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

11 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σιγά και μη μπορέι να κάνει αλλιώς. Είναι και τούτο βέβαια μία πρόταση ενάντια στην απειθαρχία της απαιτηθείσας 4ετίας.

Swell είπε...

Συντρέχει ουσιαστικός λόγος. Η μαλακία και η ανικανότητα της κυβέρνησης. Αλλά επειδή και το ΠΑΣΟΚ διακρίνεται για τα ίδια χαρακτηριστικά, έχεις δίκιο, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

δυστυχώς μετα την περιφημη αναθεώρηση του Συνταγματος από τον Αντρέα το 1986 ο Παπουλιας δεν έχει καν αυτο το δικαίωμα! Σε αυτην την "δημοκρατία" -ο θεος να την κάνει- ο πρωθυπουργός κυβερνάει ελέω θεού...
Με τις υγείες μας!
Πάντως δεν μας φταίει κανεις γιατι αυτοι που κυβερνάν είναι καθ ' εικόνα και ομοίωση του 80% που τους εβγαλε..

αθεόφοβος είπε...

Δηλαδή να περάσουμε άλλους 6 μήνες που τίποτα δεν θα γίνεται σε αυτό το έρημο το κράτος και θα συνεχίζεται η παπαρολογία των υποσχέσεων.
Καλύτερα να τελειώνουμε μιά και καλή τώρα γιατί δεν αντέχω να ακούω για άλλους 6 μήνες τις ίδιες μπαρούφες.

Sissi Soko είπε...

Υπογράφω, αλλά ούτως ή άλλως όλα είναι διαλειμμένα σε αυτό το κράτος.

tsopanis είπε...

Και το mantri συνυπογράφει...
Την καλησπέρα μας και αγωνιστικούς χαιρετισμούς :P

Rodia είπε...

Τι μπορεί να κάνει ένας παπούλιας μπροστά σε ένα Καρα-μαν-Λι; Δεν μπορεί να κάνει τπτ σε πληροφορώ Γατούλη μου -δυστυχώς. Ενα γεροντάκι να τα βάλει με το πρωτοπαλαιστή Σούμο; Απαπαπαπαπα.
Θα πάμε σούρνοντας, και βλέπουμε. Να δούμε ΤΙ θα δούμε πια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η Δημοκρατία τους. Δεν την σέβονται ούτε οι ίδιοι. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους", "η κυβέρνηση κάνει έργο τετραετίας" κοκ... Θυμάστε εσείς να έγιναν οι εκλογές ποτέ στην ώρα τους? Όλο κάτι καραγκιοζλίδικες δικαιολογίες "εθνικών θεμάτων" για να κάνει η κυβέρνηση τις εκλογές όποτε πιστεύει ότι θα ξαναβγεί.

Αλλά καλά κάνουν. Αφού τους δίνουμε 90% καλά να πάθουμε. Μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας και τους λέμε κι ευχαριστώ. Ή παριστάνουμε τους αδιάφορους με κάτι αποχές, λευκά και άκυρα.

parisathens είπε...

Προσυπογράφω αλλά τι να σου κάνει, ο Καραμανλής τον έβαλε ούτως ή άλλως… Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα…

Epikouros είπε...

Να μην την υπογράψει; Νομίζω ότι η τζίφρα έχει ήδη πέσει. Ας κοιτάξουμε να δούμε τι θα κάνουμε με τους σταυρούς καλύτερα..

G700 είπε...

Αντισυνταγματικές κι αχρείαστες οι πρόωρες εκλογές παιδιά. Ένα είναι το σύνθημα το είπε κι ο Πανίκας χα χα "εκλογές στο τέλος της τετραετίας" ή κατά το πιο ξύλινο σταθεροποίηση του εκλογικού κύκλου τώρα.