12 Νοε 2007

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: "ΝΕΟ" ΠΑΣΟΚ- ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

Φίλοι μου ΠΑΣΟΚΟΙ,

Είχατε μιαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ και χωρίς προηγούμενο ευκαιρία να εκλέξετε έναν Άξιο αρχηγό. Να ξεπεράσετε επιτέλους το σύνδρομο Παπανδρέου, το σύνδρομο της Ελέω Ονόματος Βασιλείας και των άνωθεν επιβεβλημένων χαρισματικών ηγετών, και να εκλέξετε Αρχηγό κάποιον που να έχει καλές προθέσεις και ταυτόχρονα να είναι ικανός να τις κάνει πράξη. Αντίθετα, επιλέξατε να δώσετε "άλλη μια ευκαιρία" σε κάποιον που απέτυχε παταγωδώς να κάνει πράξη τις καλές του προθέσεις.

Θα μού πεις, μήπως είχατε κι άλλη επιλογή; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, και στη μέση ο τραγικός Σκανδαλίδης. Μα επιτέλους, δεν υπήρχαν σε αυτό το τεράστιο Κίνημα άλλοι άνθρωποι, ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, να βγούνε μπροστά, και να κάνουν τη διαφορά;;;;; Γιατί οι Άξιοι κρύφτηκαν στο σκοτάδι και στα παρασκήνια;;;;;;

Τελικά δώσατε στο Γιωργάκη ακόμα μία ευκαιρία, αν και αποδείχτηκε λίγος, και κατώτερος των περιστάσεων, από πολλές πλευρές και σε πολλαπλές επαναλήψεις. Σάς υποσχέθηκε ότι κατάλαβε τα - σοβαρότατα - λάθη του, σάς υποσχέθηκε ότι θ' αλλάξει, και τον πιστέψατε, και τον ξαναεκλέξατε πανηγυρικά. Ελπίζοντας να γίνει μια μέρα Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, άρα και δικός μου.

Τέλος πάντων, ούτως εχόντων των πραγμάτων, είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυό κακά το λιγότερο χειρότερο. Συμπαθώ τον Γιωργάκη. Δεν συμπαθώ τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Με τις παρούσες όμως συνθήκες έπρεπε να βγει ο Βαγγέλης. Στο κάτω κάτω, ας τού δινόταν κι αυτού μια ευκαιρία. Ο Γιωργάκης είναι όντως καλό παιδί, και αξιόλογος άνθρωπος, υπάρχουν όμως πολλά "καλά παιδιά" που δεν υπήρξαν αρχηγοί του πάλαι ποτέ φοβερού και τρομερού ΠΑΣΟΚ επί τόσα χρόνια. Και που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δείξουν την όποια αξία τους. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ. Και τώρα εσείς τυφλά τον εμπιστευτήκατε ξανά. Την τύφλα σας δηλαδή εμπιστευτήκατε.

Τα προηγούμενά μου άρθρα ήταν σατιρικά. Αυτό το έγραψα θρηνώντας.

Για την βλακεία που μάς δέρνει - και θα μάς δέρνει για πολύ ακόμα - σαν λαό.

Μαύρος Απελπισμένος Γάτος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι βαρετο μπλογκ..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Mα και ο Bαγγέλης την είχε την ευκαιρία Γάτε μου. Tην πήρε με 70% και με τον πρώτο σε ψήφους στη B'Αθηνών κ. Λοβέρδο να ορμάει να προλάβει από το βράδυ τον εκλογών να πίασει πρώτη καρέκλα. Mόνος του την έχασε. Kαι δεν προκρίθηκε. Πάντως, "αρχή άνδρα δεινκυσι".

theodore είπε...

αυριανή μέρα για το ΠΑΣΟΚ ξημέρωσε.
Τα τελικά αποτελέσματα ακόμα τα αναμένουμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δυναμικό,ριζοσπαστικό,αισιόδοξο ρεύμα που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Βενιζέλου,θα συνεχίσει να παράγει πολιτική,υπερασπίζοντας τα κεκτημένα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Σε μιά εποχή παγκοσμιοποίησης και νεοφιλελεύθερης στροφής,εμείς που στηρίξαμε τον Βαγγέλη,δλδ. το 40% της βάσης του ΠΑΣΟΚ,θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά τον αγώνα,για να ξαναβρεί το Κίνημα τον χαμένο του προσανατολισμό.
Οσο για τις ειρωνείες και την χλεύη ορισμένων,απλά να πώ ότι τους χαρακτηρίζουν.Αυτές είναι φασιστικές συμπεριφορές που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο Κίνημα μας.

Σύντροφοι,ο αγώνας συνεχίζεται.

pølsemannen είπε...

O Έλληνας είναι δέσμιος των Ονομάτων (Mε «Ο» κεφαλαίο όχι αηδίες), της κλίκας, των γνωστών, των "βυσμάτων", του ρουσφετιού, του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, της, της, της...

Α! Και όταν λέω δέσμιος δεν εννοώ ότι δεν γουστάρει, γουστάρει και παραγουστάρει. Αυτά ξέρει, αυτά εμπιστεύεται.

Πάντως ο Βαγγέλας ότι μπορούσε να κάνει για να χάσει το έκανε. Έγινε απίστευτα αντιπαθής με την λύσσα του για την καρέκλα και ο όντως συμπαθής και καλών προθέσεων μεν, αναποτελεσματικός δε Γεωργάκης ξαναπήρε το εγχώριον πρωτάθλημα του ΠΑΣΟΚ. Παραέξω δυσκολεύεται σαν τον Ολυμπιακό...

ΥΓ.

Δυστυχώς το μεγάλο μου όνειρο να γίνει η μεγάλη ανατροπή και να βγει η Ευα Καϊλή αρχηγός με χειρόγραφα ψηφοδέλτια δεν πραγματοποιήθηκε... (κλαψ)

Δινονόη είπε...

Ενας πολιτικος Γατε εκτος απο πολιτικη πρεπει να διαθετει και λιγο ηθος.Η ρητορικη ανευ λογου και ουσιας δεν κανει τον αντρα αξιο και ικανο. Για να το πω αλλιως ο Βαγγελης δε βουταγε τη γλωσσα στο μυαλο πριν μιλησει.Ετσι εχασε την ευκαιρια.

Zorba the Greek είπε...

Αγαπητέ Γάτε, νιάου-νιάου.

σε περικαλώ να μην προβαίνεις σε γενικεύσεις. Δεν ψηφίσαμε όλοι τον κ.ΓΑΠ γιά αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ένα 55-60% τον εξέλεξε. Ο γράφων είναι σφοδρότατος πολέμιος της οικογενειοκρατίας, κάτι που μπορείς να το διαπιστώσεις και με μιά επίσκεψη εις το ιστολόγιον αυτού. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως εδώ είναι Ελλάδα - και οι έλληνες, δυστυχώς, στη μεγάλη τους πλειοψηφία ψηφίζουν ονόματα, ετικέτες και τζάκια. Τι να κάνουμε όμως. "ουδείς άσφαλτος", που θα'λεγε και η Άντζελα.

Ανώνυμος είπε...

www.swell-swell.blogspot.com/2007/11/dear-george.html