14 Σεπ 2007

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΤΥΑΡΙ

Το κακό με το θάψιμο είναι ότι άν πιάσεις το φτυάρι δύσκολα το αφήνεις. Και πως αν έχεις αγαθές προθέσεις και καθαρό μυαλό, εκείνο που μένει στο τέλος, δεν είναι ικανοποίηση. Είναι κούραση, που φτάνει ως την απελπισία.

Ξεκινώντας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έθαψα τη γενιά του Πολυτεχνείου (ομαδικά), τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους "αντιεξουσιαστές" αγκαλιά με τον Παπαθεμελή, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Μίμη Ανδρουλάκη (στη δική του έδρα - ψάξτε στα σχόλια), τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Κώστα Καραμανλή, και πάλι τον Κώστα Καραμανλή, και πάλι τον Κώστα Καραμανλή (πρωθυπουργός γαρ, άσε που τον ψήφισα το 2004 - κατ' εξαίρεση, γιατί ΈΠΡΕΠΕ να φύγει το ΠΑΣΟΚ - και και είμαι πυρ και μανία), τον Γιωργάκη Παπανδρέου, την Φώφη και στον Λαλιώτη, τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ξανά τον Στέλιο Παπαθεμελή (μόνο του), και τέλος - από σπόντα - τον Γιώργο Αλογοσκούφη (γνωστό και ως "Αράπη"). Απέμεινε άθαφτη η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά μάλλον την απέρριψα ΚΑΙ αυτήν (το κόμμα της δλδ).

Και τελικά, θα μού πεις, μένει κανείς που να μην τον έθαψες; Τα πολύ μικρά κόμματα, που όμως ούτε καν ακούστηκαν σ' αυτές τις περίεργες εκλογές, κι αυτό είναι ένα ακόμα τεράστιο φάουλ της κυβέρνησης. Και να ακούγονταν όμως, οι περισσότεροι δυστυχώς δεν αρθρώνουν ισορροπημένο και ολοκληρωμένο πολιτικό λόγο, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Από την άλλη μεριά, είναι αυτός ο ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ εκλογικός νόμος που διαστρεβλώνει και γελοιοποιεί την ουσία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, πριμοδοτώντας πέρα από κάθε έννοια δικαιοσύνης τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ και ανακυκλώνωντάς τον σκανδαλωδώς. Τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ που άλλωστε έχει τεράστια ερείσματα στο ΣΥΝΕΝΟΧΟ εκλογικό σώμα. Αν μάλιστα κρίνω απότα 'παπαγαλάκια" που έκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο σχετικά με τασ τελευταία δήθεν απόρρητα γκάλοπ, παρά τις ελπίδες πολλών από εμάς, και πάλι ο δικομματισμός θα θριαμβεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή.

Γιατί λοιπόν να πάω να ψηφίσω; Για να παίξω το θέατρο της ΔΗΘΕΝ "άσκησης των πολιτικών μου δικαιωμάτων'; Για να συμμετέχω κι εγώ στην παρωδία; Για να έχω άλλοθι στην ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ μου, στην ΑΔΥΝΑΜΙΑ μου ν' αλλάξω κάτι ουσιαστικό;

Με πολλούς φίλους από τον χώρο των blogs και των αναγνωστών τους συμφωνούμε πως η αποχή και το λευκό -άκυρο είναι καταστροφικά. Αυτό λέει η λογική. Έλα όμως που όσο πλησιάζει η μέρα, τόσο πιό πολύ ΔΕΝ θέλω να πάω να ψηφίσω...

Πώς έφτασα ΕΓΩ να ΜΗΝ θέλω να πάω να ψηφίσω;

.

7 σχόλια:

Hades είπε...

Να το πάρουμε λίγο από την ανάποδη (επειδή εγώ είμαι κατά της μη άσκησης -σοβαρής κιόλας- του πολιτικού δικαιώματος);
Αν δεν πας να ψηφίσεις (ομοίως να ρίξεις λευκό ή άκυρο), τι θα έχεις κερίδίσει; Ανέφερέ μου κάτι χειροπιαστό, κάτι που θα σου φέρει έστω και το παραμικρό όφελος.

Η διαφορά ανάμεσα στον οποιονδήποτε εσένα που σκέφτεται σοβαρά να μην πάει να ψηφίσει (για πολίτικούς λόγους) και σε κάποιον που δεν πάει να ψηφίσει επειδή εκείνη την ώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο ή στο "χ" εμπορικό στον Ατλαντικό ή σ'εκείνον που κοιμάται ακόμη μεθυσμένος από το χθεσινοβραδινό μεθύσι ξέρεις ποια είναι;
Απολύτως καμία. Απλά, και τέσσερεις για κάποιον λόγο δεν πήγατε να ψηφίσετε. Και όταν μιλαμε για αποχή, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος πόσοι απείχαν για πολιτικούς λόγους. Με την αποχή λοιπόν τι καταφέρνεις; Τίποτε νομίζω.
Ομοίως ούτε με το λευκό-άκυρο (για άλλους λόγους).

cyrus είπε...

Η μοναδική δύναμη που έχεις ως πολίτης είναι η ψήφος σου. Είναι μικρή, το ξέρω -- αλλά, αν την απεμπολήσεις κι αυτήν, τι θα σου μείνει;

Niemandsrose είπε...

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ο μόνος καθοδηγητής και στο λέει ξεκάθαρα: "μην πας".
Πας κόντρα στο ένστικτο;
Πάει η μία από τις εφτά ζωές.
Πάω κι εγώ;
Δεν πάω.

Sissi Soko είπε...

Ας χεστούν από τον φόβο ότι κάτι ουσιαστικό αλλάζει με τη νέα εποχή των blogs, ας δείξουμε ότι έχουμε δύναμη, ας δυναμώσουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, πριν ακόμα καθιερωθεί η άμεση δημοκρατία χάρη στο Ιντερνετ.

ATHENA είπε...

ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΑΤΕ!
ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!-)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Δεν έχω ματαδεί γάτο να ορέγεται μόνο .....φρέσκα ψάρια Φάε και λίγο μπαγιάτικο με μαγιονέζα ή σούσι, το πρώτο σερβίρεται Κουμουνδούρου το δεύτερο πιάτο στον Περισσο. Εχει και κάτι δυνατές μαρίδες πράσινες οικολογικές μη μείνει νηστικός γιορτή πούρχεται.

ATHENA είπε...

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ