3 Σεπ 2006

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ GREEK LOLITA


Τον δημιουργό του mindblog (Δ.Κ.;), δεν τον γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε διαδικτυακά. Ούτε φυσικά έχω κανένα προηγούμενο με τον άνθρωπο.

Ούτε και τον Greek (Gay) Lolita τον γνωρίζω προσωπικά, αν και επισκέπτομαι κάπου κάπου το ημεροδίχτυ του. Ενα ημεροδίχτυ κατά την γνώμη μου πολύ αξιόλογο, ειδικά τους τελευταίους μήνες που έχει απομακρυνθεί από την "ειδική" θεματολογία που, κατά την γνώμη μου πάλι, και βαράτε με όσο θέλετε, αυτοπαγιδεύει και αυτοπεριορίζει τους gay καλλιτέχνες. Ναι, ο Greek (Gay) Lolita (το Gay σε παρένθεση γιατί μόνος του το αφαίρεσε πρόσφατα από τον τίτλο του blog), είναι αληθινός καλλιτέχνης, και μάλιστα πολύ αξιόλογος.

Δικαίωμα του καθενός βέβαια είναι να μην θεωρεί αξιόλογο αυτό που θεωρώ εγώ, και αντίστροφα.

Όταν όμως διακηρύσσεις με τόση φιλαρέσκεια ότι στην ιστοσελίδα- πόνημά σου ( το mindblog) φιλοξενείς "τα καλύτερα ελληνικά blogs", πρέπει να στέκεσαι και στο ύψος των δηλώσεών σου. Και να ΔΕΧΕΣΑΙ το κατά γενική ομολογία αξιόλογο, και όχι μόνο αυτό που θεωρείς ως Αυτοκράτωρ του site αξιόλογο. Και όταν απορρίπτεις τον Greek Lolita, με γελοίες δικαιολογίες (προβλήματα layout και Parental control), τότε ΔΕΝ στέκεσαι σε ύψος, αλλά σε βαραθρώδες βάθος.

Αν, Δ.Κ., βάφτιζες το εγχείρημά στου "τα αγαπημένα μου blog", θα ήταν δικαίωμά σου να επιλέγεις αυτά που σού γουστάρουν. Με όποιο κριτήριο σού γουστάρει.

Αλλά εφόσον το ξεκίνησες διαφημίζοντάς το σαν πολυσυλλεκτικό χώρο, με "τα καλύτερα ελληνικά blogs"...

Τα έκανες θάλασσα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.
Όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο καταλήγω στο ότι το MindBlog φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν το ελληνικό portal για τα blogs με target group την ελληνική οικογένεια (Parental control που γράφεις και εσύ). Με μελλοντικό σκοπό πιθανόν να βγάλει και διαφήμιση (δεν το κατακρίνω, θεωρω θεμιτό το να θέλει κάποιος να βγάλει φράγκα).
Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Γ.Κ. (Γ.Κ. είναι και όχι Δ.Κ.) λογοκρίνει (τον γνωρίζω προσωπικά και δεν είναι - δεν ήταν τουλάχιστον, αλλά δεν νομίζω να άλλαξε τόσο - τέτοιο άτομο).

Valm είπε...

μην τρελενόμαστε. το mindblogs αποφάσισε να βάλει φίλτρο. εγώ δεν θα το έκανα, αυτοί το κάνουν. που είναι το πρόβλημα; Όποιος δεν θέλει δεν το στηρίζει...

Εμένα δεν με τρελένει η ιδέα τους αλλά δεν χρειάζεται να ασχολούμε...

oistros είπε...

Λίγη υπομονή και σύντομα θα λυθούν όλες οι απορίες μας :)

Rodia είπε...

~~ oistros, κάτι ξέρεις, κάτι ξέρεις... ???

Ανώνυμος είπε...

Αν το target group είναι η ελληνική οικογένεια τότε ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει σε όσα blog μπορούν να διαβαστούν από παιδιά και όσα κρίνονται ακατάλληλα επειδή περιέχουν και ανάλογο υλικό.
Όμως σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να το αναφέρει στους όρους και να διαγράφει οποιοδήποτε blog θα δημοσίευε κάποιο ανάλογο post (αυτό θα σήμαινε πως θα έπρεπε να τα ελέγχει και σε καθημερινή βάση).
Και αν μη τι άλλο ακόμα και στο blog της φίλτατης mantalenas που το παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδο του υπάρχουν διάφορα "ακατάλληλα" πραγματάκια (χωρίς παρεξήγηση mantalena, απλό συσχετισμό κάνω).

Όσο αφορά το αν ο σκοπός του είναι να βγάλει χρήματα αργότερα απο διαφημίσεις, με γειά του με χαρά του. Κάποιος πρέπει να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα και το χρόνο που διαθέτει άλλωστε και δεν υπάρχει τίποτα κατακριτέο σε αυτό.

Μαύρος Γάτος είπε...

Στο blog του Vrypan είδα το όνομα που ανέφερα. ¨Εκανε λάθος ο Vrypanito; Σπεύδω καλού κακού να αντικαταστήσω το όνομα με αρχικά.

Δικαίωμα τού καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλα΄όχι να πουλάει φύκια (τα 'εγκεκριμένα" του blog) για μεταξωτές κορδέλες (τα καλύτερα ελληνικά blogs).

Σ;)))

oistros είπε...

Λυπάμαι που δεν έχω ακόμη την έγκριση του κ. Γιάννη Κωνσταντακόπουλου για να δημοσίευσω την απάντηση του. Πάντως μετά τα όσα μου διεμήνυσε το ξανασκέφτομαι. Προσωπικά δεν ανέφερα την λέξη “λογοκρισία”. Θα πρέπει πράγματι να μοιάζει ανόητη και μόνο η προσπάθεια κάποιου να επιβάλλει τέτοιες καταστάσεις. Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε κομψότερες εκφράσεις. Όπως η “αισθητική” και το συλλογικό γούστο( που ερμηνεύουμε κατά το δοκούν). Ή η άποψη του τι συνιστά ύβρη και τι όχι. Πόσοι από μας προσβάλλονται ή έστω πληγώνεται η αισθητική τους στη θέα ενός ημίγυμνου άντρα?
Λυπάμαι που στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρέθηκε ένας άνθρωπος που προφανώς δεν έχει ιδέα σήμερα για τα όσα γίνονται. Δεν ζήτησε από κανέναν ούτε να τον υπερασπιστεί, ούτε να ταχθεί αλληλέγγυος. Τον GGL δεν τον ξέρω. Αλλά στη θέση του -με βάση τις εξηγήσεις που έλαβα- θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι μισοί από μας. Του ζητώ συγνώμη που τον έχρισα παράδειγμα για να μάθω τα κριτήρια ένταξης στα “καλύτερα μπλόκ”. Επειδή το δικό μου μπλόκ φρονώ ότι παραπλάνησε τους “κλειδοκράτορες” (ή μπορεί να συνέβη και το αντίστροφο) το αποσύρω. Όχι πως έχασε η Βενετιά βελόνι (δεν παίρνω τόσο σοβαρά τον εαυτό μου) αλλά γαμώτο ο φασισμός είναι ένας εφιάλτης που πολυφοριέται τελευταία και με ενοχλεί. Επιφυλλάσσομαι να γίνω σαφέστερη .. σύντομα.

Rodia είπε...

Δεν συμφωνώ με τη δημοσιοποίηση ιδιωτικής αλληλογραφίας, γενικά, εκτός αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας του προσώπου και θέλει να επικονωνήσει μ αυτό τον τρόπο, όπως π.χ. ο κ. Μαραθιάς στου Πάνου .

Τελικά... σκέφτομαι μήπως υπερβάλλουμε;.. αν και το ανακίνησα θερμά το ζήτημα...

..ή μήπως είναι σκόπιμο να εκδηλώνεται κάπως διαφορετικά η θέση μας..

:-)

oistros είπε...

Ούτε κι εγώ συμφωνω Ροδιά. Σέβομαι κάτι τέτοιους κανόνες και το κανακοιτάζω το θέμα από άλλη σκοπιά. Ίσως να υπάρχει παρεξήγηση και ένας αμελής χειρισμός που δεν σπουδαιολογήθηκε εδώ. Ακόμη έχω επιφυλάξεις αν και πριν λίγο είχα πάρει φωτιά από τον πάνω όροφο. Αλλά έλαβα νέα μυνήματα και τα ξανασκέφτομαι.Που θα πάει, κάπως θα καταλήξει όλο αυτό.

museologist είπε...

Μαύρε Γάτε, αυτό που λες "Και να ΔΕΧΕΣΑΙ το κατά γενική ομολογία αξιόλογο, και όχι μόνο αυτό που θεωρείς ως Αυτοκράτωρ του site αξιόλογο"

στηρίζεται, κατά τη γνώμη μου, στην ίδια σαθρή, πλην προσωπική και άρα σεβαστή, επιχειρηματολογία με του mindblog. Διότι από που συμπεραίνεις την "κατά γενική ομολογία"; Και πόσο γενική είναι; Έχει γίνει κάποια έρευνα μεταξύ των ελλήνων bloggers για το πιο θεωρούν αξιόλογο ή μη blog;

Γούστο του και καπέλου του του καθενός blogger να ονομάζει το blog του "τα καλύτερα ελληνικά blogs" ή τα χειρότερα, τα πιο σέξι, τα πιο ανέραστα κ.ο.κ. Η δήλωσή αυτή δεν κάνει τα blogs αντικειμενικά τα "καλύτερα", τα "χειρότερα" κ.ο.κ., διότι η αντικειμενικότητα στην blogόσφαιρα δεν υφίσταται ως έννοια. Όλα είναι προσωπικές ματιές και γνώμες. Προσωπικά και υποκειμενικά ημερολόγια, όχι γενικά και αντικειμενικά ημερολόγια. Το mindblog δεν αντιπροσωπεύει την blogόσφαιρα, αλλά τον εαυτό του, και υπό αυτή την έννοια έχει δικαίωμα να θεωρεί καλό, κακό και άσχημο ό,τι γουστάρει, με τους κανόνες που αυτό βάζει ή παραβιάζει. Δικό σου και δικό μου δικαίωμα να θεωρούμε τις επιλογές του επιτυχείς ή όχι.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα σας, και καλή εβδομάδα. Θα αποφύγω να απαντήσω στις παρατηρήσεις σας, γιατί θα ήθελα να τελειώσει αυτό το θέμα, γιατί δεν ξέρω πώς αισθάνεται ο GGL για όλα αυτά που λέχθηκαν ερήμην του...