22 Σεπ 2006

ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΛΆΘΟΣ

Η ποινικοποίηση της ΔΩΡΟΔΟΚΊΑΣ, στο νομοσχέδιο για τη ΔΙΑΦΘΟΡΆ.
.
Στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, στην ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ, τέτοιοι ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΊ ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΜΟΙ είναι όχι απλά συνηθισμένοι, αλλά και απόλυτα προβλέψιμοι. Όπως έλεγα και στις "προγραμματικές δηλώσεις" του Μαύρου Γάτου Δήμαρχου: στη χώρα των Αναρχικών Ατομικιστών Μαμάκηδων, είναι ΚΑΝΌΝΑΣ μόλις έρχεται στην επικαιρότητα ένα πρόβλημα να θεσπίζονται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΊ (μαξιμαλιστικοί) και ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΙ ΝΌΜΟΙ, ΣΑΝ ΠΡΟΣΧΉΜΑΤΑ ΔΉΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΒΟΎΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΎΣΗ. Νόμοι ΔΡΑΚΌΝΤΙΟΙ, νόμοι-ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΕN ΑΜΑΡΤΊΑΙΣ, από την δημιουργία τους καταδικασμένοι να μην εφαρμοστούν σχεδόν ποτέ. Και να μη λύσουν ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΠΡΌΒΛΗΜΑ.
.
Φυσικά, όταν μιλάμε για ΔΙΑΦΘΟΡΆ, ΕΊΝΑΙ ΔΕΔΟΜΈΝΟ ότι και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές είναι ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ. Αλλά άλλη η ευθύνη εκείνου που βρίσκεται ΣΕ ΘΈΣΗ ΙΣΧΎΟΣ, και άλλη εκείνη του "ΠΕΛΆΤΗ". Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ, και είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι αν ποινικοποιηθεί ο "πελάτης" και δεν μπορεί να καταγγείλει τον ΕΚΒΙΑΣΜΌ, ΚΑΝΈΝΑ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΠΌΤΕ ΞΑΝΆ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊ, ΠΑΡΆ ΜΌΝΟ ΊΣΩΣ ΑΠΌ ΤΎΧΗ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ αποκαλύφθηκε γιατί ένα από τα δύο "συμβαλλόμενα μέρη", κατήγγειλε τη συναλλαγή. σε συνθήκες που μένει ακόμα ν' αποσαφηνιστούν. Ναι, το θέμα του καρτέλ γάλακτος, αν όντως υπάρχει, ΠΡΈΠΕΙ ν'αντιμετωπιστεί. ΑΛΛΆ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΩΧΘΕΊ ΠΟΙΝΙΚΆ Η ΜΕΒΓΑΛ, ΠΟΥ ΚΑΤΉΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΆΝΟΙΞΕ, ΈΣΤΩ ΚΑΚΉΝ ΚΑΚΏΣ, ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΎΣ ΤΟΥ ΑΙΌΛΟΥ.
.
ΑΜΝΗΣΤΊΑ σε όσους καταγγέλουν την διαφθορά, έστω κι αν είναι ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ. Ο μόνος τρόπος ν' αλλάξει κάτι. ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΗ ΧΏΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ.

6 σχόλια:

Rodia είπε...

Ξέρεις Γατούλη.. σκεφτομαι οτι μάλλον το νομοσχέδιο βγήκε στον αέρα επειδή αρχίσανε να ξυπνάνε και οι λοιποί συνευρωπαίοι και να κάνουνε λαδιές.
Σχέδιο νόμου για πάταξη της διαφθοράς από εκείνους (σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο εννοώ, ε) που την έχουνε σημαία; Παράξενο μου ακούγεται...

Καλά κρασιά!
(αν βγάλετε Μπουτάρη εκεί πέρα)

σμουτς!:-)))

Rodia είπε...

Συμπληρωματικό: Κανείς δεν έχει σκεφτεί ως τώρα γιατί γίνεται κάποιος πολιτικός και πώς αυτός (με ποιο τρόπο δλδ) ισοφαρίζει -τουλάχιστον- τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του;

..μα.. αναρωτιέμαι ώρες ώρες.. μονάχα τόσο λίγοι είναι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.. ο χόμο σάπιενς χτύπησε μπιέλα..?

Ανώνυμος είπε...

@mavro gato:
Εύστοχη η παρατήρησή σου!
Ίσως για αυτόν ακριβώς το λόγο κ να ψηφίζεται το νομοσχέδιο, για να υπάρχει "νομική" επιβεβαίωση της σιωπής.

@rodia:
Είναι τόσο προφανές που δεν έχει νόημα καν να το σκέφτεται κάποιος.
Ο χόμο σάπιενς έχει εκλείψει κ έχει αντικατασταθεί από 2 υπο-είδη
* χόμο ανεγκέφαλους, πιστεύει ό,τι πει ο Λιάγκας
* χόμο κύνικους, είναι τόσο κυνικός που είναι βαθιά πεπεισμένος πως όλα πάνε κατά διαόλου
Ελπίζω να ανήκω στη 2η σνθυποσυνομοταξία

oistros είπε...

Εμένα τωρα η ιδέα να γεμίσουμε διεφθαρμένους σπιούνους και καταδότες που θα απολαμβάνουν αμνηστία για τις κάθε λογής βρωμιές τους γιατί δεν μου αρέσει?

advocatus diaboli είπε...

Ως παράταξη λέω να διαμαρτυρηθούμε κύριε Μαύρε Γάτε. Πώς μου κόβεις εσύ, κύριε αδιάφθορε, το παντεσπάνι των παιδιών μου; Α πα πα, οι εξαποδοί!

Ανώνυμος είπε...

Χιλιάδες χρόνια αταβιστικής προσαρμογής στις συνθήκες που δημιουργεί η νοοτροπία εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου δεν μπορεί να ακυρώσει ένας νόμος, όσοδήποτε αυστηρός κι αν είναι. Μάλιστα όσο πιό αυστηρός είναι τόσο πιό δύσκολα θα εφαρμοστεί. Σπάνια ένας δικαστής θα εξαντλήσει την αυστηρότητα ενός νόμου εάν αυτός είναι ιδιαζόντως σκληρός. Θα προτιμήσει να αθωώσει παρά να επιβάλει μια εξοντωτική ποινή και ο νόμος θα ατνοήσει αφ' εαυτού.