13 Σεπ 2006

ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο "ΑΣΕΒΗΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;

.
UPDATE 14/9:
Δεν ευθύνομαι για την σημερινή αναδημοσίευση του άρθρου αυτού στο monitor. Και λυπάμαι αν δεν μπορώ να πείσω κάποιους για το αντίθετο, αλλά δεν τίθεται προσωπικό θέμα με τον Πιτσιρίκο. Έχω από καιρό πάψει να ασχολούμαι μαζί του, ενώ αυτός δεν μού έχει επιτεθεί ποτέ προσωπικά.

Δεν μπορούσα όμως να αφήσω ασχολίαστη την ανταπόκρισή του από την βραδιά Καμπανέλλη, για τους λόγους που αναπτύσσω παρακάτω. Και με το δεδομένο ότι δεν επιτρέπει σχόλια στο blog του, έγραψα ένα άρθρο. Αν για κάποιους από εσάς δείχνει μικροπρεπές και υποκριτικό, λυπάμαι, αλλά δεν θα αυτολογοκριθώ για χάρη της πλάνης σας.
Μαύρος Γάτος
Η "απείραχτη" φωτογραφία είναι από το blog του Γεώργιου Χοιροβοσκού

Έχουν δικαίωμα οι παπάδες να μιλάνε; Ο Πιτσιρίκος λέει πως όχι.

Δεν συνηθίζω πιά να τον διαβάζω, ούτε και να τον σχολιάζω, για διάφορους λόγους που πολλοί από εσάς γνωρίζετε, κυρίως γιατί κατά την γνώμη μου δεν γνωρίζει πού τελειώνει η «ασέβεια» και η σάτιρα και πού αρχίζει η κακοήθεια και η χυδαιότητα.

Χτες όμως έγραψε ένα ‘σοβαρό’ άρθρο για μια βραδιά στο Μέγαρο προς τιμήν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που τον λατρεύω. Και τον διάβασα. Και τα κατάφερε πάλι να με εξοργίσει.

Αλλά τι περίμενες, θα μού πεις; Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται «ΚΡΑ». Και δεν αναφέρομαι στον «μαυροφορεμένο άνθρωπο», αναφέρομαι στον ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ. Που η νοοτροπία του σε άλλες εποχές θα έστελνε ανθρώπους στην πυρά ή στο εκτελεστικό απόσπασμα. Θαυμάστε:

«Η βραδιά έμοιαζε να κλείνει όμορφα, όταν μας ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει εκτός προγράμματος ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου. Κόντεψα να βάλω τις φωνές όταν ο παπάς ανέβηκε στη σκηνή, ενώ ανάλογα σχόλια ακουγόντουσαν δεξιά κι αριστερά.»

Αφού ο άνθρωπος ανέβηκε στη σκηνή ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ήταν φανερό ότι ΔΕΝ το έκανε σαν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, αλλά ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων ο κατά τα άλλα «ευφυής» Πιτσιρίκος και η παρέα του, ΑΦΟΥ όμως τον είχαν ταράξει στην καζούρα:

«Δεν άφησα βέβαια κουβέντα του ασχολίαστη και η Φ., η Τ. και ο Ν. γελούσαν ακατάπαυστα.»

Δεν θίχτηκε το θρησκευτικό μου συναίσθημα: Δηλώνω ευθαρσώς Άθεος. Άλλωστε πολλοί από εμάς τους bloggers έχουμε επικρίνει σφοδρά τις ακατανόμαστες παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου και άλλων Αρχιερέων και Ιερέων επί παντός επιστητού, σε ζητήματα όπου θα έπρεπε δημοσίως να κρατούν διακριτική στάση ή και απόλυτη σιωπή. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αν οι υπεύθυνοι της βραδιάς έδωσαν τον λόγο ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, κάποιον λόγο θα είχαν. Άλλο η …καλώς εννοούμενη "ασέβεια", το να ΒΆΛΕΙΣ ΤΟΝ ΡΑΣΟΦΌΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΆΕΙ ΤΑ ΌΡΙΑ ΣΤΗ ΘΈΣΗ ΤΟΥ, κι άλλο το να λιθοβολείς τον οποιονδήποτε άγνωστό σου ρασοφόρο παίρνει το λόγο, να τού απαγορεύεις να ομιλεί, να τον γιουχάρεις, να τον λοιδωρείς. Σαν κακομαθημένο κωλόπαιδο, θα έλεγα, αν δεν επρόκειτο για κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, αν δεν επρόκειτο για ΦΑΣΙΣΜΟ και για ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ.

«Τότε, αυτός ο μαυροφορεμένος άνθρωπος έκανε κάτι εντελώς απρόβλεπτο, δείχνοντας πως δεν εκπροσωπούσε κανέναν Αρχιεπίσκοπο αλλά μόνο τον εαυτό του. Είπε πως θα βγει εκτός πρωτοκόλλου, άπλωσε το χέρι του προς την ορχήστρα και αυτή ξεκίνησε να παίζει. Ο παπάς τραγούδησε…
Το ψωμί είναι στο τραπέζι…
…δώσε του Χριστού να πιει.
Η Φ. γύρισε χαμογελαστή προς τη μεριά μου. Είχα δακρύσει.»

Να λοιπόν και η ανατροπή, που τόσο γοητεύει τον Πιτσιρίκο, όπως όλους τους επιπόλαιους ανθρώπους των άκρων. Δάκρυσα κι εγώ από συγκίνηση αυτήν την στιγμή που γράφω... Μα τι ευαίσθητο παιδί, αυτός ο Πιτσιρίκος, τελικά.

«Με κοίταξε απορημένη. Ο παπάς έκανε νεύμα στους τραγουδιστές να συνεχίσουν αυτοί. Η τρίτη στροφή μάλλον του ήταν απαγορευμένη – ο τελευταίος στίχος σίγουρα. Για μια στιγμή ένιωσα μέσα μου την απελπισία όλου του κόσμου…
Δώσε μάνα του διαβάτη,
του Χριστού και του ληστή
δώσε μάνα να χορτάσει,
δώσ’ του αγάπη μου να πιει.
Το τραγούδι τελείωσε. Ο παπάς κατέβηκε από τη σκηνή, πλησίασε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, έσκυψε και του φίλησε το χέρι. Τέλος.»

Άντε λοιπόν προβατάκια αναγνώστες μου. Χειροκροτήστε εκεί που πριν γιουχάρατε, πετούσατε ντομάτες και λιθοβολούσατε κατά δική μου υπόδειξη. Και δοξάστε με που είμαι τόσο ευαίσθητο παλιόπαιδο. Πιτσιρίκος Σταλιν-ιάδης έφα.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έγραψα αυτό το κείμενο, γιατί δεν ανέχομαι να γίνεται ο οποιοσδήποτε θύμα άδικων επιθέσεων και αποδιοπομπαίος τράγος. Και είναι αλήθεια ότι οι Ιερείς είναι εύκολοι στόχοι για πολλούς, όπως είναι αλήθεια ότι η ελλαδική Εκκλησία φέρει δυστυχώς τεράστιες ευθύνες γι αυτην την κατάντια....

Και για να γίνω ακόμα πιό σαφής, επειδή με κατηγόρησαν για μεροληψία. ΚΑΤΗΓΟΡΩ τους Αμερικάνους για ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ "συλλογική" αμάθεια και αδιαφορία. ΔΕΝ θα ήμουν ποτέ προκατειλημμένος ενάντια σε κάποιον άνθρωπο ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ", ούτε φυσικά και θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑ ποτέ κάποιον γι' αυτό, και ΑΥΤΗ είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά που κάποιοι δεν μπορούν να δουν. Με παρόμοιο τρόπο, ΚΑΤΗΓΟΡΩ τον Κλήρο για "συλλογικό", δηλαδή ΚΑΤΆ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ, φανατισμό, μισαλλοδοξία, σκοταδισμό, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ, τουλάχιστον όχι μπροστά μου.


36 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Ούτε ασεβής ούτε χιουμορίστας...
Σαχλαμαράκιας είναι και πάρτε το χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροσωπευτικές αντιδράσεις μιας ολόκληρης γενιάς. Της Σαχλαμάρας, όπως ορθώς προείπε και ο AFMarx

Μαύρος Γάτος είπε...

Εγώ θα έλεγα ότι είναι των άκρων.

Στις καλές του, είναι εξαιρετικός.

Και στις κακές του, είναι σιχαμερός.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καποια αρθρα...δεν εχουν λογο υπαρξης...

Μαύρος Γάτος είπε...

Ο λόγος ύπαρξης αυτού του άρθρου, Νίκο, είναι ότι ο Πιτσιρίκος δεν επιτρέπει τα σχόλια...

Mantalena Parianos είπε...

Εγώ πάντως, εισέπραξα εντελώς άλλο πράγμα από το κείμενο του Πιτσιρίκου.
Μου φαίνεσαι προκατειλημμένος Μαυρόγατε.
Δεν κατάλαβα ότι φίμωσε κανέναν, όπως γράφεις (και να ήθελε δεν θα μπορούσε!). Το να λοιδωρείς κάποιον πάλι, που είναι εκπρόσωπος μιας γελοίας εξουσίας , το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΜΙΤΟ - γιατί αυτό ουσιαστικά αποδυναμώνει την ικανότητα αντίδρασης της εξουσίας, αν και απ' ότι κατάλαβα , ο Πιτσιρίκος το έκανε ψιθυριστά στην παρέα του (έχει ςπάει στο μέγαρο; σε ομιλία; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να μιλάς δυνατά όταν είναι κάποιος στο πόντιουμ).
Αλλά τι κάθομαι και εξηγώ; Είναι δυνατόν να κρίνεις κάποιον "φασίστα" από κάτι τέτοιο;

Μαζευτείτε λίγο, νομίζω ότι υπερβάλλετε ρε παιδιά.
Οι δημοσιογράφοι της παρέας, εξαιρούνται - δεν μαζεύονται με τίποτα, λέμε!

Μαύρος Γάτος είπε...

Τι να πω, δεν θα έγραφα τίποτα αν μπορούσα αν τού αφήσω ένα σχόλιο.

Όπως είπα και στο Νίκο, ο παπάς δεν αντιπροσώπευε καμμιά εξουσία εκείνη την ώρα, παρά μόνο τον εαυτό του. Υποθέτω ότι θα ΄ήταν φίλος του Καμπανέλλη, χωρίς όμως να μπορώ να είμαι σίγουρος. Και όπως και να το κάνουμε, όσο και να θεωρώ γελοίους πολλούς από τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ της ελλαδικής εκκλησίας, δεν δέχομαι να τους καταδικάζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Μού θυμίζει αυτούς που βλέπουν παπά και φτύνουν στον κόρφο τους.

Ανώνυμος είπε...

Μα το να επιτίθεσαι και να προσπαθείς να γελοιοποιήσεις έναν ιερέα, σε κάνει αυτομάτως επαναστάτη, προοδευτικό, ...ευρωπαίο και το κυριώτερο, χωρίς κόστος (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)! Όσο πιό υψηλόβαθμος είναι δε, τόσο πιό πλούσιες οι δάφνες σου! Και γιά να προλάβω κάποιους θερμόαιμους "προοδευτικούς", ναι όλοι γνωρίζουμε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων από τον χώρο τής Εκκλησίας έχει περισσότερο ή λιγότερο λερωμένη την φωλιά του. Όπως και σε άλλα ...επαγγέλματα άλλωστε. Όμως δεν βλέπω ανάλογη "ευαισθησία" - "ευθιξία" γιά κοινωνικά ή πολιτικά θέματα. Προφανώς επειδή το θέμα Εκκλησία (κι ό,τι σημαίνει αυτό γιά τον καθένα) "πουλάει". Κι επειδή οι κανόνες τής τηλεόρασης ισχύουν και στον χώρο των μπλογκ παρατηρώ ότι θέματα πολιτικής (όχι μικροχοντροκοματικές "διαφορές"), παιδείας, τέχνης, κλπ περνούν απαρατήρητα. Σε αντίθεση με θέματα θρησκευτικού, υποτίθεται, περιεχομένου που εξασφαλίζουν την επιτυχία και την αναγνώριση τού μπλόγκερ.

Mantalena Parianos είπε...

MAYRE GATE>>
"δεν δέχομαι να τους καταδικάζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ"

Α! Εγώ πάντως καταδικάζω ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ π.χ. την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Όποιου δεν του αρέσει να κατέβει απ' το τρένο του Καραμανλή, αν δεν θέλει να είναι μέρος της. Σοβαρολογείς, ότι θα πρέπει, π.χ. να δω τον Ρουσόπουλο ΞΕΚΟΜΜΕΝΟ ή ΑΤΟΜΙΚΑ απέναντι της ΝΔ; Δεν συμφωνώ.

Αν πάλι τον γνωρίσω (λέμε τώρα) και διαπιστώσω ότι "αχ, το καημένο το παιδί, για αλλού ξεκίνησε και παγιδεύτηκε και πως να απεγκλωβιστεί τώρα" και άλλα τέτοια ωραία, ίσως να αλλάξω γνώμη. Δεν μπορείς όμως να θεωρήσεις ότι αυτή η εξαιρετική περίπτωση (με την έννοια της εξαίρεσης), αποτελεί τον κανόνα για κάποιον που έχει στάση χλευαστική απέναντι στις εξουσίες.
Αν ήταν έτσι... θα περιμέναμε ακόμη έγκριση από την ιερά σύνοδο γιοα να χλευάσουμε τον Βαβύλη ή τον Παρασκευαϊδη.
:)

ΚΩΣΤΑ>>
"δεν βλέπω ανάλογη "ευαισθησία" - "ευθιξία" γιά κοινωνικά ή πολιτικά θέματα. Προφανώς επειδή το θέμα Εκκλησία (κι ό,τι σημαίνει αυτό γιά τον καθένα) "πουλάει".

Άπ' ότι είδα στο profile σου, δεν είsαι παλιός μπλογκερ και ίσως γι' αυτό δεν ξέρεις ότι μπορείς να βρεις γενικότερα "ευθιξία" για πολιτικά θέματα στη μπλογκόσφαιρα - και ειδικά στο blog ο οποίο κομμεντάρεις αυτή τη στιγμή, του Μαύρου Γάτου!

Σκοπός δεν είναι νομίζω να δώσουμε διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας (κι εγώ έκραξα για την εξομολόγηση στασχολεία π.χ.), αλλά να μην εξάγονται εύκολα συμπεράσματα παρακαλώ με το που κάποιος από μας αποφασίζει να ασχοληθεί με ΕΝΑ ΜΟΝΟ θέμα, αντί να αισθάνεται ότι για να κριτικάρει κάτι, θα πρέπει να κριτικάρει και όλο το πολιτικό σκηνικό της Ελλαδίτσας.
Άσε που το θρησκευτικό ζήτημα στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ πολιτικό...

καλημέρεζ
(σκέψεις μετά καφέ είναι αυτές, boyz, συγχωρείστε μου την πολυλογία)

Μαύρος Γάτος είπε...

Κώστα, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, οι φωνές στην ελληνική Ευλογόσφαιρα ( blogosphere )που ασκούν ουσιαστική κριτική είναι πολυπληθέστατες και πάρα πολύ αξιόλογες. Επί παντός επιστητού, κυριολεκτικά επί παντός.

Όσο για το θέμα που θίγεις, γι αυτό και μόνο έγραψα αυτό το κείμενο, γιατί δεν ανέχομαι να γίνεται ο οποιοσδήποτε 'αποδιοπομπαίος τράγος". Και είναι αλήθεια ότι οι Ιερείς είναι εύκολοι στόχοι για πολλούς, άλλο αν η Εκκλησία, Μανταλένα μου, φέρει φυσικά τεράστιες ευθύνες γι αυτην την κατάντια....

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Μαύρε Γάτε, που έρχεσαι να πουλήσεις και αντικειμενικότητα.

Έγραψες: Και όπως και να το κάνουμε, όσο και να θεωρώ γελοίους πολλούς από τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ της ελλαδικής εκκλησίας, δεν δέχομαι να τους καταδικάζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.. Σωστά.

Αλλά είσαι ο ίδιος που σε άλλο blog καταδίκαζες ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τους Αμερικανούς για αμάθεια και εγωκεντρισμό.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όσο φασίστας είναι ο Πιτσιρίκος που λες, άλλο τόσο είσαι και συ, γιατί κάνεις ακριβώς τα ίδια με όσους εσύ δεν γουστάρεις.

iPol είπε...

Ε όχι, εντάξει, καλά τα λέει ο Πιτσιρίκος. Στο κάτω κάτω άποψή του είναι. Δε μιλάει από καμιά θέση και στο όνομα κανενός.
Όσο για το γιατί οι παπάδες είναι αντικείμενο χλευασμού, αναζητήσατε την κατάντια του κλήρου, αρχής γενομένης από της κεφαλής του. Αυτή κι αν ανακατεύεται επί παντός επιστητού, πλην των θείων.
Δε θέλω μ' αυτό να υποστηρίξω τον Πιτσιρίκο, αλλά με εκφράζει περισσότερο η άποψη ότι ο κλήρος είναι απαράδεκτος παρά το να καταδικάσω κάποιον που βρίζει τον κλήρο.

Unknown είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς μαυρόγατε, εμάς τους κάποιας ηλικίας, επιπόλαιους αναρχοκομμουνιστοφασίστες μάς γαλούχησαν με την αντίληψη ότι ο (κάθε) ρασοφόρος δεν δικαιούται δια να ομιλεί περί Καμπανέλλη κλπ. συναφών ζητημάτων. Αυτή η επιπόλαια αντιφατικότητά μας είναι που μας οδηγεί συχνά (ο πιτσιρίκος είναι κατά πάσα πιθανότητα συνομήλικός μου) στη γελοιοποίηση.

Υ.Γ. Αν οι αναγνώστες του Πιτσιρίκου ή του Μαύρου Γάτου είναι προβατάκια, γι' αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο Πιτσιρίκος ούτε ο Μαύρος Γάτος.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ανώνυμε, αν και δεν περιμένω να καταλάβεις γιατί είσαι προκετειλημμένος, θα σού εξηγήσω. ΚΑταδικάζω τους Αμερικάνους για ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ αμάθεια και αδιαφορία. ΔΕΝ θα ρεζίλευα ΠΟΤΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ", και ΑΥΤΗ είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά που δεν μπορείς να δεις. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ και τον Κλήρο για φανατισμό, μισαλλοδοξία και σκοταδισμό. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ, τουλάχιστον όχι μπροστά μου.

Πολυχρόνη, δεν διαφωνούμε για την κατάντια του Κλήρου, σού έδωσα κι εσένα μιαν έμμεση απάντηση...

Μαύρος Γάτος είπε...

Vrennus καλημέρα, γράφαμε ταυτόχρονα και δεν σε είδα. Πικρές οι διαπιστώσεις σου αλλά αληθινές....

Ecumene είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ecumene είπε...

Tελικά θα ανοίξει τα σχόλια;...

αυτό ειναι το ζητημα...

:)

angeliki marinou είπε...

Δε διάβασα το ποστ του πιτσιρίκου (μου αρέσουν τα κείμενά του, αλλά πρέπει να είμαι σε "φάση" για να τα διαβάσω, επειδή είναι συνήθως μακροσκελή), ούτε διάβασα και τα εδώ σχόλια, αλλά νομίζω, μαύρε γάτε, με όλο το σεβασμό, ότι είναι μικροπρέπεια να το παίζεις knight in shining armor κάποιας κοινωνικής ομάδας (οποιασδήποτε), προκειμένου να πλήξεις έναν blogger που απ΄ότι διαπίστωσα δεν ασχολείται μαζί σου, να σχολιάζεις λέξη προς λέξη τα λεγόμενά του, συγνώμη, αλλά αυτά τα κάνουν οι κυρά -Κατίνες, όχι οι σοβαροί άνθρωποι.

Υ.Γ. Αυτό δεν αναιρεί στο ελάχιστο το θαυμασμό μου για τα γραπτά σου

Υ.Γ.2 Είμαι αρκετά θρησκευόμενη, και θα είχα περισσότερους λόγους να παρεξηγηθώ - νομίζω.

Μαύρος Γάτος είπε...

Αγαπητή Renton

Λυπάμαι που δεν μπορώ να σάς πείσω για το αντίθετο, αλλά δεν τίθεται προσωπικό θέμα με τον Πιτσιρίκο. Έχω από καιρό πάψει να ασχολούμαι μαζί του, ενώ αυτός δεν μού επιτέθηκε ποτέ προσωπικά.

Δενμπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη και μια τέτοια δική του πατάτα, για τους λόγους που ανέπτυξα παραπάνω, και με το δεδομένο ότι δεν επιτρέπει σχόλια στο blog του, έγραψα ένα άρθρο. Αν σάς φάινομαι μικροπρεπής και υποκριτής, λυπάμαι, αλλά δεν θα αυτολογοκριθώ για χάρη της πλάνης σας.

Φιλικά

Μαύρος Γάτος είπε...

Όσο για τον αν τον "πλήττω' ή όχι, να είστε σίγουρη ότι τού κάνω αυτήν την στιγμή την καλύτερη δυνατή διαφήμιση. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που έχει σημασία.

angeliki marinou είπε...

Νιώθω αμηχανία που μου μιλάτε στον πληθυντικό (τώρα το άλλαξα κι εγώ).

Tο σκεπτικό σας είναι παράλογο: κριτικάρετε τον πιτσιρίκο, χωρίς να έχετε μάλιστα τίποτε να κερδίσετε απ΄αυτό - του προσφέρετε αντίθετα, όπως πολύ σωστά είπατε, δωρεάν διαφήμιση. Και ούτε ο κλήρος ωφελείται από την παρέμβασή σας, είμαι σίγουρη. Γιατί λοιπόν προβαίνετε σε μια ενέργεια που, όχι μόνο δε σας ωφελεί (και κανέναν), αλλά σας κάνει και θύμα της πλάνης των άλλων (της δικής μου και σίγουρα και άλλων);

Οσο για την αυτολογοκρισία...σκοπός δεν είναι η αυτολογοκρισία, αλλά η αυτοκριτική.

Ολα αυτά τα λέω πολύ φιλικά, πραγματικά. Είστε πολύ αξιόλογη παρουσία, είναι κρίμα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Renton, επιστρέφω στον ενικό, αν και με είπες "Κατίνα". Η απάντηση βήμα προς βήμα που χρησιμοποιώ κα για την οποία με κατηγορείς πιό πάνω, όχι μόνο δεν είναι κατινιά, αλλά είναι και ο μόνος σοβαρός τρόπος να ασχοληθείς με μιαν ΑΠΟΨΗ.

Με τον ίδιο τρόπο, βήμα προς βήμα, σχολιάζω εδώ και καιρό ό,τι στραβό κι ανάποδο (κατά την γνώμη μου) πέφτει στην αντίληψή μου. Και δεν πρόκειται να παρέχω "αμνηστία" από την ΚΡΙΣΗ μου ούτε στον Πιτσιρίκο ούτε και σε κανέναν άλλο, για οποιονδήποτε λόγο, , είτε αυτός είναι blogger, είτε είναι πολιτικός, πυροσβέστης, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό μού επιβάλλει η συνείδησή μου. Αν τη στάση μου την θεωρείς κατινιά, επειδή "αυτός δεν με πείραξε", δικαίωμά σου.

Δικαίωμά μου κι εμένα όμως είναι να θεωρώ Κατινιά τις άναρθρες κραυγές, την δημιουργία εντυπώσεων, και την απαξίωση ανθρώπων λόγω του ράσου τους.

vromogato είπε...

Ούτε εγώ έτυχε να τον διαβάσω αλλά μιας και άνοιξες θέμα και επιτρέπεις σχόλια βάζω κι εγώ τη βρωμοουρά μου μέσα.
Ενας εκκλησιολάγνος θα μπορούσε να μην ανέχεται να κατηγορείς το μεγαλύτερο μέρος του κλήρου στην ελλάδα όπως και ένας μιλιταροαμερικάνος δεν θα ανεχόταν τα σχόλιά μας για τον πόλεμό τους
Οποιος κράζει οτιδήποτε στο τσαρδί του (όπου περνάμε και κοιτάμε χωρίς πρόσκληση φυσικά) μπορεί να το κάνει χωρίς να ενδιαφέρεται αν οι υπόλοιποι το "ανέχονται".
Το να μη θέλει σχόλια και διάλογο γιατί δεν είναι σεβαστό?

angeliki marinou είπε...

Εντάξει, ήσουν σαφής και δε θα γίνω σε καμία περίπτωση ο knight in shining armor του πιτσιρίκου - ούτε κανενός. Ενδεχομένως όντως να λειτουργείς έτσι, δεν έχω εντρυφήσει τόσο στα κείμενά σου, ώστε να ξέρω τί μορφή έχει η διαμαρτυρία σου (το δείγμα μου άρεσε, ολική άποψη δεν έχω). Καινούργια είμαι ακόμα, θα μάθω.

Οχι ότι συμφωνώ με αυτό τον τρόπο κριτικής και διαμαρτυρίας, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης κουβέντας, και ήδη σπατάλησα αρκετό από το χρόνο και το χώρο σου.

Οσο για το ότι σε είπα Κατίνα: είπα ότι αυτά τα πράγματα τα κάνουν οι κυρά-Κατίνες και όχι οι σοβαροί άνθρωποι, πράγμα που αν το ψάξεις λίγο βαθύτερα, σημαίνει ότι σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο, κι ότι αυτές τις πράξεις θεωρώ ανάρμοστές σου (αν και είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες τί ήθελα να πω εξαρχής, αλλά ήθελες να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις, ε, κάνω κι εγώ την επεξήγηση για τον ίδιο ακριβώς λόγο).

Καλημέρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Renton, δεν θεωρώ την συζήτηση χάσιμο χρόνου, αλλά όπως είπες κι εσύ, ευκαιρία για αυτοκριτική και αυτοβελτίωση. Συνεννοούμαστε πολύ καλά νομίζω.

Καλημέρα κι από εμένα Σ;)

Συνάδελφε Βρωμόγατε φυσικά και έχει δικαίωμα να μην θέλει διάλογο! Εγώ δεν έχω δικαίωμα να τον σχολιάσω;;;

Σ;)

Ανώνυμος είπε...

@ Μαύρος Γάτος
Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες φωνές στον χώρο, δεν είπα το αντίθετο...

@ mantalena parianos
Νομίζω και μάλλον θα συμφωνείς κι εσύ, ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις μπλογκ γιά να έχεις εικόνα τού χώρου. Η είσοδος στο διαδίκτυο αρκεί. Όσο γιά το μπλογκ τού οικοδεσπότη, είναι από αυτά που εκτιμώ. Εξ ου και το σχόλιό μου στο οποίο δεν αναφέρεται κάπου ότι είναι απαραίτητη η κατάθεση διαπιστευτηρίων δημοκρατικότητας(;!) ούτε η ταυτόχρονη με άλλα θέματα έκθεση θρησκευτικών ζητημάτων. Ούτε καν υποννοείται κάτι τέτοιο.
Το εκκλησιαστικό θέμα είναι ΚΑΙ πολιτικό. Γι'αυτό και μένει στο ράφι με τα υπόλοιπα, από δεκαετιών, άλυτα θέματα τής χώρας.

Φιλικό Υ.Γ. Το να "κοπυπεϊστάρει" κάποιος πρόταση πρόταση από ένα σχόλιο ώστε να απαντήσει μετά, δεν είναι και ό,τι πιό ευγενικό ;-) ...

Mantalena Parianos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
vromogato είπε...

μα φυσικάαα σύνγατε
έτσι κι αλλιώς είμαι της άποψης οτι πρέπει και να αλληλοκραζόμαστε και όχι μόνο να αλληλοχαιδευόμαστε επειδή αλληλοδιαβαζόμαστε
ΥΓ το "κοπυπεϊστάρω" είναι σα να λέμε κάτιτίιςς ... "αντιγράφω" να 'ούμ?

Mantalena Parianos είπε...

KOSTA>>
Αααααααα!
Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται.
ΑΠΑΝΤΩ: Δεν έγραψα πουθενά ότι έγραψες ότι χρειάζονται διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας.
Παίζεις με τις λέξεις, εγώ δεν θέλω να παίξω άλλο.

Όσο για το κόπυπέηστ, θεωρώ ότι χρειάζεται όταν χάνεται η μπάλα από τα πολλά σχόλια και δεν το θεωρώ αγενές.
Aν πάντως σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, δεν τα έκανα κόπυ πέηστ, τα ξαναέγραψα απ' την αρχή!

Μαύρος Γάτος είπε...

Θα συμφωνήσω με την Μανταλένα ότι η Αντίπαρος είναι όλα τα λεφτά.... εεεεε.... ότι το copy-paste και η σημείο προς σημείο απάντηση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες, σε πολύ πιό μεγάλης εμβέλειας "συζητήσεις" από τη δική μας, χωρίς να θεωρείται ούτε κλοπή, ούτε απρέπεια, ούτε και οτιδήποτε άλλο.

Σάς χαιρετώ όλους φιλικά. Μπορείτε να μού την λέτε ελεύθερα, όποτε θεωρείτε ότι σφάλλω. Μόνο έτσι, με τις καλοπροαίρετες κριτικές από τη μιά και με τα ενθαρρυντικά σχόλια από την άλλη, μπορώ να πάω μπροστά.

Mantalena Parianos είπε...

Χάααααδια θέλει το γατουνέρι μας...
:)

Μαύρος Γάτος είπε...

Και γρατζουνιές, είπα!

Σ;)))))))))

Ανώνυμος είπε...

@ mantalena parianos
Δεν συνηθίζω να κοροϊδεύω ούτε να παίζω με τις λέξεις. (Άλλωστε υπάρχουν τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στην ζωή). Πολύ περισσότερο δε σε μπλογκ άλλων ... Τέλος πάντων ...

Μαύρος Γάτος είπε...

Αγαπητέ McFly, στα "σύμβολα και στις ιδέες" συμφωνούμε. Δεν δέχομαι όμως την γελοιοποίηση των πιστεύω κανενός, αρκεί και αυτός να σέβεται τις δικές μου ιδέες. Δεν δέχομαι την επίθεση αδιακρίτως κατά δικαίων και αδίκων.

Και δεν έχω τίποτα να "κάνω" με τον Πιτσιρίκο! Αυτός είναι που δηλώνει "σατιρικός και ασεβής".

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδί μου είναι προφανές ότι επί της ουσίας δε διαφωνούμε σε τίποτε. Πιάνω απόλυτα το πνεύμα της διαφωνίας σου με τον αγαπημένο της εξέδρας.

Απλά, ακόμα και η φράση "δε δέχομαι τη γελοιοποίηση κανενός αρκεί κι αυτός να σέβεται τις δικές μου ιδέες" είναι επικίνδυνη στα χέρια ανθρώπων που ψάχνουν αφορμές να βρουν θύματα και θύτες.

Ποιος γελοιοποιείται, σε ποιο βαθμό και ποιος λέει ότι αυτός σέβεται τον άλλον.

Κι από τους φύλακες ποιος σκατά θα μας φυλάξει;

Κι απ' την κοινοτοπία;

Ανώνυμος είπε...

Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.