12 Σεπ 2006

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΟΥΣ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ

.
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ...

...ΣΤΟ ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ...


Οι επαναστάτες είναι συνήθως το Άνθος της κοινωνίας. Είναι οι πιο νέοι, είναι οι πιο ανοιχτόμυαλοι, είναι οι πιό τολμηροί. Στην Ελλάδα αυτό το Άνθος αποδεκατίστηκε στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, και ξεπαστρεύτηκε τελικά σχεδόν τελείως, όταν χειραγωγήθηκε μεταπολεμικά από τους λαοπλάνους Κομμουνιστές ηγέτες, και παρασύρθηκε στην δίνη του εγκληματικού Εμφυλίου. Από αυτό το Άνθος των εξαπατημένων και στο τέλος έτσι κι αλλιώς ηττημένων ιδεαλιστών αγωνιστών, άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι εξορίστηκαν στα ξερονήσια ή στο εξωτερικό, άλλοι φυλακίστηκαν για χρόνια, και όσοι απέμειναν απομονώθηκαν κοινωνικά, στερούμενοι κάθε πρόσβαση στον Κρατικό μηχανισμό, στην ανώτερη και ανώτατη μόρφωση, στη δημόσια ζωή, στην πολιτική. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από μόνοι τους στο εξωτερικό. Και δεν έμεινε σχεδόν κανείς. Κι όσοι έμειναν, ζούσαν στη Σιωπή κα στον Φόβο.

Αυτή είναι άλλη μια από τις αιτίες που σήμερα η πατρίδα μας εμφανίζει αυτήν την τρομερή φτώχεια, πνευματική, ηθική, αλλά και υλική. Για δεκαετίες «τα καλύτερα παιδιά» απουσίασαν θεαματικά, κι έπαιζαν ανενόχλητα στην αυλή της κοινωνίας μας τα χειρότερα παιδιά, όπως και οι ακίνδυνοι για το Σύστημα μέτριοι. Και μόλις ο σπόρος του Άνθους άρχισε δειλά δειλά να ξαναφυτρώνει, μόλις άρχισαν να φαίνονται κάποια σημεία Ελευθερίας και Αναγέννησης, ήρθε ξαφνικά η Δικτατορία, καθόλου τυχαία βέβαια, και ολοκλήρωσε την καταστροφή…

Μετά την Δικτατορία; Α, μετά, ήρθε η «Αλλαγή»… και μάς άλλαξε τα φώτα για άλλη μια φορά.

Οι τραμπούκοι με τα κράνη και με τους λοστούς

Σήμερα; Άστα να πάνε καλύτερα. Αυτό που μού τη δίνει όμως πιό πολύ απ' όλα, είναι ότι τα κωλόπαιδα με τα σπρέυ, με τα κράνη, με τους λοστούς, και με τις μολότωφ, που τα σπάνε και τα καίνε σε κάθε ευκαιρία, ναι, για τους γνωστούς δήθεν άγνωστους λέω, αυτοί λοιπόν οι τραμπούκοι αληταράδες, οι λεγόμενοι "αναρχικοί", περνιούνται για δήθεν "Άνθος", για δήθεν επαναστάτες. Σε λίγο έρχεται και το Πολυτεχνείο, θα τους δούμε ξανά σε ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ δράση....

Με τις Υγείες μας.

.

8 σχόλια:

mauve είπε...

δεν είναι αυτοί το άνθος.
το άνθος είναι ακόμα μπουμπούκι.
το λουλούδι αυτό μεγαλώνει σε κοπριά
και τόσο λίπασμα θα το κάψει, εκτός κι αν βρει λίγο χώμα.
υπάρχουν και γεννιούνται και γίνονται επαναστάτες ακόμα.
λίγο χώμα να βρουν...

Μαύρος Γάτος είπε...

Θρύπα, ξαναδιάβασε τι έγραψα.

Δεν ήταν πρόβατα, αυτό όμως δεν δημαίνει ότι δεν ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ από ΑΝΑΞΙΟΥΣ ανθρώπους. Ακόμα και οι ίδιοι οι κομμουνιστές (με μυαλό) το έχουν αναγνωρίσει αυτό.

[το "ΠΑΣΟΚΕ" που μού είπες είναι μεγάλο ανέκδοτο]

Μαύρος Γάτος είπε...

Και ναι, μιλάω για τον Ζαχαριάδη

cyrus είπε...

Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο η ιστορία του Ζαχαριάδη όσο η σημερινή κατάσταση: από τη μια έχουμε ένα "τελειωμένο" κομμάτι νεολαίας, τους "γνωστούς-άγνωστους", που απλώς κάνουνε το χαβαλέ τους (κατά κάποιους, υποκινούμενοι από κρυφόμπατσους), κι από την άλλη ένα κόμμα (για το ΚΚΕ λέω) που από Σταλινικό έγινε υπερσυντηρητικό, εθνικιστικό και συνωμοσιολογικό.

Για να μη μιλήσω για τον ΣΥΝ (ή ΣΥΡΙΖΑ;) που είναι μπερδεμένοι και δεν ξέρουν κι οι ίδιοι τι ακριβώς πρεσβεύουν.

Όποιος θεωρεί εαυτόν αριστερό, έχει πρόβλημα στέγης στις μέρες μας...

(Ναι, βάζω κι εμένα μέσα...)

cyrus είπε...

Α, δεν χρειάζεται, βέβαια, να πω ότι το ΣΟ στο ΠΑΣΟΚ είναι απλώς ένα κακόγουστο ανέκδοτο...

Μαύρος Γάτος είπε...

Cyrus, λες να φτιάξουμε μια δική μας αριστερή στέγη;

Θα μού πεις, ΑΛΛΗ μία... Σ:((((((

Μαύρος Γάτος είπε...

Θρύπας, δεν διαφωνούμε, αυτά περίπου λέω κι εγώ.... μόνο που αυτά τα "λάθη" που λες, ήταν τραγικών διαστάσεων, με συνέπειες που πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.

(...)

άσκεπος είπε...

Δηλαδή οι επαναστάσεις γίνονται με αγάπη, φροντίδα και προδέρμ; Δε συμφώνω με τη στάση των "μπαχαλάκηδων", αλλά δεν μπορώ παρά να τους αναγνωρίσω και μία κάποια λογική. Αυτήν την εύκολη απόρριψη, στην οποία προβαίνεις, δεν τη μπορώ.

Άποψή σου, άποψή μου

;)