18 Ιουλ 2006

URGENT: A CALL FOR SOLIDARITY FROM LEBANON



THE POSTER EVIDENTLY HAS BEEN MADE YESTERDAY. TODAY THE NUMBER OF THE DEAD LEBANESE CIVILIANS IS WELL OVER 200.

PLEASE PUT IT IN YOUR BLOGS, YOUR SITES, YOUR NEWSPAPERS, SEND IT BY EMAIL, PRINT IT, CIRCULATE IT BY ANY MEANS...


Mavros Gatos Katamavros

5 σχόλια:

hardrain είπε...

Σε αυτή την υπόθεση, υπάρχουν πολλές ευθύνες σε πολλές, σε όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχει ουδείς άμοιρος.

Και όταν οι Χεσμπολάδες απήγαγαν τους 2 Ισραηλινούς στρατιώτες, ήξεραν ΑΚΡΙΒΩΣ το τι θα συμβεί.

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του 40 δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ, μπήκε σε εφαρμογή μία τεράστια και πρωτοφανής για τότε στρατηγική.

Η στρατηγική της Δημιουργίας Εθνικής Συνείδησης ενός νεοσύστατου κράτους.

Κυρίαρχη θέση σε αυτή τη συνείδηση, ή αν προτιμάτε κουλτούρα, έχει μία αρχή: Η αρχή που λέει "ένας για όλους , όλοι για έναν". Πράγμα που σημαίνει πως για το Ισραήλ η ζωή έστω και ενός πολίτη, αξίζει όσο όλων μαζί.

Τη συνέπεια σε αυτή την αρχή, το Ισραήλ την έχει αποδείξει σε όλη την διαδρομή του. ΄

Όταν πριν από μήνες, το Ισραήλ ξεσπίτωνε δικούς του ανθρώπους στη Λωρίδα για να παραχωρηθούν (καλώς, πολύ καλώς) τα εδάφη στους Άραβες, στην πραγματικότητα έπαυαε κάθε λόγος για συνέχιση της βίας, με τα μέχρι τότε δεδομένα τουλάχιστον. Ωστόσο, ο θάνατος του Γιασέρ Αραφάτ -και ο ερχομός της Χαμάς στο προσκήνιο, μπέρδεψε τα πράγματα πολύ άσχημα.

Και φτάσαμε στην απαγωγή των φαντάρων και στη συνέχεια, σε αυτό που φοβόμασταν πολύ.

Άλλη μία φορά, στη δόξα της βίας, του παραλογισμού και της τρέλας με θύματα αμάχους και παιδιά και, τον ίδιο τον ΄Λίβανο που μόλις είχε αρχίσει να βρίσκει τα ίσα του τα τελευταία χρόνια και να στέκεται στα πόδια του.

Αυτό που ζούμε, είναι μία τραγωδία. Ωστόσο, οι πολιτες όλου του κόσμου,θα πρέπει να πιέσουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να σταματήσει η συμπεριφορά.

Γιατί, ένα μικρό παιδί, είτε είναι αραβόπουλο, είτε ισραηλινό, είναι πάνω από όλα παιδί.

Και ακόμα,θα πρεπει να σκεφτούμε το εξής.

Στο τέλος, πίσω από όλα αυτά, ποιος "κερδίζει" .

Στρατηγικά, γεωπολιτικά.

Και εκεί, να αναζητήσουμε τους ενόχους.

Το΄που είναι αυτό όμως δεν αρκεί να το ψάξουμε στους αμερικάνους. Αυτό είναι εύκολο.

Καλό θα είναι, να ερευνήσουμε σε όλες τις διαθέσιμες πηγές (και το διαδίκτυο παρέχει πλήθος) για να βρούμε επίσης, στοιχεία τεράστιας διαφθοράς και στις αραβικές ηγεσίες που επίσης έχουν λόγο να διατηρούν ζωντανή την ένταση προκειμένου να υπηρετούν τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Και εδώ (και πείτε ό,τι θέλετε, αλλά πριν το πείτε ψάξτε) πρέπει να αναφέρω πως ο Αραφάτ, ήταν ένας από τους πλουσιώτερους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή,ιδιοκτήτης απίθανης ακίνητης περιουσίας τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Παρίσι και αγιοποιήθηκε από ορισμένα ΜΜΕ για λόγους κατανάλωσης, κυρίως στην Ελλάδα, που πάντα ψάχνει μελοδραμματικά για ήρωες αι μάρτυρες, σκοτώνοντας τακτικά την ίδια τη λογική.

Ένα τεράστιο παίγνιο, από την αφρόκρεμα όλων των πλευρών, με θύμα τραγικό, τον απλό κόσμο όλων των πλευρών.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ναι σε όλα Ανατέλλοντα.

Μες μιά όμως προσθήκη: Αν το Ισραήλ δεν κατέιχε παράνομα την Δυτική Όχθη κτλ επί δεκαετίες και δεν συμπεριφερόταν στους Παλαιστίνιους εντός των συνόρων του σαν πολκίτες δεύτερης κατηγορίας, ίσως η Χεζμπολλάχ και η Χαμάς να μην υπήρχαν. Και αν υπήρχαν, κανείς μα κανείς δεν θα υποστήριζε τους Παλαιστίνιους.

καλημέρα (προχτές ήταν αδύνατο να σε ακούσω)

Ανώνυμος είπε...

Ας μην αρχισουμε να ψαχνουμε ιστορικα τα γιατι αυτης της ιστοριας.Θα χρειαστει να διαβασουμε πολυ...
Πολυ σωστα το εθεσε στο τελευταιο του βιβλιο ο Ρομπερτ Φισκ (Αγγλος,δημοσιογραφος,καλυπτει 30 χρονια την Μ.Ανατολη για τους Τάϊμς και τωρα για την Ιντιπεντεντ)
Η Δυση εξαγορασε τις ενοχες της για το Ολοκαυτωμα χαρίζοντας στους Εβραιους ενα κρατος,μονο που τον λογαριασμο τον εστειλε-και τον πληρωνουν-οι Αραβες.
Αν απο την αρχη οι Ισραηλινοι ειχαν φανει μεγαλοψυχοι και οι Παλαιστινιοι πιό διορατικοι,το θεμα θα ειχε ληξει στις αρχες της δεκαετιας του 50,με την- απορριφθεισα-προταση να μοιραστει η Παλαιστινη στα δυο...
Απο κει και περα αρχιζει η ψυχωση των Ισραηλινων και το μαρτυριο των Παλαιστινιων.Και φτανει η στιγμη να βλεπεις τα εγγονια των ανθρωπινων σκελετων του Νταχαου να ακολουθουν τον τροπο σκεψης των Ναζι: "Δεν με νοιαζει αν σκοτωνονται μωρα και αλλοι αμαχοι.Βρωμο-Αραβες ειναι,και στο στο κατω κατω, γεννοβολανε σαν κουνελια"
Ολο αυτο το παιχνιδι εχει και αλλες παραμετρους,όπως την τεραστια και λυσσασμενη κοντρα Σουνιτων Σιιτων,το πετρελαιο,την επικινδυνη παρανοια των φανατικων θρησεκυομενων ολων-μα,ολων-των πλευρων κλπ κλπ

Αν σ ενδιαφερει,πολυ καλο και διαβαζεται και απνευστι, ειναι το "Η συγκρουση των φονταμενταλισμων" του Ταρικ Αλι, εκδοσεις ΑΓΡΑ και το "Ο Μπους στη Βαβυλωνα" του ιδιου απο τις ιδιες εκδοσεις

Φιλια και χουρχουρισματα στην ανηψια μου απο την αδερφη της

Ανώνυμος είπε...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Ανώνυμος είπε...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»