23 Δεκ 2008

Η ΔηΜΟΚΡΑΤίΑ ωΣ ΠΡόΣΧΗΜΑ και ωΣ ΠΑΡΩΔία

Η Δημοκρατία είναι ένα αναγκαίο κακό, ένα "μη χείρον βέλτιστον", που μάς προφυλάσσει από την τυρρανία. Μερικές φορές όμως γίνεται φαρσοκωμωδία και παρωδία, όπως τώρα, στην Ελλάδα μας, την πατρίδα της Δημοκρατίας.
.
Κατ' αρχήν υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: σε έχουν πείσει, "μέσε Έλληνα", ότι ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ έδρες από τους λίγους και δίνοντάς τeς στους πολλούς σού εξασφαλίζουν "σταθερότητα"" και σε προφυλάσσουν από την αποτρόπαια "ακυβερνησία". Το τί εννοούν όμως λέγοντας "ισχυρή κυβέρνηση" μπορείς να το καταλάβεις κοιτάζοντας αναδρομικά τα πεπραγμένα όλων των μεταπολεμικών "δημοκρατικών" και "ισχυρών" κυβερνήσεων. "Ισχυρή κυβέρνηση", στη γλώσσα των πολιτικών τζακιών που μάς κυβερνούν εδώ και δεκαετίες, σημαίνει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Έχεις λοιπόν μια "δημοκρατικά" εκλεγμένη κυβέρνηση που την εξέλεξε το 42% των όσων ψήφισαν, δηλαδή λιγότεροι από ένας στους τρεις ενήλικες, αν υπολογίσουμε και την αποχή (για την ακρίβεια, το 30,195%, τρεις στους δέκα ενήλικες), ακόμα λιγότεροι, αν υπολογίσουμε και τους εφήβους, ή τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ αυτής της κοινωνίας, πρόσφυγες, μετανάστες κτλ. Και βγαίνει ο διορισμένος πρόεδρος της Κρατικής Τηλεόρασης αυτής της Κυβέρνησης και μιλάει για "αντιδημοκρατικές τακτικές", επειδή κάποιοι από τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ της τηλεόρασης κατέλαβαν για λίγο, εντελώς ειρηνικά, το στούντιο των ειδήσεων.

.


Για σκεφτείτε λίγο: Δεν βλέπω όση τηλεόραση βλέπει ο Αναλαμβάνων Πρωθυπουργός μας, βλέπω όμως αρκετή, αυτές τις μέρες. Από τότε που ξεκίνησαν τα γεγονότα, το βράδυ του προπερασμένου Σαββάτου, έχουμε ακούσει την άποψη όλων, της πολλαπλά αποτυχημένης Κυβέρνησης, της ανεκδιήγητης Αστυνομίας μας, της Αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ και του Σύριζα, των λαλίστατων χρυσών αυγών του ΛΑΟΣ, των αγανακτισμένων πολιτών (χωρίς εισαγωγικά και χωρίς ειρωνία). ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; Δεν μιλώ για στιγμιαίες δηλώσεις εν μέσω δακρυγόνων, ούτε μιλώ για τους κουκουλοφόρους. Αυτοί δεν έχουν πρόσωπο, άρα δεν δικαιούνται να έχουν και φωνή. Μιλώ για την εξεγερμένη νεολαία. Που δεν την βλέπεις στην τηλεόρασή σου, κύριε Πρωθυπουργέ, μέσε πολίτη, δεν τους βλέπεις, γιατί βλέπεις μόνο τους μπαχαλάκηδες και τους λιθοβολιστές. ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΕΛ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ; ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΦΩΝΗ; ΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ;

Αν κάτι θ΄αλλάξει, θα είναι από την "επάρατη" τεχνολογία. Θα είναι από τις κάμερες που έδειξαν την αληθεια για την ζαρντινιέρα και για τον Αλέξη ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ "ΔΗΘΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ", θα είναι από το Διαδίκτυο, που δίνει φωνή σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στα κυρίαρχα και απολυταρχικά Μέσα, και σε Δημοσιογράφους με Δ κεφαλαίο. Όπως ο Στέλιος Κούλογλου, που τον έκοψε από την κρατική τηλεόραση ο ίδιος "δημοκρατικός" Πρόεδρος της ΕΡΤ, που λέγαμε και πριν.

Αν η αληθινή Δημοκρατία έχει μια ελπίδα, θα έρθει από εκεί...

4 σχόλια:

xaroylita είπε...

Xαρούμενες γιορτές Μαύρε γάτε.. Με υγεία ευτυχία και ελπίδα για το μέλλον.. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά Χαρουλίτα μου! Και χαρούμενες γιορτές, με υγεία και αγάπη!

Σ;-)))))

Μαύρος Γάτος

Unknown είπε...

Δημοκρατική φεουδαρχία...
Τα έχουμε ξαναπεί...

Χρόνια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά κατ' αρχήν. Αλλά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η κάμερα της τηλεόρασης θα φέρει τη δημοκρατία, γιατί δες ποιοι κρατούν την κάμερα: Κοντομηνάς (υπόδικος για 10 αδικήματα), Μίνως Κυριακού (με καταδίκη στο κεφάλι του), κ.ά., και τα διάφορα δημοσιογραφικά λαμόγια που τους υπηρετούν, ο καθένας από τους οποίους φυλάσσεται από τουλάχιστον 2 αστυνομικούς (συμπεριλαμβανομένου του Τριανταφυλλόπουλου). Ή μήπως θεωρείς τίμιο τον Λαζόπουλο, του Jackson Hall Κολωνακίου, επειδή βγάζει μερικούς νεαρούς του ΣΥΡΙΖΑ για γλάστρες στην εκπομπή του;

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα από όσο νομίζουμε, και το κανάκεμα των "εξεγερμένων νέων" από τέτοιους τύπους ύποπτο, αν δεν είναι μία άλλη όψη του γονεϊκού υπερπροστατευτισμού της ελληνικής κοινωνίας, που έχει καταντήσει να παράγει κακομαθημένα παιδιά, μπουχτισμένα από όλα και ταυτόχρονα αγχωμένα τρελά.