12 Δεκ 2008

"Μα ΕίΝΑΙ ΠΑΙΔΙά! ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙά όΛΑ ΕΠΙΤΡέΠΟΝΤΑΙ, ΕΔώ ΣΤο ΕΛΛΑΔΙΣΤάΝ!!!!!"

Σκηνικό από τις χτεσινές ειδήσεις: Δεκάδες μαθητές πετάνε πέτρες σε αστυνομικούς, έξω από αστυνομικό τμήμα. Οι μπάτσοι πιάνουν ένα σκατό, αλλά το αφήνουν ελεύθερο μετά από παρέμβαση περαστικών που ουρλιάζουν υστερικά: "μα είναι παιδιά! μα είναι παιδιά!"

Ο μικρός που πετούσε τις κοτρώνες εξαφανίζεται τρέχοντας. Ξέρει, για όλη την υπόλοιπη ζωή του, πως ό,τι και να κάνει, θα μένει ατιμώρητος, σ' αυτό το σάπιο κράτος, σ' αυτήν την διεφθαρμένη κοινωνία.
Μετά τον εξαγιασμένο λιθοβολισμό (μια που γίνεται από παιδιά), ένα κοριτσάκι προσφέρει ένα λουλούδι στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Το άνθος της πέτρας.
Το βράδυ, ο δημοσιοκάφρος θα παίξει το επικοινωνιακό του παιχνίδι, τονίζοντας πόσο σκληρό και απάνθρωπο είναι να μην δακρύσεις από συγκίνηση όταν δέχεσαι ένα λουλούδι από κάποιον που σε έχει προηγουμένως λιθοβολήσει. Αφού ήταν παιδί! Και τα παιδιά στην Ελλάδα είναι ιερά, ό,τι και να κάνουν!
Τα σημερινά παιδιά είναι οι ενήλικοι του ΑΎΡΙΟ. Και οι σημερινοί ενήλικοι είναι τα παιδιά του χτες, τα παιδά της ιστορικής δεκαετίας του ογδόντα. Αν θέλετε μια κοινωνία πετροπόλεμου, συνεχίστε να τα δικαιολογείτε.

50 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο μικρός που πετούσε τις κοτρώνες πριν μερικές μέρες γυρνούσε από το φροντιστήριο με την κοπέλα του. Οι ειδικοί φρουροί που «περιπολούσαν» τους έκοψαν από μακρυά. «Κοίτα το τσογλάνι, ωραίο μουνάκι κυκλοφορεί, πάμε να τους κάνουμε πλάκα». Ο πιτσιρικάς δεν είχε ταυτότητα - και να 'χε τίποτε δεν θ' άλλαζε. Του φόρεσαν χειροπέδες, του 'πιασαν και τον κώλο - σωματική έρευνα τάχα. Η κοπελίτσα έτρεμε και κόντευε να ξεσπάσει σε λυγμούς. «Το ξέρει ρε ο πατέρα σου ότι πηδιέσαι με τον ένα και τον άλλο;», ρώτησε το όργανο. Την έπιασαν από το μαλλί και την έχωσαν στο περιπολικό. Πέτσξαν και τον πιτσιρικά μέσα και τους πήγαν στο τμήμα. Εξακρίβωση - my ass. Οι πατεράδες που πήγαν να μαζέψουν τα παιδιά έφυγαν σιωπηλοί. «Δεν είναι να τα βάζεις με τους μπάτσους, άσε μη βρούμε κανά μπελά», σκέφτηκαν. «Ρεζίλι μ' έκανες», είπε ο πατέρας του αγοριού. Ο πατέρας του κοριτσιού είχε την ντροπή να μην πει τίποτε.

Ελαφρά δραματοποιημένο γεγονός που συνέβη σε παιδί φίλου. Και ΔΕΝ είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Μαύρος Γάτος είπε...

Και μετά από μερικά χρόνια, ο μικρός έγινε μπάτσος, και είδε στο δρόμο ένα μικρό μ' ένα γκομενάκι, κτλ κλτλ. Είδες πώς φτιάχνονται οι θρασείς μπάτσοι; Ακριβώς έτσι. Με στοργή και προδέρμ.

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι πάντα έχουμε έτοιμη μια δικαιολογία. Πάντα. Αν ο μικρός είχε αρχές θα έβρισκε τρόπο να διαμαρτυρηθεί χωρίς πέτρες και καδρόνια... Δεν υπάρχει δικαιολογία! Ας α\σταματήσουμε επιτέλους το εθνικό μας παραχάιδεμα, των ιερών αγελάδων, που λέγονται "παιδιά"!

ATHENA είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ
ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ ΤΗ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙς ΜΕΡΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Οτι τα παιδια στην Ελλαδα ειναι "ιερα" να πας στο νεκροταφειο Π.Φαληρου να το πεις στον Αλεξη, κυριε Γατε.
Λυπαμαι πολυ για το "ατυχες" σου post αλλα πολυ περισσοτερο γιατι βλεπω στα σχολια πως συνεχιζεις να προκαλεις με αποψεις αλλων εποχων. Κριμα...

Unknown είπε...

Έχουμε μια εξήγηση, Γάτε, όχι μια δικαιολογία, η διαφορά είναι τεράστια.

Αρχές; Τι αρχές μπορεί αν έχει ένας έφηβος που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο, όταν οι μόνες αρχές που βλέπει είναι η αρπαχτή, η λαμογιά κλπ. Τι περίμενες, να γυρίζουν και το άλλο μάγουλο για να κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών; Η βασιλεία της γης ενδιαφέρει τους νέους. Δεν θα την αποκτήσουν με πέτρες και καδρόνια, το ξέρουμε - αν και ποτέ δεν ξέρεις - αλλά δε νομίζω να δίνουν δεκάρα για το τι λέμε εμείς οι ξερόλες. Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειονότητα των κινητοποιήσεων δεν είχε την παραμικρή σχέση με πέτρες και καδρόνια. Θ' αρχίσω να πιστεύω ότι βλέπεις πολύ τηλεόραση Γάτε ;-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Τα σημερινά παιδιά είναι οι ενήλικοι του ΑΎΡΙΟ. Και οι σημερινοί ενήλικοι είναι τα παιδιά του χτες. Αν θέλετε μια κοινωνία πετροπόλεμου, συνεχίστε να τα δικαιολογείτε. Επίσης, εκφράσεις που ποινικοποιούν την άποψη, όπως 'λυπάμαι' και "ντροπή", νομίζω πωσ δεν στέκουν σε μια συζήτηση σαν επιχειρήματα.

nkarakasis είπε...

Όσοι πιστεύουν ότι τα παιδιά καλά κάνουν και πετροβόλησαν συνάνθρωπό τους, αν πιστεύετε ότι ένα παιδί πρέπει να καταφεύγει στην βία όταν δεν έχει λόγια, ύψος απέναντι στο δύσκολο της ζωής, ετοιμαστείτε να ζήσατε με ένα παιδί που μετά από λίγα χρόνια θα πάρει αντί για πέτρα, μαχαίρι και θα σφάξει την γυναίκα του σε κομμάτια και θα την μοιράσει ισομερή σε σακούλες του σκλαβεν.

Όσοι κάθονται σπίτι και πιστεύουν ότι τα παιδιά κάνουν κάτι επιτέλους, επειδή αυτοί δεν έχουν την δύναμη να κάνουν τον ίδιο, είναι αν μη τι άλλο θρασύδειλοι και δειλοί που βάζουν μικρά παιδιά, ανώριμα και άψητα να κάνουν την δικιά τους δουλειά.
Γονείς, αν συμφωνείτε με τα παιδιά σας, πάρτε εσείς τις πέτρες, σώστε τα παιδιά σας από μια βέβαια κατρακύλα και αναλάβετε και την τιμωρία των πράξεων σας, με θάρρος, όχι πίσω από ένα 15χρονο, που η αλήθεια είναι ότι έχει το ακαταλόγιστο..

Φτάνει πια με την βία! Υπάρχει οργή με την κοινωνίας- δικαίως - και η απάντηση μας είναι μια πέτρα!
Γονείς μάθετέ τα παιδιά σας να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν αλλά και να σέβονται, για να σας σεβαστούν και αυτά μεθαύριο..
Και προ' πάντων μην κρύβεστε από πίσω τους..

μην βάζετε το μαχαίρι στον χέρι του ανήλικου ...

Ανώνυμος είπε...

Ζήλια προς τους νέους είναι αυτό... είσαι καλύτερος όταν ασχολείσαι με την απεραντοσύνη της θάλασσας...

pølsemannen είπε...

Το "παραχάιδεμα" σε επίπεδο γονέων στην Ελλάδα υπάρχει πολύ έντονο και δεν είναι τυχαίο ότι και ένας 40αρης μπορεί να αποκαλείται "παιδί". (Ήτοι άμοιρος ευθυνών;).

Στον Βορρά κει 'παν, αυτά είναι επιστημονική φαντασία. Ο 18ρης φεύγει από την οικίαν ει δυνατόν με κλωτσιές. (Αυτό έχει αρχίσει να ατονεί λόγω στεγαστικού προβλήματος).

Σε επίπεδο κράτους / υπηρεσιών εν Ελλάδι δεν ισχύει αυτό. Ο πολίτης τρώει ξύλο κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.

Στον Βορρά πάλι υπάρχει (μέχρι νεοτέρας) το κράτος νταντά. (Μόνο που γέρασε και βλέπω στο εγγύς μέλλον να αποδημεί εις Βαλχάαλαν).

Γενικά η πραγματικότητα ποτέ δεν είναι "ασπρο-μαύρο" ή "ΟΣΦΠ-ΠΑΟ". (Υπάρχει και η ΑΕΚάρα :-P).

Τόσο εσύ, όσο και οι Βρένος , Αθηνα και εξωαποτονκύκλο έχετε μερικώς δίκιο.

Όχι δεν είναι προσπάθεια συμβιβασμού, είναι ο χαοτικός κόσμος μας.

Λύση;

Λύση πανάκεια ΔΕΝ υπάρχει. Πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις που η νομοθεσία, η τρέχουσα ηθική κλπ. θα προκαλούν τερατουργήματα.

(Ελπίζω η ομήγυρις να μην το ρίξει στην πρέζα εξ' αιτίας του σχολίου μου).

ΕυχαρισΘΘώ.

@nkarakasis

Ωραία τοποθέτηση!

Ανώνυμος είπε...

η δολοφονία ενός παιδιού
αλίμονο στο παιδί που δεν είναι αντιεξουσιάστρια
αλίμονο στο παιδί που σέβεται την τάξη
αλίμονο στο παιδί που είναι κοντύτερο από την αλήθεια
αλίμονο στο παιδί που δεν είναι ψηλότερο απ' τους μεγάλους
αλίμονο στο παιδί που έχει περισσότερα δάκρυα από γροθιές
αλίμονο στο παιδί που δεν καίει πανιά με σύμβολα
αλίμονο στο παιδί που δεν ονειρεύεται να λάμψει σαν μολότωφ
αλίμονο στο παιδί που κρύβει στην τσέπη του κεριά αντί για σφαίρες
αλίμονο στο παιδί που ακούει τις ειδήσεις
αλίμονο στο παιδί που δεν καίει τη φωτιά
αλίμονο στο παιδί που δεν έχει κοφτερά χείλη
αλίμονο στο παιδί που προστατεύει την καρδιά του
αλίμονο στο παιδί που δεν είναι ποιήτρια
αλίμονο στο παιδί που δεν ενδιαφέρεται πια για το φίλο του
αλίμονο στο παιδί που δολοφονήθηκε παιδί
[του jazra]

Μαύρος Γάτος είπε...

Παιδιά τηλεόραση δε βλέπω σχεδόν καθόλου, αυτές τις μέρεσ μόνο- πριν από λίγο έπεσα σε βίντεο του μέγκα που έλεγε: "ξεσπούν (= τα σπάνε) φίλαθλοι του Ολυμπιακού (=χουλιγκανια του κερατά) μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για το δολοφόνο του φίλαθλου πέρσι (= Δεν τους άρεσε, κι επομένως τα ΠΑΙΔΙΆ, πήραν TNΩ νομο στα χέρια τους και τα έκαναν λίμπα). Άσχετο; δε νομίζω.
ΑΥΤΉ είναι η τακτική του ΣΥΓΚΡΟΤΉΜΑΤΟΣ που τόσα χρόνια λύνει και δένει στην τετάρτη εξουσία. Αυτην την πλύση εγκεφάλου κάνει στην ελληνική κοινωνία.
Έχω θυμώσει παρα πολύ. Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους, πριν είναι πολύ αργά...

Μαύρος Γάτος είπε...

AΘHNA μου: λεσ ότι ο πετροπόλεμος είναι η μόνη τιμωρία που θα υποστούν οι μπάτσοι. Ποιοι μπάτσοι; ο τυχαίος μπάτσος του τυχαίου αστυνομικού τμήματος; αν αυτό δεν είναι τυφλή βία από έναν θρασύδειλο όχλο, το "θρασύ" πάει στην εξασφαλισμένη ατιμωρησία, τότε τί είναι; σιγά μήν είναι επανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Η ανθρώπινη φύση ταλαιπωρείται από τα ζωώδη ένστικτα, τα «θέλω» που στην ιδανική περίπτωση είναι και τα «χρειάζομαι». Η υπέρβαση των φυσικών κλίσεων του είδους στην αδράνεια και στην υποταγή του αδύνατου στον ισχυρό, του νόμου της «ζούγκλας», είναι και η υλοποιός διαφορά του πολιτικού (πολίτη) ανθρώπου, του όντως, απ΄ το ανθρωπάκι, τον υπήκοο, τον σκλάβο, τον φονιά υποχείριο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα αίτια των μαθητικών κινητοποιήσεων δεν έχουν κανένα πολιτικό κίνητρο και ο κύριος σκοπός είναι να μη γίνει μάθημα. Ακόμα κι αυτή η δικαιολογία , «άχρηστο το σχολείο, κάνουν καταλήψεις γιατί διαβάζουν για το φροντιστήριο» είναι προσχηματική και αφορά τους καλούς μαθητές πρώτης γραμμής δηλ. το 10% έως 15% του συνόλου. Δυστυχώς η κυρίαρχη ιδεολογία είναι ο χαβαλές. Έφθασε στο εγκληματικό σημείο, η αταξική βία του πετροπόλεμου και των μολότοφ να φύγει από τα γήπεδα και να γίνει καθημερινό παιχνίδι που αντικατέστησε τα αθλήματα στο γήπεδο και τα επιτραπέζια. Η άνευ ορίων βία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (π.χ. “San Andreas”), δίνει στην πραγματική ζωή, πιστοποιητικά ανδρισμού στο παιδί έφηβο, όπως ο Τσίπρας δίνει πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης. Μου είπε ο γιος μιας φίλης της Β΄ Λυκείου, άριστος μέχρι πέρσι, «δεν αποδίδω στη τάξη γιατί με λένε φυτό και με απομονώνουν. Στα 15μελλοί συμβούλια εκλέγονται οι «μάγκες» με μοναδικό κριτήριο μάλλον το χαβαλέ. Η τσογλαναρία που κυκλοφορούσε τα πορνό βίντεο με τις ανυποψίαστες συμμαθήτριες, έγιναν οι «αγωνιστές για ένα καλλίτερο χαρτί υγείας στα σχολεία». Δεν δέχομαι από κανέναν το φταίμε όλοι και κανένας. Αυτοί που υπερασπίζονται τους διορισμούς με επετηρίδα, που αφορίζουν την αξιολόγηση του συστήματος παραγωγής οπαδών πετροβολιστών, μπουρλοτιέρηδων και πλιάτσικο-ληστών , έχουν την κύρια ευθύνη. Νομίζω ότι το πρώτιστο καθήκον του μαθητή σκληρά εργαζόμενου, είναι το διάβασμα και οι αγώνες του πρέπει να αφορούν τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και της αξιοκρατίας της γνώσης. Η εύκολη λύση της αποχής από τη γνώση και η κατάληψη αλωμένων ήδη σχολείων από τους αμαθείς, καταργεί την έννοια άνθρωπος και αποτελεί το κορυφαίο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτοί που οδηγούν τα παιδιά στην αμάθεια και στη βία θα παραμείνουν στο περιθώριο της πολιτικής, γιατί διαχειρίζονται αρχές διάλυσης, αντικοινωνικές, αντιεκπαιδευτικές και απάνθρωπες επειδή πήραν την αντιπροσωπεία και την αποκλειστική διάθεση, από τους χειρότερους διαχειριστές της εξουσίας.
Το γελοίο του πράγματος του πράγματος είναι ότι το 67% τον υποψηφίων φοιτητών δηλώνουν στρατιωτικές σχολές και 50.000 νέοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σαν μόνιμοι οπλίτες. Στις σχολές των «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» περνά 1 στους 227 υποψηφίους. Και τα μυαλά στα κάγκελα.

Christophorus είπε...

Ναι μεν, αλλά...

Συμφωνώ ότι οι λογής-λογής κόλακες αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν τις ιερές αγελάδες, ότι πολλά, πάρα πολλά παιδιά δεν έχουν μάθει ότι στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν όρια και "όχι", αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Φοβάμαι ότι έτσι που το παρουσιάζεις-αναφέρομαι στην παρούσα ανασρτηση- βγαίνει πολύ μονόπλευρο.

Φιλικά,

Christophorus

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αποκλείετε την πιθανότητα να είναι μια αυθόρμητη κίνηση του απλού κόσμου?
Αυθόρμητη από το δίκαιο συναίσθημα της οργής.
Και αν ισχύει αυτό τι σας κάνει να το αποκλείσετε?
Μήπως έχετε γίνει υπερβολικά καχύποπτος ή μήπως σεις ο ίδιος δεν έχετε τέτοια συναισθήματα?
Με ξενίζει πάντως η στάση αυτή για έναν τόσο νέο άνθρωπο.
Παρακολουθώ μέρες όσα γράφετε και ομολογώ ότι άλλες φορές εκπλήσσομαι ευχάριστα αλλά είναι και κάποιες που εύχομαι να ανοίξει η γη και να με καταπιεί.
Δεν το πιστεύω πως είστε ανάλγητος.Κάτι άλλο πιστεύω ότι σας συμβαίνει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε πρότυπα για τα παιδιά.Ακόμα και τα λόγια μας αλλά κυρίως οι πράξεις μας.
Τα παιδιά αντιγράφουν και μιμούνται ό τι βλέπουν στον οικογενειακό τους ή συγγενικό τους περιβάλλον.
Αργότερα στο ευρύτερο κοινωνικό.
Άρα και σεις με όσα λέτε αυτή την στιγμή ή πράττετε,ο τρόπος που ενεργείτε θα αποτελέσει ίσως πρότυπο και στάση ζωής για κάποιο παιδί.
Ίσως χρειαστεί να το σκεφτείτε και λιγάκι έτσι.
Συνεπώς και θα ήθελα να μου συγχωρήσετε τη σκέψη,
φαίνεται ότι με τίποτα δεν θέλετε να γίνετε πατέρας.
Αυτό φαίνεται,δεν ξέρω αν έτσι είναι.
Κάπου υποβόσκει μια μερική αντιπάθεια για τα παιδιά και τους εφήβους αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Αυτά ήθελα να σας πω.Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,διαβάζω από το πρωί και δεν ήθελα να γράψω τίποτα κακό,πιστέψ'τε με.
Όμως,ακούγοντάς σας μια χαρά να τους βάζετε όλους σε ένα καζάνι και να τους βράζετε μια χαρά,δεν αντέχω να μην μιλήσω.Είναι ακριβώς αυτό που μου λένε οι μαθητές μου.
Όλοι,μου λένε,αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς,δεν μας αφήνουν περιθώρια να αντιδράσουμε αφού μέσα στο λίγο μυαλό τους έχουν προδιαγράψει ότι τις κινητοποιήσεις θα τις κάνουμε για να χάσουμε μάθημα.
Ήταν τόσο πεισμένοι,πιεσμένοι και απογοητευμένοι από αυτή την βεβαιότητα που δεν ήθελαν κάποιοι λιγότερο δυναμικοί να κατεβούν στις κινητοποιήσεις.
Τους έλεγα ότι έχουν άδικο,ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και όλοι θα συμπαρασταθούμε.
Εσείς μόλις μου αποδείξατε από πού και ποιους προέρχεται η απογοήτευση των μαθητών.
Αφού λοιπόν τους έχετε τοποθετήσει,κατηγοριοποιήσει και τακτοποιήσει στο μυαλό σας,ζητάτε από πάνω να συμβούν και τα απίθανα!
Εσείς ναι εσείς,διαιωνίζετε τον φαύλο αυτό κύκλο.
Όταν τα παιδιά σας χρειάζονται είστε εναντίον τους και τα "πυροβολείτε" και μετά καμώνεστε ότι τα ξέρετε όλα και ότι τα παιδιά δεν είναι σωστά,και λένε ψέματα όταν θέλουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους και το κάνουν για να χάσουν μάθημα.
Το ίδιο έχω να πω και για σας χριστιανέ κύριε Καρακάση και παραφράζοντας..."να δούμε ποιος στο τέλος θα γελάσει κύριε κύριε Καρακάση".
Μαύρε Γάτε κακώς ακούγονται τόσο αλαζονικές απόψεις από το μπλογκ σου,τόσο μονολιθικές και απόλυτες.
Γεια σου και ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Fatale είπε...

Ο δικός μας καθρέφτης είναι τα παιδιά ...δυστυχώς.
Ας μη συνηθίσουν τη βία ,
ας μην αναζητάνε την καταστροφή
ας μη αγαπήσουν τον πετροπόλεμο..

Θλίβομαι ιδιαίτερα όλες αυτές τις μέρες βλέποντας τους μαθητές-παιδιά να συμμετέχουν σε βίαιες εκδηλώσεις.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά αντιδρούν με σκοπό να χάσουν το μάθημα. Πιστεύω στα παιδιά, και έχω διατελέσει και δάσκαλος, εκτόσ από παιδί. Πιστεύω όμως ότι οι αγνές προθέσεις τών παιδιών είναι πολύ εύκολο να καπελωθούν από αυτούς που επιδιώκουν πονηρούς ή ιδιοτελείς στόχους, τον τύπο του παιδιού που έιναι γεννημένος "χαρισματικός ηγέτης".. Και πωσ οί παραδοσιακές "καταλήψεις δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αγώνα για ν' αλλάξει κάτι στην πατωμένη μας κοινωνία. Οι νέοι των καταλήψεων του ογδόντα και του ενενήντα είναι σήμερα οι τριαντάρηδες- σαραντάρηδες της γενιάς του απολύτου τίποτα. Που ψηφίζουν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΛΑΌΣ σε ποσοστό ογδόντα πέντε τοις εκατό εν μέσω ατελείωτων σκανδάλων, κι έχουν ανάγει τον κυνισμό σε μέγιστο ιδεώδες. OXI άλλες κατεστραμμένες γενιές. Να μάθουμε να διεκδικούμε όμορφα και αποτελεσματικά, να μάθουμε πάνω απ' όλα το σεβασμό, επιτέλους...

Μαύρος Γάτος είπε...

Αμαλία μου, δεν συμφωνώ σε όλα με το Μιχάλη, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να αποκλείεται εξ' ορισμού καμμία άποψη, όσο κι αν διαφωνούμε με αυτή. Τις τελευταίες µέρες έχω εκπλαγεί από τα συχνά ενοχοποιητικά σχόλια του τύπου "ντροπή" και "λυπάμαι"- δεν συμφωνώ με την ποινικοποίηση της άποψης- ναι, ο Βολταίρος είχε απόλυτο δίκιο..
.
Ανώνυμε µή διανοηθείς ότι αγαπάσ τα Παιδιά περισσότερο από εμένα. Έχω κάνει ΚΑΙ δάσκαλος και όλοι οι μαθητές μου M' αγαπάνε ακόμα. ΔEN το κατάφερα όμως αυτό παραχαϊδεύοντας τους...

nkarakasis είπε...

Γάτε, για πρώτη φορά στην ζωή μου με λένε χριστιανό, μην το παίρνετε της μετρητοίς. Από την άλλη μπορεί και να είναι και κομπλιμέντο, οπότε ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεόραση θα κάνει το επικοινωνιακό της παιχνίδι σε κάθε περίπτωση τ’οφείλει στους αποβλακωμένους θεατές της τουs οποίους ούτε πετροπόλεμος μα ούτε λιθοβολισμός δεν τους σώζει.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αμαλία έχω παιδιά σε ηλικία αντίδρασης. Θέλω να πιστέψετε ότι είμαι κοντά στα παιδιά μου και συζητώ τα προβλήματα που τα βλέπω και είναι υπαρκτά. Πάνω όμως από τα λειτουργικά προβλήματα, κατά την γνώμη μου, είναι η διαδικασία και η δίψα για τη γνώση. Ψάχνω να βρω ανάμεσα στους φίλους των γιων μου παιδιά που ενδιαφέρονται για την λογοτεχνία, τη ποίηση, που ψάχνουν στα μαθηματικά τη λογική ύπαρξη των πραγμάτων, που μπορούν να περιγράψουν με απλά λόγια ένα γεωμετρικό σχήμα, την ευαισθησία πέρα από θιγμένο υπερτροφικό, αλαζονικό εγώ και τη ζωή μακριά από το εικονικό «Μπέβερλι Χιλς». Όταν λέω στα παιδιά ότι η πραγματική ζωή είναι ήταν και θα είναι αγώνας σκληρός, προβάλλουν τη ματαιότητα, το χωρίς μέλλον αύριο, και τη περίφημη γενιά των 700€. Επικαλούνται φορτωμένο πρόγραμμα δικαίως, αλλά διαπίστωσα ότι τα περισσότερα περιφέρονται στις υποχρεώσεις χωρίς νόημα και χωρίς συμμετοχή. Η φύση του παιδιού και η παιδική αντίδραση είναι σκληρή και πάντα σε κατάσταση “not ok”. Η ωριμότητα που είναι ο στόχος της εκπαίδευσης, πρέπει να δώσει στα σημερινά παιδιά αυριανούς ενήλικες, τη δυνατότητα της επιλογής, της σκέψης τη γνώση του άλλο θέλω και άλλο χρειάζομαι, τη διαφορά του γενναίου απ΄ τον θρασύ, τον σεβασμό στη ζωή στις χαρές και στις λύπες της. Προχθές το βράδυ 4 μέρα της επανάστασης για τον δολοφονημένο Αλέξη, επειδή στη Λάρισα υπήρξε καθολική αντίδραση εναντίον τους, πήραν τη συγκοινωνία και ήλθαν στο βόλο. Μαζί με ντόπιους επαναστάτες αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Αστυνομικό Τμήμα, σπάζανε βιτρίνες και φώναζαν το επαναστατικό «γκόόόόόλ». Μπροστά στα μάτια μου αρπάξανε από μια κοπέλα διαδηλώτρια το σάκο της και πήραν από μέσα το πορτοφόλι και το κινητό. Μετά οι φίλοι της κοπέλας πλακώθηκαν με τους ληστές. Άλλοι γύρω από τον άγιο Νικόλαο με οινοπνευματώδη και τσιγάρα, 12-13 χρονών παιδιά στο διάλυμα της μεταξύ τους πλάκας, πετούσαν τα άδεια μπουκάλια και πέτρες στους περαστικούς.
Δεν δέχομαι την ευθύνη που θέλετε να μου προσάψετε. Αναλογισθείτε αν σαν εκπαιδευτικός έχετε την ευθύνη που σας αναλογεί. Περιγράψτε και το ιδανικό σύστημα που θα κάνει τα παιδιά, παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικούς. Για τη συμμετοχή των επαναστατών παιδιών στις εξετάσεις στις «ένστολες σχολές» δεν έχετε κάτι να πείτε; διαπίστωσα επίσης ότι ο πολιτικός τους λόγος προέρχεται ή από ανακοινώσεις κομμάτων ή από σχολιαστές της τηλεόρασης. Ά!! Και φυσικά για την κατάντια στη παιδία φταίνε οι μικροί μισθοί των εκπαιδευτικών εκτός από μένα.

anepidoti είπε...

καλησπέρα, απλά πέρασα να πω
ένα ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν και φωνές σαν της Αμαλίας, τίποτε άλλο, θάταν περιττό.
Με βρίσκεις σύμφωνη Αμαλία , γιατί αυτή είναι η ιδεολογική μου ανάλυση και για τη νεολαία και την κρίση που περνούμε...νάσαι καλά...
γάτε μου, γι΄ακόμη μια φορά, διαφωνούμε πλήρως...
καλό σας βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

"Να μάθουμε να διεκδικούμε όμορφα και αποτελεσματικά"..!

δύσκολο, αν έχεις φάει μια σφαιρούλα

δύσκολο, αν την έχει φάει ο φίλος σου, ο διπλανός σου, ο άγνωστος σου

εύκολο, αν δεν έχεις τίποτα να διεκδικήσεις γιατί τα έχεις όλα

εύκολο αν δεν νιώθεις, φύσει, την ανάγκη να μπείς στην θέση του άλλου, να συμπάσχεις

εύκολο αν δεν θέλεις τίποτα να αλλάξει

δυστυχώς αυτό δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο

γι αυτό εσείς, που δεν θέλετε να αλλάξετε τίποτα,
αφήστε αυτούς, που θέλουν να αλλάξουν κάτι, να το κάνουν

εκτός κι αν έχετε συμφέρον να μείνουν όλα έτσι όμορφα και αποτελεσματικά όπως είναι

τότε, καλώς λέτε όσα λέτε
το υπαγορεύει η θεσούλα σας

αυτή είναι η πάλη ταν τάξεων
και έτσι κι αλλιώς, ξέρουμε πως ποτέ δεν θα είσαστε μαζί μας

εκτός κι αν το υπαγορεύει η θεσούλα σας

η δική μας πάντως,ανέκαθεν, τέτοια υπαγορεύει.

Πεννούλα

Ανώνυμος είπε...

enas grifos gia olous:
opoios kataferei me logika epixeirimata na entopisei th sxesi twn posts toy gatou apo to h zardiniera paei far west kai dothe
tha kerdisei dyo akomi posts me agnostes voules diatheseis kai anexihniasta symperasmata.Tetia tholoura kai asynartisia proti fora vlepo.

Μαύρος Γάτος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε. Όταν, και βέβαια ΑΝ, καταφέρεις κάποτε να δεισ τα χρώματα, πέρα από το άσπρο και το μαύρο, τότε θα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

an to theteis san thema xromatwn
dld aisiodoxias kai to antitheto
edw vrisketai xrwmatologio olokliro.
alla ego eipa gia synoxi kai akolouthia.ayta pisteveis oti einai thema diathesewn dld kyklothimismou?
ara logika mesa then vlepeis oyte esy.
agomenos feromenos,ekei mou les na estiasw?
then eimai apaisiodoxos o kaimenos,na katalavw zitisa kati poy mporei kai na min vlepw.
kalimeres.

melen είπε...

Πόσα παιδιά είναι στους δρόμους;
Μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι;
Σκέφτονται όλα με τον ίδιο τρόπο;
Κρατάνε όλα πέτρα;
Το παιδί δεν είναι ταμπέλα,για να μπει από κάτω όποιος χαρακτηρισμός αρέσει στον καθένα. Είναι άνθρωπος, άρα έχει διαφορετική σκέψη, συναίσθηση και αντίληψη του κόσμου από τον διπλανό του.
Αν μιλάμε για άσπρο-μαύρο, τι είναι άραγε η γενίκευση του όρου παιδί, αν όχι η προσέγγιση μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα που τελικά αλλοιώνει την συνολική εικόνα προβάλλοντας ή μεγεθύνοντας μία της μόνο πλευρά;;

Ανώνυμος είπε...

Melen,σε συγχαίρω για την ντόμπρα,τίμια και ξάστερη τοποθέτηση.Συντάσσομαι στους λόγους σου.Εύγε!
Ανεπίδοτη ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω.
Πέννυ είσαι πολύ μπροστά.
Μιχάλη,μας χωρίζει η άβυσσος.
Κύριε Καρακάση,δεν ειρωνεύομαι.Διά της ευθείας οδού μιλάω πάντα,και ποτέ διά της πλαγίας όπως και επανειλημμένως μου απευθυνθήκατε.
Μαύρε Γάτε,ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Θα τα καταφέρουμε μια χαρά
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Άφησέ το καλύτερα σε ‘μας
Γιατί είμαστε σωτήρες ζητιάνοι
και τηλεκατευθυνόμενοι τσαρλατάνοι
Κλεισμένοι σ’ ένα παλιό ανάκτορο
συντάσσουμε νομοσχέδια για κάθε σου παράπονο
Ξέρω ότι είμαστε είδος υπό προστασιά
για αυτό χρειαζόμαστε στρατούς ψηφοφόρων και βουλευτική ασυλία
Χρέωσέ τα κι αυτά στο ένδοξό μας παρελθόν
Απ’ τους προγόνους μας κρατήσαμε το περιτύλιγμα
αλλά πετάξαμε το δώρο
Όμως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από την γκρίνια σου
για να αμαυρωθεί το αριστούργημά μας
Ακόμα και μετά τον Αρμαγεδδών
εμείς πρέπει να σώσουμε τον Λεβιάθαν
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την αδιαφορία σου

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Μη μας κατακρίνεις από μεμονωμένα περιστατικά
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Θα σε κάνουμε εμείς καλά
Και θα χρειάστει κάτι παραπάνω από την απογοήτευσή σου
για να κατέβει απ’ τη σκηνή το υπερθέαμά μας
Ακόμη και μετά την καταστροφή
τ’ ανήψια και τα εγγόνια μας θα κυβερνούν το έθνος
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την αδιαφορία σου

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Φαντάζομαι να σε πείσαμε πια
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Αν έχεις αντιρρήσεις θα σε περιποιηθούμε κατάλληλα
Κι αν σκοτώνουμε τα παιδιά σου
υπερασπιζόμαστε ότι πολυτιμότερο
τα μαγαζιά σου
Ύστερα σε αφήνουμε να κλειστείς στον ιδιωτικό σου παράδεισο
Μην παραπονιέσαι αν είναι στενάχωρος
σου εγγυόμαστε ένα πιο ευρύχωρο αύριο
Και όταν σε χρειαστούμε για να ψηφίσεις
θα σε ενημερώσουμε με διαφημίσεις
Μέχρι τότε όμως
μπορείς να εμπιστεύεσαι την αδιαφορία μας

Alf

nkarakasis είπε...

Γάτε, δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια, ούτε όλα πιάσανε την πέτρα, κάποια αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ειρηνικούς αγώνες. Το ότι είναι υπό συζήτηση πόσα από αυτά κάνουν αγώνες για τον Αλέξανδρο, πόσα για χαβαλέ και πόσα για να αλλάξει το διεφθαρμένο μας σύστημα δεν το εξετάζω. Ο καθένας για το δικό του λόγο. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια, άρα νομίζω ότι αυτή την διευκρίνηση πρέπει να την κάνεις.
Πρέπει να καταδικάσουμε μόνο τις εγκληματικές ενέργειες και μέχρι εκεί.
Αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή, το παρατηρείς και μόνος σου, είναι μια διχασμένη σκέψη ανάμεσα στους πολίτες. Από την μία η φωνή της λογικής και από την άλλη η φωνή της οργής.
Το θέμα είναι ότι η λογική δεν μπορεί να επιβληθεί της οργής και η οργή χλευάζει μόνιμα την λογική, κάνοντας την να δείχνει αναχρονιστική-φθαρμένη είτε και χριστιανική όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
Οπότε το λογικό είναι να περιμένουμε να σπάσει η οργή, να ξεθυμάνει και μετά να ανοίξουμε το στόμα να πούμε την άποψη μας. Αν έχεις προσέξει, κανείς δεν διαβάζει τα επιχειρήματα απλά αντιδράει με εκφράσεις λυπάμαι, απαξιώ κ.λ.π.
Δεν είναι επιχείρημα ο Αλέξανδρος, αφορμή για περισσότερη οργή είναι μόνο, δεν είναι επιχείρημα το "λυπάμαι για τις απόψεις σου".
Γάτε πρέπει να παραδεχτείς το άλογο της οργής. Ακόμα και δίκαιο να έχεις, είναι τρομερά δύσκολο να τους μιλήσεις, σε κρίνουν από την ματιά και όχι από τον λόγο.
Θα συμφωνήσω με την melen και πιστεύω ότι δεν είναι ώρα ακόμα να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους.
Δυστυχώς έτσι είναι και αυτό αποδεικνύει από μόνο του (ακόμα) μια έκπτωση.

Ανώνυμος είπε...

"Οπότε το λογικό είναι να περιμένουμε να σπάσει η οργή, να ξεθυμάνει και μετά να ανοίξουμε το στόμα να πούμε την άποψη μας"

Να κάμψουμε την οργή με την λογική, να εκτονωθεί η οργούλα, και ξέρουμε εμείς μετά τι να την κάνουμε και που να την κατευθύνουμε..

Ευτυχώς που υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι που ξέρουν και ευθύνη τους είναι να περιμαζεύουν την οργή που περισσεύει

Με όλη μου την αγάπη
όποιος θέλει αλήθεια να καταλάβει κάτι ας κατέβει έστω από περιέργεια σε μια πορεία να έχει έστω δική του άποψη για το ποιός είναι τι, να τα δει με τα δικά του ματάκια, κι όχι της τηλεόρασης.
Αλλά, γιατί να το κάνουν όσοι πιστεύουν οτι αυτό που ζούμε είναι μια καλώς ευνομούμενη δημοκρατία;

Ρομαντική, όπως πάντα.
Πέννυ

αθεόφοβος είπε...

Αντιγράφω από την χθεσινή Ελευθεροτυπία:

Ενα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των μαθητών επιχείρησε αξιωματικός στο Α.Τ. Αργυρούπολης, ο οποίος την Τετάρτη κάλεσε σε διάλογο τους μαθητές και τους εξήγησε ότι κατανοεί την οργή τους προσπαθώντας να τους αποτρέψει να επιτεθούν στο Τμήμα. «Σε ακούσαμε, κάνε τώρα στην άκρη γιατί πρέπει να πετάξουμε και τις πέτρες» του είπαν και στη συνέχεια επιτέθηκαν.

Αντιγράφω επίσης από την ίδια εφημερίδα:
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Το ημερολόγιο των κινητοποιήσεων


Το Συντονιστικό των σχολείων από χθες «εκπέμπει» διαδικτυακά. Εχει ονοματεπώνυμο «Συντονιστικό Σχολείων - Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» και διεύθυνση: syntonistikogrigoropoulos.blogspot.com .


Με μόνιμο το σύνθημα «Κανένας στα μαθήματα -Ολοι στον αγώνα» και με τον τρόπο τον δικό τους, εξηγούν, κρατούν τη μνήμη ενεργή και ενημερώνουν για όλες τις δράσεις, τρέχουσες, έκτακτες και επόμενες. Μαζί και έναν «Οδηγό αντιμετώπισης δακρυγόνων».

Το ημερολόγιο της αντι-δράσης, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ως εξής:

Σήμερα

12.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Δευτέρα 15/12

12.00 Μαθητική καθιστική διαμαρτυρία Γ.Α.Δ.Α.

12.00 Σε όλες τις πόλεις της χώρας καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα

Τρίτη 16/12:

11.00 Φεύγουμε από τα σχολεία μας και κλείνουμε τους κεντρικούς δρόμους στις γειτονιές μας

Τετάρτη 17/12:

12.00 Μαζικός αποκλεισμός του Μεγάρου των Δικαστηρίων από τους μαθητές/τριες

Πέμπτη 18/12

12.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Απλά διαπιστώνει κανείς ότι ο πετροπόλεμος έχει γίνει έθιμο και υποχρέωση η δε αγανάκτηση για την δολοφονία με σύνθημα «Κανένας στα μαθήματα -Ολοι στον αγώνα» έχει ωράριο ημερήσιο πρόγραμμα που βέβαια δεν περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο που είναι ημέρες ανάπαυσης των αγωνιστών και ανάπαυλας από τον αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα..
τώρα σας ενοχλεί
ο τρόπος του ωρολόγιου ημερήσιου πρόγραμματος που οι ίδιοι τους μάθατε στα σχολεία..
θέλετε βλέπω κι εσείς, για να πιστέψετε και να τον ακολουθήσετε, αποδείξεις οτι ο εξεγερμένος είναι γνήσια εξεγερμένος, καλοψημένος κι όχι μισοψημένος, με το αιματάκι του..
αποφασίστε πως τον θέλετε τελικά για να τον καταχωρήσετε στα αρχεία ως τέτοιο και όχι ως απλό οργισμένο παιδί που δεν ξέρει τι του φταίει(αλήθεια από πότε αυτό αποτελεί μομφή για τα 16 χρονα;),

Να ξέρει από επανάσταση και πως να αγωνίζεται, να παίζει τις επαναστατικές μορφές οργάνωσης και δράσης στα δάχτυλα, σαν τους παλιούς επαναστάτες ή αγνό αυθόρμητο ιδεαλιστή, ιδανικό για σφαγή;Πώς ακριβώς θα πρεπε να είναι;

Οποια και να είναι τα γούστα σας πάντως, μάλλον έχουμε από όλα, όπως κάθε γνήσια αντίδραση στην εξουσία.

Σημειώνω:δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτούλη μου και τον καλύτερο κόσμο που ονειρεύτηκε

Αθεόφοβε,με όλο το θάρρος δεν απευθεύνομαι μόνο σε εσας,επειδή δεν γνωριζόμαστε κιόλας.
τώρα θα μπω να δω ποιός είστε..
Γάτε ευχαριστώ για το βήμα

Πέννυ

Ανώνυμος είπε...

atheophove gia anthropophovos miazeis pio poly kai oxi mono
alla kai misanthropos
etsi tha pame mprosta?
me tin ypokoultoyra diaforwn opos esy?
gate,poia h apopsi sou?
na pareis thesi.

Ανώνυμος είπε...

mhpos eisai atheophove kai anthropophagos?
mmmmmmm...possible the most

Ανώνυμος είπε...

karakasis sta klemmena logakia kala ta pas poulaki mou...
ase tis logoklopes kai mila me dika sou logia kai apopseis
oxi me xena...na paristaneis ton manga.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ανώνυμε μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Λέω ότι τα βλέπεις ασπρόμαυρα, κακοί μπάτσοι, καλοί διαδηλωτές, τέρμα, και δεν σού αρέσει όταν κρίνω τους διαδηλωτές. ¨οσο για το θέμα που μού ζητάς να πάρω θέση, θα το κάνω μόλις μπορέσω γιατί τώρακαίγομαι, αλλά σίγουρα ξέρω ότι δεν μπύ αρέσουν οι βαριοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς- δεν είναι επιχειρήματα, κατάλαβέ το

Μελένη μου, ποιός είπε ότι όλα τρα παιδιά είναι ίδια; Εγώ όμως μιλάω εδώ για εκείνα που πετάνε πέτρες... Αλλά και για το ότι τα ελληνόπουλα γενικά, είναι ΠΟΛΥ κακομαθημένα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Λυπάμαι καίγομαι πρέπει να φύγω θα επανέλθω

αθεόφοβος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αθεόφοβος είπε...

Πεννυ-
Επειδή δεν φύτρωσα μεγάλος και μεγάλωσα και παιδί μπορώ να καταλάβω την αγανάκτηση των παιδιών για το έγκλημα που έγινε που είναι ίδια άλλωστε με την δική μου.
Από κεί και πέρα ο προγραμματισμένος πετροπόλεμος των αστυνομικών τμημάτων καταντάει παρωδία αγώνα εκτός από τους κινδύνους που κρύβει για τα ίδια τα παιδιά.
Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε την βία των αστυνομικών και να εκθειάζουμε την βία της άλλης μεριάς.
Η βία είναι αξιοκατάκριτη από όπου και αν προέρχεται.

ανώνυμε με αγγλικά γράμματα-
Δυστυχώς στο γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις τι υπονοεί το σχόλιο μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Το ότι όμως κατάλαβες ότι είμαι ανθρωπόφοβος, μισάνθρωπος και ανθρωποφάγος δικαιολογεί το γιατί δεν το κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

atheophove-mono apo takt xrisimopoiw akoma ayto-pes poio paidi skotose batso me petra pote
aporo pos exeis toso thrasos kai sygrineis thn ypotithemeni via twn paidiwn me ekeinh twn batswn!
esy katalavaineis ti yponoei to sxolio soy?den nomizw giati apla den yponoei tipota.
Oyte ennoei tipota.Einai apla alli mia fanfara stis toses poy exoyn akoystei.

Ανώνυμος είπε...

Ας το πάρουμε μινιμαλιστικά
όπως εξηγούμε στα παιδάκια,
μιας και έχετε υπάρξει και παιδί,
μιας και είστε κατά πάσης βίας.

κάποιος ρίχνει ένα χαστούκι σε κάποιον
άλλοι από μας θα βάλουν τα κλάματα
άλλοι θα ανταποδώσουν το χαστούκι
άλλοι θα πάνε να το πούνε στην μαμά ή στην δασκάλα τους

κανείς όμως, κανείς δεν θα γυρίσει το άλλο μάγουλο

καταλαβαίνετε με αυτή την παραβολή ποιανού το μέρος παίρνετε και μάλιστα χωρίς κέρδος;

καταλαβαίνετε τι ζητάτε;

φυσικά είναι πολλοί αυτοί που αν δεν πέφτει στο δικό τους μάγουλο η σφα...(λιάρα) εκτοξεύουν μύδρους..
κι από αυτούς για μένα οι πιό χαζοί είναι όσοι τρώνε τις ίδιες σφα..(λιάρες)και δεν νέμονται και τίποτα από την πίτα της εξουσίας. θέλω να πω, να είστε υπουργός, τραπεζίτης, πολιτικός παράγων να το καταλάβω.
εσείς γιατί κόπτεσθε τόσο για μια αγανάκτηση που δεν είναι δική σας;

Κάτι μου λέει πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κατέβει να δεί τι πραγματικά γίνεται.
Πού διασκεδάζετε;
Πολλά από τα πολύ καλομαθημένα σας δεν πήγαν στο μπαράκι απόψε..
τα συνάντησα κάτω.
ακούστε τα ή μην τα ακούτε
αλλά μην τους λέτε πια τι να (μη )κάνουν..
έχουν και κακή διάθεση..

φιλικά
Πέννυ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

νΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Α να κι άλλος ένας ανώνυμος αγανακτισμένος πολίτης που δεν ξέρει τι να κάνει
με τα καλομαθημένα παιδάκια του..

join the club

κύριε, κύριε,εσείς πόσα παιδάκια έχετε;
γιατί εμείς είχαμε τρία αλλά δυστυχώς μας έμειναν μονάχα δύο..
γιατί;
εξοστρακισμός λένε..
κ εμείς;
αα, εμείς εδώ θα περιμένουμε το πόρισμα, τον δικάστη και μετά θα πάρουμε θέσει απ αυτού
μέχρι τότε θα είμαστε ψύχραιμοι, όπως λέμε εν ψυχρώ, και θα ασχολούμαστε με άλλα θέματα..
τί θέματα; ε να,κλασσικά μωρε..τους κουκουλοφόρους, τις γιορτές, τα μαγαζιά..

Αντίο..
Πέννυ

nkarakasis είπε...

Πέννυ, παίρνω το θάρρος να σου απαντήσω επειδή βλέπω ότι προσάπτεις κάποια επιχειρήματα, κάτι το οποίο θέλω να συνεχίσεις να κάνεις. Καμία ιδέα/άποψη δεν μπορεί να είναι ανάλγητη, αρκεί να να την αντιμετωπίσεις με λογικά επιχειρήματα.

Έχεις δίκιο, δεν νομίζω ότι κανείς, τουλάχιστον όχι εγώ, για να μην παίρνω στις πλάτες μου όλη την Ελλάδα, πιστεύει ότι οι αγώνες είναι άδικοι ή ότι κάποια παιδιά παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.
Εκεί που χολώνουμε είναι στην βία, που δεν βγάζει πουθενά.
Στην παραβολή που έφερες, θα σε ρωτήσω κάτι άλλο, τι είναι αυτό που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά έτσι ώστε οι μεν να μην σηκώσουν ποτέ το χέρι τους για χαστούκι και οι δε να μην δώσουν ποτέ δικαίωμα να δεχτούν σφαλιάρα.
Αυτή πρέπει να είναι η ερώτηση και όχι τι θα κάνουμε αν φάμε χαστούκι.
Μετά το χαστούκι πολλές οι αντιδράσεις και όλες εξαρτώνται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός, το θέμα είναι να μην φάμε ποτέ ξανά χαστούκι.
Θα μου πεις τώρα φάγαμε το χαστούκι, άρα είναι αργά, θα σου απαντήσω : ναι το φάγαμε, τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να μην το ξαναφάμε, για το αύριο πρέπει να παλεύουμε και όχι για το χθες που όπως και να έχει, δεν αλλάζει.
Μετά το έγκλημα που έγινε στον Αλέξανδρο, η χώρα πετάχτηκε απο τον ύπνο της και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην το χειριστούμε σωστά, να προσπεράσουμε την έννοια της ανάγκης για ένα καλύτερο αύριο ανταλλάσοντας τη με μνήμες βίας.
Τίποτα δεν θα φέρει πίσω τον μικρό Αλέξανδρο και τίποτα δεν θα γυρίσει πίσω την σφαίρα, ούτε τα μαγαζιά θα γίνουν όπως ήταν.
Ας βγούμε στους δρόμους με αιτήματα, με απόψεις, όχι με τα καδρόνια!
Το μείζον πρόβλημα την σήμερον είναι πολιτικό, δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν. Αυτό το 30% του Δεν θα σας ψηφίσω ας γίνει 50%, είναι ένα βήμα. Δεύτερο βήμα είναι να απαιτήσουμε από το κράτος να μην μας φέρετε όπως θέλει, σε όλους του τομείς. Το τρίτο βήμα είναι να καταδικάσουμε την βία από όπου και να ξεκινάει. Με την ασέβεια και την οργή, πουθένα δεν βγάζει αυτό, μόνο σε μια πιο ωμή, παλαιολιθική εποχή όπου όλα αρπάζονταν με το ρόπαλο, κάπως έτσι φτάσαμε εδω που είμαστε τωρα και δεν έχει τελειωμό.
Αυτή είναι η λογική μου και δεν είμαι ούτε βολεμένος ούτε ανικανοποίητος.
Με το να βγαίνουμε στα comments του εκάστοτε μπλόγκ και να επιθετόμαστε ο ένας στον άλλο, πίστεψε με, δεν βγαίνει τίποτα. Πρέπει να πείσετε/πείσουμε τον κόσμο να ξυπνήσει, με επιχειρήματα και απόψεις, όχι κραυγές. Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης παγκοσμίως (λέω προ των πυλών, γιατί στη Ελλάδα θα έρθει μέσα στο επόμενη τρίμηνο, στο εξωτερικό είναι πιο φανερό το μέγεθος) αν είμαστε διχασμένοι, θα καταστραφούμε εξ θεμελίων. Έχουμε πάρα πολλά να φτιάξουμε και ατυχώς λίγο χρόνο.
Ας δείξουμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο, το έχουμε μέσα μας.
Σε ευχαριστώ που με διάβασες.
Ν.Κ.

Ανώνυμε με τα αγγλικά, δυσκολεύομαι να σε πάρω στα σοβαρά, το καταλαβαίνεις ελπίζω, μόνη μου παρατήρηση είναι ότι ξεχνάς στο τέλος του κειμένου να βάλεις και ένα oop: Θα σε προτιμούσα επώνυμη και με ελληνικά γράμματα.

Μαύρε Γάτε, δεν ξέρω αν αυτός ο εκτενής σχολιασμός σε ενοχλεί, πες το και θα σταματήσω.

Ανώνυμος είπε...

Πέννυ,όπως παρατηρείς κανείς δεν στρέφεται στην ουσία των δικών σου λόγων.Για παράδειγμα ο κύριος Καρακάσης πάλι,για μία ακόμη φορά στρέβλωσε την ουσία και την μετέτρεψε σε ό,τι τον βολεύει να πει.Δυστυχώς μου επιβεβαίωσε όσα υποκοριστικά είχα σκεφτεί.Δεν μου απαντά ευθέως και γι'αυτό και εγώ θα συνεχίσω να λέω(όσο ο Μιλτιάδης μου επιτρέπει)τη γνώμη για τέτοιες ρηχές και εξ απαλών ονύχων απόψεις.Προφανώς γιατί κύριε Καρακάση θίγετε όλα τα ζητήματα ακροθιγώς χωρίς να σας απασχολεί το βάθος και το μεδούλι τους.Όσο για τα ανώνυμα σχόλιά σας τα έχουμε καταλάβει και αυτά,μην ανησυχείτε.Εσείς γίνεστε μωρό παιδί και κρύβεστε για να πείτε όσα θέλετε.Ξέρετε πώς λέγεται αυτό?Ξέρετε.Ομολογείστε το στον εαυτό σας όχι ότι φοβάμαι να το πω εγώ,απλά σέβομαι την επιθυμία του οικοδεσπότη να μην προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς.
Λοιπόν,πού είχα μείνει?Α,ναι,έλεγα ότι "τακτικές" του τύπου Καρακάση να μας λείπουν.Τις έχουμε φάει στα μούτρα τόσα χρόνια.Είδαμε τα χαίρια της μετριοπαθούς πολιτικής,είδαμε και τους δειλούς,είδαμε και για πού τραβάν τα μοναστήρια,και τα Βατοπαίδια,οι Ζαχόπουλοι,οι κουμπάροι,τα γαλάζια ομόλογα,οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις κοκ κοκ,μην τα ξαναλέμε.
Αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα.Μυρωδιά!Αυτό που δεν θα το χαρακτηρίσω σε εσάς φαίνεται ότι δεν έχει όριο...Προκαλείτε συνεχώς.
Μιλτιάδη σου ζητώ για πολλοστή φορά συγνώμη αλλά οι απόψεις του κυρίου Καρακάση προσωπικά με εξοργίζουν.Τι είναι αυτά?Αυτό είναι απαξία των πάντων όσων σχετίζονται με μια υγιή αντίδραση.Περιχαρακωθείτε κύριε στο καναπεδάκι σας όπως διάβασα και στο τελευταίο κείμενό σας.Τι κείμενο!Οχυρωθείτε και μην μιλάτε πολύ.Όταν μιλάτε σε εμένα και για εμένα να μου απευθύνεστε ίσια,και είναι η τελευταία φορά που το λέω.Στα ίσια δεν ξέρετε?Διαφορετικά θα σας απαντάω όσο και όπως νομίζω εγώ καλύτερα.
Μιλτιάδη,τελικά σε ευχαριστώ για την υπομονετική φιλοξενία και την ανεκτική σου στάση.Μην στέκεσαι στην επιφάνεια των σχολίων.Μπες πιο μέσα,όπου υπάρχει το πιο μέσα πάντα,και δες καθαρά τι συμβαίνει.
Η προτροπή αφορά μόνο εμένα.
Ευχαριστώ πολύ που με φιλοξένησες.Σου είμαι ευγνώμων.Αλλά όταν έρχονται και σχολιάζουν κάποιοι όπως ο κύριος Καρακάσης,εγώ θα απέχω.
Καλημέρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

καλημέρα σε όλους
ΔEN αμφισβητώ την καλή διάθεση κανενός, αλλά νομίζω πωσ το ζητούμενο δεν είναι να τσακωθούμε μεταξύ μας, αλλά να βρούμε λύσεις, και θα επιμείνω ακόμα μια φορά ότι η βία φέρνει μόνο βία, αποξενώνει πολλούς από τόν αγώνα, και καταλήγει στο τίποτα.
Νομίζω ότι το πρώτο βήμα έιναι να φύγει αυτή η εγκληματική κυβέρνηση. ΔEN έχω καμμία εμπιστοσύνη στο Πασοκ, ούτε και στον Σύριζα του Τσιπρα, αλλά ο συνδυασμός των δύο ΣΊΓΟΥΡΑ θα είναι καλύτερος από αυτό που ζούμε τώρα. Και ένα από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης ΠΡΈΠΕΙ Να είναι η ριζική αναμόρφωση της ελληνικής αστυνομίας. "εμείς ΔEN είμαστε αλήτες", φώναζαν χτες τα παιδιά στη θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας ειρηνικά, "αλήτες είναι τα µΑΤ κι οι ασφαλίτες"- όταν οι Φύλακες είναι εκτός ορίων, υπάρχει TEPAΣTIO ζήτημα. Όμως αυτά τα παιδιά ζητούν καθόλου φύλακες. OXI. Η αλήθεια, όπως πάντα, είναι κάπου στη μέση...

plants VS anunaki είπε...

σκωτόστε τα τα κωλόπαιδα που τολμάνε να ρίξουνε πέτρα σε αστυνομικό.

Να τιμωρηθούν έτσι και να μην το ξανακάνουν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολύ μονόπαντος είσαι ρε παιδάκι μου.

Ανάμεσα στην εκτέλεση και στο χειροκρότημα, υπάρχουν κι άλλες λύσεις, ξεκόλλα, στο ξανάπα