ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!!!!
Αναθαρρήστε φίλοι Συνέλληνες. Μπορεί να είμαστε τελευταίοι όσον αφορά τους μισθούς, την κοινωνική πρόνοια, την παραγωγικότητα, την ποιότητα ζωής, την παιδεία, την έρευνα, αλλά είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝ!!!!!! Μόνο η Κίνα και η Ινδία μάς ξεπερνούν. ΌΛΟΣ ο ανεπτυγμένος κόσμος τρώει τη σκόνη μας. Δείτε το διάγραμμα (αφορά το σύνολο των δαπανών για εισαγωγή πολεμικού εξοπλισμού την τετραετία 2000-2004 )
Όχι δηλαδή, μην τολμήσει κανείς να πει πως δεν είμαστε κιμπάρηδες και χουβαρντάδες πελάτες. Δείτε πόσο ΜΠΡΟΣΤΑ είμαστε από τις ΗΠΑ, για παράδειγμα. Υπερδυνάμεις και σαχλαμάρες. Με βάση τα έξοδά μας για εισαγωγές όπλων κι εξοπλισμού, προκύπτει ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι πιό μάγκες αγοραστές και ότι διαθέτουμε τη μεγαλύτερη και την πιό σύγχρονη πολεμική μηχανή του κόσμου, μετά την Κίνα και την Ινδία. (Προσοχή, ο πίνακας δείχνει τους μεγαλύτερους ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ όπλων, και ΟΧΙ τις συνολικές δαπάνες για εξοπλισμούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά...)
Ακολουθούν μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία:
(πηγή: www.transparency.org)
Οι ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως ήταν περίπου 1 τρις δολλάρια το 2004 .
Οι ετήσιες διακρατικές συναλλαγές σχετικές με εξοπλισμούς ήταν παγκοσμίως περίπου 21,8 δις δολλάρια το 2004.
Οι αναπτυσσόμενες χώρες αγόρασαν το 66,7% των συμβατικών όπλων που διακινήθηκαν διακρατικά στο διάστημα 1997-2004.
Άσχετο: σε ολόκληρες τις ΗΠΑ σταθμεύουν περίπου ΔΩΔΕΚΑ μαχητικά αεροσκάφη.
Ακολουθεί ο πίνακας των κυριότερων ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ όπλων. Η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ από το 2001.
.
9 σχόλια:
Μήπως ...τα ξαναεξάγουμε; :)
Αυτό με τα 12 μαχητικά αεροσκάφη είναι τελείως κουφό και δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση.
Μαχητικά αεροσκάφη έχει και η Στρτηγική Αεροπορία τους, και ο Στρατός τους, και το Ναυτικό, και η Εθνοφρουρά.
Μήπως εννοεί η πηγή αυτά των πεζοναυτών;
Δεν κατανοώ τη μεθοδολογία. Οι πολεμικές βιομηχανίες δεν πουλούν στη χώρα τους όπλα; Εκτός αν είναι αναλογικό με τις ετήσιες κρατικές δαπάνες και τον πληθυσμό.
Γιατί να κάνουν εισαγωγές οι χώρες παραγωγής τους ;
Μπορεί να έχουν τις μισές εισαγωγές από μας οι ΗΠΑ αλλά για υπολόγισε τι κρατάνε και τι εξάγουνε.
Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.
Καπετάνιε αυτό με τα πολεμικά αεροπλάνε ΔΕΝ είναι από το site transparency.com, αλλά από ένα ντοκυμανταίρ (όχι συνωμοσιολογικό) σχετικά με την 11 Σεπτεμβρίου, και αφορά τα ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ αεροσκάφη. Επιφυλάσσομαι κι εγώ γιατί δεν μπορώ να επαληθεύσω την πηγή.
Δείμο και Αθεόφοβε, τα δεδομένα που παραθέτω αφορούν τις ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ όπλων και όχι τις συνολικές δαπάνες για εξοπλισμούς, το επισήμανα σαφέστατα αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι αποδυναμώνεται τη σημασία τους Σίγουρα η σύγκριση των συνολικών πολεμικών δαπανών κατ' άτομο είναι πιό ακριβής δείκτης, αλλά και οι ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ όπλων δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο; Και ειδικά με το δικόμας ΕΛΕΙΜΜΑ εισαγωγών-εξαγωγών; ¨Αλλωστε μπορεί οι Αμερικάνοι να αγοράζουν αμερικάνικα όπλα που δεν φαίνονται σε αυτούς τους πίνακες, αλλά κι εμείς αγοράζουμε ελληνικά όπλα, και μάλιστα όχι λίγα.
Το ήξερα ότι σε κάποια λίστα είμαστε ψηλά και εμείς σαν χώρα!!!
θλιβερο γατε,οπως και να χει παρακατω ακολουθει η ειδηση της χιλειετιας ,που αν ισχυει,...πως ητανε εκεινο το παλιο καλο? α το φετινο πασχα ακυρωνεται...βρεθηκε ο ταφος
.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=696384&-V=articles&-p
Δεν είναι μόνο θλιβερό, είναι και άθλιο. Ιδιαίτερα αν αναλογιστείς πόσα λείπουν από παιδεία και υγεία. Για να μην πω και δρόμους και επικοινωνίες...
Ο αριθμός των 12 μαχητικών σε κατάσταση ετοιμότητας αποκαλύφθηκε στις 11 Σεπτέμβρη 2001. Ε, τι να φοβηθούν οι ΗΠΑ, το Μεξικό για τον Καναδά; Δεν είχαν υπολογίσει σωστά...
Και εννοείται ότι στη χώρα της μιζας, το ύψος των δαπανών δεν είναι ανάλογο της ποιότητας
Όπα όπα, δεν μπορείς να συγκρινεις τις εισαγωγές με τις αγορές. Είναι διαφορετικά πράγματα. Αν ήταν έτσι θα έβλεπες ότι συγκριτικά θα ήμασταν πολύ χαμηλότερα και σαφώς η Τουρκία (που έχει μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία) θα ήταν κατά πολύ υψηλότερα από εμάς.
Μεθοδολογικά είναι χαζό τελείως να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Μάλλον αμερικάνικη έρευνα, ε; Για να αποδέιξει ότι ο κυβέρνηση Μπους στηρίζει τις βιομηχανίες σε εξαγωγές κλπ. Άλλο το σκεπτικό της έρευνας μου φαίνεται και σε λάθος βάση.
Στην ουσία βέβαια δε διαφωνώ. Ξοδεύουμε πολλά και ένα μέρος είναι σημαντικό και απαραίτητο, αλλά τόσα πολλά όχι πια. Εξάλλου μας έπρηζαν κάποτε για την ειρήνη που μας εξασφαλίζει η ΕΕ.
Δημοσίευση σχολίου