21 Δεκ 2007

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ!

Πώς έπεσε ο Οβελίξ στην Μαρμίτα με το Μαγικό Φίλτρο
όταν ήτανε μικρός...


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ


Ανήκω, ο Γερογάτος, στη φουρνιά των Πανελλαδικών. Ξημεροβραδιάστηκα ο τάλας στα φροντιστήρια, ξενύχτησα με το βιβλίο στο χέρι, αφιέρωσα την πιό γλυκιά μου εφηβεία στην προετοιμασία, αλλά στη Σχολή των ονείρων μου δεν μπήκα. Ποιά ήταν αυτή; Μα φυσικά, η Σχολή Εισοδηματιών.

Κι έτσι σήμερα, οι κατώτερες σπουδές που αναγκαστικά ακολούθησα, σε συνδυασμό με κάποιες παλιομοδίτικες ηθικές μου ψευτοαρχές, που πολλοί νεοέλληνες θα χαρακτήριζαν κοινή μαλακία, όπως το να μην τάζω προμήθειες, να σέβομαι την δεοντολογία, να μην... διαπλέκομαι, να μην πουλάω μούρη και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με κατάντησαν, μετά από... εικοσιπέντε συν τρία χρόνια στα θρανία (δεν τα παίρνω το καημένο, δεν τα παίρνω...) να αγωνίζομαι καθημερινά για τον επιούσιο... ΑΝ μόνο είχα, τότε, καταφέρει να περάσω στην Σχολή των Ονείρων μου... Αν... Αν είχα καταφέρει να γίνω Εισοδηματίας...

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες Εισοδηματία. Θα σας μιλήσω για μερικές που ξέρω.


1. Εισοδηματίας από κούνια. Κοινώς, αυτός που έπεσε μέσα στη μαρμίτα όταν ήτανε μικρός.

Κουραστικό, να ξοδεύεις τα λεφτά τού μπαμπά. Μπορεί να υποστείς και το βασανιστήριο να 'σπουδάσεις' πεντέξι χρόνια, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να πάρεις ένα χαρτί βρε αδερφέ, τι θα λέει ο κόσμος, ντιπ ντουβάρι πιά, να κάνεις και τη ζωή σου παρεμπιπτόντως! Θα τελειώσεις τουλάχιστον ένα College του κ.... με βαρύγδουπο τίτλο, Bachelor και Μάστερ και DHT και TSH και DDT, μέχρι και ένα London School of Economics, να ξέρεις κουτσά στραβά να διαχειρίζεσαι την Περιουσία σου, όταν εκλείψει ο μπαμπάς.


Αν ο μπαμπάς είναι τίποτα μεγαλογιατρός πχ, θα ακολουθήσεις κι εσύ τα βήματά του, παίρνοντας ένα παράπλευρο πτυχίο, ακόμα κι αν δεν τα παίρνεις, θα το πάρεις με το ζόρι. Είτε θα ξεκινήσεις Ιατρική στο Βέλγιο, θα σε διώξουν, θα πας στην Τσεχία, θα σε διώξουν, θα γραφτείς στην Ουγγαρία, θα σε διώξουν, και θα πάρεις το Πτυχίο σου με δόξες και τιμές από την Βουλγαρία ή την Ρουμανία, ή θα γίνεις οδοντίατρος στη Σουηδία, ή θα ξαναδώσεις στην Ελλάδα δυό τρεις φορές, κι ό,που μπεις, κτηνιατρική, φαρμακευτική, βιολογικό, ό,τι νά'ναι, χωρίς να είναι και υποχρεωτικό να τελειώσεις κάποτε. Έτσι κι αλλιώς, σιγά να μην εξασκήσεις ποτέ το επάγγελμα, άλλο αν σού ανοίξει ο μπαμπάς (αν ποτέ τελειώσεις) το πιό χλιδάτο (οδοντ)ιατρείο, με τον πιό σύγχρονο, ντηζαϊνάτο και ακριβό εξοπλισμό, να βρίσκεται, βρε αδερφέ. Να κυκλοφορήσει λίγο και το χρήμα.

Μπορεί ακόμα να γίνεις και καθηγητής πανεπιστημίου, με λίγο σπρώξιμο από μπαμπά και μαμά, κι ας ήσουνα στο σχολείο μαθητής του 8, κι ας ήρθες με μεταγραφή σαν πρωταθλητής του... σκι, χοντροβαρέλα, κι ας μην είχες περάσει στην Ιταλία ούτε ένα μάθημα, κι ας ωρυόσουν μετά δημόσια εναντίον του καθηγητή που τόλμησε να σού βάλει 9 και όχι δέκα, χωρίς φυσικά να πατήσεις στις εξετάσεις. Στην τελετή αναγόρευσής σου σε Διδάκτορα, τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει φυσικά η Μαμά. Άντε, και καλός Τακτικός Καθηγητής.


2. Εισοδηματίας με σπόνσορες, συνήθως τους γονείς. Μπορεί οι γονείς να μην έχουν, αλλά ο Ελληνάδας γονιός ως γνωστόν θα ξεράνει και το σκατό του για να σπουδάσει το βλαστάρι του Εισοδηματίας. Έτσι, θα το στείλει πριν το 1968 να γραφτεί στην Ιταλία. Το παιδί, θα πέσει πάνω στον Μάη του '68 και σιγά να μην ασχοληθεί με τα βιβλία, θα εντρυφήσει στην Επανάσταση, κι ακόμα καλύτερα, στις σέξυ Επαναστάτριες, θα γευτεί όμως και την όχι πολύ-επαναστατική-Dolce Vita, θα γυρίσει όλη την Ευρώπη, και την μισή Αμερική, on the road, θα παντρευτεί την μις Φλόριντα, θα της κάνει ένα παιδί, θα την χωρίσει, θα γυρίσει εικοσικάτι χρόνια μετά πίσω και πτυχίο δεν θα έχει, αν και θα δουλέψει λίγο με ψεύτικους τίτλους, μια και στο μεταξύ έχει φάει ό,τι είχε και δεν είχε ο μπαμπάς, αλλά και τον ίδιο το μπαμπά.



3. Εισοδηματίας εξ'αγχιστείας. Παίρνετε, για παράδειγμα, έναν ομορφούλη και σχετικά έξυπνο νεαρό, ψηλό και ξανθό και γαλανομάτη, με πολλές πολλές φιλοδοξίες. Τον στέλνετε να σπουδάσει, και μετά τον ρίχνετε στο νυφοπάζαρο. Ξεκινάτε από μια κόρη Εφοπλιστού, δεν βλέπεται, αλλά ας είναι καλά ο μπαμπάς. Συνεχίζετε με κόρη Διαπλεκόμενου, και καταλήγετε σε κόρη Αλυσίδας ινστιτούτων, που είναι και κούκλα. Ecco!

4. Εισοδηματίας από τύχη. ΟΕΟ. Οι διαφημίσεις λένε πως υπάρχουν. Κι αν σού κάτσει; ΟΕΟ; Εγώ δεν έχω δει κανέναν. ΟΕΟ. 'Εχω δει μόνο κάτι κακομοίρηδες, με το μάτι θολό, που στριμώχνονται στα προποτζίδικα, και στα παράνομα φρουτάκια, και στα θλιβερά καζίνο. Πού'ναι η γυάλα;;;;;;; ΟΕΟ;;;;;;;;;;;;; Εκεί. ΟΕΟ. Και τα ψαράκια; ΟΕΟ; Εκεί κι αυτά, ΟΕΟ.

5. Εισοδηματίας από μαύρο χρήμα. Πολύ συνηθισμένη περίπτωση διεθνώς, και φυσικά και στο Ελλαδιστάν. Δεν λέω περισσότερα γιατί θα μού βουλώσει η Μαφία το στ--------------

6. Εισοδηματίας από κληρονομιά. Το έχω δει σε ταινίες, αλλά δεν υπάρχει στην Φύση. Γιατί οι κληρονομιές κατά 99,9% πάνε στους ήδη Εισοδηματίες, της κατηγορίας 1.

7. Εισοδηματίες από σκληρή δουλειά, που απολαμβάνουν επάξια τους τίμιους κόπους τους. LOL! Ξέρω πολλά πολύ καλύτερα ανέκδοτα από αυτό.

8. Εισοδηματίας από δάνειο. ¨Εχει γεμίσει ο τόπος τελευταία. Ας είναι καλά οι Τράπεζες, που μας δανείζουν αφειδώς πακτωλούς από γλυκό και ζεστό Εισόδημα, για να ικανοποιήσουμε ΟΛΕΣ μας τις επιθυμίες. Πολύ γενναιόδωρες και πολύ κυρίες, αυτές οι Τράπεζες. Ούτε δικαιολογητικά δεν σού ζητούν πιά. Πας, ζητάς, παίρνεις. Πολύ Χριστιανικό και Κομμουνιστικό.

Αλλά είμαι και τεμπέλης βρε αδερφέ. Πού να τρέχω τώρα στις τράπεζες, που έχει και κόσμο, και μπορεί να κολλήσω και καμμία γρίππη των Εισοδηματιών... Δεν πάω. Κι ας είναι για δέκα λεπτά.
μέχρι και το τηλέφωνο βαριέμαι να σηκώσω, για να γίνω Τηλέ-Δάνειο-Εισοδηματίας, τόσο ανάξιος και άχρηστος, ο Γάτος.

Τελικά, μάλλον είμαι καμένο χαρτί.

Δεν θα γίνω ποτέ μου ένας αξιοπρεπής και ευυπόληπτος Εισοδηματίας, το έχω πάρει πιά απόφαση.

Καλή σας μέρα!
Μαύρος Γάτος

ΥΓ Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις , είναι εντελώς σκόπιμη, μια και πρόκειται για 100% αυθεντικους Εισοδηματίες.

22 σχόλια:

funEL είπε...

Οπως βλέπεις Ιλλουμινάτα κουλτουριαραίε νεοταξίτη μαυρόγατε...

...όλα εν σοφία τα εποίησε ο Κύριος.

Αμήν

Marialena είπε...

Γατούλη καλημέρα! Θα προσθέσω μια κατηγορία που βρίθει στην Κορινθία τουλάχιστον. Εισοδηματίας πρωήν αγρότης, νυν ενοικιάζων εξοχικάς κατοικίας σε ανυπόφορους Αθηναίους!
Ξύσε το ξυστό... Καλημέρα, Μ.

Ανώνυμος είπε...

Polu dosi komplexismou. Tora katalavaino giati oi sapounoperes to apogeuma pane toso kala. O ptoxos laos enantia sto xrima.
To epomeno arthro na exei titlo: mizeroi apo epilogi parakalo.

Μαύρος Γάτος είπε...

Γέροντα, Μαριαλένα, καλημέρα σας! Ζήτω η Επανάσταση.

Ανώνυμε/η, δεν βλέπω σαπουνόπερες. Ούτε και είναι αμαρτία να έχεις χρήματα, μην νιώθεις τόσο ένοχος. Αρκειί να μην είσαι τελείως άχρηστος στην κοινωνία που σε τρέφει.

"Τίμιοι από επιλογή", αυτό μάλιστα. Μίζερος δεν υπήρξα ποτέ. Αλλά ούτε και τυφλός, ούτε και κορόιδο.

Καλή σου μέρα
Σ;)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Γάτε.
Τι εννοείς όταν λες "κατώτερες σπουδές που αναγκαστικά ακολούθησες";
Εγώ ποτέ δεν θα έλεγα ότι έχεις λάβει κατώτερες σπουδές κρίνοντας από τα κείμενά σου εδώ.
Επίσης, θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι ο/η ανώνυμος/η.
Επίσης ελπίζω τώρα που τόλμησα να σου αφήσω σχόλιο να μη με λοιδορήσει πάλι καμιά από τις φίλες-αναγνώστριές σου.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλώς την Θεοδώρα! Τι εννοείς βρε "τόλμησα ν'αφήσω σχόλιο";;;

Όλοι εδώ είστε φίλοι μου. Δεν μού αρέσει να παρεξηγιέστε, κι εγώ δεν μπορώ να μπω ανάμεσά σας, ούτε φυσικά να αποδώσω δίκαιο και άδικο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας λογοκρίνω κιόλας. Να αφήνεις όσα σχόλια θέλεις, κι εσύ, και η woman.

Όμως, είναι γεγονός ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις του Δικτύου, είναι λίγο ιδιαίτερες... ας μην ξεχνάμε ότι εδώ μέσα, χωρίς να έχουμε ένα πρόσωπο απέναντί μας , είναι εύκολο να παρεξηγήσουμε τον άλλον, και να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω, που δεν θα λέγαμε ίσως αν τον/την ξέραμε προσωπικά, ή έστω αν τον/την είχαμε μπροστά μας.

Δεν υπονοώ τίποτα για κανέναν, αυτά είναι γενικές διαπιστώσεις, ας το αφήσουμε παρακαλώ εδώ το θέμα.

Καλό απόγευμα σε όλους/ες
Σ;))))))))))))))))))))))))))

Rodia είπε...

Theodora, πού χάθηκες;.. Να σε βλέπουμε κοριτσάκι:-)

Γατουλίνι, έτσι είναι τα πράγματα, αλλά τώρα με την παγκοσμιοποίηση όλα θα αλλάξουν! Θα γεμίσουν οι τσέπες μας και δε θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε..

ΘΑ ΤΑ ΚΑΨΩ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ!!!!!
:-))))))))))))))

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Eγω που δεν εχω καθολου εισοδημα τι να πω;

Lion είπε...

Δεν κρινω ανθρωπους. Εχω δει εκατομμυριουχους να δουλευουν πολυ σκληρα - χωρις να υπαρχει καμμια αναγκη, εχω δει και φτωχους που καποιος τους προτεινε (τιμια, αξιοπρεπη) δουλεια και την αρνηθηκαν.
Χωρις να βαζω ταμπελες ("καλος", "ανωτερος" κλπ.) θαυμαζω οσους εχουν __πολλα__ λεφτα. Αλλα μονον οταν πληρουνται οι εξης προυποθεσεις:

- ποτε δεν ειχαν κληρονομια ειτε οικονομικη ενισχυση απο τους γονεις. Ουτε ακριβα δωρα (προικα, σπιτι, αυτοκινητο)
- ποτε δεν ειχαν κρατικη ενισχυση, επιδοτηση, συνταξη κλπ.
- ποτε δεν ειχαν "υποστηρικτες" (παραγωγους, μανατζερ, προαγωγους με την καλη εννοια κ.α.)
- ποτε δεν ειχαν υπαλληλους η εργατες. Ποτε δεν ηταν εργοδοτες.
- ποτε δεν εβγαλαν λεφτα απο μεταπωλησεις οποιασδηποτε μορφης (αγοραζω 10, πουλαω 15)
- ποτε δεν κερδισαν "ετοιμα" λεφτα απο τυχερα παιχνιδια, λοτταριες, τηλεοπτικα παιχνιδια κλπ.
- εχουν συναισθηση οτι "πλουσιος" δεν σημαινει μονο πλεονεκτηματα αλλα και ευθυνη. Αυξημενη ευθυνη να κανεις κατι καλο στον κοσμο με τα λεφτα σου.

Παρακαλω μην με παρεξηγησετε. Δεν εννοω οτι περιφρονω η απαξιω ολους τους αλλους. Αν ομως τυχει και γνωρισω μια περιπτωση πλουσιου ανθρωπου που πληρει *ολες* τις παραπανω προυποθεσεις, τοτε εντυπωσιαζομαι και τον θαυμαζω για τον πλουτο του. Για τους υπολοιπους, ο πλουτος με αφηνει αδιαφορο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου OldSkipper, συμφωνώ απόλυτα. Μια από τις κατηγορίες που μένουν αν αφαιρέσουμε όλα τα υπόλοιπα, είναι ακι οι εφευρέτες, για παράδειγμα ο Γκράχαμ Μπέλ, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, έγιναν πάμπλουτοι, και χίλιες φορές χαλάλι τους να μην ξανασήκωναν το δαχτυλάκι τους, από τη στιγμή που ανακάλυψαν τόσα και τόσα πολύτιμα για όλη την ανθρωπότητα. Άλλο παράδειγμα κάποιοι μεγάλοι μουσουργοί, λογοτέχνες ποιητές, που το έργο τους και μόνο θα άξιζε να τους εξασφαλίζει βίο ακάματο.

Κατά τα άλλα, εγώ δεν έκρινα τόσο τους "πλούσιους", και νομίζω ότι ο ανώνυμος αντέδρασε έτσι από κεκτημένη ταχύτητα, δηλαδή από προηγούμενα που είχε ίσως με κάποιους άλλους. Ανέλυσα τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποκτηθεί ο πλούτος... Και στηλίτευσα τους κηφήνες αυτού του κόσμου.

Σ;)

raffinata είπε...

τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν δεν έχεις μία... άσχετο, γάτε άλλα μου έλεγες στους αρραβώνες, ότι έχεις περιουσία και 1000 ρίζες ελιές και νόμιζα ότι έπιασα λαβράκι... όλα ψέμματα λοιπόν; πρέπει να συνεχίζω να δουλεύω και μετά τον γάμο; :(((

Μαύρος Γάτος είπε...

Έχω όμως πλούσιο εσωτερικό κόσμο, καρντιά μου....

Και Κεραμίδια πολυτελείας, απέραντα!

Σ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))

lemon είπε...

Γάτε, αυτό με τον Lοndon School of Economics το πέτυχες διάνα! Γιός βιομηχάνων, ψιλοούφο, πήρε πτυχίο απο κει-χωρίς φυσικά να περάσει απο ελληνικό πανεπιστήμιο, και απο τη στιγμή που επέστρεψε και ανέλαβε την πατρική εταιρία, συναλλάσεται με τα πιστωτικά ιδρύματα μόνο δι αλληλογραφίας και φαξ-όπως του έμαθαν στη σχολή του, όχι κατάφατσα-όπως έκαναν οι γονείς του επι χρόνια...(μη χέσω, που λέει και ο Λαμπρούκος...)

Δε βαριέσαι...πρόσεξες οτι στο ποστ σου "τι είναι ευτυχία" η λέξη εισοδηματίας δεν αναφέρθηκε πουθενά?? !!!
Φιλάκια!

funEL είπε...

Οπως ξαναματαβλέπεις Ιλλουμινάτα κουλτουριαραίε νεοταξίτη μαυρόγατε...

...όλα εν σοφία τα εποίησε ο Κύριος.

http://u3.flurl.com/1141750443/2006/Mar/7/FLURL-dot-com-86536-funny_shaving.wmv

έχει μπει η άνοιξη ένεκα ...

Μαύρος Γάτος είπε...

Λεμονάκι, Γέροντα (δεν το κοιτάω τώρα - +ύπαγε+ θα το δω το βράδυ Σ;)))) καλημέρα!

Λεμονάκι πουθενά. Πουθενά. Λες να είναθι κόμπλεξ;;;;

Ας δούμε τι θα έλεγε ο Παπαλάνγκι επί του θέματος.... Θα το έχω έτοιμο κατά το μεσημέρι. "Μίζεροι από επιλογή".

Σ;)))))))))))))))))))))))))))))

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Αναζήτηση δότων Αιμοπεταλίων για 6χρονο αγοράκι με οξεία Λευχαιμία
ANΑΖΗΤΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ+

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ
ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό)

(2310 993506 & 2310 993944)

Αναδημοσιεύστε το όσοι μπορείτε

An-Lu είπε...

Κι εγώ τουβλίνα είμαι βρε μαυρογατούλη! Δεν τα παίρνω τα ρημάδια τα γράμματα, παρόλο που χτυπιέμαι κάπου δυό δεκαετίες στα θρανία ;-)

roadartist είπε...

:))) Ρεαλιστικό! Ωραία τα είπες!

Devilio είπε...

Δεν ξερω αν φταίει το νεαρό της ηλικίας μου Γατούλη, αλλά εγω χαίρομαι που σπουδαζω αυτο που ονειρεύτηκα και όχι εισοδηματείας... Δεν διαφωνώ ότι θα ήταν ωραίο να μπορούσαν να συνδυαστούν αυτά τα δυο, αλλά όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω, χαίρομαι που διάλεξα (σε πείσμα όλων) αυτό που με γεμίζει και όχι αυτό που θεωρητικά θα με εξασφαλίσσει....

Ανώνυμος είπε...

Εισοδηματίας συναισθημάτων είναι το καλύτερο..
απλά κάποιος άλλος εισοδηματίας πρέπει να γίνει χορηγός...

αθεόφοβος είπε...

Βλέπω ότι και εσύ κατέληξες στο να διακρίνεις ποιό είναι το σωστό επάγγελμα!
Ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα είχα καταλήξει και εγώ αλλά η κακούργα κενωνία δεν με άφησε!
Στο παρακάτω ποστ περιγράφω τα επαγγέλματα της ζωής μου! http://atheofobos.blogspot.com/2006/07/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Τον εισοδηματια δημόσιο υπάλληλο ξέχασες φίλε και γιατρέ μου, που μπήκε μέσα με σκοπό να εκδίδει γρηγορόσημα :)
Καλές γιορτές με υγεία