22 Μαΐ 2006

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ


(0+10 επίκαιροι προβληματισμοί, προτεινόμενοι ως θέματα για ανάπτυξη από τους υποψήφιους των Γενικών Εξετάσεων)

0. Γιατί οι Νεοέλληνες ξέρουν τα πάντα για την Βίσση και για τον Καπουτζίδη και τίποτα για τον Ελευθερίου και τον Λειβαδίτη;;;

1. Όποιος κλέβει ή αδικεί τον εαυτό του, είναι άραγε ποινικά κολάσιμος;

2. Όποιος είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του, είναι άραγε ομοφυλόφιλος;

3. Σχολιάστε την σεξουαλική διαστροφή του «Κουμπαρά», του άντρα που έλκεται έντονα ερωτικά από τις κουμπάρες του, και ενίοτε συνάπτει σεξουαλικούς δεσμούς με αυτές. Αντιδιαστείλετε με τον Κο-λο-μπαρά.

4. Ετυμολογία και έννοιες της λέξεως «Μαλακία». Λάβετε υπ’όψιν σας τις φράσεις «ίασον πάσαν νόσον και μαλακίαν» (από την Θεία Λειτουργία), «φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας» (από τον Επιτάφιο του Περικλή), και «τράβηξε μια μαλακία και κοιμήθηκε» (Τσαρλς Μπουκόφσκι, Απομνημονεύματα ενός πορνόγερου).

5. Τα παιδιά του Ζεββεδαίου, ΕΙΧΑΝΕ μητέρα;

6. Ποία η «Παναγιώταινα», για ποίους λόγους είναι καλύτερη από το ολότελα, και ποίος τέλος πάντων είναι αυτός ο κερατάς ο Παναγιώτης;

7. Γιατί εξαφανίστηκε ο Σεραφίνο (και δεν τον ξέρει ούτε το Word);

8. Η Θεωρία της Σχετικότητας: Αναπτύξατε τις εφαρμογές της στην υποατομική φυσική, στα δρομολόγια των μεταφορικών μέσων, στις ανθρώπινες σχέσεις, στο «ποτέ», και στο «πάντα» (όχι το ζώον).

9. Βρείτε είκοσι λέξεις που να αρχίζουν από «ξε-». Ντροπή σας, ξε-διάντροποι, όχι τέτοιες λέξεις.

10. Συμπληρώστε το παρακάτω δημώδες άσμα:

Τον Μανωλιό τον βάλανε σ’ένα καράβι μούτσο
και βγήκε ένα σκυλόψαρο και τού’φαγε τον ……

Αναλύστε τις αναμενόμενες εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες του θύτη και του θύματος, αναλογιζόμενοι την βαρβαρότητα που επιδεικνύει ο άνθρωπος απέναντι στην Φύση. Θεωρείτε επιβεβλημένη την ανάληψη δράσης από τις οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, για να περιθάλψουν το τραυματισμένο ψυχολογικά σκυλόψαρο; Ποιάν τιμωρία προτείνετε για τον δράστη, τον Μανωλιό, που όχι μόνο τεμπελοσκύλιαζε αντί να δουλεύει, αλλά τριγυρνούσε και με τον μούτσο έξω; Συγκρίνετε με το έτΑΙρον δημώδες άσμα "Το Νινί σέρνει καράβι, αν δεν τό'χεις καταλάβει"....


Blackus Catus

8 σχόλια:

ralou είπε...

1.Βεβαίως και γι αυτό φυλακιζεται στον ευατό του θα έλεγα!
3.Μονο μία διαστροφή συγκρίνεται αυτή του να έλκεται από τους κουμπάρους του
4.Μην ξεχνάμε και τα μαλάκια (ωραιότατα με κρεμμυδάκια και κρασί)
5. ο Ζεβεδαίος γνωστός gay, υιοθέτησε τα 23 παιδιά του . Άρα η σωστή ερώτηση είναι αν είχανε μητέρες, και η προφανής απάντηση είναι : Nαι 23!
Όσο για τον Μανωλιό διόλου δεν κοπροσκύλιαζε! Εργαζόταν σαν ευσυνείδητος εργαζόμενος και αυτός ο σκατόφατσας ο σκυλόψαρος ήρθε να του μιλήσει για τα συνδικαλιστικά . Δεν τσίμπησε ο τίμιος νέος , τσίμπησε όμως το μεζεδάκι του (από νεφραμιά ήταν) ο τσαντισμένος σκυλόψαρος και μετά η Ιστορία έκανε πάλι τα τσαλίμια της και μας παρέδωσε παραποιημένο το περιστατικό!

ralou είπε...

A, με την άδεια σου, κλέβω τον σκεπτικό να τον πω, τσαντίλα να τον πώ, γάτο της φωτό.
Μπα τώρα που τον ξαναβλέπω μάλλον στο 8 κόλλησε!

triantara είπε...

χαχαχαχαχαχα! φανταστικικό ποστ! (και πολύ πρωτότυπο το σχόλιο μου...)
συμφωνώ απόλυτα με την ralou, και μια το γατουλίνι στην σελίδα σου είναι φτυστό το δικό μου (όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και τον χαρακτήρα του τον "έπιασε" πολύ καλά ο φωτογράφος), θα στο βουτήξω και εγώ (ερώτηση: μήπως την βρήκες στο metacafe.com την φωτο;)

NinaC είπε...

Σκιάζομαι.... αρχίζεις να γράφεις καλύτερα κι από ΕΜΕΝΑ!!!

Αν εκδοθείς πρώτος ΘΑ ΦΑΡΜΑΚΩΘΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πωπω, μου ξέφυγε αυτό το ποστ και δεν προλαβάινω τώρα που βγαίνω να το σχολιάσω.
(Θα σε μεταφέρω στα Βρέχει -χιονίσει καλού κακού...)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα σε όλους!!!!! Χαίρομαι που σάς άρεσαν οι... προβληματισμοί μου Σ;)))))

Ραλλού η απάντησή σου στο 1. με άφησε άφωνο....

Σ;))))))))))))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

What a great site
» » »

Ανώνυμος είπε...

Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.