30 Μαΐ 2014

Άνθρωποι για την Αξιοπρέπεια και τον ΑλληλοσεβασμόΆνθρωποι για την Αξιοπρέπεια και τον  Αλληλοσεβασμό
Κίνημα Ανθρώπων
Ιδρυτική Διακήρυξη

1. Πιστεύουμε στον άνθρωπο, ως αρχή και μέτρο των πάντων. Πρωταρχικό μας Ιδανικό είναι η προάσπιση της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας με κάθε τρόπο. Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή επικράτηση της Ανθρωπιάς, κι αγωνιζόμαστε από επιλογή για έναν καλύτερο κόσμο, που δεν τον βλέπουμε σαν έναν  χαμένο Παράδεισο, στον οποίο «οφείλουμε» να επιστρέψουμε, αλλά σαν μια καθημερινή κατάκτηση.

2. Πιστεύουμε στην Αλήθεια, ως τη μόνη βάση για την οικοδόμηση υγιών Ανθρώπινων Προσωπικοτήτων και υγιών Ανθρώπινων Σχέσεων κάθε είδους. 

3. Πιστεύουμε στην Ελευθερία, όχι ως κεκτημένο, αλλά ως συνεχή Αγώνα. Αναγνωρίζουμε ότι τα όρια της προσωπικής μας Ελευθερίας σταματούν εκεί που αρχίζει η Ελευθερία του Άλλου. Πιστεύουμε στον Αλληλοσεβασμό ως το στερεό θεμέλιο κάθε ανθρώπινης συνύπαρξης.

4. Πιστεύουμε στη Δημοκρατία, όχι σαν κάποιο Ιερό Θέσφατο, αλλά σαν το ιδανικότερο εφικτό Πολίτευμα μέσα στα πλαίσια του Ανθρωπισμού. Επιδιώκουμε τον μέγιστο βαθμό Άμεσης Δημοκρατίας. Όπου αυτή δεν μπορεί αντικειμενικά να εφαρμοστεί, συναινούμε στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

5. Πιστεύουμε στην εξάντληση των περιθωρίων της μη-βίας, αλλά εγκρίνουμε τη χρήση της βίας όταν είναι ανάγκη να κατασταλεί η βίαιη απανθρωπιά.

6. Πιστεύουμε στην Ανθρωπιστική αλλά αδέκαστη Δικαιοσύνη, και στην απόλυτη Ισονομία, χωρίς καμμία απολύτως εξαίρεση  για κανέναν.

7. Πιστεύουμε στην Παιδεία ως το βάθρο οικοδόμησης της Ανθρωπιστικής Κοινωνίας και του Πολιτισμού. Στόχοι μας είναι η παροχή Δωρεάν Βασικής Παιδείας και δια βίου Παιδείας για όλους.

8. Πιστεύουμε στην Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους ως βασική προτεραιότητα, που θα παρέχεται μέσω ενός απλού, διαφανούς και αποτελεσματικού ασφαλιστικού συστήματος.

9. Επιδιώκουμε μια κοινωνία οικονομικής Αλληλεγγύης, όπου οι οικονομικές ανισότητες και η απληστία δεν θα είναι δυνατόν να καταδικάζουν ανθρώπους στη δυστυχία της ανέχειας, την ώρα που  άλλοι θα υποφέρουν από την κενότητα του υπερβολικού πλούτου.

10. Ρυθμιστής σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης,  Άμυνας, Οικονομίας, είναι το Κράτος, ένα Κράτος όσο το δυνατόν μικρότερο, όσο το δυνατόν φιλικότερο στον Άνθρωπο, όσο το δυνατόν πιο Αξιοκρατικό, όσο το δυνατόν Αντί-αυταρχικό.


11. Σχολιάστε, συμπληρώστε, διορθώστε, κοινοποιήστε όσο θέλετε!

12. Με τη Νίκη!
2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαζί σου!...και πάμε να ζήσουμε στον Αμαζόνιο μαζί με τις εναπομείναντες φυλές προς εξαφάνιση.
Καλημέρα.

Xolidoxos.

Ελμμε είπε...

Tις καλημερες μου :-)

exoaptonkyklo