21 Μαΐ 2008

Υποστηρίζω το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και τον Στέλιο Κούλογλου

Για τον Στέλιο Κούλογλου και για το πόσο θαυμάζω τον ίδιο και τις εκπομπές του, τα "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα", έχω γράψει εδώ.

Ο Στέλιος έκανε το λάθος να είναι μονάκριβος, σε μια εποχή φτήνιας. Κι έτσι η ΕΡΤ της Καλομοίρας, της Δρούζα (τέως), των αμερικάνικων σκουπιδοσειρών με σειριακούς δολοφόνους και αστυνομικές καταδιώξεις, και των βραζιλιάνικων σαπουνοπορδών, "διέκοψε την συνεργασία της μαζί του".

Να είσαι γερός, Στέλιο, και να συνεχίσεις σε πιό φιλόξενο Μέσο την Καλή σου πορεία!


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στο Ίντερνετ


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υπογράψετε εναντία στην απόφαση της ΕΡΤ να διακόψει τη συνεργασία της με το Στέλιο Κούλογλου (πρωτοβουλία του blog "Όχι στη Λογοκρισία")


http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html

Προς: ΕΡΤ Α.Ε.

Διαμαρτύρομαι για την λογοκρισία κατά των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου και των συνεργατών του. Αρνούμαι τη φίμωση των φωνών της αλήθειας.

4 σχόλια:

Μιχάλης Ρ. είπε...

Καλημέρα νέγρε γάτε. Γύρισα από ένα επαγγελματικό ταξίδι σε Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη (Σητεία, Χανιά Ηράκλειο) μέσω Αθηνών. Μου έκανε εντύπωση ότι όπου κάθισα για ανθρώπινη συναναστροφή, ο Κούλογλου ήταν θέμα συζήτησης. Παρακολουθούσα στα Πηγάδια Καρπάθου στη παραλία τη κουβέντα δύο γέρων.
-«Γιατί τον διώξαν, ήταν άρρωστος;»
-«Όχι μάλλον κουμουνιστής»
-«Εμένα μου φαινόταν καλός άνθρωπος»
-«Μωρέ της κυβέρνησης είναι κι αυτός, παρουσίασε λέει ότι οι φτωχοί στην Ελλάδα παίρνουν 700€, και έκρυψε εμάς που παίρνουμε 400€.» Η κουβέντα συνεχίστηκε και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξαν ότι οι «Κούλογλου» φταίνε για τη φτώχια τους, γιατί δεν τους προβάλλουν όσο θα έπρεπε και θα ήθελαν.
Η προσωπική ευθύνη του καθενός για τη ζωή του έγινε ευθύνη των «ειδήσεων» και των τηλεσυζητήσεων. Ποδοσφαιροποιήσαμε όχι μόνο τη πολιτική αλλά και τiς υπαρξιακές μας ανάγκες. Περιμένουμε τους «Κούλογλου» να βάλουν γκολ στην ΤV στην ομάδα των αφεντικών, για να πανηγυρίσουμε σαν Θερμοπυλομάχοι τη νίκη μας. Γιατί αν χάσουν οι «Κούλογλου» τελειώσαμε στην κυριολεξία.
Είμαι εναντίων κάθε δίωξης και υπέρ της ποιοτικής κρατικής τηλεόρασης, γιατί την πληρώνω ακριβά και νταβατζίδικα. Οι δημοκρατία όμως απαιτεί την υπερίσχυση της γνώμης των πολλών. Και οι πολλοί φίλε μου είμαστε συγγενείς εξ αίματος της Καλομοίρας και γνήσιοι απόγονοι του Καραγκιόζη. Εθισμένοι στην ασχήμια, με πρόσχημα την επιβίωση ζούμε στον τάφο και πιστεύουμε στην ανάσταση των νεκρών για να δημιουργήσουμε την ονειρεμένη πολιτεία των «ζόμπι» που μας αξίζει.
Η φύση του ανθρώπου αλλάζει μόνο αλλάζοντας τις πολιτιστικές συνθήκες.
Μιχάλης, υπογράφων για τον άνθρωπο Κούλογλου και διατηρών επιφυλάξεις για τον πολίτη.

Unknown είπε...

Μαυρόγατε, σε φιλώ και ελπίζω να είσαι καλά και να γουργουρίζεις τακτικά ως ευτυχές γατί.

Επί του θέματος, κάνω copy & paste το σχόλιο που άφησα στο "όχι στη λογοκρισία" του οποίου είδα πως έχεις τον δεσμό.

"Πιο θλιβερή και τελικά εκ του πονηρού αντίληψη από αυτή που λέει πως “η ποιότητα δεν αφορά κανέναν” δεν μπορεί να υπάρξει.
Και έχει διαψευστεί όσες φορές η Ποιότητα συνδυάστηκε με επικοινωνιακό χάρισμα χωρίς ευτέλειες ή πομπώδεις διδακτισμούς.
Το κόψιμο της συγκεκριμένης εκπομπής είναι φοβάμαι άλλη μία απόδειξη, από τις αμέτρητες που υπάρχουν, για το ότι ο τόπος πάει χαμένος οριστικά χωρίς φοβάμαι την παραμικρή ελπίδα να βρει ποτέ τα πόδια του. Με κατεστραμμένα σχολεία και Πανεπιστήμια, με τα Κόμματα να κάνουν απλώς εύκολη συνθηματολογία και ποτέ αντιπολίτευση, με μια Κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και προσωπικότητες, με νεολαία αφημένη ούτε λίγο ούτε πολύ στους κόρακες των κομμάτων , με τους Ακαδημαϊκούς φοβισμένους στο περιθώριο και με τις ελάχιστες ανάσες Ορθού Λόγου, Κρίσης και Επαγγελματισμού όπως οι εκπομπές του Κούλογλου κομμένες πια και αυτές, ε, το τοπίο δεν είναι πια στην ομίχλη, αλλά σε μία πυκνή αιωρούμενη λάσπη."


Όπως έλεγα και κάπου αλλού χτες το βράδυ σε μια συζήτηση, θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό και προνομιούχο που εδώ και 6 χρόνια δεν ζω πια στην Ελλάδα, την οποία μεν λατρεύω αλλά, την νιώθω ως κλινικά νεκρή. Κοιτάζω δε κυριολεκτικά με θαυμασμό εκείνους τους ελάχιστους που ενώ εκ των πραγμάτων ζουν εκεί, καταφέρνουν ταυτοχρονα να κρατάνε τον πήχη τους ψηλά.

Unknown είπε...

Α!....και συμφωνώ απόλυτα με το πνεύμα και την ουσία των όσων καταγράφει πιο πάνω ο σχολιαστής Μιχάλης Ρ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μιχάλη τυχερέ! Τί ταξίδι! Και μάλιστα επαγγελματικό...

Γιώργο μου, πρέπει άραγε πραγματικά να φτάσουμε ως το τελευταίο σκαλί για ν' αρχίσουμε να ξανανεβαίνουμε;