2 Σεπ 2007

Ο ΓΑΠ ΜΑΘΑΊΝΕΙ ΤΟ ΜΆΘΗΜΆ ΤΟΥ, ΜΕΤΆ ΤΟ ΠΆΘΗΜΑ: Η ΘΛΙΒΕΡΉ ΜΕΤΆΛΛΑΞΗ- ΔΙΟΛΊΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ ΣΕ *ΑΛΗΘΙΝΌ* ΓΙΩΡΓΆΚΗ

Είναι μερικά ονόματα για τα οποία η έκφραση "βαρύ σαν ιστορία" μοιάζει απόλυτα ταιριαστή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, γιος του Αντρέα και εγγονός του Γεωργίου, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν "το παιδί". Στην πορεία όμως έδειξε το προφίλ ενός αξιόλογου πολιτικού, ενός συνετού και μετριοπαθούς πολιτικού, που τόσο δυσεύρετοι είναι στην ελληνική πολιτική ζωή. Σαν Υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη και σαν νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά, κράτησε τους τόνους χαμηλά, δίνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό στίγμα.
Όλα αυτά δεν τού τα συγχώρεσαν πότε οι δεινόσαυροι και τα υπόλοιπα αρπακτικά και τρωκτικά του καθ' ημάς τσίρκου, που λέγεται πολιτικό σκηνικό, με πρώτους και καλύτερους τους ΠΑΣΟΚ-ους. Γιωργάκη τον ανέβαζαν, βλάκα τον κατέβαζαν, αν όχι και μαλάκα (θυμάστε τον Μητσικώστα ντυμένο "ο Ανδρέας στον Ουρανό" να φωνάζει "ο μαλάκας ο γιος μου"...)
Ακόμα χειρότερα (για τον Γιώργο, αλλά και για την πολιτική ομαλότητα), δεν του συγχώρησαν την ηπιότητα και την σύνεση οι Έλληνες πολίτες, που θέλουν τον πολιτικό τους βαρβάτο και γαμιστερό, που σταθερά θεωρούν τον ΓΑΠ ακατάλληλο για πρωθυπουργό (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), και που τον μαύρισαν και στις εκλογές.
Ο Γιώργος έλαβε λοιπόν το μήνυμα, και σταδιακά άλλαξε τελείως πρόσωπο. Άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνητή ένταση, την πόλωση, τις κενές κορώνες, σαν μέσα αντιπολίτευσης, με αποκορύφωμα την κωμικοτραγική πρόταση μομφής που κατέθεσε στη Βουλή. Η σύνεση και η συναίνεση έδωσαν τη θέση τους στην επιθετικότητα και στον εντυπωσιασμό.
Θα μού πεις, πού είναι το παράξενο; Αυτό δεν θέλει ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος; αυτό του έδωσε και ο Γιώργος, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Τελευταία επιστράτευσε και τον αλήστου μνήμης Κώστα Λαλιώτη (με τον οποίο για καιρό σχεδόν δεν μιλιόταν) για να σώσει την κατάσταση, και να ξαναφέρει το Κίνημα στην Εξουσία.
Κι έτσι, ο Γιώργος με το όνομα το βαρύ σαν Ιστορία, μετατράπηκε σταδιακά σε αληθινό Γιώργ-άκη. Δεν είναι πια ο "γιωργάκης" της κακεντρέχειας των λαμόγιο-ελληναράδων, αλλά ένας αληθινά *μικρός* πολιτικός, ένας κλασικός λαϊκιστής πολιτικάντης.
Μπράβο, Γιωργάκη. Έμαθες το μάθημά σου. Τώρα σίγουρα πλήρεις τις προϋποθέσεις ΤΟΥΣ για να γίνεις ο επόμενος Ελληναράς Πρωθυπουργός, μετά τον Κωστάκη...

2 σχόλια:

Μαύρο πρόβατο είπε...

"Την τρίτη φορά, η φύσις αναπαύεται".
Ρωσσική παροιμία.

Michalis είπε...

Αν θέλετε να Διαφημίστε την Ιστοσελίδα σας Δωρεάν:
http://greece-soccer.blogspot.com/2007/08/12.html